Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (140)
Raspunsuri - Pagina 6

Reallaura spune:
CrinaAndreeaadevarul e ca intimitatea cam dispare si pana nu cresc nu stiu ce sanse sunt...si la noi e la fel...cred ca mai avem macar 3 ani de asteptat...pana vor trece in camerele lor. Daca scapam cu bine de asta!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
25+
Ilinca Sabina

Simonix spune:
Salutare :)
Rapid, ca trebuie sa merg in curand la gradinita - mi-am facut o lista cu intrebari
Simo - da, cu scoala ctolica asa este, sunt mici acum la gradinita. de fapt m-am mai gandit si nu ma deranjeaza foarte tare, pana la urma e bine sa creasca in spiritul asta al iubirii de aproape etc si cred ca cel mai important este sa aplice - cand va fi maaaare Sper sa imi placa doamnele si ce mai e pe acolo. Cica in martie o sa fie petrecere si or sa il invite si pe Robertzel
Alysh - sa iti fie de bine Viena - si eu gandesc cam ca tine: pun Parisul pe primul loc, apoi eu bag Barcelona si apoi Viena
Chiar mi-e dor hmmm... Iar cu Vlad, ce sa zic, lipicios, asa este si Robert
Crina - bine ai revenit Asa este in primii ani de bebe, intimitatea adultilor fie se pierde, fie se recastiga cu greu
Sper sa fie toate bune intre voi toti pana la urma :) Iar cu bunicii e cu dus si intors, pentru ca rar se poate pastra un echilibru: fie nu se baga deloc si nu dau nici o mana de ajutor, fie se baga prea mult si autendinte acaparatoare. Greu greu ... Uneori am impresia ca e mai greu sa comunici cu bunicii si sa ii faci sa inteleaga ceva decat cu astia mici :)
Luminel - sa iti traiasca baiatul :) Ce sa zic, este normal sa se manifeste asa, uite, eu eram o papusha din aia care nu protesta deloc dar eram si foarte rece si nu comunicam - sincera sa fiu, prefer varianta mai calda, chiar daca uneori mai arrrrde
Getutza - bine ai revenit Ma bucur sa aud ca va este bine, desi deh, cu timpul e mai greu.
Oups, nu mai am timp - tre sa fug. Cu analizele - merci de incurajari - sunt analize mai de rutina, asa, nu i-am mai facut din primavara de anul trecut, cand nu a facut chiatr asa crizutze. Am vorbit cu doctorul si o sa vedem daca are vreo sensibilitate ceva, ca as vrea sa cer Broncho Vaxonul ala magic pentru intarirea imunitatii. Aici nu mi-l dau fara analize. Sa vedem ce o sa iasa. Oricum nu ma pot plange, din toamna asta a avut doar un epidod nasol, inainte de Craciun, in rest a fost sanatos, cu cate un muc cel mic si razletz. S-a ingrasat, s-a lungit si a sarit pe curbe, este pe P50 acum :) El era mereu pe P25. Mi se pare ditamai magaroiul acum
Va pup si revin cu impresii despre gradi :)
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Reallaura spune:
Alii, Simonix cu top capitale, eu pun Barca pe primul loc, e orasul perfect, mai ales pentru Bari Gothic. Apoi Parisul.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
25+
Ilinca Sabina

simonacip spune:
AM luat exudatul. I-a iesit bine. Doamen AJuta!!!
SImo, ai dreptate am vrut si eu sa spun ca oricum ar fi, e bine sa-i crestem cu valorile astea, dar ma bucur c-ai spus-o tu si nu eu, de la mine ar fi sunat a subiectivism. Cu bronhovaxonul..dc vrei iti trimit eu de aici dc nu-ti da fara reteta. EU insa i-am dat lui David si vreau sa-ti spun ca mi-a racit dupa fiecare cura...am tinut-o intr-o raceala. I-am dat doar 2 luni si apoi nu i-am mai dat (se da 10 zile pe luna, timp de 3 luni), 3 ani la rind. Dar fiecare reactioneaza altfel, am auzit si cazuri cind le-a mere bine. Oricum, am vrut sa-ti spun ca sa stii ca dupa fiecare cura poate face o reactie de genul asta...Hai ca mai e putin si pina la party in martie.
Crina, daca pretul e cam la fel si la cresa si cel cerut de bona, poate e mai bine s-o lasi la cresa, in colectivitate, isi face si imunizarea, mincarea e buna...Acuma, tu stii mai bine, mie mi-e groaza de bone
Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

gabitzam spune:
M-am vaccinat de gripa asta noua, ca ne-au adus la servici la cabinetul medical. Mai este cineva vaccinat?
Alaturi de SEBI

belleane spune:
Salutare,
Gabitam: noi nu si speram sa ramanem nevaccinati.
CrinaAndreea: Pai de acum inainte intimitatea nu mai e ce era. S-a schimbat ceva radical de aproape 2 ani. Viata de cuplu trebuie regandita si poate avea partile ei bune si palpitante. Cand angajezi o bona trebuie sa-i lasi curat, mancare, etc, etc. Si daca esti si tu si bona acasa nu vei putea sa faci altceva in casa decat daca te ascunzi cumva ca de altfel copilul te va prefera tot pe tine.
Cat despre bunici...nu trebuie sa iei totul asa cum pare. Daca ei iubesc copilul atunci poti pur si simplu sa te inveti sa-l duci si sa-l lasi. Suni inainte si le spui ca ai o problema urgenta si vii si-l lasi. Nu au ce spune. Asa o sa se lege o legatura care este necesara atat copilului cat si bunicilor. De bunavoie nimeni nu se ofera sa-si asume responsabilitati. Ideea e ca bunicii o sa faca tot felul de greseli dar per total relatia nepot -bunic face bine ambelor parti.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959

Luminel spune:
Salutare!
Adriana, Laura, Simonele, saru'mana! Sa stiti ca nu ma plang, cum ati zis si voi asta e varsta, asa faceam si noi la varsta lui, asa or sa faca si astia mici...asta-i viata!
Adriana, tortul l-am insiropat cu zeama de la un compot de caise si am pus si la mijloc caisele...a iesit acrisor...foarte bun, mananci doua felii lejer, nu e gretos...
"Cuscra" bine ai revenit
...ma bucur ca ti-a priit vacanta...m-am induiosat cand ai povestit de revederea cu Vlady...ce moment frumos trebuie sa fi fost poentru amandoi
.
Simonacip, bine ca a iesit bine exudatul...
Crina, asa e, intimitatea n-are cum sa fie ca inainte dar trebuie sa va adaptati la conditii....pe noi pot sa spun ca mai mult ne-a apropiat Cristiana de cand a aparut, chiar daca a fost mai greu dpdv intimitate...oricum prea multa n-aveam noi nici inainte, cu un baiat asa mare...iar cu iesirile nu ne omoram...Bunicii s-au exprimat clar ca nu vor sa aiba grija de nepot? Daca da, eu nu pot sa-i inteleg...daca nu, poate asteapta sa apelati voi la ei...fa o incercare...bafta!
Cu bona, nu stiu ce sa zic...asa ma gandeam si eu pana acum catva timp, sa-i caut o bona...dar daca tarifele sunt tot cam pe acolo a si la gradinitele particulare, inclin sa cred ca e mai buna varianta gradinita...acolo socializeaza, invata mai usor multe lucruri, se si imunizeaza (cum zic fetele)...cu bona, nici nu stii peste ce om dai si nici nu se ocupa de educatia copilului, cele mai multe...
Cleo, spor la trebi!
Getutza bine ai revenit! chiar ma gandeam mai deunazi ca erai printre cele mai active pe forum odata...ce vremuri...!!! succes cu bb 2!
Azi am fost si noi pe afara, a alergat, s-a dat in leagan, in balansoar, vorbea cu toata lumea care trecea pe langa ea, mai ales copii...am facut si poze
A fost foarte bine...acum doarme dusa, a cazut franta...
Lumi, mami de mladita Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Simonix spune:
Hello hello
Hai ca am revenit de la gradi Of, era sa plang pe acolo
M-am tzacanit ... eram asa emotionata, nu stiu ce e cu mine. Cred ca o sa bocesc la greu in noiembrie, cand o sa facem schimbarea. Ce sa zic, sunt muuuulti copii acolo ... cand ii vedeam cum alearga peste tot, mici, tarand chestii dupa ei, calcand hainutele in picioare
(am nimerit momentul cand urmau sa iasa afara, in curte, si erau imbracati de doamnele educatoare... deci era si mai mare vanzoleala pe acolo). oricum, ce sa zic, o sa fie o schimbare pentru noi, caci acum la tanti a noastra sunt doar cativa copii, pe cand acolo vor fi grupe de 20 si ceva. I-am facut tipei de la gradi capul calendar, am pus o groaza de intrebari ... Ce sa zic, nu sunt 100% multumita dar deh ... Mama zice ca in Ro este mai organizat totul. Bine, ea se refera la faptul ca in Ro copiii sunt pusi la culcare chiar la varste mari. Aici ii cam lasa sa faca ce vor, cica daca vor sa doarma, dorm, daca nu - nimeni nu ii forteaza. Tare sunt curioasa ... Cred ca al meu o sa se dezobisnuiasca repede de somn, nu e genul si nici noi nu suntem.
Din pacate partea cu gradinita nu este renovata, au construit o cladire noua, dar este numai scoala (au copii pana la 12 ani). Scoala este super, m-a dat pe spate, au o sala de sport de vis, unde cica ii duc si pe pitici. Gradinita insa nu este asa grozava, sunt impartiti pe 3 grupe, el o sa fie la cei pitici, Tigrishorii :D Este insa curat si plin de jucarele, mie mi s-a parut destul de rece, pe jos nu este mocheta, stau incaltati. Securitatea e ok, nu se poate intra usor. Au si curte, unde sa alerge, cu jucarele. Au si o zona de pitici, un fel de loc de joaca, unde am inteles ca stau o gramada vara. De iesit in curte ies pe ture: mai intai cei mari, apoi ei, piticii. Cand am plecat, intrasera cei mari in clase si ieseu bebii: erau dulci foc, mici, incolonati :)
Vestea buna e ca o sa platim ceva infim :) Scapam de taxele de la cresa iuuupii :d In fine, am facut-o si pe asta :) Asteptam petrecerile Ah, si nu am vazut nici o cruce
Cred ca la astia mici nu sun,t :p Numai la cei mai mari, probabil.
Lumine - ce roz e mladitza ta Scumpa foc :)
Simo - merci de oferta O sa vad exact pana atunci - eu nu prea cred in produse din astea, insa cum piticul a tot fost bolnavior (desi pediatrul imi repeta ca e normaaaaal) m-am gandit ca are o sensibilitate ceva, el de la nastere a avut probleme; si poate il ajuta - Bronho asta e in genere bine vazut, chiar aici, in belgia stiu persoane care sunt multumite de el, pana si un coleg adult face o varianta injectabila. Am inteles insa ca dureaza pana isi face efectul - daca incep curele acum, in toamna ar trebui sa vad primele rezuultate. Ar coincide cu mutatul lui la gradi unde cred ca o sa fie mai mult bolnav, la cati copii sunt ... Ma gandesc ca Robert chiar a fost cocolosit (adica la cresa in mediu familial, deci putini copii) si tot mi-a fost bolnav mai mereu ... daca era la o cresa asa mare, cum am vazut azi ... cred ca era vai de el. El are darul de a culege TOTi virusii, nici unul nu scapa
A propos de raceli - intrebam si de vaccinuri - a zis ca nu ii intereseaza, cel putin deocamdata. Este doar un vaccin obligatoriu, pt polio si atat. Am intrebat de epidemii si mi-a zis ca sunt, evident, cand face unul ceva, fac toti. O sa vedem. In orice caz, nimeni nu m-a intrebat nimic special de vaccinuri.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Doloress spune:
Azi stam acasa, ca ieri s-a inrautatit starea piticului, l-am luat mai devreme de la gradi ca a facut 39 si era moale ca o carpa. Aseara tot mai rau a fost, cu tot cu tylenol, ardea ca soba. Azi insa dimineata si-a revenit, febra cred ca are un 37 asa, nu stiu exact ca nu ma lasa deloc sa-i pun termometrul. E vioi, a papat, a baut, deci eu zic ca ne facem bine.
Fetelor cu experienta, dupa cate zile de febra e indicat sa mergi la un doctor? Ma innebunesc ai mei, sa merg sa-l vada un doctor, mi=e ca ma intoarce inapoi tot cu tylenol, dupa cum se obisnuieste pe aici, la urgenta nu ma duc sa stau 10 ore si sa luam alte boli de pe acolo.
La noi asta ar fi a doua zi de febra. Dar nu mare, aseara a avut ceva mai mult, insa vad ca azi i-a scazut si e piticul pe care il stim. Mucisorii tot ii curg, au devenit mai coagulati si mai inchisi la culoare.
Getuta bine ai revenit! Succes la proiectul bb2. Wow cat doarme Bogdanel! Al meu de cateva saptamani la 5-6 se trezeste dimineata. Seara il culc pe la 8-9. LA amiaza doarme maxim o ora jumate. Dar el de mic nu prea le-a avut cu somnul, seamana cu mine, eu si in week-end ma trezeam la 6, cand nu aveam bebe.
Simonix si eu stau in dubii in legatura cu o gradinita mai mare. Am vizitat si eu si mi s-a strans inima. Copii multi, care erau docili si faceau acitivitatile zilei era OK, care insa erau mai agitati, plangeau singuri pe la colturi, nu-i baga nimeni in seama. SI la noi cu somnul e la fel, nu-i obliga nimeni, ii pune la somnic, insa aia recalcitranti, ii duce in alta camera si-i lasa acolo sa se joace, nu insista nimeni cu somnul. Asa ca al meu care adoarme numai mangaiat si cu capul pe tzatza cuiva cred ca va fi lasat sa se joace. Chestia cea mai faina mi se pare ca va face activitati structurate, adaptate specificului varstei lor, ca aici sunt organizati pe grupe de varsta. La doamna la care suntem nu ii poate impaca pe toti ca are toate varstele de la 1 an jumate la 5 ani. Gradinita mare ii pregateste deci mai bine pentru scoala, pentru rutina de mai tarziu. Bafta pentru noiembrie!
Cu scoala catolica, stai linistita ca nu e ca inainte sa fie indoctrinati sau ceva. Nici eu nu-l cresc prea bisericos, insa o sa-i povestesc de Iisus ca de un model de urmat, o sa-l cresc in spiritul crestin de bunatate, de toleranta, de compasiune, si o sa las deoparte partile in care nu cred nici eu cu diavolul, creationismul, pacatul, supunerea femeii si altele asemenea.
O sa-i povestesc si de Buddha, si de Mahomed, dar asta mai incolo cand o sa fie el in stare sa inteleaga.
Crina si eu inclin spre cresa sau gradinita. Cu bonele am auzit niste povesti, intra la subforumul cu crese, gradinite bone si ti se face parul maciuca cand auzi. Nu stii niciodata peste cine dai.
Cu intimitatea asa este, pierdut demult! Acuma de exemplu noi avem toata dimineata impreuna, Patrick e la gradi, eu muncesc de-acasa, Gabi munceste de noapte. Teoretic suntem singurei pana la 5 cand luam piticul de la gradi. Insa nu stim cum sa ne vedem de-ale noastre, Gabi imediat la somn ca e terminat, eu la servici acolo conectata, ca nu stii cand te apeleaza unul, altul cu o cerere noua. Asa ca ne-am resemnat. La pensie o sa ne mai regasim si noi.
Luminel ce dulce e Cristiana in leagan! O scumpica mica!
Alysh bine ai revenit! Asteptam pozici!
Laura ai grija la burtica! SI eu ma gandesc cu groaza cand o sa fiu gravida, piticul meu vrea mereu in brate.
Simonacip imi pare bine ca e OK exudatul.
"Your children know more about you then you know about yourself"

Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress Azi stam acasa, ca ieri s-a inrautatit starea piticului, l-am luat mai devreme de la gradi ca a facut 39 si era moale ca o carpa. Aseara tot mai rau a fost, cu tot cu tylenol, ardea ca soba. Azi insa dimineata si-a revenit, febra cred ca are un 37 asa, nu stiu exact ca nu ma lasa deloc sa-i pun termometrul. E vioi, a papat, a baut, deci eu zic ca ne facem bine. Fetelor cu experienta, dupa cate zile de febra e indicat sa mergi la un doctor? Ma innebunesc ai mei, sa merg sa-l vada un doctor, mi=e ca ma intoarce inapoi tot cu tylenol, dupa cum se obisnuieste pe aici, la urgenta nu ma duc sa stau 10 ore si sa luam alte boli de pe acolo. La noi asta ar fi a doua zi de febra. Dar nu mare, aseara a avut ceva mai mult, insa vad ca azi i-a scazut si e piticul pe care il stim. Mucisorii tot ii curg, au devenit mai coagulati si mai inchisi la culoare. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Your children know more about you then you know about yourself" |
Iubita, lasa Tylenol-ul, ca e apa de ploaie. Incearca Advil pediatric.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!