*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (98)*
Raspunsuri - Pagina 16
mariana28 spune:
Am si eu putin timp si vreau sa imi justific afirmatia- da bona, nu cresa de la varsta asta.
Eu lucrez de 1 an ca educatoare , am fost invatatoare, in cresa nu am lucrat, dar am vizitat o colega.
Am spus NU cresa pentru ca se primesc prea multi copii la grupa, 30-35, se primesc copii raciti, adusi cu sacosa de medicamente dupa ei(chiar am vazut un micut care zacea pe o canapea, nu era ora de somn si nu avea voie in camera cu patuturile-nu avea cine sa il supravegheze), la baie sunt dusi toti , fie ca au nevoie sau nu, sunt asezati pe olite la baie, unde nu stiu cat de curat este, mai sunt lasate si geamuri deschise de cate o femeie de serviciu iresponsabila. Ce pot face o educatoare si o ingrijitoare cand sunt aprox 30 de copii, sa desfasoare activ educativa sau ....eu sunt suparata pe sistemul din Romania, nu pe crese, sa nu ma intelegeti gresit.
Si ma mai gandesc si la trezitul de dimineata, echipat, plecat prin frig, la varsta aceasta, pana in 3 ani ei au mai multa nevoie de afectivitate, spatiu cunoscut de ei - casa, pe care o cunoaste ii ofera siguranta, ei nu inteleg sensul socializarii asa de mici, le place sa fie in compania altor copii, dar nu sa se joace cu ei, ci langa ei. Credeti ca o singura educatoare isi poate pastra calmul si poate oferi afectivitate atator copii? Nu va spun ca daca incepe unul sa planga , incep aproape toti, pe care sa impaci mai intai?
Totusi, daca parintii sunt plecati mai mult de 8 ore de acasa si nu ai incredere totata in femeia care te ajuta sa cresti copilul , atunci cresa este mai sigura.....sigura pentru ca educatoarea este cu ochii in patru sa nu pateasca ceva rau in sala de clasa, dupa ce ca are salariu mic, nu-si permite sa il piarda...dar nu poate sa-l fereasca de raceli, infectii si alte accidente imprevizibile...
Eu lucrez intr-o gradinita de la tara unde am 15 copii la grupa, asa e bine, poti sa le acorzi atentie tuturor, incerc sa ii dragalesc pe toti la fel, copiii sunt foarte atenti la detaliile astea, am timp sa merg cu ei la baie, sa pun sapun in manuta fiecaruia, sa vad cum se spala, cum se sterg pe manute, sa vad daca au papat pachetelul, etc.
Am facut practica in oras---merg la baie cu femeia de serviciu, toti odata, se uda pana la coate, au trecut cele 10 -15 minute de pauza , gata, asta a fost masa.O SINGURA EDUCATOARE nu poate ajuta atatia copii, mai ales ca este si pauza ei.
Sincer va spun ca la inceput mi s-a parut foarte greu, daca inainte (cand eram invatatoare)mergeam aproape in fiecare pauza in cancelarie, acum nu mai merg deloc. Si cu mine in clasa si tot fac prostioare si cate si mai cate le mai vine in cap sa faca, sa se catere, d-apai sa mai plec. Daca nu imi placea , nu rezistam in meseria asta, eu m-am titularizat usor si am ramas sa vad cum e ca educatoare.
Acum sper ca toate educatoarele sunt dedicate 100% meseriei si uita de salarille derizorii si trateaza toti copiii in mod egal , cu multa calmitate, intelegere si afectivitate.
De la 3 ani imi voi duce copilul la gradinita, cu program normal sau prelungit, vom vedea, dar pana atunci, trebuie sa gasim noi o bunica
.
SUNT de acord cu gradinita, au un program, se joaca cu copiii, respecta reguli, devin mai ordonati, se desprind usor, usor de fusta mamei, isi stalilesc si alte modele decat acelea ale parintilor, dar incepand cu 3 ani.
Am vrut sa spun multe lucruri in putine cuvinte, timpul ma preseaza si nu stiu cat de inteleasa m-am facut, A FOST DOAR PAPEREA MEA!
Revin si cu reteta de ciocolata...
mariana28 spune:
Am pus si eu reteta de ciocolata la "Mamicile de cozonacei stiu si sa gateasca" si va intit pe toate la o bucata de ciocolata ca e multa si buna si nu ingrasa
Amalia spune:
Legat de cresa si bona si eu am o dilema
ce fac cu Luca...chiar daca am mai trecut prin asta.
Experienta mea la David a fost in felul urmator: l-am inscris la cresa la 1 an si 4 luni, ca sa-mi pot cauta si eu de lucru (cand l-am nascut eram cu 1 luna jumate inainte de licenta...am dat-o si am stat cu el acasa). Nu aveam cu cine sa-l las ca sa ma duc la interviuri...nici macar atat nu aveam cu cine
. Mi-am gasit de lucru abia cand avea el 2 ani si 2 luni
...deh, cautau numai cu experienta, etc. Pana atunci, l-am dus in functie de cum se trezea...ajungeam si la 9-10 la cresa. Am incercat sa nu sar multe zile ca sa nu se dezobisnuiasca, iar sfatul celor de acolo a fost sa-l las sa doarma la pranz. Drept urmare, veneam pe la 15-15:30 sa-l iau...sau mai tarziu daca aveam interviu.
S-a acomodat cam intr-o luna si jumatate si deja din a treia zi l-am luat cu febra 40 acasa
. Cam 4-6 luni mergea 3-4 zile, alte 3-4 acasa..si tot asa, pana ce organismul s-a mai imunizat.
Boli contagioase n-a luat deloc, iar raceli n-a facut cine stie ce minuni, dar l-am tinut eu acasa la cel mai mic semn ca sa nu se agraveze si sa nu dam si la altii. M-a sunat directoarea in repetate randuri sa-l aduc si cu tratament, ca nu-i problema
(ei stiau ca lucrez, ca-mi scosese sotul o adeverinta...altfel nu mi-l primeau la cresa...numai ca nu se prindeau cam ce program am
) Acum, nu ne-am mai permite sa facem asa ceva..cu adeverinta.
La grupa erau insrisi vreo 28 de copii, numai ca niciodata nu au fost atatia! In lunile reci erau in medie cam 8-10 copii la grupa..uneori si 5. Abia inspre vara, veneau 15-20 maxim. Drept urmare, s-a putut ocupa bine ingrijitoarea de ei. Nu am gasit geamuri lasate aiurea deschise, mancarea era gatita acolo si era foarte gustoasa. La baie aveau vreo 6-8 olite si cum le foloseau, le spala si dezinfecta. De fiecare data am vazut asta. Iar daca se intampla sa ceri tu ca parinte sa-l pui inainte de plecare, iti cerea impetuos sa faci si tu acelasi lucru
. Era caldura de atunci, aveau deja termopane puse, centrala proprie. Camera de joaca era separat de cea cu paturi si avea mobilier mic si putin...nu prea ar fi avut de ce se lovi..mai mult acasa avea
.
David si-a cerut drepturile la a tine lingurita singur de pe la 10 luni
, asa ca la 1 an si 4 luni cand l-am dat la cresa manca singurel. Ingrijitoarea m-a apostrofat dupa vreo saptamana de ce nu vorbeste deloc in propozitii...
..la cei 2 ani si ceva ai lui
...pai zic..."daca are abia 1 an si 4 luni"
In rest...acasa, nu-l pusesem la olita. Acolo a acceptat sa stea, dar abia dupa 2 ani a priceput ce face..si abia la 3 am scapat definitiv de pampers. Nu l-am grabit, stresat...
Cand m-am intors la servici, am avut nevoie SI DE BONA
...ca sa-l ia de acolo la 16-16:30 (noi ajungeam acasa dupa orele 19-20) si sa stea cu el acasa zi lumina, in caz de imbolnavire. Aceeasi poveste si cu gradi, cu toate ca l-am dat la program prelungit...tot la 16:30-17 trebuia luat....deci ne trebuia in continuare bona
.
Banii...nu va zic...salariul meu era atunci cam de 500 lei net, dadeam la cresa 125 lei si la bona 250-300 lei (ca era o batranica draguta care nu a vrut sa faca asta pentru bani, ci de drag...si chiar i-a fost ca o bunica
)...plus alte cheltuieli..se ducea tot salariul. Dar trebuia sa capat vechimea, asta e...
Acum revenind la Luca. In cartierul in care stau (Militari), a crescut vertiginos natalitatea in ultimii ani. Am o singura cresa langa mine (cea de pe strada Estacadei, pentru cele din zona)...la care a fost si David.. si mai e una in cartierul vecin -Drumul Taberei (deci mult prea departe de dus-adus pentru noi). La cresa de langa mine, si-au inscris cu greutate 2 prietene de la bloc copilasii toamna asta: cu pile, bani dati, etc (eu la asta NU MA PRICEP). Copii sunt muuult mai multi acum!
Drept urmare, am mari retineri....si ca voi gasi loc..si ca sunt prea multi. Am zis totusi ca voi incerca sa depun dosarul de undeva din martie chiar (pentru luna august-septembrie)...sa fie depus, sa existe (mai nou trebuie nu numai cerere la cresa, ci dosar la primarie, unde se depun si cele pt CIC
) si voi cauta in continuare bona. INCA n-am gasit nici una
...si intreb si caut deja de vreo juma de an...s-o am deja in vedere pentru la toamna. 
La toamna, daca va primi loc la cresa il dau o perioada sa vad daca e ok, daca nu, va sta exclusiv cu bona pana la 3 ani. Sa vedem cum ne-om descurca financiar...ca acum avem si chirie de platit
...pe David la scoala...etc. In fine...si atunci eram niste amarati si ne-am descurcat. Studenti puturosi se gasesc
...de vreme ce am net si imprimanta mai scot un ban pe un referat scris noaptea...mai depaneaza sotul vreun calculator (ca-i place...nu e meseria lui)..si o scoatem la capat ca atunci. Dar poate nu va fi nevoie
Astea ar fi solutii....aviz amatoarelor
...cam asa ne-am descurcat noi 5 ani cu David, cu 2 salarii de mizerie, cresa si bona in paralel
.
poze aniversare 1 an
"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."
monicus spune:
Sa radem un pic...
Sotul catre sotie:
#8722; Ai vazut-o, draga, pe tanara aceea care zambea la mine?
Sotia:
#8722; Nu-i nimic iubitule, si pe mine m-a bufnit rasul
cand te-am vazut prima oara…
Mama vine acasa intr-o haina noua de blana.
#8722; Cand ti-a cumparat taticu blana? - intreaba fiul
#8722; Daca m-asi fi bazat pe taica-tu nu te-as fi avut nici pe tine...
De ce se aseaza ardelenii pe ultimele randuri la cinema?
Fiindca au auzit ca cine rade la urma rade mai bine.
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
-------------------------------------------
Pozele mele
Povestea nasterii
Pozele printesei la un anisor 

Olivia26 spune:
Pe Antena 2 e o emisiune despre Infectiile respiratorii la copii.
de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land
Blogul meu

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Ramo2007 spune:
A mai folosit cineva Atoderm pt bubitele de pe fata?Parca mai scria una din mamici...dar nu mai stiu cine 
Hera25 spune:
Mamiseli am multe materiale scanate pt ex la CECCAR. Dc e putem vb pe PM sau messenger.
Fericita mamica de
Lorena Elena 07.11.2008
ginye55 spune:
Azi am gatit: tocana de legume cu carme de vita, perisoare din piept de pui in sos de rosii si supa de rosii. 
Voi ce mai gatiti zilele astea? 
Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Stefanut
lauramiron spune:
Ramo, aseara am fost cu Rebeca la dermatolog ca i-au iesit ceva pete rosii si rugoase pe picioare, sub brat si pe fata si ma speriasem ca a luat ceva de la caine (care a avut un stafilococ la nivelul pielii).
In fine, nu e nimik de la catel, ci e eterna ei eczema alergica, insa cu alte manifestari
(pana la 2 ani facea doar pe fata). Se agraveaza in anotimpul rece. Nu stim exact de la ce a facut de data asta, medicul ne-a spus ca poate fi de la multe lucruri, incepand cu infectii (nu e cazul), paraziti (foarte probabil), alimentar (cel mai probabil).
Ne-a dat crema Locoid de dat pe corp, iar pentru fata ne-a recomanmdat sa nu recurgem la cortizon dintr-o data, ci sa vedem cum merge cu Bepanthen Crema, avand in vedere ca nu e foarte pronuntata pe fata. De asemenea, picaturi de Vit. A si 5 zile de Claritine (sirop antihistaminic)
Atoderm n-am folosit niciodata, nu stiu cum e....e cu cortizon sau e doar emolienta, de hidratare? Noi foloseam ca si crema emolienta de intretinere Trixera de la Avene, in eczema/dermatita atopica e obligatoriu ca pielea sa fie bine hidratata.
Si e important sa incerci sa depistezi de la ce face. Multi copii fac de la praf/polen, altii de la alimentatie. Noi cu Rebeca am avut probleme mari pana la 2 ani si nu-i puteam da preparate din carne de nici un fel (si acuma imi face pete de la crenvusti/sunca
), alune/fistic, oua cu mare grija, ciocolata, colorantii din sucuri si produse pentru copii, unt. Dupa 2 ani au disparut brusc petele, insa daca o scapam la alimentele de la care stiam ca face pete, ii ieseau bube mari si urate, ca si urticaria. La fel si acuma, banuiesc ca de pe la sarbatori se trage, ca a papat cam multe prajituri, apoi in Austria oua in fiecare zi.
Hai ca m-am intins prea mult, daca ai intrebari nu ezita
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramo2007 A mai folosit cineva Atoderm pt bubitele de pe fata?Parca mai scria una din mamici...dar nu mai stiu cine ![]() Ramo mami fericita de Sara Maria 02.12.2008 Visul meu implinit, Sara Maria! Poze cu printesa mea |
lauramiron spune:
Mai....io gatesc in fiecare zi de-mi iese prin caciula
Asta-i dezavantajul faptului ca Rebeca merge la gradinita cu program scurt, deci vine acasa la 12.30 cu o foame de lup
.....singurul dezavantaj daca ma intrebati pe mine
, in rest totul e frumos, sta 4 ore la gradi, ii place la nebunie, nu doarme, nu mananca acolo deci riscul imbolnavirilor scade simtitor. Acuma, virusi a mai luat, insa de cand e la gradinita adica de 1 an jumate a luat de 2 ori antibiotic, in rest raceli simple.
Dar nu intru in detalii cu gradinita, ca eu sunt un caz fericit si nu vreau sa ma injurati![]()
Asaaaaa....deci ce mai gatim zilele astea. Azi le-am facut supa de pui cu galuste de gris, ai mei sunt innebuniti dupa supa asta, iar eu sunt cat de poate de happy pentru ca e usor de facut
Vreau sa va spun ca musai sa fac portie mare si pentru Boris, e mare fan
E singura mancare de oameni pe care o primeste.
La cina am avut gratare de cotlet de porc cu cartofi la cuptor si legume cu sos de unt condimentat, cu salata verde. Ecaterina a papat doar legumele, pentru ea am bagat la cuptor si un cartof dulce, carne de porc inca nu ii servesc.
Alaltaieri seara am facut penne al forno, cu piept de pui si bacon, cu sos de rosii si smantana. Pentru Ecaterina am facut o portie doar cu piept de pui, fara baconul afumat.
Saptamana asta mai am in program somon la grill cu legume si cartofi, o budinca de macaroane cu branza de vaci, inca o supa pe finalul saptamanii, o mancarica de mazare verde cu carnita de vitel si sos de rosii. Iar sambata vreau sa fac un desert pe care l-am mancat in Austria si care m-a innebunit de tot
Am stat langa bucatareasa cat timp la facut, asa ca teoretic ar trebui sa-mi iasa
Va tin la curent, si daca-mi iese, vin cu reteta.