Bebelusii vostri citesc??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu poate un dvd sa stimuleze dezvoltarea intelectuala asa cum o dezvolta o hirjoana cu parintii in iarba, o plimbare cu toata familia in care sa discute de toate, o portie de joaca in parc cu alti copii samd.
e o virsta pt orice. daca ocupi virsta de 1-2 ani cu cititul, ce o sa faci, o sa-l pui la 7-8 ani sa se joace la groapa cu nisip?
dupa mine astea-s doar mijloace de facut bani si nimic nu-i mai periculos pentru dezvoltarea psihica si intelectuala decit arsul etapelor.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92



Nu este vorba despre citire ci despre asociere. Un joc asemanator propun cei de la fastrackids pentru grupele de copii de la 4-6 luni la 2 ani (nu sunt foarte sigura de marginea superioara a grupei de varsta, insa stiu sigur ca asta se face la primul modul). Numai ca este vorba despre a invata copilul limbajul semnelor (nu unul anume, fiecare parinte poate alege singur semnele si semnificatia lor). Procesul este exact acelasi, de asociere a unui cuvant cu un semn. Nu este vorba de un proces propriu-zis de invatare ci de un mod de a petrece un timp placut alaturi de copil, intr-o activitate structurata care face mare placere copilului. Pe langa a zdrangani o jucarie in fata copilului sau a face mutre, acesta este un alt tip de activitate comuna parinte-copil, insa o activitate care implica in mod activ copilul si in mod 'monstruos' ii exerseaza si creierasul. In mod sigur daca nu i-ar face placere copilului aceasta activitate ar fi imposibila.




Wow, dar asta e super! Bebelusul va invata sa asocieze un semn cu un cuvant! Daca ai noroc sa ai un bebelus care la 6-7 luni se deplaseaza in 4 labe, cu un simplu semn il poti face sa-ti aduca papucii! Si daca-i iei si-un dvd de-ala care-l invata sa "citeasca", ii poti arata o placutza cu:"ada-mi berea din frigider" (ca ce naiba sa faci cu "ursuletul roz"?!).
Cred totusi ca la 4-6 luni chiar e vremea de zdranganit jucarii si facut mutre, nu de "activitati structurate". Fetita mea a invatat sa asocieze numele cainelui cu cainele pe la 5 luni si fara sa ma pun eu in postura de "magister" care il invata pe discipol. Si zau ca nu cred ca bebelusii fast-trackuiti sunt mai inteligenti decat copiii cu care parintii s-au comportat ca niste parinti, nu ca niste dresori (sau ma rog, "profesori").

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

ilinca, majoritatea parintilor nu cumpara produsele de genul asta cu intentii rele, sau ca sa aiba genii.

sunt asa prezentate incat sa te faca sa te simti vinovat daca nu le cumperi, ca si cum copilul tau ar pierde ceva daca nu i le dai, ca o sa fie mai prejos de ceilalti.

si in frenezia primilor ani cu copilul, cand el e centrul universului tau si restul lumii nu conteaza, e usor sa fii impresionat de campaniile de azi, cand peste tot vezi doar jucarii care il invata pe copil formele, culorile, literele, animalele... sa prinda, sa arunce... si uiti ca pe vremea noastra sau inainte nu exista asa ceva si totusi toti copii au invatat formele si culorile. si nu doar ca ii cumperi cateva jucarii educative, ci iti golesti cardurile de credit cumparandu-i toate jucariile educative, daca vezi la cineva ceva nou iti creste pulsul si trebuie sa ii iei si copilului tau jucaria respectiva....

si uite asa ajung copii de 5 ani sa fie plictisiti, desi au lazi intregi cu jucarii, ajung sa nu isi mai foloseasca imaginatia - ca acuma nu ai doar o papusa si cateva carpe din care sa ii faci tu haine, poti direct sa ii cumperi garderobele gata facute.

e greu de stiut cat e necesar si cat e mult prea mult pentru un copil, parintii toti se lauda cu progresele copiilor lor, daca un copil zice mamamaama gata al ei vorbeste, si atunci si tu trebuie sa-l inveti repede pe al tau, ...

produsul in sine nu e o prostie, dar nu e nevoie sa dai 100 usd pt asa ceva. poti alege obiecte din casa, poze din carti si sa ii arati copilului un caine din parc - nu trebuie un dvd si niste cartoane cu caini desenati pe ele. decat sa ii arati o poza cu o portocala - arata-i o portocala. da-i portocala in mana, sa o tina, sa o miroasa, sa o guste, sigur e mai interesant pt el decat un desen, si invata mai multe lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Lara asa cum ti am scris nu am crezut in Baby Einstein si nu cred in aceste DVD uri de care spui tu dar ce fac eu cu bebelasa mea (avem 5 luni) este sa i citesc zilnic 20 de minute. Stiu ca i f mica dar amandoua enjoy timpul petrecut impreuna. Si i citesc si i arat in carte si i duc manuta ei spre desene. Sunt convinsa ca asa este mult mai castigata.
Cu cea mare, acum si cu bebe, merg saptamanal la biblioteca si citeam acolo " just you feed and bathe your baby as part of your daily routine, read to her for 20 minutes every day." Si uite asa creste si iubeste cartile.


Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Este altceva cand citeste mama pt copil. Eu si acum ii citesc fetitei mele inainte de culcare, cate o poveste, apoi facem si cateva jocuri educative la nivelul varstei ei.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Cred totusi ca la 4-6 luni chiar e vremea de zdranganit jucarii si facut mutre, nu de "activitati structurate".



Adica crezi ca o activitate structurata ar putea dauna? Diferenta intre zdranganit jucarii sau facut mutre si jocul de care vorbim aici este ca acest tip de activitate da si copilului ocazia sa participe activ, ii aduce si lui o satisfactie. La orice varsta e valabila teoria care spune ca daca mintea nu are de lucru isi cauta. Bebelusii implicati in activitati cu parintii lor, activitati in care li se acorda atentie si le este captata atentia, tind sa fie mai linistiti si mai siguri pe ei. Este alegerea parintelui daca alege sa faca mutre sau un alt tip de joc. In ceea ce priveste jocul cu semnele, am vazut filmulete cu mamici si copii care practicau acest joc, copiii erau cu zambetul pana la urechi, aplaudau si erau incantati de comunicarea care se stabilea intre ei si mama. Nu sunt o fire usor impresionabila asa ca nu m-au convins in mod deosebit imaginile astfel incat sa scot si un ban din buzunar sa particip la asta (oricum odata ce ai inteles ideea nu mai ai nevoie de nici un instructor si de nici un cd), oricum la momentul in care am participat la prezentare copilul meu avea un vocabular foarte bogat si comunicarea dintre noi era foarte buna, dar nici nu am vazut monstruozitatea sau dresajul. Am vazut copii si mamici implicati cu placere intr-o activitate, probabil imaginile cu copilul aducand papucii au fost taiate la montaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

lara_c, felicitari pentru sarcina

Am vazut toate pozele voastre, sunt absolut de vis, iar fetita e o minunatie, cred ca o pupi toata ziua, e o scumpa!


Sar'mana.

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Frate ce mi-ati sarit in cap…

Poate n-ati inteles bine…eu nu pracic metoda si nici nu am de gand sa ii cer copilului bere prin cartonase si alte abertii.
Eu am auzit de metoda dintr-o reclama vazuta intamplator intr-o vacanta in America si am pus niste intrebari sa ma clarific daca functioneaza sau nu si ce avantaje/dezavantaje are.Si daca a folosit-o cineva.
Intamplator am cumparat dvd-ul pana sa pun intrebarea.Nu l-am cautat (uitasem cu totul de acest produs) ci mi-a sarit in ochi intr-un magazin. Aici, in Bangladesh, mai intai cumperi si apoi te intrebi ce fac cu asta .Lol.Mai ales dvd-uri/carti/alte produse pt copii.Ca pe vremea lu’ Ceasca in Romania ( sa nu uitam ca am trait si noi vremuri cand nu se gaseau produse). Deci nu e deloc ciudat ca l-am cumparat cu atat mai mult cu cat auzisem de el sieram curioasa sa aflu despre ce e vorba.
Nici nu l-am desfacut din folie (cu toate ca va promisesem ca ma uit pe el si revin cu info).Nu am avut timp.
Daca se dovedeste asa monstruos si este vorba de dresaj pot fain frumos sa il arunc la cos.

Accept si eu ma gandeam ca e vb de niste asocieri..De asemena m-am gandit ca incercand acest ‘joc’ in lb romana, exersam cu ocazia asta limba si daca intr-adevar se dovedeste a fi o metoda care sa ajute copilul sa faca asocieri intre cuvinte /sunete/litere ne poate fi de mare folos in a invata (la un moment dat, nu la 12 luni!!!!) sa scrie in lb romana.
Copilul meu nu va invata sa scrie si sa citeasca romana la scoala.Si nici nu am de gand sa ii dau zeci de teme pe langa temele ei de la scoala ca sa invete sa scrie in lb romana - tocmai pt a nu-i fura copilaria (cum ma acuza cineva).Ma gandeam ca un astfel de joc ne va ajuta pe viitor.Si ca va invata 'in joaca', fara teme si presiuni.
Nu am mentionat ca vreau sa infiintez cluburi de lectura si alte asemenea raspunsuri bataie de joc.Pt a raspunde unei persoane pe care ar tb sa o ignor NU E VORBA DE PROGRAMARE/dresaj al copilului. Ci numai vroiam sa gasesc o metoda placuta care sa ne ajute pe viitor sa scriem si romaneste.

Cu alte cuvinte nu am facut decat sa pun o intrebare despre un produs despre care am auzit intamplator/in graba si m-a facut curioasa.Ce e asa gresit ?Ca eu tot nu pricep , ce crima am facut ca am intrebat despre ceva ce m-a facut curioasa si despre care nu stiu nimic????????Banuiesc ca si pe voi v-a facut curioase altfel nu citeati / nu raspundeati la subict.

Sunt totusi curioasa cele ce au raspuns – voi ati incercat metoda (ati mai auzit d eea , macar?)sau va dati cu parerea dupa ce ati citit ce am scris eu?Ca eu nu habar nu am mai mult decat am vazut in reclama respectiva(pe care nici nu am vazut-o de la inceput).
Se pare ca e un fel te telefonu’ fara fir.


Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

E o diferenta intre a invata ce reprezinta un cartonas ("a citi") si a invata cateva semne care inlesnesc comunicarea. Prima experienta nu ii aduce nici un beneficiu copilului, la ce ii foloseste concret sa stie ca un cartonas inseamna "mainile sus" si altul "adu ursuletul roz" ? Care este plus valoarea pe care o aduce in viata lui? Zero. Deci satisfactia este a parintelui, si doar indirect a copilului (prin faptul ca si-a multumit parintii). Invatatul catorva semne de comunicare ajuta un copil preverbal sa comunice niste dorinte primare, desi si aici e mai mult fatada de nou, pentru ca toti copiii invata sa se faca intelesi, intr-un fel sau altul se exprima.

Tin minte ca am primit o carte "Bright from the start,the simple, sience-backed way to nurture your child's developing mind from birth to age three", intereseanta de altfel si am remarcat ca toate jocurile propuse acolo le-am facut deja, instinctiv, singura diferenta era ca autoarea recomanda ca partea "educativa" sa aiba loc mereu in acelasi loc, pe o salteluta cu culoare uni, ca sa nu distraga atentia. Si ca exemplu, pentru varsta mica, zdranganitoarea este una dintre cele mai potrivite modalitati de a ajuta la dezvoltarea mintii.

De altfel autoarea spune cam tot ce s-a spus mai sus(contra), ca mintea beneficiaza din experientele multisenzoriale (pisica, cu textura, mieunatul si miscarea ei) nu din cele uni sau bidimensionale (gen cartonas, dvd,etc). Si ca s-au facut studii care au aratat ca nu e nici un beneficiu pe termen lung pentru cei care invata sa citeasca sau sa scrie inainte de 6-7 ani (varsta scolara).

Pana si la partea cu cititul copilului zilnic eu am rezerve, in cazul meu Sophia a fost si este mare iubitoare de carti de la prima carte mica textila pe care o frunzarea la cateva luni pana la micile enciclopedii Larousse care o pasioneaza acum, la 2 ani si cateva luni. Dar cunosc copii care pur si simplu nu sunt interesati de carti , prefera alte activitati, scotocitul, cataratul, care sunt la fel de importante si interesante. Prietena mea cu tripleti (care au acum 19-20 luni) a remarcat ca doar una dintre fete e interesata de carti, ceilalti doi prefera alte activitati. Asa ca parerea mea e ca noi investim prea mult emotional in ideea de "citit", ca semn al unei viitoare educatii sau culturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Mihuta, eu vad beneficiu sa stii sa citesti de la 5 ani de exemplu, citesti mai multe carti:)))

Adica daca copilul invata sa citeasca, ce poti sa faci, sa-l opresti?

Totul e sa o faca natural, cum zice Buli, fara sa sara etapele.
Eu citesc dinainte de 5 ani, si in generatia mea erau destui care stiau sa citeasca in clasa 1.

Baietelul meu nu e f interesat e cartile cu povesti insa, de putin timp are rabdare 10 secunde pe pagina:) ,fetita mea era interesata dintotdeauna......totul e sa iti aculti copilul,



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput