Parapolitic
Raspunsuri - Pagina 24
Guestus spune:
La premiile pt fizica e prea complicat si nu prea cred ca sint multi care inteleg...sint cam sceptic si de puterea celor din comitetul nobel de intelegere.
La bursa yo vreau ss stiu cum merge..ca e prost sau nu pe mine nu ma intereseaza...se cistiga bani si cind merge in sus si in jos.
beren spune:
Guestus, ce sa-ti spun? Daca e prea complicat, e prea complicat. Foloseste-ti calculatorul, celularul si ipod-ul acceptand ca nu stii cum de le-au facut asa de mici. Nu e nici o problema. Dar sa stii ca premiul pentru fractional quantum Hall e usor de inteles si apreciat.
Chiar si cei care castiga la bursa fie ca e up sau down mai ajung la inchisoare: uite la Bernie Madoff. De la sute de miliarde in banca la sute de ani inchisoare.
Guestus spune:
celularul....era mare in 1995 a ajuns mic...ok?
e altceva nou aparut sau doar piesele in loc de 10 g s-au folosit cele de 5 g si tot asa.
bine..nu vorbim de alte functii gen e si camera foto si blabla.
beren spune:
Foarte multe "lucruri noi", dar ia timp pana sa ajunga la consumator. Materialul numit graphene a inceput sa fie produs in masa doar acum 2-3 ani. Are proprietati speciale de transport. Si e mesoscopics, disordered electronic system etc. Am sa-ti dau niste links.
Llaura spune:
Ati ajuns la nanovise in lumina faptului ca ma uit la antena1 pt ca e mama la mine si nu-i frumos sa o tratez cu refuz, va zic tehnologia ar trebui uneori interzisa . Acum tocmai ne explica Vadim Tudor ca Basescu are o boala grava aproape sigur mortala pt care se trateaza cu niste prafuri albe aduse din Indonezia cu un avion privat; tot avionul ala l-a dus si la Bolzano la computerul tomograf. Gradina lui dumnezeu e mare si pe lung si pe lat.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus ...e uite... parerea mea este ca se cauta prea multe pe cer cind sint multe pe pamint care nu sint clare. |
bata-te norocul sa te bata, am zborsit cafeaua pe tastatura! ultimele replici parca-s din poiana lui Iocan.
cel mai mijto subiect pe dc de la fiat lux incoace.
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Ca rule of thumb astrofizica nu se ocupa de parsecul imediat. Fenomenele sale se petrec in general la energii (speram) niciodata intalnite in Sistemul Solar. Este practic fizica stelara incepanda cu nasterea lor (aici includem si mediul interstelar) pana la cele mai exotice produse de dejectie care contin o intreaga menajerie de la pitice ratate la cele degenerate, la supernove si gauri negre. Un ordin de marime mai departe sint galaxiile cu toate fenomenele asociate, roiurile stelare si ultraenergeticele nuclee active de galaxii si quasari. Si mai departe zace cosmologia, atat cea observationala care cauta (si gaseste) obiectele din copilaria universului, cat si cea teoretica ce nu se teme sa imparta la 0. Si mai departe e teologia, dar asta e un alt subiect. Dincoace este astronomia. Alte scari de energie, alte procese alta distractie. La inceput e mama tutoror astro* - astronomia utilitara pe numele sau Astrometrie. Iti spune unde esti, cat e ceasul, cat obisnuia sa fie ceasul acum un milion de ani, unde sint celelalte planete, eclipse, ocultatii, navigatia spatiala, pe scurt efemeride. O aproximatie ca parametrizare post-newtoniana e suficienta pentru ei spre deosebire de cei de deasupra si'ti pot spune unde se afla Mercur cu o precizie de ordinul metrilor. Mercur nu Hg. Face si cataloage stelare, racordeaza sisteme de referinta. A furnizat definitia secundei pana prin 1967 cand i'a fost furata de ceasurile atomice. Rezultat notabil: N'o sa murim nici in 2012 nici in 2036. Aste e distractiva, imi place. O multime de nopti pierdute. Apoi e Mecanica Cereasca, copilul din flori al Astronomiei cu Matematica aparent infiat de cea din urma. Munca de birou, mereu flamanzi dupa CPU-time. Nu'mi place. Rezultat notabil: Dinozaurii erau condamnati la extinctie cu 150.000.000 inainte de a stapani planeta. Sa fim precauti. Planetologia - distractia absoluta. 480.000 de asteroizi, 7 planete, mii de ore de observatii din UV pana la IR termic. Mereu in conflict cu cei de sus pentru timp de observatii pe telescoapele gigante. Come to the Dark Side. We have cookies! |
Dap.
Postare de steluta aurie din bara de sus.
E si asta un har, nu-l are orsicine, sa stii sa prezinti nespecialistilor poezia stiintei, deschizindu-le o usa si nu trintindu-le-o, cu infatuare, in nas.
P.S. Cam de cite ori te-am tras, Xeno, de mineca, sa faci, totusi, topicul ala pe care ti-l propusesei, la un moment dat, anul trecut? Cel despre A.I.A.?
De cinci ori? De cin'shpe?
Acuma'i deja tirziu...
sirimie spune:
subiectul ar trebui split si trimis la noul sub forum cu stiinta si cercetare
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
beren spune:
" ... the power of instruction is seldom of much efficacy, except in those happy dispositions where it is almost superfluous." (Edward Gibbon) - un citat preferat si des repetat de catre maestrul comunicator Richard Feynman.
(Tot lui Feynman ii datoram si celebra: "If I could explain it to the average person, I wouldn't have been worth the Nobel Prize."(People 22 July 1985))
Si eu cred ca ultima parte a topicului ar trebui sa devina un subect nou la sub-forumul de stiinte.