Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (29)
Raspunsuri - Pagina 7
cusa spune:
Seara buna burticutelor!
va multumesc la toate care m-ati felicitat pt fetita si rog fetele cand au timp sa ma treaca in listuta cu
, ne-am hotarat si la nume 90% va fi EMMA.
Vivela ma bucur ca a iesit bine amnio si multa sanatate in continuarie.
A.rose iti doresc insanatosire grabnica!
Roxy si tie iti doresc sa scapi de contractii cat mai repede!
Va invit pe toate la o portie de clatite cu gem de gutui, de prune sau de cirese!

Cornelia
21+ cu 
a-rose spune:
rocsy, mommy to be,
stiam de cimbru de la prima sarcina dar uitasem cu desavarsire !
ce dragut trebuie sa fie sa stii deja sexul bebelusului... sper sa aflam si noi saptamana viitoare. eu as vrea tot o fetita, sa aiba ruxi o prietena si sa se inteleaga bine. eu am un frate si abia acum am ajuns la un numitor comun desi e cu doar 2 ani mai mic ca mine. sotul vrea baiat, desigur....se preocupa cine ii duce numele mai departe... la prima sarcina chiar nu imi pasa. acum abia astept sa vad ce va fi
toata lumea asteapta sa fie baiat. cand au auzit de sarcina au zis ca acum urmeaza un baietel sa avem pereche. dar eu vreau tot o fetita ! sunt atat de dragute !!! are ruxi niste rochite superbe !
16 + , mami lui Ruxi 28.08.2008
rose
dunemaire spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui taty_ana si acum vine maarea intrebare..sa nu radeti de mine...cele 126 de zile pre si postnatal sunt lucratoare sau calendaristice? |
Calendaristice, din pacate.
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un
de 21+
a-rose spune:
| citat din mesajul lui taty_ana si acum vine maarea intrebare..sa nu radeti de mine...cele 126 de zile pre si postnatal sunt lucratoare sau calendaristice? fetele 21+ |
tatyana, conform Legii nr.119/2000, art.118 alin.1, cele 126 de zile sunt calendaristice.
rose
mommy_to_be spune:
So... Hai sa va impartasesc retetele, pe care, daca le veti incerca, sper sa va placa![]()
Ciorba Radauteana
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2-3 pulpe
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2-3 morcovi
- 4 oua
- 4-5 linguri faina
- 400 g smantana
- o legatura patrunjel
- o capatana usturoi
- otet sau zeama de lamaie
- sare
- piper
- cuburi concentrate de gaina (doar in cazul in care fierbieti doar piept si supa nu e destul de grasa)
Fierbeti pieptul de pui impreuna cu pulpele. Dupa ce nu mai face spuma adaugati ceapa, telina si morcovii intregi si continuati fierberea. (Pulpele de pui e bine sa fie putin mai grase pentru a evita adaugarea cuburilor concentrate de gaina. Pe net am gasit reteta numai cu piept de pui, insa inchipuiti-va cat de slab concentrata iese zeama).
Dupa ce carnea e bine fiarta, iar legumele putin moi, scoateti carnea si legumele la racit.
Separat, bateti ouale cu mixerul, la care adaugati smantana si faina. Amestecati totul pana se obtine un amestec omogen ( de preferat se bate cu mixerul, ca sa nu iasa cocoloase).
Daca vi se pare ca zeama in care ati fiert puiul nu e limpede, puteti sa o strecurati. Adaugati 2 polonice de zeama la amestecul obtinut din oua, smantana si faina pentru a-l subtia, apoi varsati totul incet, amestecand, in zeama de la pui. Secretul e ca aceasta din urma sa nu fie fierbinte, pentru ca altfel va avea un aspect "branzit".
Dupa ce s-a racit puiul, taiati-l marunt si adaugati-l in supa. Dupa preferinta, puteti sa adaugati si morcovii fierti dupa ce ii radeti, sau puteti sa lasati zeama limpede. Eu una nu ii adaug.
Adaugati patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust (in caz ca zeama de la pui nu e suficient de grasa, acum se adauga si cuburile concentrate de gaina) si mai dati un clocot scurt.
La servire se adauga mujdei de usturoi si se acreste cu otet sau zeama de lamaie, dupa preferinte.
P.S. Sper sa fi fost destul de explicita... eu nu o fac dupa reteta, ci dupa ochi...
Blat pentru pizza
- 8 linguri ulei
- 8 linguri iaurt
- 1 cana faina
- o lingurita bicarbonat stins cu otet
Se amesteca toate, iar daca aluatul e prea subtire se mai adauga faina. Depinde mult de ce fel de faina aveti in casa, caci din experienta am constatat ca nu toata e la fel. Dupa ce intindeti foaia si o asezati in tava tapetata cu unt si faina, imbracati aluatul cu va place mai mult!
Pofta Buna!!!!
Mira
fericita 21+cu
Maya Alexandra
minunea mea
n_a_n_a spune:
Dune
sa-ti creasca mare si sanatos
. Daca il trimiti pe sotul tau la cofetarie, te rog "posteaza-mi" si mie o gogoasa... si o trei ciocolate!
Mira, mersi fain de reteta pentru blat. Uite, la schimb, o reteta de gogosele "instant" : http://www.e-retete.ro/retete/gogosele-rapide ![]()
Rose, sa va faceti bine! Pe mine ma ajuta mult sa respir daca fac seara inhalatii cu ceai de musetel cu cateva picaturi de ulei volatil de eucalipt, cum e asta de aici: http://www.naturaplant.ro/produse/403/Ulei_volatil_de_eucalipt
Nana
22+ cu
Iubirici
Reallaura spune:
Vivela ce ma bucur ca totul a iesit ok la amnio! slava DOmnului!
Cusa felicitari pentru fetitza!! Imi place si numele
Sabina imi place ca o implici pe Ale in atatea activitati. E adevarat, trebuie si interes din partea ei...Eu acum ma vait ca nu am facut nimic, dar nici cand ma puneau sa fac ceva, nu voiam, reununtam 
Arturica ce draguti baietii ca si-au ales ei emoticoanele! Aveau dreptate, uite ce bine arata semnatura acum! Cu bautul de apa, nici eu nu prea am spor, nu intra frate...ce sa fac...La prima sarcina eram la serviciu si era altceva, cu sticla pe birou...acasa nu prea am timp.
Mommy_to_be sa va fie de bine bunatatile!! Eu ma simt asa terminata ca nu mai apuc sa fac multe feluri si nici nu mai ma straduiesc. Fac ce papa Mirci- adica supa sau ciorba- si gata. Pentru noi-ceva rapid - salata de ton, paste cu sos, sau branza, mazare...
Rosanne imi pare rau de probl pe care le-ai avut. Sa fii bine de acu inainte!
Nana felicitari pentru fetitza cu oki albastrii
!
tatyana ia-ti concediu, sa nu risti sa patesti ceva pt serviciu!!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
25+
Ilinca Sabina
dunemaire spune:
Nana, din pacate am citit mesajul tau care cerea poze un pic cam tarziu
Dar hei, asta imi da un motiv bun ca sa ma mai duc pe acolo .. in scopuri strict stiintifice si de documentare, evident.
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un
de 21+
n_a_n_a spune:
| citat din mesajul lui dunemaire Nana, din pacate am citit mesajul tau care cerea poze un pic cam tarziu ![]() Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un de 21+ |
Da' te rog io, documenteaza-te temeinic! Nu asa, putin si pe fuga: mai degraba adu-ti aminte cum conspectam in faculta din cartile disponibile doar la sala de lectura: cu vizite repetate si lungi la "biblioteca"
Nana
22+ cu
Iubirici
arturicii spune:
Vad ca azi ati fost pofticioase rau! Auzi colo, gogosi (din "cauza" voastra am mancat si eu din gogosile ramase ieri apoi restul le-am aruncat ca sa nu ma mai tentati!); cu ciorba aia radauteana nu ma inspirati insa cine stie maine ce-o mai fi.
Din serialul: Hai sa ma laud cu pruncii!
Azi episodul: Diplomatul Philip
Azi se dau jos baietii mei din bus, trantesc ghiozdanele pe trotuar si zic: "Mami, avem o super surpriza, inchide ochii"
Ma conformez, inchid ochii si peste vreo 3 minute (de ametisem), tipa: SUPRIZAAAAAAAAA
Si imi arata:
DIPLOMA DE MERIT
Era diploma lui Philip pentru luna Decembrie, acordata azi (in fiecare luna 3 copii din clasa primesc, cu fast, in sala de sport, langa un panou special). Este pentru ca: "a ridicat mana cand a vrut sa zica ceva"
.
Ce e mai tare e ca erau amandoi fericiti, adica si Yann pentru fratele lui.
Acasa: Mami, dar eu vreau party...!
Ok, hai sa vedem. Noroc ca am gasit cele necesare, plus un tort (minune ca l-am primit acu vreo 2 zile si ei nu stiau de el, era in congelator), plus lumanari, coifuri, ce mai, tot tacamu'.
Si cu cadourile am rezolvat-o din rezerva de stat
.
O zi minunata tuturor!
Super a fost!
Ioana,
Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 24+