Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (29)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Buna seara

Multumesc fetelor.

dunemaire eu am dat ieri 355 Ron, dar asta in Bucuresti. Probabil ca in Cluj pretul e mai mic. De fapt...sunt sigura ca pretul e mai mic.
arturicii si eu sunt lesinata dupa salata din asta cum faci tu. Eu mai pun si salata verde, branza (mozarella de obicei), piept de pui la gratar, ou fiert depinde de ce am prin frigider. La noi insa din pacate rosiile si castravetii au un gust absolut ingrozitor in perioada asta. Asa ca pana prin primavara cand or sa capete si legumele astea un gust mai acceptabil va trebui sa ma abtin. Din pacate, ca mi se umple gura de apa numai cand ma gandesc.
Si eu stiam de chestia cu cadoul pentru bebe1 la venirea de la maternitate. Nu stiu la baietii tai daca va mai functiona chestia asta, la al meu cu siguranta. Cel putin asa sper!!!!
Rose saru'mana. Apropo de faptul ca vrei si tu una. E o vorba...ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa capeti. Asa ca...
Nu iti mai insir si eu nume de filme, ca in ultima vreme stau cam prost la capitolul asta si oricum am vazut ca ti-au facut fetele o listaaaa. Stau destul de bine la citit, bag in mine cartile de zici ca n-am mai vazut una in viata mea.
Mira am fost in al noualea cer cand mi-a zis dna doctor ca din punctul de vedere al masuratorilor/parametrilor este perfecta. . Legat de sex...chiar nu aveam nici o preferinta. Oricum de ieri de cand am plecat de acolo am un zambet tamp pe fata de zici ca-s dusa cu capul.
Aaaaa, si inca o chestie. Eu intotdeauna m-am referit la copilul meu ca la un "el". In primul rand a fost Tudor, si in al doilea rand cand vorbeam de bebe2, ziceam "bebe" (care e substantiv de genul masculin). Acum, brusc, vorbesc despre bebe2 ca de o ea. Si imi vine nu stiu cum. Nu de alta, dar nu sunt obisnuita. Nu imi fac eu griji ca ma obisnuiesc. Oricum abia astept sa dau iama prin hainute de fetita
r_ocsy eu inca nu mi-am schimbat sutienele, dar va trebui sa o fac saptamana asta, nu de alta dar au inceput sa imi iasa pe dinafara. Sutien de alaptat o sa imi iau chiar atunci inainte de nastere. Mai am vreo doua oricum ramase de la Tudor.

Am inceput mesajul asta cum vreo 2 ore. Intre timp am spalat, hranit si culcat copilul. Trimit ca mi-e teama sa nu il pierd si mai revin

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 20+

Handmade by Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Mira din ce stiu eu. Rahiepidurala este o combinatie intre rahianestezie si epidurala, se foloseste la cezariene si nu mai ai acele dureri de cap dupa. Epidurala din cate stiu se foloseste doar la ansterile naturale si numai intr-un anumit moment.

Fii-mea inca nu doarme si nici nu da semne ca ar vrea .

Sabina 25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

r_ocsy saru'mana de info legat de dintisori. Al meu sta deocamdata super bine la capitolul asta. Nici o carie si sunt albi albi albi. Doamne ajuta sa ramana tot asa pana apar ceilalti. Dar spalam dintii dimineata si seara ca sa dam jos de pe dinti microbii. Altfel...microbii ne mananca dintisorii si ramane baiatul fara dinti. Si daca e fara dinti...cum mai mananca el x si y si z (aici urmeaza o insiruire a alimentelor care ii plac lui mult de tot gen biscuiti, iaurt, banane).
Noi folosim periuta de dinti normala, dar am auzit din mai multe surse cum ca periute electrice sunt mai bune, mai ales pentru copii. Asa e? Sau e inca prea devreme sa ma gandesc la periutele electrice pentru copii? Al meu nu sta la periat 3 minute, cat zice cartea, ca n-are rabdare.
In alta ordine de idei, mie au inceput sa imi sangereze gingiile la periat. Stiu ca e una din "bucuriile" sarcinii, asa am patit si la Tudor si dupa ce am nascut a trecut imediat de la sine, nu am avut probleme. Sper sa nu am nici acum. Mi-am luat Sensodyne, am facut bine sau era indicata alta pasta de dinti?
Multumesc

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 22+

Handmade by Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a-rose spune:

mamici burtici, pentru filmulete si site-uri...
sabina, ridic doua degete la cezariana. eu stiu ca anestezia a fost epidurala. anestezistul a stat langa mine si ma tot intreba daca simt durere. simteam orice numai durere, nu. simteam cu trag efectiv de copil/uter, intestine, habar n-am ce dar se simtea f. bine. o senzatie super ciudata. si apoi a aparut minunea si stiu ca am pupat-o pe obrajor si am zis ca are gene lungi si foarte blonde. era asa de cumite, uimita !

mie mi-a placut si the proposal, daca nu l-ati vazut pana acum. in general, imi place de sandra bulock.

acum, la nani si mai vorbim maine !

va pupa

rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Ha! Au si astia patuturi pliabile, insa le zic tarcuri de joaca (nu stiu ei nimic )

Voi ati auzit cumva ca saculetii cu samburi de cirese incalziti ar face bine lui bb la burtica in timpul minunatei perioade de colici?
Ca as face si eu un saculet insa oare ce material rezista la microunde....?

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata fetelor!
Felicitari pt fetite/baietei descoperiti la eco!
felicitari pt primele miscari ale bebeului.
Eu inca nu-l simt, dar azi noapte nu m-a lasat sa dorm, ma durea si pe dreapta si pe stanga oricum m-as fi asezat, iar pe spate ma omora mijlocul. Cred ca apasa cu capul pe un nerv al piciorului si ma doare de mor.
Ce vreme urata afara si de dimineata am derapat asa urat ne-am invartit de am ajuns de pe banda 1 a noastra pe banda 1 pe contrasens ( cate 2 benzi pe sens + linie de tramvai). Multumim Domnului ca n-au fost tramvaie, iar ca ceilalti au oprit la timp.

Apropo de filme, eu am fost si sunt fan Prison Break, in weekenduri bagam cate 15-20 de episoade.

Va doresc o saptamana frumoasa!

16+

Mergi la inceput

Fetelor la cate saptamani se face eco morfologica?
Trebuie sa fac programare si doctora parca mi-a zis intre 22-23 saptamani. Nu-mi aduc clar aminte.
Iar intre 24-28 mi-a zis parca sa fac un test de glicemie provocata.

17+

Mergi la inceput

Buna dimi

Am in fata o cana de ciocolata calda cu lapte, cu un mot de frisca deasupra si va poftesc si pe voi la asa bunatate.

Eu sunt tare bucuroasa ca ninge (ma scuzati fetelor care circulati prin oras ca stiu ca e un cosmar) si fii-miu la fel. De cand s-a trezit si a vazut ca ninge afara topaie pe langa geam ca sa il scot afara de zici ca il pisca cineva de talpi.

Nico uffff, ce emotii cu masina in dimineata asta. Bine ca nu s-a intamplat nimic, Doamne fereste.
Despre eco morfofetala mie dna doctor mi-a recomandat sa o fac intre 19 si 22 de saptamani. Eu am facut-o sambata, eram inca in saptamana 22 (21 de saptamani si catea zile)
arturicii eu n-am auzit de un asa saculet. Oricum lui bebe cred ca ii face bine la burtica cu colici caldura degajata de saculet, nu stiu daca samburii de cirese au vreun rol. Apropo de colici, eu la Tudor am folosit cu succes Infacol. Acum am gasit asta si ma intreb daca o fi buna de ceva.

fetele, sa aveti o zi frumoasa

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 22+

Handmade by Alina

Mergi la inceput

Alinutza- merci de raspuns.
Mie mi-a recomandat dupa 20 saptamani in mod sigur.
Fetelor ce eco se mai fac dupa cea de 2o-22?
Se mai fac morfotetale mai incolo sau simple monitorizari?

17+

Mergi la inceput

Ah, inca o intrebare?
Morfofetala de 20 si ceva se face cu sonda (parca asa citisem pe undeva)sau tot normal pe burta?

17+

Mergi la inceput