Bebelusii vostri citesc??

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Mihuta, eu vad beneficiu sa stii sa citesti de la 5 ani de exemplu, citesti mai multe carti:)))

Adica daca copilul invata sa citeasca, ce poti sa faci, sa-l opresti?

Totul e sa o faca natural, cum zice Buli, fara sa sara etapele.
Eu citesc dinainte de 5 ani, si in generatia mea erau destui care stiau sa citeasca in clasa 1.

Baietelul meu nu e f interesat e cartile cu povesti insa, de putin timp are rabdare 10 secunde pe pagina:) ,fetita mea era interesata dintotdeauna......totul e sa iti aculti copilul,

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Si eu am invatat sa citesc si sa scriu (cu litere de tipar) la 4, 5 ani.Nu am avut dvd-ul minune si nici cartonase/litere magnetice si nici nu m-a indemnat/forta/dresat nimeni.
Tata citea ziare/carti si il mai intrebam ce litera e asta, pana le-am invatat pe toate.Sa inteleg ca m-a abuzat, Mihuta?
Si apropos de ursuletu ala roz pe care il tot citezi...e 100% din imaginatia mea.L-am dat ca pe un exemplu oarecare.
La fel de bine puteam sa dau un exemplu ce ti s-ar fi parut tie folositor si nu inutil.
Asa cum am mai spus nu am apucat sa vizionez dvd-ul si am dat un exemplu la nimereala.ok?
Da' poti sa vb de ursuletu ala roz su picatele in continuare daca te amuza.....

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

LOL, Lara, eram super indignata ca unde am zis eu despre ce ursulet, pana m-am prins ca vb cu Mihuta.

(PS, sarcina usoara, felicitari!)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Lara, chiar daca va va ajuta sau nu pe viitor la scrierea in romana, asocierea in sine este un exercitiu foarte bun pentru creier. Este doar un joc, nu ascunde nimic malefic, nu ai ce sa gresesti cu el. In rest, nu vreau sa comentez parerile celorlalti, imi pare rau ca pe tine te-au determinat sa te justifici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Sabina, iti multumesc frumos de urari.
Nu, nu ai tu nici o legatura cu ursul roz (care de fapt e maimuta roz a fiica-mi - la asta ma gandeam cand am scris numai ca am apucat sa scriu urs si n-am mai corectat nebanuind ce importanta o sa aiba....)

Accept...hmm sa stii ca ai dreptate..da' cred ca asa ar reactiona cam tot omu' acuzat (din nou) de dresaj/programare/abuz/furat copilarie /etc.
In fine, la subiect: am incercat sa va dvd-ul pe laptop si nu merge.
Sa vezi ca o fi contrafacut....si mai am si asta pe constiinta.Nu mai vb de acuze...
O sa incerc mai tarziu pe dvd-player si revin.Daca se va dovedi asa de 'malefic' vorba lui Accept sa stiti ca nu imi cad gradele sa revin si sa spun ca e un scam.La urma urmei nu incerc eu sa il promovez si nici cota parte la profituri nu am.

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu cred ca ar trebui sa scuturati putin din cap,sa va linistiti patimile si sa intelegeti ca parintii trebuie sa-si conduca educatia dupa cerintele copiilor.
Eu le-am oferit copiilor "Baby Einstein-Brainy-Baby" pt. ca aveau muzica f. buna.Cand am vazut ca sunt fermecati de aceste DVD-uri era prea tarziu:stiau alfabetul,stiau sa numere pana la 100 si sa distinga culorile(la 2 ani).Dar nu spuneau lucruri simple.
Acum la 3,6 ani incerc eu si psiholoaga, sa le explic ce inseamna sa ceri ceva.
Trageti si voi concluzii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu am in fata un singur obiectiv:stimularea intelectuala(indiferent cat si ce!) in jurul varstei de 3 ani este benefica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Acum la 3,6 ani incerc eu si psiholoaga, sa le explic ce inseamna sa ceri ceva.
Trageti si voi concluzii!

Din ce scrii, eu am inteles ca ai tai copilasi au invatat sa numere si literele alfabetului, dar nu si sa ceara ceva atunci cand doresc.
Iata de ce este mai bine sa inveti copilul intai cum sa ceara ceva atunci cand doreste, apoi sa numere si literele alfabetului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Sabina, pai si eu am invatat sa scriu si sa citesc pe la 4-5 ani, asa si fratele meu si sotul meu. Dar am invatat singuri, din proprie initiativa. Nu stiu ce beneficii am avut, in afara de faptul ca avem scrisuri urate, in plus la scoala asta nu m-a scutit de facut bastonase si alte tampenii pentru care tin minte ca se enerva maica-mea foarte tare.

Lara, s-ar putea sa fie foarte amuzant ca joc de asociere, dupa cum spune accept, si Sophia s-a uitat la Baby einstein ca o amuzau tare marionetele. In contextul asta da, poate fi o ocupatie ca oricare alta sa te uiti la cartonase, numai ca ai dat niste bani in plus pentru ideea ca faci ceva sa dezvolti inteligenta copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Toti copiii comunica, indiferent de cate cartonase le arati sau nu de la cate luni...
Eu vad toate produsele astea ca pe o mare pierdere de bani si timp (cat vizoneaza parintele) cand de fapt ele "povatuiesc" ce poate oricum sa faca un copil natural si nu necesita decat atentia parintelui si timpul pe care aceasta il petrece in compania copilului.
Nu iti trebuie nici un cartonas sa iti poti intelege copilul, sa poti comunica si sa stii ce gandeste si cum invata.
Nu exista cheia succesului in " a citi" la 4 luni sau la 4 ani...
Orice copil va citi, cand va fi capabil, daca ii va place, daca va avea dispozitia...si o va face natural, atata timp, cat tu, ca parinte ii vei citi, in mod natural, din orice carte cu povesti.
Important este sa il observi, sa il asculti, sa fii in preajma lui, sa gasesti singur metoda de a ii deschide orizontul, singura metoda care va functiona doar la copilul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Pana la urma nu stiu daca "a citi" si "a scrie" la 5 ani sunt obiective pentru acea varsta sau extra reusite;
Daca cei mici o cer, e super ok insa daca nu, nu vad de ce sa fortam.

Am vazut un baietel de 2 ani si jumatate pe care il invatase mamica lui o gramada de lucruri despre fiecare continent in parte; stia baielelul respectiv despre animalele de pe fiecare continent, despre oameni, etc. Sigur ca le stia mecanic, le arata pe fiecare pe cartonase; Pana la urma cine isi propune poate sa faca orice cu copilul si sa il invete si tabla inmultirii, si despre planete si...orice pana la 3 ani.
O fi insa oare bine asa?

Aici sunt copii care la 3 ani sunt minim bilingvi-trilingvi si asta pentru ca in casa vorbesc romana iar la gradi si engleza si franceza. Si asta pentru ca asa se intampla aici. Nu e si asta tot un exemplu de cat de usor asimileaza cei mici orice?

Eu am fost contra strambaturilor si diminutivelor in comunicarea cu copii (La 2 ani vorbeau bine, "R" a aparut f repede in limbaj) si mi s-au parut enervante zornaitorile asa ca nu le-am folosit.

In rest, mie mi-a placut sa ii invat ce frumoasa e natura, sa stie despre animale ca merita apreciate, sa calatorim cu ei desi erau mici.

Am vazut si aici tone, tone de produse care mai de care mai "inteligente" care il "ajuta" pe copil sa faca nustiuce insa stau departe de ele. Ma informez, stiu ca exista si atat.

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 24+

Mergi la inceput