Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Arturica ce draguti sunteti! I-ai cam invatat cu surprizele ! Te trateaza la fel acum!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 25+ Ilinca Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

a-rose eu i-am facut socului cand a fost racit sirop de ceapa si a functionat. Este pentru tuse. Pui 1l de apa la fiert cu 2 cepe necuratate, dar bine spalate (cepele taiate in jumatati). Le lasi sa fiarba pana cand scade siropul si raman cam 250 ml (o cana). Siropul asta il amesteci cu o lingura de miere si apoi poti sa bei. Sotului i-am mai facut si sucuri de greph - 1 pahar dimineata si unul seara (pt vit. C).
Mie doctorul mi-a dat voie sa iau si paracetamol simplu in caz de raceala. Oricum daca faci febra, tr. sa te duci la doctor. Nu e OK sa ia febra in timpul sarcinii.

dunemarienice name Norbert. Iarta-mi ignoranta, dar ce nationalitate aveti incat ati ales acest nume. Cumva germana?

Ma bucur ca nu am cine stie ce pofte, ca daca as fi avut, cred ca innebuneam la cat vorbiti pe aici de mancare (gogosi, prajituri cu ciocolata etc.)

Despre bautul de apa, aici eu am o mare problema. Inainte sa raman insarcinata, beam f multe sucuri (carbogazoare, de fructe). Acum nu se mai poate si imi e greu sa beau apa. Imi calculez cat am baut intr-o zi, pt ca am inteles ca si contractiile pot avea cauza deshidratarea. Sotul spune ca parca iau medicamente, asa beau apa.

Diana, 21+ cu Eva Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata fetelor!
Nu nominez caci am si uitat cine, ce a spus exact.
Felicitari pr rezultatele si vestile bune de la eco!
Sa va traiasca puii care va fac tot felul de surprize placute/neplacute caci sunt tare nostimi la varsta asta!
Mie asa mult imi place sa stau cu picioarele in apa calda...., dar oare de ce o fi interzis?
Azi mi-am comandat clatite, ca tot se lauda cineva, auzi Domne si cu dulceata de gutui, o nebunie, nu alta!
Va doresc o zi buna si sper ca dupa eco de maine sa va dau si eu vesti bune si poate se va vedea ce avem la purtator!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata,

rosanne, am citit ca ai facut eco morfologica la Dr. Albu. cumva la clinica Alcosan? am si eu programare pe 8 februarie, zi-mi te rog cum a fost, daca merita sa fac DVD-ul ala...(in situatia in care ar sta cu fata :D). pe mine nu ma incanta in mod deosebit ideea, prefer sa vad copilul cand iese de acolo, nu-s chiar asa de sensibila si de nerabdatoare...ma gandeam insa ca poate, totusi, merita daca o fi ceva spectaculos...mi-e sa nu dau banii degeaba.
eu si la david am fost tot la dr albu la morfologica, dar la spitalul giulesti, a fost o eco 2D (el sustinea ca oricum toate masuratorile se fac in 2D si restul e mai mult de spectacol). acum va fi 4D cica...sa vedem...dar tot asa taciturn era si atunci, vorbea strict ce trebuia sa noteze asistenta, singurele cuvinte pe care mi le-a adresat au fost la final: "e totul bine" si pt mine a fost deajuns .

arturica, m-a emotionat mesajul tau, in special partea in care povestesti ca si fratiorul se bucura de reusita lui Philip . oricum, cred ca au beneficiat amandoi de party, bravo, imi place de voi ca va distrati .

Mira, ce bine ca ai pus iar reteta de ciorba radauteana . o s-o fac si eu in we, ca tot eram in criza de inspiratie, mi-ati facut pofta in capitolele trecute si n-am mai reusit sa gasesc reteta. miam, abia astept...

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a-rose spune:

buna dimineata !
va servesc cu o cana de ceai cu lamaie si paine prajita cu unt si dulceata de caise !

arturica, ce pui draguti ai ! sa-ti traiasca !

dienutza, dar mirosul de ceapa fiarta imi provoaca....greturi. o sa incerc cu kiwi si grapefruit si portocale. azi parca mi-e si mai rau ca ieri.

va pupa

rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Neata fetelor,

eu eco am facut la CMU la Adela Dinu, m-a costat 3 milioane si DVD-ul a fost gratuit. Nu am dat nici un leun in plus.

Mira multumim de reteta. Abia astept sa o incerc, suna f bine. Nu merge si cu bors in loc de lamaie sau zeama de lamaie? Eu sunt fan bors.

Laurita pai trebuie sa ii gasesc activitati Alexandrei, ca altfel mi se suie in cap. Nu o pot tine toata ziua in casa. Soacra-mii nu i-o mai las pe mana sa iasa cu ea afara, cu bona nu mai vreau, eu nu ma pot misca, asa ca se duce cu ta-su pe unde pot si ei. Atat patinajul cat si dansul ii plac foarte mult, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Si pana la urma nici nu costa o avere, iar la patinaj se ocupa ta-su de ea.

Nana eu iubesc patinajul, patinez la fel de copil, este singurul sport pe care il practic cat de cat cu regularitate iarna. Anul trecut mi-am cumparat f mandra o pereche de patine Barbie, prietenele mele au zis ca nu sunt sanatoasa, dar mie mi-au placut asa de mult. Sunt noi noutze, ptr ca anul trecut le-am luat la final de sezon si anul asta daca sunt gravi, nu bravez. Noroc ca patinoarul e deschis tot timpul anului, asa ca abia astept sa le inaugurez. Ptr fii-mea insa nu am gasit din cele frumoase cu desene si minuni, abia i-am gasit unele pe masura la Metro, dar de la anul se schimba situatia. Pana la urma conteaza sa fie bune, sa se miste cu ele.

Sabina 25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Arturicii super haioasa surpriza. Ghidusi baietii tai. Trebuie sa fii foarte mandra de ei. Interesant si modul de premiere si stimulare a copiilor.

Sabina 25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna dimineata burtici!!!

Cusa, felicitari pentru caruciorul roz si pentru alegerea numelui! Imi place ft mult Emma, era si in topul preferintelor mele.
Mira, mmmmmmm, ce bine ca ai dat si retetele, in weekend fac si eu

Rose, inr-adevar, asa cum ziceau si fetele, Oscilo e de baza, eu il am in geanta tot timpul, si la primele simptome sau daca am pe cineva racit in preajma, mai iau cateva granule. Oricum, e bine sa iei preventiv cate un tub pe saptamana, toata perioada cat umbla gripele astea nenorocite. La fel de bun este si Influcid, iar pentru gat Tonsilotren. Toate sunt homeopate. Sper sa va faceti bine curand!

Dune, felicitari pentru baietel, sa fie sanatos!

Nicoleta, bafta maine la eco, sa fie ce-ti doresti!

Fetelor, ciudat cu dr. asta care va cere bani pe dvd, n-am mai pomenit asa ceva... Mie la Medlife mi-au dat gratuit la morfo de trim I (am pus filmuletzul pe webshots la noi), iar dr meu de asemenea, mi-a facut o eco mai amanuntita la 17 sapt si mi-a dat si dvd. La 21 de sapt am programare la dr. Iosup si mi-au zis ca ar fi bine sa vin eu cu un stick, dar cred ca au si ei dvd-uri in caz ca mamicile uita...

Pup burticile

Cristina, fericita 18+ cu Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

Buna,

ce mai faceti?

Noi suntem bine,tot acasa,cu indicatie de stat in pat,fara efort,dar suntem mai bine.Nu am mai avut sangerari.
Bebelusul e in grafic,tot fetita.Astept sa fac si morfologia si pe urma o sa fiu 100% convinsa

Aproape am ajuns la jumatate si am pus aproape 5 kg.Ma rog sa ma tin tot asa si in continuare,adica inca 5 kg pana la sfarsitul sarcinii.Oare reusescMi-e sa nu iau iar proportii,mai ales ca trebuie sa zac mai tot timpul...Mai rau e cand deschid dulapul si mai gasesc dulciuri...

Pentru mamicile racite:eu m-am tratat cu ceai,miere cu lamaie si homeogene.Pentru nas e bun spray-ul cu apa de mare.

Referitor la concediul medical pre si postnatal de 126 de zile ,cred ca mai scris cineva deja,sunt calendaristice.Se poate lua si inainte dar obligatoriu 42 sa fie dupa.De obicei se acorda cel mai devreme la 30 de saptamani si 10 zile.Eu mi-am luat de la 30 de saptamani data trecuta si era sa raman de caruta fiindca bebe a iesit ceva mai tarziu decat DPN,mi-au ramas vreo 46 de zile postnatal
Acum incerc sa imi iau concediu de risc maternal dar ma freaca tovarasii de la munca si madam dr de la medicina muncii care simt ca nu vrea sa imi dea viza.Cred ca asteapta ceva...si nu un buchet de flori.

Felicitari mamicilor care au aflat sexul bebelusului:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a-rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Rose, inr-adevar, asa cum ziceau si fetele, Oscilo e de baza, eu il am in geanta tot timpul, si la primele simptome sau daca am pe cineva racit in preajma, mai iau cateva granule. Oricum, e bine sa iei preventiv cate un tub pe saptamana, toata perioada cat umbla gripele astea nenorocite. La fel de bun este si Influcid, iar pentru gat Tonsilotren. Toate sunt homeopate. Sper sa va faceti bine curand!

Cristina, fericita 18+ cu Patricia

cristina, eu am influcid in casa, i-am dat fetitei mele insa credeam ca nu este pentru gravide. tu zici ca ai luat? parca in prospect zice sa se utilizeze in sarcina doar cu avizul medicului, in timp ce la cele de la laboratoarele boiron zice ca se pot administra in sarcina. eu as lua dar nu stiu daca e ok. tonsilotren nu am dar am auzit de el. e ca si stodalul? pentru tuse?

rose

Mergi la inceput