Copilasi de Iulie - August 2004 (36)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Am uitat sa va spun ca el dupa criza de plins..se linistete..si cind il luam de la gradi este super fericit..I-au dat si insigna ca a afost cuminte, nu stiu si ele ce sa-i mai faca..

Azi in plus fata de ieri cind nu s-a atins de pc, nu are voie nici la TV..DELOC! Dupa proteste de genul..si eu ce sa fac? Sa ma uit pe pereti?..so far vad ca-i ok,. dar abia a venit de la gradi..sa vedem. In plus ne intreba daca daca-l ducem in vizita la prietena lui Mara..A incercat el cu ..dar de ce? I-am spus sa caute raspunsul singur!...si el de colo...aa..da, stiu, pt ca am plins..am inteles!

Robi nu stiu ce sa zic cu facutul in pat...pot fi mai multe cauze,dar toate rezolvabile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Deci e istet rrrau

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Olivia, hehe, ma gindeam la tine - nu ai sughitat ? Andreiushu tocma ce m-a zapacit toata dimineata cu figurile si fitzele, ba ca de ce tre sa se schimbe de pijama, dar de ce sa faca pipi la baie si sa se spele pe fata, acum la prinz ca el nu vrea ce i-am pus eu, nu vrea peste, a inceput sa stringa taaare din pumni, stii tu, cam ca atunci cind te enervezi sitz vine sa dai cu pumnu in masa (el in schimb isi da in cap, mooor cind vad gestul asta ! ) ... nuvreau la masa, bine, da-te jos si mergi in sufragerie fara sa maninci, aaa, ba vreau, dar io nu vreau peste, vreau salam (asta ca era mama la noi si avea un sandwich cumparat de la magazin si si-l taiase sa il manince) ... zici ca era la nebuni aici ! Si stiu ca gizmoul face asa de cite ori e mama aici - mi-am omorit creierii ieri ca tre sa il las cu ea si sa merg la film !! Acu e linistit si se pregateste de somn (dar nu pot sa stau far sa dorm azi ?? Nuuuu !).
Eu sint adeptul ignore-ului, dar undeva in spatele mintii mele rasare mereu ibntrebarea dara chiar fac bine ce fac, adica poti ignora toate figurile si fitzele, sau unele din ele chiar vin din ceva serios ??
Am citit ca dupa plins se potoleste si cind il iei de la gradi e super fericit - cam asa facea si Andrei ! Acum nu a mai avut iesiri din acestea, la el se manifesta cam cind face ceva nasol la gradi si isi ia pedeapsa, atunci se tinguie ca nu vera sa mearga a doua zi, si imi ia ceva timp si rabdare sa ii explic ce si cum !
Ma duc sa il pun la somn si revin !
Mani, am citit PM-ul, raspund de indata !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Mai...copii astia beau apa unul dupa altul sau ...chiar asta sa fie normalitatea la virsta asta. Eu zic ca ei testeaza,vor sa vada pina unde merge si va asigur ca e asa . Alex are un comportament in wke-nd cind mergem la masa la soacra-mea ...maninca tot, fara figuri , fara asta nu vreau sau vreau asta . In rest acasa- pina nu-si face numarul - n-am vrut asta ,ba farfuria asta nu e cea pe care o vreau /laptele e pre cald sau prea fierbinte. Testeaza, testeaza , testaza...toti ! Sa vada cit putem indura.
Sotul meu - il ignora complect ...si functioneaza .Plus ca a cerut in parc - ok , ne tinem promisiunile daca si tu ti le tii pe ale tale. Mai nou l-am pus sa scrie promisiunea pe caiet ' promit sa o ascult pe mami si sa imi fac lectiile cind imi cere fara sa maraituri' si tati a scris-o pe a lui. Si daca incepe sa faca figuri ...ii amintesc depromisiune si ce crede-ti ..imi zice ' ah... am uitat, iarta-ma ' si se termina circul . Si asta de simbata trecuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

(Pe scurt,noi am mers la psiholog pentru ca mandra de vreun an, aproape in fiecare dimineatza de mers la gradi,are mainile si picioare reci si iese cu scaunul automat,in week-end sau in vacante nu are nici o problema...initial am crezur ca daca creste se va ameliora problema..asa ca de frica sa nu dea in vreo boala cronica,am plecat la control)
Dintre sfaturile primite, sa facem in asa fel incat recompensa sa fie ..mersul la gradi!adica explicat ca numai copii cu calitati si merite deosebite merg la gradi...daca o punem sa faca ceva acaa,sa o laudam si sa-i spunem ca s-a descurcat foarte bine si de aceea merita sa mearga la gradi...apoi,dupa ce i-am povestit numai eu care sunt obiceiurile ei de dimineatza si faptul ca ea cand ajunge la gradi primul lucru se uita la ghiozdanele sa vada daca a venit Viorel,asa a doamna i-a povestit ca "Viorel cand ajunge la gradi se uita la ghiozdanele,daca nu-l vede pe al tau pleaca acasa...asa ca roag-o pe mama sa te trezeasca cu 5 minute mai devreme ca sa ajungi tot timpul inaintea lui" ...in felul acesta scoatem din ecuatia stresul cu ghiozdanelul...
Cea mai tare discutie a fost despre ce se va face cand va fi mare,raspunsul "spion in misiune"..si de aici tot felul de legaturi,daca-i este frica de ceva..si ce calitati trebuie sa aiba spionii..a pus-o sa deseneze o casa si apoi gradinita...a zis ca nu poate desena gradi ca are prea multe geamuri...si deja doamna a inceput"pai este foarte buna pentru spionat,daca are multe geamuri"
Pana saptamana viitoare doamna trebuie sa se uite pe cartoon la familia mea de spioni iar mandra sa ajunga in fiecare zi inaintea lui V la gradiiar eu trebuie sa inversez cumva activitatile de dimineatza,s-o scot din rutina...concluzia este un cupil foarte istet dar foarte sensibil emotional,are nevoie de mai mult timp si atentie ca sa se adapteze intr-un loc nou..(din experienta dansei cu fetita ei,a zis ca noi avem noroc a avem un V si ne putem folosi de elfetita ei nu avea nici un prieten...ajunsese sa-i sopteasca noaptea dupa ce adormea,chestii de genul,va fi din ce in ce mai bine,te vei descurca din ce in ce mai bine...pentru ca la cupii hipersensibili trebuie totul treptat nu dintr-o data)
Cam asta este,daca-mi mai aduc aminte va mai povestesc...mie mi-a facut bine intalnirea...........este buna si supernany....da'parca cam exagerata pt cupii nostri sensibili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Oare ce ar zice doc de dorinta mandrei ca vrea sa se faca gradinareasa de flori ?!

Ioana, ma bucur ca a fost de folos vizita

Mai tineti minte ca si eu am dus-o pe Giuli ca nu vorbea ?

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Alice nu am sughitat! Am fost ocupata sa creez plicul pt scrisoarea de dragoste a lui Luca:) catre o fetita..Dar vad ca Gizmo s-a conformat si a mers la nani..Sanatate lui Florin!
Ioana merci pt ca ai povestit..eu din pacate si pe asta am incercat-O..asta cu gradinita care sa fie pe post de recompensa(mey..fara falsa modestie..se pare ca-mi merge mintea ..insa!). Nu a mers...Tu incearca si eu eu voi persevera..Fiecare este unul..si retete universale nu exista..din pacate!Viorel nu avem si nici un copil de care sa fie in mod special atasat..asa cum el nu are un desen favorit..o jucarie favorita..lui ii place totul in egala masura!

Zilele trecute..sau chiar ieri..cerea sa ne intoarcem in USA...nu incurajez discutia pe tema asta asa ca am retezat-o brusc:)

Acum 5 minute a venit ..pot sa ma uit la TV 3 minute? Nu, Luca stii ce-am stabilit!..bineee...Mey incredibil sa se coformeze el asa usor sa renunte la TV!!! Sa vedem cind o sa fie ora de masa..el nu papa fara film..atunci sa vedem tragedia!

Mergi la inceput

Mani, gata, am scris un PM luuung, sper ca si edificator !
Mey, io nu-mi amintesc ce vroiam sa ma fac atunci cind eram mica ... cred insa ca meseriile astea alese la virsta gradinitei sint in majoritate influentate de (mai nou in epoca asta) desene animate in mare parte. Si ce-i rau in a fi gradinareasa ? Florile sint minunate !
Ioana, interesanta discutia cu tanti doftorita ! Nu am inteles faza cu ghiozdanelul, adica mindra verifica daca a venit Viorel uitindu-se dupa ghiozdanul lui ?? Daca il vede acolo, e fericita, daca nu, nu ??

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Olivia, nu plange ca plang si eu!!! Stiti ca eu ma laud la toata lumea ca mi-am crescut si educat copilul doar cu ajutorul vostru??

Revin la pipi in pat Bietul copil are interdictie la lichide seara, maxim o gurita mica de apa iar mersul la toaleta inainte de culcare e lege...
Ioana, sa ne mai povestesti ce sfaturi iti da psiholoaga... platim si noi o parte din consultatie

Daca suntem la capitolul phihologia copilului, eu nu vreau sa il fac pe Matei un mamos, dependent de mine si care sa nu se descurce in viata. Am exemplul sotului si al cumnatului, care au dat fuga la mamica de cate ori s-a ivit o problema si care se blocheaza cand trebuie sa ia decizii. Mama mea a fost mai dura si m-a lasat sa decid eu ce vreau sa fac... iar asta mi-a prins bine.
Sunt oare rea daca nu sar sa fac eu totul pentru el??

Mergi la inceput

Olivia, dap, s-a conformat, dar vrei sa stii cit de greu ? Dar vreau sa ma mai joc putin, pina te duci tu la baie, dar de ce nu mai pot sa ma joc putintel ? Dar de ce sa ma culc /?? Si a taraganat totul inca vreo cinci minute buneee ! Si cum de spui ca Luca nu are pe cineva spesial ? Pai pentru cine era scrisorica si pliculetzul ??
Florin s-a intors si el, nu poate vorbi de durere, nici nu are voie sa faca miscari, asa ca dialogam prin biletele ! Miine si poimiine are de facut doo injectii, ma intreb cum o sa deschida gura sa isi ia aintibioticul la ora 17 si la miezul noptii !! Partea cea mai rea pentru mine este ca nu am ce sa fac sa il ajut !

Alice si Andrei

Mergi la inceput