hcg in 5 saptamani sarcina- ectopica?
Buna seara tuturor,
Am mai scis acum o luna jumate referitor la sarcina de 5 saptamani suspecta fiind ectopica...Nu a fost ectopica a fost sarcina normala pe care am eliminat-o natural.. Ce sfaturi imi dati fetelor avand in vedere ca am pierdut deja doua sarcini?? Imi doresc foarte mult un bebe, ce sa fac??Ce teste credeti?AM facut toxoplasmoza, listeria, anticoagulant pupic, anticoagulanti cardiolipinici...iar acum vreau sa fac un progesteron sa ii vedem valoarea, poate o fi o deficienta de progesteron...Orice sfaturi imi sunt bien venite..Multa sanatate tuturor:)
Raspunsuri
goldi spune:
Draga Emuta, din pacate beta nu s-a dublat tocmai bine si faptul ca ai dureri nu e imbucurator.
Iti trebuie nervi de otel si speranta ca daca acum nu e bine, sigur va fi data viitoare !
Trebuie sa faci eco des si sa discuti cu dr ce metoda terapeutica vei folosi, pastile sau injectii cu methotrexat sau operatie clasica.
Poate totusi nu va fi nevoie.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
delsim spune:
desi teoretic ar trebui sa se dubleze, practic nu se intampla intotdeauna asa.Parerea mea este ca ai facut eco prea devreme.Repeta eco transvaginala peste o saptamana. Cine a zis ca e sigur extrauterina?Daca a zis doctorul, eu as mai cere o a doua parere si as repeta ecografia.La 5 saptamani este destul de devreme.
Faptul ca ai dureri ....hm...sunt numai intr-o parte sau sunt ca in toata partea inferioara a abdomenului?
Yasmine spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui delsim desi teoretic ar trebui sa se dubleze, practic nu se intampla intotdeauna asa.Parerea mea este ca ai facut eco prea devreme.Repeta eco transvaginala peste o saptamana. Cine a zis ca e sigur extrauterina?Daca a zis doctorul, eu as mai cere o a doua parere si as repeta ecografia.La 5 saptamani este destul de devreme. Faptul ca ai dureri ....hm...sunt numai intr-o parte sau sunt ca in toata partea inferioara a abdomenului? Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
Aici medicii nu fac echo transvaginala decit dupa 7-9 saptamani, tocmai din acest motiv. Repeta echo peste o saptamana.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia 34+
Ana_Perianu spune:
emuta
Ca teorie, o sarcina nu se vede la ecograf pana nu trece beta de 1000.
La valoarea pe care o ai tu, e normal sa nu se vada.
Desi teoretic esti in 5 saptamani, practic e posibil sa fi avut o implantare tarzie si sa fie sarcina un pic mai mica.
Exista si posibilitatea ca sarcina sa nu evolueze tocmai bine, si de aceea, in ciuda varstei, sa fi ramas in urma.
Ca idee, in teorie se spune ca o crestere a beta hcg cu 65% la fiecare 48 de ore este normala. Eu am avut aceeasi problema ca si tine. Si la fel, sa nu se vada sarcina la ecograf in 5 saptamani.
Probabil pe vineri ar trebui sa vezi si la eco sarcina.
Iti urez bafta !
monalac spune:
eu zic sa nu te panichezi.eu am patit aidoma tie,la 5 saptamani nu se vedea embrionul,iar beta hcg ,repetat la 48 de ore,nu s a dublat.mama,ce m am mai panicat.pana la urma,dupa o saptamana,am mers din nou la ecograf,unde totul a fost ok.
repet,nu te panica,sarcina e prea mica sa se poata vizualiza,iar beta hcg nu tb neaparat sa se dubleze,iar faptul ca a crescut valoarea e ok.
irlandeza spune:
Uite, astea sunt valorile normale :
Weeks from the Last Mentral Period (LMP) : Amount of hCG in mIU/m
3 - 5 - 50
4 - 3 - 426
5 - 19 - 7,340
6 - 1,080 - 56,500
7-8 - 7,650 - 229,000
9-12 - 25,700 - 288,000
13-16 - 13,300 - 254,000
17-24 - 4,060 - 165,400
25-40 - 3,640 - 117,000
Extrauterina nu cred ca e, ai avea dureri f. f. mari si daca nu mergi urgent la spital iti poate "exploda" trompa. Am avut o vecina care era sa moara din cauza unei extrauterine.
Mai fa vreo daua teste bhcg si o sa vezi daca se dubleaza sau nu. De la 6 sapt. se vede si activitatea cardiaca, deci daca e sarcina se vede, iar cu eco intravaginal e mai bine.
Scrie-ne cum mai esti. Sanatate multa.
ALEXIA - petrecere 2 ani
Alexia la1 an si 11 luni
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
PATRICIA ALEXIA
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
miruna79 spune:
Parerea mea e ca nu are rost sa te panicezi, ai facut ecografia cam devreme, bhcgul tau a crescut dar nu s-a dublat nu e nici o problema el nu are o formula dupa care creste, poate sa nu se dubleze la 2 zile sau poate chiar sa se tripleze, sunt foarte multe femei care nu li se dubleaza bhcg si totu e normal la ele.de obicei la o sarcina extrauterina ( la majoritate ca exista si exceptii) bhcg creste foarte incet adica cateva sutimi atata, poti sa iei un nospa la 8h ptr dureri ca nu dauneaza cu nimic si sa astepti cuminte urmatoarea eco pe la 6 saptamani ar trebui sa se vada.
Multa sanatate si bafta iti doresc.
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....
Miruna
34+
Daniel
BEBE
suzana_guja spune:
buna,,,sunt insarcinata in 6 saptamani si 2 zile si de 4 zile sangerez nu e mult sange dar este,,,am fost la ecograf saculetul se vede,se vede si unde sangerez dar bataile inimii nu se vad,,sunt panicata doctorul spune ca la 6 sapt ar trebui sa vada bataile inimii,a spus sa mai asteptam 3 zile si din nou ecograf,,sunt la a doua sarcina am un bebe de 6 luni sanatos perfect,,,care poate fi cauza sangerarii mele?poate fi vorba de un avort in cazul meu?
miruna79 spune:
Suzana cauzele unei sangerari sunt mutiple, poate sa fie un mic hematom care s-a format la locul implantari si se elimina acu si nu neaparat un avort cum zici tu, legat de bataile inimii sunt multe cazuri la care batile se simt de la 7S si nu de la 6S in strainatate de exemplu te cheama la 7S si nu la 6S ca sa fie siguri ca se vor vedea pe monitor bataile, eu zic sa stai cumintica in pat si sa astepti urmatoarea eco. multa bafta iti doresc
Speranta este ceea ce ne indreapta corabia vietii catre tarmurile implinirilor....
Miruna
34+
Daniel
BEBE
printesica1 spune:
Buna fetelor,
Sunt noua pe forum si sunt insarcinata.As avea cam 8 sapt si ceva, apprope 9 de la ultima menstruatie(22 noiembrie ultimul cm). Acum o sapt, cand aveam 7 sapt si 4 zile am facut un ecograf si mi s-a spus ca sarcina mea ar avea de fapt 5 sapt si 5 zile. Se vedea doar sacul embrionar, miscari cardiace nu au fost gasite. Mentionez ca am ovulat destul de tarziu cam in z18-z19 a ciclului. Am fost trimisa sa fac bhcg. Eu mai facusem inca un bhcg imediat dupa ce mi se pozitivase slab un test de sarcina (cam la 4 sapt de la ultimul cm, mai exact in z31 a ciclului) si era 53,3. Mi s-a spus atunci ca este o sarcina de 1-2 sapt(probbabil se refera la fetus age pt ca la varsta sarcinii de la ultimul cm nu are cum). Apoi la recomandarea dr am mai facut un bhcg la 7 sapt si 4 zile si era 17939, apoi l-am repetat cam la 2 zile(mai putin de 48 de ore, pentru ca primul a fost facut dupa amiaza si urmatorul dimineata ) si a fost 19914. Mi s-a zis ca as avea o sarcina de 4-5 sapt. Mentionez ca toate bhcg le-am facut la acelasi laborator. Doctorita mea mi-a zis ca e ok cresterea, si ca peste vreo sapt o sa vedem si embrionul. Acum 2 zile am fost la dr mea, mi-a facut un eco (dar ea nu are doppler , are un eco mai putin performant) si intr-adevar s-a chinuit sa vada embrionul, dar ea zice ca l-a vazut. Mi-a arat si mie ceva insa imi tot spunea sa nu ma misc ca il pierde, am vazut eu ceva ca un fel de viermisor in oul ala rotund(scuzati exprimarea nu ma pricep la termeni). M-a trimis din nou la bhcg dar raspunsul il am abia maine, si asa de greu trece timpul...
As vrea sa stiu daca cresterea aia de aprox 2000 cand am facut bhcg este ok. Mi-a explicat ca la o ovulatie mai tarzie embrionul se formeaza mai tarziu, dar eu tot nu sunt total linistita.