*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (98)*
Raspunsuri - Pagina 22
mamiseli_11 spune:
Bebecris sper ca iti va fi de folos mesajul meu acum privitor la febra si tratament. Sigur asta nu suplineste sfatul unui medic si daca esti speriata sau simti ca ceva nu e bine, intreaba un dr. Febra 38,5 intrarectal inseamna cam 38-38.2 normal. La temp intrarectala se scad intre 3 si 5 unitati pt temperatura normala (zic intre 3 si 5 pt ca unii dr au zis 5 altii 3 asa ca eu fac media). Administrezi paracetamol sau nurofen (in varianta sirop sau supozitor). daca nu scade febra, alternezi la 4 ore cu alt antitermic (daca ai dat paracetamol, acum dai nurofen si invers). Important este ca din fiecare medicament sa dau o data la 8 ore (vezi ca asa scrie si pe prospect la nurofen: de 3 ori in 24 de ore) si de asta se alterneaza. Daca febra trece de 39 (sau e prin zona) dai un supozitor cu novocalmin (cate unul la 12 ore). Asta pe partea cu medicamentele.
La febra mai mica eu aleg sa fac baie copilului cu apr. 2 grade mai rece decat temperatura corpului lui, ii pun sosete inmuiate in apa cu otet (parca era o parte otet, 3 parti apa dar asta nu mai stiu sigur).
Si cel mai important, nu intra in panica. Febra e o manifestare normala a organismului. Si parca ziceai ca ati facut vaccin? Ca de aici febra.
Edit: acum am vazut ca era temp intrabucal.
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
Mirunica
bebecris spune:
i-am facut prevenar, marti..nu e totusi cam aiurea ca si azi are febra/
i-am dat aszi noapte supozitor paracetamol...a adormit f greu...cu noi in pat....si cand s-a trezit dimineata ardea iar, era asa rosu in obrajori...i-am bagat iar termometru....38,7...i-am dat nurofen...acum stau sa vad ce si cum si o sun pe pediatra....nici nu-mi vine sa-l scot pe gerul asta
multumesac pentru rasp...

Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de
DAVID - ANDREI 
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
Ramo2007 spune:
Neata,
Pffuuu...ger mare si in week end si mai si... cica vor fi - 20 de grade in Bucuresti...cand a plecat soata la 8.30 erau -15
Bebecris, sanatate puiutului...nu e nevoie sa iesi ...cheama doctorul acasa!
Eu ma duc cu Sara la vaccin la 18.30, dar doar traversam si ajungem la cabinet..in maxim 3 minute...
Am spalat-o cu Stelatopia aseara si am dat-o cu Atoderm si nu vad nicio imbunatatire
poate mai dureaza...
bebecris spune:
a aparut revista FELICIA...in care apare JE....
nu am cumparat-o inca...o sa iasa soptul si o ia el
Craciun, cadouri, renii
Cristina - mami de
DAVID - ANDREI 
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
aleinad.g spune:
Ziua buna!
Imi pare rau ca n-am citit mai devreme, dar hai sa-ti mai zic si eu ce stiu de la medicii din spitalul de pediatrie de la noi.
Febra de pana la 39 nu e de speriat, se trateaza cu paracetamol si nurofen. Paracetamolul se da in cantitate de 15mg/kg corp/priza la distanta de 6 ore. Deci, daca David are 13kg trebuie sa-i dai cam 200mg de paracetamol (asta inseamna aproape un supozitor de 250). Nurofenul il dai 5ml la 8 ore. Daca ai dat una din cele doua substante si vezi ca intr-o jumatate de ora nu a inceput sa scada febra poti s-o dai si pe a doua, dar urmatoarele doze trebuie sa respecte intervalul de 6 respectiv 8 ore fata de fiecare din ele.
Daca febra trece de 39 (daca o masori rectal chiar 39.3-5) atunci apelezi la novocalmin. Urmatoarea doza mai poti sa i-o dai la 12 ore.
Poti sa faci baita ca apa un pic mai rece ca el sau sa folosesti un scutec umezid cu apa calduta cu care sa-l stergi pe maini, fata, picioare, dar numai daca nu are frisoane. (nu de alta, dar nici tie nu ti-ar place sa te racoreasca cineva cand iti e frig). Cam astea sunt, in mare, indicatiile pe care le-am primit noi.
38,5-7 poate avea 2-3 zile de la un vaccin, deci voi sunteti inca in limite.
Daca vrei totusi sa-l vada un medic, mai bine il chemi acasa pe gerul asta.
Multa sanatate!
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebecris i-am facut prevenar, marti..nu e totusi cam aiurea ca si azi are febra/ i-am dat aszi noapte supozitor paracetamol...a adormit f greu...cu noi in pat....si cand s-a trezit dimineata ardea iar, era asa rosu in obrajori...i-am bagat iar termometru....38,7...i-am dat nurofen...acum stau sa vad ce si cum si o sun pe pediatra....nici nu-mi vine sa-l scot pe gerul asta multumesac pentru rasp... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
aleinad.g spune:
Offf, Eli, numai tu poti cunoaste suferinta din sufletul tau! Pe mine ma paralizezi de cate ori povestesti de puiul pierdut. Nu pot decat sa te imbratisez strans si sa-ti doresc sa-ti gasesti alinarea langa Dimitrie care creste acum frumos si sanatos langa tine. 
Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)
Poze Craciun
Povestea nasterii
Ramo2007 spune:
Am pus mai jos cateva poze de la ziua mea...30 de ani...ufff...ce trece timpul!
http://family.webshots.com/album/576417615tPWRjy
babyzapi spune:
Buna gagicutzelor!
Noi suntem bine, socrii au plecat de vreo 2 saptamani, Raphael ma solicita extrem de mult, ieri i-am facut vaccinul, nu a facut febra de data asta, are 80 cm si 9,300.
EU imi pun silicoane 

, in caz ca e ok si pt dr, operatia va fi pe 2 aprilie. Maine dupa-masa ma duc din nou la consultatie pt masuratori si sa pipai o proteza. Sunt super happy! De durere nici nu-mi pasa, doar ma gandesc ca o sa fie greu cu Raphael, dsar o sa vina o saptamana o matusa ma ajute, 2-3 zile mama, 2-3 zile sora si 2-3 zile iubi pana trece perioada in care nu o sa a voie sa-l iau in brate. Oricum nimic nu-mi sta in cale atunci cand vreau ceva si fericirea mea e si fericirea lui iubi asa ca saracu o sa bage ceva ore suplimentare ![]()
Pupici la gagici, nu am citit nimic, dar am vazut ca a revenit Mirtha 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela & Raphael Nicolas