Copilasi de Iulie - August 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 7
roller025 spune:
Ioana, Si io mi-am propus o vizita de asta, pentru ca simt ca-mi ies din minti. Si apoi mi-am reevaluat propriile prioritati si ce ma deranjeaza pe mine personal. Si am hotarat ca, de fapt, eu sunt cea care vreau putin cam prea mult de la mine si de la el. Si am facut consiliu de familie cu tati, i-am spus ca implicarea lui e minima si ca nu mai accept asa ceva, asa ca are de facut planificari pentru anul asta pana in martie sau... Si pentru mine a functionat.
In plus am schimbat punctul maxim de interes pe distractiile cu famelia Cel putin imi creeaza mie confortul psihic...
Daria, pupe patinatoarei! Hai, mey, ca acum invata fara probleme. Incearca si tu
Nicole, pe gheata e "parfum" fata de role. Asa ca... daca te tenteaza AFI... Joi merg acolo cu fetili de la job...
kim222 spune:
Dana tu ai fost un caz fericit, pt ca ai stiu ce sa schimbi, ai avut ce..La noi tati se implica 100%, peste tot sintem toti trei, nu lipseste distractia, vizitele, petrecerile...etc..deci nu am ce sa schimbV-am spus petrecem ff mult timp impreuna cu Luca..TV este in totalitate al lui, noi am cedat si renuntat in a mai vedea ceva pt sufletul nostru in prezenta lui..
roller025 spune:
Da, Olivia, la mine copii cresc cu un parinte "passant", asa ca trebuie sa-l implic mai mult, ceea ce e un efort pentru Iri. Deja avem discutii de genul: Mami, casa ta e in Bucuresti, a lui tati e la Tg. Jiu. Si am si eu o carutza de frustari ca nu mai am o bucata de viata a mea... Dar noi nu am experimentat socul vostru. Schimbarea de cultura, mediu, mutarile dese, faptul, desi incerci sa ascunzi eu cred ca Luca simte, ca te imparti au efect asupra lui. Nu stiu cum sta el cu responsabilizarea. Victor stie clar ca in timpul saptamanii nu se joaca pe calculator / jocul nou pe TV si se uita doar ocazional la desene. Sunt "delight"-uri de weekend. Si se simte.
Nu stiu, poate ar trebui sa aiba ceva doar al lui, care sa fie preocuparea lui 100%, fara voi, sa-i creeze cat de cat sentimentul de independenta. Daca aberez, sanctioneaza-ma...
roberta04 spune:
'Neatza!
Olivia , chiar se citeste disperarea din mesajele tale, eu te-am perceput intotdeauna ca o persoana echilibrata si cu resurse multiple si sunt sigura ca o sa treceti si peste asta!
Matei a avut in decembrie, dupa mutare, o perioada in care nu l-am recunoscut. Devenise umbra mea, statea si la usa de la baie cat eram eu inauntru, i s-a plans surorii mele ca mami nu petrece destul timp cu el, m-a intrebat in cele mai diverse moduri daca nu revenim la casa noastra... Cat am impachetat (noi am dus o parte din lucruri la socrii mei) strangea la piept pana si prosoapele cu gandul ca nu o sa le mai vada iar aici a fost foarte trist cateva zile pana ce am reusit eu sa ajung la baxurile cu jucarii. Atunci am realizat ca are nevoie de universul lui, in care a crescut si ca pentru el a fost o despartire grea de casa in care a trait pana acum.
La tatal meu sunt nevoita sa ii fac mai mult observatii - sa pastreze linistea cand doarme bunicul, sa nu mai alerge ca o deranjeaza pe doamna care locuieste in apartamentul de sub noi, sa nu se mai joace pe covor pentru ca e mult mai frig.... si mi-a reprosat ca din cauza mea se intampla toate si il cert pentru ca eu am vrut sa ne mutam iarna!!
Scuze ca m-am intins... dar mai am o problema... Matei face pipi in pat 3 nopti din 5... I se mai intampla si inainte dar foarte rar. Am fost la medic inainte de Revelion, analize, i-am dat biseptol, degeaba... Sunt la capatul rabdarii, imi pun ceasul sa sune noaptea sa il duc la baie si tot il scap... Noaptea trecuta la 3 ii schimbam lenjeria
Aveti ceva sugestii?
szivarvany spune:
Kim, cand mergeti la doc ? Eu va tin pumnii, stii asta.
Cand se reincepe casuta ? Cred ca asta e un stres imens in plus, pana veti avea locsorul vostru fiecare.
Roller, eu sunt plina de belele, da ? Va las sa radeti, dar mi-e frica de inaltime rau de tot si patinele m-au terminat psihic
Roberta, cum stati cu baut apa seara ???
Giulia are obligatia sa faca pipi - 2 stropi - inainte sa dam stingerea; daca nu face asta, iese sandal nocturn daca face, e totul ok. Insa ea bea doar 150 ml lapte seara, eventual 10 ml apa in caz de criza de sete.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
bunny spune:
Gabi - sa stii ca si noi am avut asta la 1-2 luni dupa ce ne-am muatat la casa noua. Si totul a fost un soc ptr mine ...
Am descoprit ca vazuse Scooby doo . Mi s-a destanuit pe wc . Eu nu -l las dar a fost la soacra-mea si ..normal ca acolo face ce vrea.
Am avut discutie cu el si i-am explicat ca e baiat mare , ca vin prietenii la el si miroase in camera , ca nu vrea ca ei sa afle. Si multa bla-bla de asta care i-a intrat lui la cap ca are 5 ani jum si numai aia mici uda patul. Si a mers ( sa nu-l deochi) . Primele nopti l-am trezit inainte sa mergem noi la culcare si nu-i placea si i-am zis ca tine numai de el. Si functioneaza .
Asa ca bafta ....( eu am innebunit - pe internet sa vad de ce...aici nu obtii trimitere la analize asa usor dar ...nu a mai fost nevoie ) .
Va pup ...eu tot cu instalatorul care a zis ca la 9.30 e aici - off ce oamnei . Si nu e romana- lituanian ..dar ce conteaza toti sunt la fel !
alice2004 spune:
Daria, stai linistita, chiar ca scenarii ce faci tu acolo ! Poti sa ii iei echipament din acela de protectie, daca vrei, cotiere, genuchiere, casca (nu stiu insa daca merge ca vad ca la voi patinoarul este in aer liber) ... pentru mine singura parte nasoala laa care ma gindesc este sa nu cada copilul si cineva sa vina in viteza din spate si sa treaca cu patina peste mina lui ! Altfel, la patinoarul unde mergem sint acele jucarii ajutatoare, de aceea am si ales locatia asta, ca imi este mult mai usor si mie si ii este si copilului, are mai multa incredere sa intre pe gheata chiar si nestiind sa patineze !
Iar cu plinsul la gradi ... ieri educatoarea ne-a povestit ca Andrei a inceput sa biziie cind au avut ca tema sa faca cifra trei !! ca el nu stie si cum sa faca daca nu stie si da-i si plingi !! Si m-am uitat si pe caietul lui de lucru (plansele facute in ziua respectiva sint expuse pe un panou) ... a inceput bine, s scris foarte frumos cifra trei dar la ultimele casute pare ca s-a plictisit si le-a scris asaaa, in doru lelii !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
roxanaz spune:
Oliv, eu as pleda ca si fetele spre vizita la psiholog. cu totii. si stii ca am mai vorbit miercuri de asta - sunt destul de sigura ca se vor ivi apoi solutiile. eu una NU cred ca emigrarea este solutia - pentru ca ar fi o solutie doar pentru o persoana, sau doua. nu pentru toti. iar astea nu sunt solutii fiabile.
Robi, poate limitarea lichidelor seara ar fi utila pentru inceput. si inainte de culcare musai la toaleta.
hm, Alice, ce cunoscut imi suna si mei asta cu plansul ca nu poate sa faca ceva.. din prima. si Patrick emite chestii din astea. probabil de teama ca nu le face asa cum trebuie.
leeloo2004 spune:
Am avut 7 pagini de citit...asta daca am lipsit ieri...
Roberta - felicitari!!! Si bafta sa va construiti casa visurilor voastre!
Kim - nasol, nici nu stiu ce sa zic, cum sa te ajut...deci de fapt e altceva, nu faptul ca nu vrea sa doarma, e doar una din repercursiunile schimbarilor majore din viata lui...stii, de asta m-am temut si eu cind ne-am mutat - deocamdata copii nu s-au manifestat in niciun fel, dar nu poti sa stii...plus ca la voi situatia nu e tocmai una perfecta pina va terminati casa...Si eu zic, ca fetele, ca cel mai bine cautati ajutor de specialitate. La mine amindoi copiii stau calare pe mine cit sunt eu acasa, tot timpul sunt in picioarele mele sau dupa mine (bine, acum se adauga la cei doi pitici si Pongo - iti imaginezi cam cum e la noi??) - la WC sau dus nu exista sa ma duc singura, decit dupa ce ei adorm si oricum ei doi dorm lipiti de mine - unu in dreapta, unul in stinga... dar - amindoi stiu exact ca exista o perioada de timp in care stau fara mine - unul la gradi, altul acasa cu una din bunici... Sunt curioasa ce parere are un psiholog...
Ma uitam pe masuratorile piticilor - Stefan se apropie si el, in sfirsit, de 18 kg (dar nu are inca...) - inaltime nu cred ca are peste 110 cm, iar la picior poarta acum 28-29, depinde calapod... Tudor e alt gen - are vreo 12 kg, e mai scund, cred ca are vreo 82 cm si deja poarta la picior 22 (cit purta Stefan in vara cind a implinit 2 ani...).
Sunt pe aici, in ceva munca de birou...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
kim222 spune:
M-ati emotionat pina la lacrimi ca ati sarit sa ma sfatuiti, sa-mi povestiti din experienta voastra legata de pustime..revin