Bebelusii vostri citesc??

Bebelusii vostri citesc?? | Autor: lara_c

Link direct la acest mesaj

A incercat cineva metoda DR.Titzer de a invata bebelusii sa citeasca?Functioneaza?
Prima oara am vazut reclama in USA si am ramas impresionata cum bebelusi de 12-15 luni citeau perfect.
Intre timp am uitat complet de aceste dvd-uri cu toate ca la vremea respectiva imi propusesem sa caut mai multe informatii si eventual sa le achizitionez.
Ieri am dat peste primul DVD in seria respectiva intr-un magazin si m-am decis sa il cumpar.Nu am cine stie ce asteptari, dar ma gandesc ca oricum stimuleaza dezvoltarea intelectuala.
Sunt foarte curioasa daca vreo mamica (poate din america, eu in UK nu auzisem de ele, deci ma gandesc ca in EU nu sunt asa mediatizate chiar daca se gasesc in magazine) a incercat metoda.
Da rezultate?Chiar citesc bebelusii vostri?
O sa incerc si eu in dupa-amiaza asta sa vad despre ce e vorba si ce presupune...Va tin la curent daca incepem sa citim la 15 luni..

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Lara, habar n-am ce e metoda aia, doar...felicitari si sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Daca ii invata sa faca si integrale, ma intereseaza si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Da da!!! ca si DVD urile Baby Einstein care ii facea pe toti destepti si acum au ajuns sa dea banii inapoi la cei ce le au cumparat...
Dar daca nu vorbesti pana la 15 luni ceea ce se presupune ca ai invata sa citesti ce te faci???

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Da da!!! ca si DVD urile Baby Einstein care ii facea pe toti destepti si acum au ajuns sa dea banii inapoi la cei ce le au cumparat...
Dar daca nu vorbesti pana la 15 luni ceea ce se presupune ca ai invata sa citesti ce te faci???

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Corina, bebelusii(marea majoritate) nu vorbesc.Metoda este recomandata de la 3 luni.
Printii scriu un cuvant de ex 'picior' pe un carton si bebele arata.
La 15 luni pot ajunge pana scrie parintii o fraza de genul : 'unde e ursul roz?' si copilul il aduce.
Uniii chiar spun cateva cuvinte dupa varsta de 1an.Si le rostesc.
Nu citesc literatura....E doar o metoda de a le dezvolta asocierile.Si am inteles ca odata ajunsi la 5 ani(varsta scolara in majoritate tarilor) ajung sa citeasca cursiv.
Despre dvd-urile cu bebe Einstein am auzit insa nu stiu nimic despre ca ar tb sa dezvolte.

anca_a .... despre integrale nu stiu dar am pus pariu cu o amica (nu spui nume...) ca vei intra si pe topicul asta cu vreo rautate.Ca pe orice topic deschis de mine sau subiect la care raspund.Chiar te-as fi ignorat ca de fiecare data (de cel putin un ande zile) dar avand in vedere ca am castigat pariul chiar nu m-am putut abtine!!!
Lots of chocolate for me!!!

Llaura multumesc frumos!!!

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

wow...ia uitati-va aici:
http://www.infantlearning.com/videoclips.html

suntem vecini si da consultatii private, hm.

Lara, sarcina usoara si bebelic sanatos si...cititor devreme. :-) interesant subiectul, ma framanta si pe mine, ca tocmai am deschis unul mai teoretic asa despre early learning.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Lara, ce sa fac daca dilemele tale sunt absoult...irezistibile.

Incearca sa nu mai privesti copilul ca pe un calculator pe care instalezi/dezinstalezi/reinstalezi ce vrei/cand vrei si pe care il programezi sa-si dea startul sau shut downul cand ai tu chef si iti promit ca nu mai auzi de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Foarte interesant, n-am mai auzit.
Dar totusi nu cred ca la o varsta asa de mica sa citeasca perfect;
mai stiu doar ca si acei copii care invata timpuriu literele, nu e suficient daca nu invata sa citeasca pe silabe

Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Lara, iti pot impartasi din propria mea experienta. Cititul, in filmuletele acelea, nu e citit real. E ceva mecanic si se bazeaza pe memoria vizuala. Ca un copil sa citeasca, trebuie sa inceapa cu notiuni de baza, literele, apoi silabele si mai la urma cuvinte. Asa stii sigur ca el intelege notiunea de citit.
La noi a mers normal: a invatat literele jucandu-se toata ziua cu ele (erau din lemn), apoi singura a alcatuit cuvinte simple, ex. ADI, apoi a si citit acel cuvant, dar e un proces lung si eu am lasat-o in voia ei, n-am insistat sa citeasca. Acum, la aproape 4 ani citeste, dar nu mecanic, ci logic. (insa nu-i dau voie eu sa exerseze, mi-e teama pentru ochi, e prea micuta). Cam atat, daca mai doresti sfaturi iti stau la dispozitie.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

lara_c, felicitari pentru sarcina

Am vazut toate pozele voastre, sunt absolut de vis, iar fetita e o minunatie, cred ca o pupi toata ziua, e o scumpa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

fiindca recunoaste ce este scris pe cartonase inseamna ca stie sa citeasca? recunoaste la fel cum ar recunoaste persoane/personaje in poze. e vb de memoria vizuala, nu de citit.
de exemplu, in acest moment, fiica-mea se joaca cu bunicii monopoly. cand ajunge la cartile alea surpriza, trage si chipurile, citeste ce scrie pe ele. si stie exact-exact ce scrie. ai zice ca citeste. dar ea le-a tinut minte. de fiecare data i le-a citit mama, si ea le-a retinut pe fiecare dupa anumite caracteristici si stie ce scrie acolo. cam acelasi principiu, nu?

sau am inteles eu gresit?

edit: stie si toate literele si cifrele, de la 2 ani. la fel, pt ca a primit din acelea magnetice...si cand se juca cu ele, ma intreba: "ce e asta?"...si spunandu-i-le...le-a retinut fff usor.
dar nu stie sa citeasca, face doar cuvinte simple...numele ei, din acele litere....

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput