Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *47*
Raspunsuri - Pagina 13
MangaGirl spune:
buna dimineata dragele mele,
scriu acum pana nu se trezese teroristul. inca sunt in urma, dar voiam sa urez la multe lunite sarbatoritilor de azi: Bruce Nicholas, Carina,Carol Ioan, Ruby Dinu Andrei, Vladimir Ioan, Bogdan Teodor Constantin, Mihai Dragos si La Multi ANi, Eva! sa aveti parte de tot ce e mai frumos si bun pe lumea asta.
dana exact asa face si Aidan cu mainile. eu spun mereu ca impleteste in timp ce zice acolo in legea lui.
sabina super frumos postul cu diversificarea.
si cata dreptate ai cu lentoarea. daca e ceva ce voi urma din sfaturile mamei, atunci introducerea lenta a solidelor este. imi spunea ca ne dadea jumate de lingurita din aia pitica pentru bebelusi de frica sa nu facem vreo prostie - alergie, diaree, etc. si mi se pare normal sa nu ne grabim. de parca nu toata viata or manca de acum. eu ma gandesc la legume prima oara. am eu un pitic, sa nu il obisnuiesc cu fainoase. cu ocazia asta poate mai curat si eu dulapurile de alimente cu e-uri. nu prea folosim, dar chopsuri si din astea tot mai luam. ce mi-a placut la copilaria mea este ca ai mei nu au cumparat niciodata sucuri gen fanta si orice altceva din comert. cand eram mici apa era baza. eu, de altfel, nu am fost fan cola ca imi intepa ochii de la acid. dar aici Sabina are mare dreptate: cum obisnuiesti copilul sa manance acasa, asa va face si mai tarziu. nici acum nu beau sucuri, nu mananc semipreparate, decat dk sunt la munca si nu am pachet. nu mananc paine cu piure de cartofi, cum se obisnuieste acasa si in general nu mananc paine daca am o garnitura de orez sau alte fainoase. gata, ca m-am lungit prea tare.
croco Ama ta e o scumpete. ce-mi plac zulufii si ...ce mai e frumoasa toata.
mihaelacu botezul...drept sa-ti spun eu m-am simtit usurata cand l-am facut. nu am vrut petrecere, tort, nimic, nimik. doar sa-l botez. consider ca e mai protejat. nu sunt foarte religioasa, dar cred ca rugaciunea, ca si meditatia, gandurile bine trasmise atunci, functioneaza. Botezul e o taina. baia de a doua zi nu am respectat-o riguros. nu am dat lighean si colaci la nasi, am uitat sa-i pun penele in apa...ma rog. e un obicei care nici nu se tine peste tot si care pentru mine nu e asa important. dar botezul cred ca are un rol de protectie asupra lor. e drept ca al meu a fost super pe fuga. preotul aici nu-i baga cu capul in apa. doar pana la gat si apoi toarna apa pe cap. bineineles ca Aidan a urlat din toti rarunchii. cat depsre impartasit. l-am dus pana acum de 2 ori. cantitatea de vin e infima. nu le ajunge mai mult decat sa-si umezeasca buzitele. m-am uitat intentionat de fiecare data. bineinteles fiecare face cum simte. nu contest ca biserica e o afacere in ziua de azi, sau mai bine zis religia, dar eu am vrut sa-i fac ritualurile astea pt el. exact cum mi-as dori f mult sa ma cunun la biserica. nu pt ca vreau sa fiu numita doamna. nu ma intereseaza partea legala, ci pentru protectia pe care ritualul in sine si rugaciunile parintilor le aduc. si chiar dk e la catolici sau ortodocsi, cred ca tot una e. aici, spre deosebire de acasa, nu simti ca lasi o mica avere la popa cand botezi copilul. poate nu e peste tot la fel, dar eu cand am botezat, a fost o suma fixa si mi se pare aiurea. aici dai cat vrei. e donatie si nu trebuie sa dai preotului. poti pune la cutie. impersonalitatea asta imi place. daca vrei sa dai mai mult, nu te opreste nimeni. dar nici nu se uita stramb daca dai 20 de lire. gata, am incheiat monologul asta. sa nu dati cu rosii. 
MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009 
www.mariaciubotaru.blogspot.com
Micul nostru Foc a venit pe lume
hepilica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui liliac1 Voiam sa incep cu altele...dar... monica_dicut Nu stiu cinte te-a suparat chiar atat de rau incat sa simti asemenea lucruri. Poate-s chiar eu...si am stat pana acum si-am cugetat si am privit in urma si mi-am facut atat de multe ganduri. Stiu ca uneori o iau pe aratura dar niciodata n-am avut in intentie sa scriu ceva care sa afecteze pe cineva. Sa stii ca de fapt TU esti cea care m-a determinat pe mine sa scriu la acest subiect. Te citeam si te rasciteam si-mi spuneam ca esti atat de curajoasa, plangeam ori de cate ori erai suparata, radeam cand ne tratai cu glumite, am asteptat infrigurata nasterea lui Dragos ca apoi sa ma entuziasmez de ce copil minunat ai...si atunci stiu ca-mi mangaiam burtica si-mi doream sa am si eu un luptator, te-am invidiat pentru taria de caracter si te-am admirat pentru tot ceea ce esti tu. Stiu ca esti o mama admirabila!!! Mi-au dat lacrimile cand mi-ai declarat ca vrei sa te intalnesti cu mine si mi-am jurat ca prima data cand voi calca in Bucuresti te voi suna si..chiar daca te voi prinde in pase proaste sau nu vei avea chef de sporovaieli eu tot voi incerca. Sincera sa fiu, te-am si visat cum stateam si si povesteam cate-n luna si-n stele despre dovleceii nostri. Te-am admirat cand ai deschis contul de Yahoo special pentru noi, astea "muritoarele"!Eu personal iti inteleg toate temerile si iti dau dreptate sa fie si un pic mai profunde toate gandurile si dorintele tinand cont ca esti o mamica incercata Si totodata, chiar daca o sa para cliseu, stiu ca fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Unii vorbesc mai devreme, altii mai tarziu, unii merg la 8 luni, altii nici la 1 an si 2-3 luni nu o fac, unii cer olita devreme, altii si la 4 ani fac in scutece... Noi, mamele, suntem datoare sa-i iubim neconditionat de aceste manifestari sociale. Dragos este perfect asa cum este, chiar de nu se rostogoleste, chiar daca nu-si duce picioarele la gura, chiar daca nu rade in hohote sau chiar daca nu poate fi comparat cu altii. Tu trebuie sa te gandesti ca si noua ne-ar placea sa acceleram un pic lucrurile dar bebelusii stiu cel mai bine cand sunt pregatiti pentru urmatoarea etapa. Si eu am piticii mei...si ma educ sa am rabdare! Te rog, te rog din suflet, nu ne lasa fara povesti despre Dragos, nu ne lasa fara problemele pe care le ai, nu ne lasa fara trairile tale cele mai intense! Te pe suflet si sper sa fie o etapa trecatoare.Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009) |
..oooaaauu, ce lectie de prietenie, sinceritate si atasament. felicitari!!

monica_dicut chiar numai pentru acest mesaj de la liliana merita sa revi si sa nu mai fii tristuta.

h.
minunata (22.09.2009).Multumesc lui DD.
4mykids spune:
Mary , te vad aici , iti doresc si eu bafta multa la examene , nu am retinut pentru ce le dai, dar iti tin pumnii sa fie totul bine.
Nu mai tin minte cine intreba de vaccinul de la 4 luni , noi am facut 3 injectii;
Si nu as putea sa nu o tuzc tare pe Liliac doar asa ca mie draga
;
Sa nu o uitam si pe Luto
si
pentru David.
Le spun si sarbatoritilor de azi
sa creasca mari si frumosi si sanatosi.
liliac1 spune:
La Multi Ani, Eva!!! Sa ai noroc si o copilarie luminoasa, sa te bucuri de orice moment si sa fii o surioara mai mare de toata cinstea! Te pupam dulce!
La Multe Lunite sarbatoritilor nostri de astazi (in ordinea sosirii pe lume adica a numerelor de pe tricou
)
Bruce Nicholas
Bogdan Teodor Constantin
Carina Maria
Carol Ioan
Vladimir Ioan
Dinu Andrei
Ruby Elena
Mihai Dragos
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
MangaGirl spune:
selen mai pui o data linkul sa o vad si eu pe alba ca zapada?
iuliko ma bucur ca Brucu a fost asa cuminte la vaccin. si 9 kg mami?? super bine. felicitari. si zici ca dovlecelul e cheia, nu?
monica multe 

pentru tine. mie mi-e drag tare Atomix al tau. imi pare rau ca tu vezi unele problemute la el. sper din suflet cu timpul sa-si revina si tu sa te linistesti. dar te rog, noi vrem sa auzim ce face oricand, indiferent cate temeri ai avea. toate le avem, mai mult sau mai putin si toate ne plangem. pai daca nu aic, atunci unde. ta-su face mishtouri cand ii inspectez kk. ma intreaga daca e seedy enough for me today? el e barbat. oricat i-as spune, are o limita. asa ca spun aici. sau Luciei pe mess. sau Ralucai_u cand mai vorbim. nu prea intru pe mess, ca imi prind urechile si nu mai fac nimic toata ziua. deci ramane DC-ul. asa ca, by all means, hai sa-l folosim ca de aia l-au facut baietii astia, nu?
apropo de bb irascibil. avem si noi niste zile. ieri a fost prima oara in viata lui fara kk. inca nu-mi vine sa cred. nu pare deranjat deloc. in schimb seara adoarme greu si se trezeste urland de 2-3 ori. trebuie sa cobor, sa-i mai dau un pik de tzitzi. uneori nici aia nu vrea si plange ca disperatul de-mi scoala nervii in cap. si si-a facut prostul obicei sa nu doarma dupa amiaza pana pe la 6 cand nu te mai poti intelege si cade rupt si nu am ce s-ai fac. se trezeste pe la 7 si ceva. evident ca la 8 nu mai vrea somn. si sta si povesteste pana pe la 9. il mai las si singur. apoi il apuca supararea si incepe sa se dea cu capul de toate partile cearsafului ca ar vrea saracu' sa doarma si nu poate. mi-e frica sa-i las paturica langa nas, ca l-am gasit cu ea adunata toata pe fata. si sigur s-ar sufoca.
Danuta1979 spune:
Monica, cine te-a suparat asa de rau? Iti trimitem eu si Alexandra o mie de pupici ca sa-ti treaca (ii imparti cu Dragos, da?)
Tu simti cel mai bine ce e cu puiul tau, dar vroiam sa-ti zic ca nici a mea nu se rostogoleste, intoarce singura, apuca picioarele...
Eu privind pozele voastre vad un copil normal, care face si arata ca Alexandra mea. Stiu ca la un moment dat ma uitam cu gelozie la pozele voastre in care dragos radea, caci fetita mea inca nu ajunsese la acel stadiu.
Uite, inca niste pupici sa-ti treaca supararea si sa-ti revina optimismul

Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009)
hepilica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 4mykids Multumesc Hepilica, Stiu ca neplata pensiei alimentare se pedepseste cu inchinsoare si nu as fi vrut sa ajung acolo, dar din pacate nu am incredere ca imi va spune cand se va angaja.Noi am locuit in Bucuresti in drumul Taberei , ulterior dupa divort eu m-am mutat la Zalau in apartamentul parintiilor mei, iar el si-a reconstruit o noua familie in Ploiesti deci este destul de greu pentru mine sa gasesc pe cineva care ar putea sa ma informeze. O sa vad ce pot face , pentru ca nu vreau ca Iulia sa fie dezavantajata, a fost conceputa din dragoste cu o dorinta fierbinte din partea noastra de a o tine in brate si a o iubi, deci consider ca atat merita macar din partea tatalui , o viziune mai usoara a viitorului. |
..te inteleg cand spui ca nu doresti sa se ajunga in instanta. insa, e putin probabil ca din aprilie anul trecut sa nu se fi angajat, nu?
el ce spune? e tot somer?
iar cand spui ca nu vrei ca fiica ta sa fie dezavantajata, ai perfecta dreptate sa gandesti asa si te admir pentru asta. trebuie insa sa faci ceva pentru a-i recastiga fiicei tale drepturile, altfel vei fi partasa la iresponsabilitatea tatalui. poate ca da, poate ca nu...nu ai de stii..fiica ta mai tarziu te va intreba pe tine de ce nu ai facut nimic pt a-i recastiga drepturile daca a avut un tata iresponsabil. gandeste-te de acum ce ii vei raspunde.
iar tatal ei, imi cer scuze daca sunt prea indrazneata, este chiar iresponsabil si nu stiu cum poate trai in linistea gandului ca nu ii mai plateste copilului pensia alimentara.
doamne, cum sunt mamele...si cum pot fi uneori tatii!
te pup draga mea si sigur vei gasi o cale. important este sa nu renunti nicio clipa la drepturile ce i se cuvin fiicei tale. sa te lupti pentru ele.

h.
minunata (22.09.2009).Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Monica, draga mea, asa mult m-am atasat de tine! Si ma bucur tare ca ai scris postul acela. Aseara am vrut sa povestesc si eu ceva de fetitza mea si m-am abtinut pt ca m-am gandit ca o sa fiu pusa la colt.

de Natalia (03.09.09)
MangaGirl spune:
monique frumos spus cu tinutul in brate.
monica cu 7 ani...la mine e perfect adevarat. la 7 ani am devenit fata lu' tata. pana atunci, eram umbra mamei. si eram disperata dupa ea.
Fragutza spune:
Si-am intrat ca purcica fara sa salut!
So, bun gasit!
La multi ani piticilor de azi! Si la multi ani si Evei! Sa cresteti mari si sanatosi!
de Natalia (03.09.09)

si povesteam cate-n luna si-n stele despre dovleceii nostri. Te-am admirat cand ai deschis contul de Yahoo special pentru noi, astea "muritoarele"!