Bobocei de sept-oct 2008 (244)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Dragi mamici, va multumesc pentru parerile voastre la problema cu cumnata mea. La sedinta foto nu ne-am mai dus din cauza vremii(ninsoare) si a drumului destul de lung pe care trebuia sa il facem.
Acum as dori sa va intreb cate ceva despre ai vostrii puiuti,caci nu stiu ce ar fi mai bine sa fac:
-mai sunt mamici care le dau in continuare cu lingurita puiutilor sa pape, sau deja ei au inceput sa manance singurei
Pentru ca si eu ma confrunt uneori cu refuzul de a manca sau placerea printesei mele de a se juca cu mancarea iar in afara de cateva dati cand am incercat sa o las sa manance singurica, in general eu ai dau sa manance
-toti puiutii vostri beau singurei din canute ceea ce le dati, pentru ca a mea printesa dupa cateva incercari renunta si imi intinde mie cana sau biberonul sa ai dau sa bea

De mancat, a mea printesa mananca cu manuta fara probleme dar cu lingurita nu am prea lasat-o deloc singurica sa manance iar din motivul ca se joaca si ai place ca toate obiectele sa le imprastie pe jos, nu prea am lasat-o sa bea nici singurica, ci intotdeauna i-am dat eu sa bea indiferent daca a fost cana sau biberon.
Va pup si astept parerile si sfaturile voastre!

mamica fericita a printesei Alissa(22.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

vdrag la noi a fost o exceptie ca l-am lasat pe el sa manuiasca linguritza, pur si simplu nu vroia sa manance si timpul ma presa si era nemancat de ore bune, in rest ii dau eu cu linguritza, mama mea il mai lasa si pe el sa exerseze dar pe mine ma dispera mizeria pe care o face si sunt constienta ca nu procedez corect o sa incerc sa il incurajez mai mult, acum cand manifesta interes cred ca e momentul
despre baut singur....ce sa spun, cred ca am ratat momentul ala si nu bea singur neam, decat cand e foarte insetat/infometat dar nu stie sa ridice sa vina lichidul biberonul daca nu e plin, a avut unele tentative de a tine singur cand era mai micutz dar nu am dat importanta si nu l-am incurajat
eu zic ca multttt prea devreme sa iti faci griji, nu stiu exact cum se procedeaza dar banuiesc ca daca manifesta interes trebuie incurajat iar daca nu....poate nu e pregatit inca
sa-ti traisca cumnata, am si eu una

Ada deci asa zici ca slingul nu va fi pentru cine se pregateste, pai iti dai seama cat de greu va fi cochilul mare la vara, sigur iti dai tu seama
si o sa le zic: Robitza si Matizta

cu bobinache 14s
Mami de Mikul Robert Constantin (19.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

neata!!

vdrag, nu cred ca tr sa-ti faci griji, dar e cam momentul sa inceapa sa pape independent. tr incurajata daca are initiative
Razvan mananca singur dimineata, cand ii dau almette sau unt cu gem pe paine si bea singur ceaiul, dar din caunta cu cioc. ii fac saoldatei de paine unsa si el se serveste...avem un shortz din ala de plastic si-l imbrac cu el, ca de cate ori baga in gura e imposibil sa nu-i ramana si pe degete si imediat se sterge pe el
la pranz, cand de obicei mancarea este mai lichida, are si el o lingurita si eu bag cu una si el linciureste lingurita lui si apoi o baga in gurita. cand e mai piure, nu are probleme. insa, nu tot timpul se arata interesat sa manance singur. daca e interesat de vreo jucarie, nu se atinge de lingurita
seara e cam la fel ca la pranz
in rest, mananca biscuiti, mere...diverse pe care i le pun la el pe masa pe o farfurioara. aseara am facut o budinca si am facut gramajoare. se juca si mai venea sa mai bage o gramajoara...sau doo
biberonul cu lapte abia acum vreo 2-3 luni si l-a tinut prima data, ca are mainile ocupate sa ma ciupa pe mine. obiceiul este de a-i da eu, pentru ca el se joaca si se face fleasca. nu am d egand sa-l obisnuiesc sa-si tina biberonul, pentru ca nu pot controla ce face el acolo, plus ca din primavara as vrea sa scapam de el...bea f bine din cana si nu are rost sa continuam asha.

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Ada, pupuback
CD, de asta am intrebat, ca vedeam si eu scenariul Adei Poti incerca un mei-tai pentru Robi si sling pentru Bobi, simultan , o sa fii ca un pom de Craciun ... eventual un carucior pentru bagaje
Vdrag, Gruia aproape numai cu lingurita de la mine mananca si majoritar mancare de bebelusi, borcanele. Nu e interesat sa foloseasca lingurita singur pentru a manca, nu o duce la gura decat daca e curata si goala , in rest se joaca cu ea prin mancare, vrea furculita sau cutitul sa se joace in mancarea noastra. Si, pentru ca mancatul lui se produce in principal la TV, daca incerc sa ii pun lingurita in mana si sa il incurajez sa manance singur, imi da peste mana, ca il incurc De baut nu prea bea mai nimic, doar uneori lapte de la mine din pahar, cu paiul, deci eu tin paharul, si biberon pe care il tine mama pentru ca, la fel ca si Mikul, daca i-l dau lui nu stie sa-l ridice sa ajunga lichidul in guritza.

Asa ca orice sfaturi ar fi binevenite, ca sa aiba si el initiativa si controlul mancatului

Gruia, farama de steluta

Mergi la inceput

nikolici stiu exact cum e sa vrei ceva si sa nu te lase 'sefu' mama si ce bine e sa alergi aplecata sa incerci sa pui mana pe pitic si sa mai fii si imbracata ca de iarna....o adevarata placere!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata

Cafea si de la noi

Am avut o noapte foarte linistita, o trezire la 5 in loc de 1 pentru primul bibe de lapte si a doua la 8 in loc de 5-6 pentru al doilea bibe de lapte In rest nani fara maraieli

vdrag noi papam exclusiv cu lingurita de la mami. Se joaca si el cu lingurita, dar numai ca sa ne dea noua. A incercat de cateva ori sa pape singur dar nu prea i-a iesit, era si cu lingurita cu fata in jos si curgea iaurtul.... si s-a ofticat si era sa dea cu mancarica de pereti Am hotarat ca nu e inca momentul sa pape singur , mai asteptam Alte chestii le papa singur, painica prajita cu untic de exemplu.

Roxi si Tina mai facea asa cand aveam musafiri si vad ca si David la fel. Pana la urma cred ca e normal. E spatiul lor si poate nu au mereu chef de musafiri , chiar daca noi avem Si vor sa ramana ei in centrul atentiei nu persoana/persoanele nou venite, asa ca se dau si de-a berbeleacul pentru asta Desigur , nu mereu , dar sa nu te surprinda cand o fac.
Cel mai tare imi place cand intra cineva si el se lipeste de noi cu totul , sa il iubim si sa il luam in brate Ma topeste cum pune capul pe noi

Lumi cum ai dormit ? Ai dormit ?

Ieri de-asta nu am mai intrat nici eu, cum spune Ada, nu aveam ce sa spun , era liiiiniiiiste pe aici Dar sunt pe aici

Niko e palpitant sa faci cumparaturi cu bebelina dupa tine Imi pare rau ca nu ai luat nimik..poate mai incerci azi si cu tati

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Asa ca orice sfaturi ar fi binevenite, ca sa aiba si el initiativa si controlul mancatului

Gruia, farama de steluta

o idee ar fi sa mergeti in vizita la copii mai maricei, care papa singuri sau sa vina pe la voi si sa vada cum mananca ei singurei
imi spunea chiar ieri soacra-mea despre sotul meu ca abia se tinea pe picioare si manca singur din cauza...concurentei
sunt 3 copii, el fiind cel mai mic si le punea pe masa un castron cu orez cu lapte, de ex, le dadea cate o lingurita si le spunea ca aia e toata mancarea pentru ziua respectiva! binainteles ca el nu pricepea ce si cum, dar vazandu-i pe ceilalti doi croiti pe treaba...sigur nu ramanea nemancat, ca se vede si acum pe el

babytza super noapte ati avut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Neata,

Am avut si noi inca o nopate linistita, fara maraieli si frichineli, ne-am culcat la 10.30 si ne-am trezit la 10 fara 20, cu o trezire scurta la 8 pt papa!!! Ne-am intors pe drumul cel bun!! Uf, ce bine e!!

vdrag Daria are ceva tentative de a manca singurica dra tot timpul intoarce lingurita inainte de a o baga in gura asa ca nu poate manca decat piureuri solide, altfel mananca numai din mana mea! De baut bea singurica toata ziua apa din biberon, dar seara la culcare bea lapte din biberonul tinut de mine, caci ea adorme tot timpul in timp ce bea.... Eu zic ca nu este INCA motiv de ingrijorare ca nu bea si nu mananca singurica, pe la 2 ani cred ca ar fi momentul sa renuntam de tot sa le dam in gurita. Pana atunci, mai e drum lung...

CD sa inteleg ca pe Bobinache il va chema Matei?!?!

Nikolici stiu asa de bine cum e sa nu te lase copilul in magazin sa te uiti macar la ceva, d-apai sa mai atingi incat m-am enervat numai cand ai povestit tu.. Dar cred ca ma linistesc ducandu-ma SINGURA azi la shopping!!! Ia zi, unde e KIABI??? Ca mi-ai facut pofta de hainute frumoase!!

Ada, Nerantula, claudinna, babytza

Duminica placuta!!

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei Tudor (11.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Buna ziua fetele...

Dyanira..ma omor cu invatatul ptr titularizare..pe istorie...sper sa fie posturi si sa fie bine..sa nu invat degeaba...:)

Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Neatza!

Kiabi e in Grand Arena (unde ne-am intalnit in octombrie )

Nici ai mei copii nu mananca singuri. Teo are 2ani si 9 luni si mananca singur doar daca vrea el.
Cand vrea, am avut surpriza sa aflu ca poate si ciorba fara sa dea pe el prea mult!!! Dar de regula nu vrea. Mereu am zis ca eu sunt de vina, ca nu l-am lasat niciodata sa incerce, pentru ca am urat mancarea in par si pe jos asa de tare.

Dar... uite ca incerc sa-l fac pe Radu sa manance singur si nu vrea domnule, nu vrea!!! Umplu lingurita, i-o pun in mana si ii ghidez mana spre gura. Merge de doua ori, apoi o arunca pe jos si pune mainile sub fund sau la gura. Credeam ca nu mai vrea deloc sa manance, dar daca i-am dat eu, a terminat tot.
Cu laptele la fel, i-am pus manerele la cana si i-am schimbat tetina cu cea plata. A baut singur 100ml, restul de 140 nu i-a mai vrut. Dar era nervos si nu s-a potolit pana nu am schimbat tetina, am scos manerele si i-am dat sa bea restul de laptic.
Asa ca... nu renunt, mai incerc, dar mai usurel.
In rest mananca singur orice se poate lua cu mana. Paine,biscuiti, bucatele de legume, paste, e destul de indemanatic la apucare.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput