Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *46*

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mama_si_pisa

Chiar nu înteleg de unde s-ar trage concluzia ca Dragos e alintat...
E un copil mic, un bebelus. Uneori au zile mai bune, alteori mai rele, fiindca ceva îl deranjeaza. Ce? Poate nu vom afla nicidata, dar asta nu ne îndreptateste sa punem eticheta "copil mofturos".
Poate îl deranjeaza burtica, poate îl manânca pielea sau îl strâng hainele, pote îi e urât singur si se sperie, poate nu întelege nimic din ceea ce i se întâmpla, poate vrea în bratele mamei sale.
Rabdare, dragi mamici!

------------------------------

Mamica lui Simon (19.09.2009)

cred ca la postul meu faci referire! sa stii ca stiu cazuri de mame care faceau nopti albe cu copiii in brate, in picioare, pentru ca numai asa se linisteau. eu nu spuneam cu rautate si cu nici cu un sentiment rau. pur si simplu ii spuneam monicai ca trebuie sa se odihneasca. si orice mi-ar spune oricine eu sunt de parere ca bebelusii si copiii in general speculeaza slabiciunile parintilor si reusesc sa-i transforme in niste mici sclavi! de rabdare nu ducem lipsa. chiar daca inainte nu aveam deloc acuma am cultivat-o de minune!

Ioana de Carol Ioan Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_si_pisa spune:

Carinablanca, n-as vrea sa intru într-o polemica, dar eu te-am rugat sa te mai gândesti la vârsta copilei tale si la cantitatea de mâncare solida cu care micutul ei aparat digestiv are de a face, fara a avea înca si enzimele necesare digestiei. Daca un doctor ti-a spus sa faci asa, schimba-l.
Eu as mai cere si alta opinie, sau înca dou, trei, patru, pâna ce voi vedea ca nu-mi sufera copilul. Dar, înainte de orice, m-as opri din a-i da mar ras si cereale. Sari o zi, vezi daca mai plânge. Da-i doar suc. Da-i doar lapte. Schimba formula de lapte, daca nu o accepta pe asta. Solutii sunt, dar trebuie cautate cu responsabilitate si fara sa ne încredem orbeste în cuvântul unui medic. Unii copii se dezvolta fiziologic mai greu. Voi, parintii ei, aveti rolul de a veghea asupra sanatatii si fericirii sale.
Toti copiii la vârsta asta fac balute si duc la gurita tot ce prind, fiindca asa cunosc ei lumea, prin gurita. (Acest instinct se pastreaza oarecum toata viata - îndragostitii, de exemplu, se saruta mereu pentru ca vor sa se cunoasca astfel). Nu înseamna ca îi ies obligatoriu dintii atât de devreme.
Eu n-as vrea sa te superi, dar acesta e un forum public, unde tu ai prezentat o situatie, iar cun scopul acestui site este de a ne ajuta reciproc sa ne crestem bine copiii, nu puteam sa ma prefac ca sunt de acord cu ceea ce am citit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama_si_pisa spune:

Înca una si ma duc!
Ioana, sunt sigura ca esti bine intentionata. Doar ca asta e vârsta la care noi chiar suntem aici sa ne slujim copiii.
Acum îi învatam ce e iubirea si siguranta. Peste câteva luni vom mai face un pas si îi vom învata ca sunt limite, ca exista si refuz, dar asta mai târziu, când vor pricepe ca daca spunem nu asta nu înseamna ca sunt singuri pe lume si nu îi mai iubim. Acum nu au nici memorie, nici imaginatie - daca nu vii când au nevoie, e ca si cum nu ai mai veni niciodata, traiesc într-un prezent etern.
Te sarut cu drag si îmi place sa vorbesc cu tine.

Mergi la inceput

Citat:

Înca una si ma duc!
Ioana, sunt sigura ca esti bine intentionata. Doar ca asta e vârsta la care noi chiar suntem aici sa ne slujim copiii.
Acum îi învatam ce e iubirea si siguranta. Peste câteva luni vom mai face un pas si îi vom învata ca sunt limite, ca exista si refuz, dar asta mai târziu, când vor pricepe ca daca spunem nu asta nu înseamna ca sunt singuri pe lume si nu îi mai iubim. Acum nu au nici memorie, nici imaginatie - daca nu vii când au nevoie, e ca si cum nu ai mai veni niciodata, traiesc într-un prezent etern.
Te sarut cu drag si îmi place sa vorbesc cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Citat:

Carinablanca, n-as vrea sa intru într-o polemica, dar eu te-am rugat sa te mai gândesti la vârsta copilei tale si la cantitatea de mâncare solida cu care micutul ei aparat digestiv are de a face, fara a avea înca si enzimele necesare digestiei. Daca un doctor ti-a spus sa faci asa, schimba-l.
Eu as mai cere si alta opinie, sau înca dou, trei, patru, pâna ce voi vedea ca nu-mi sufera copilul. Dar, înainte de orice, m-as opri din a-i da mar ras si cereale. Sari o zi, vezi daca mai plânge. Da-i doar suc. Da-i doar lapte. Schimba formula de lapte, daca nu o accepta pe asta. Solutii sunt, dar trebuie cautate cu responsabilitate si fara sa ne încredem orbeste în cuvântul unui medic. Unii copii se dezvolta fiziologic mai greu. Voi, parintii ei, aveti rolul de a veghea asupra sanatatii si fericirii sale.
Toti copiii la vârsta asta fac balute si duc la gurita tot ce prind, fiindca asa cunosc ei lumea, prin gurita. (Acest instinct se pastreaza oarecum toata viata - îndragostitii, de exemplu, se saruta mereu pentru ca vor sa se cunoasca astfel). Nu înseamna ca îi ies obligatoriu dintii atât de devreme.
Eu n-as vrea sa te superi, dar acesta e un forum public, unde tu ai prezentat o situatie, iar cun scopul acestui site este de a ne ajuta reciproc sa ne crestem bine copiii, nu puteam sa ma prefac ca sunt de acord cu ceea ce am citit.

Nu ma supar sa stii. Insa eu consider ca am un pediatru bun. daca as fi alaptat mi-ar fi zis sa nu ii dau nimic pana la 6 luni. Oricum noi am inceput deja de 3 saptamani si mi se pare ok sa ajunbga sa i se inlocuiasaca o masa. Si dupa cum am zis chiar nu e satisfacuta de lapte. Eu o sa mer g asa in continuare.
Si mai vreau sa zic ca fratele meu la 4 luni manca 3 mese solide si acum e mare si bine mersi.

Carina de scumpete de Maria (31.08.2009)

http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Buna seara!!
Mai dar ce viteza aveti la scris..Nu am sanse sa recuperez
Sambata am avut si noi botezul, sunt bucuroasa ca l-am facut, a fost obositor dar frumos. Poze inca trebuie sa selectez.Am ramas singurei acasa, sotul e in "delegatie"
Vroiam sa intreb daca bebeii vostri inca se trezesc des noaptea.Al meu, aseara, s-a trezit la o ora jumatate, si nu cred ca doar de foame, desi suge cand il pun la san.Eu tot visez...cu ochii deschisi , sa doarma mai mult noaptea.
De azi am ibnceput dieta(sau, ma rog, ceva de genul), si nu va zic de cate ori am dat tarcoale la dulapul cu dulciuri .
Am vazut poze de la intalnire, cu mame mandre si bebei grasuni si foarte frumosi.
Si poze de andrushca am vazut....totul la superlativ (ce slabuta esti...-lacrimile sunt pentru mine, de invidie)
Salutari

Gianina, fericita de gingas Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kemsy

Buna seara!!
Mai dar ce viteza aveti la scris..Nu am sanse sa recuperez
Sambata am avut si noi botezul, sunt bucuroasa ca l-am facut, a fost obositor dar frumos. Poze inca trebuie sa selectez.Am ramas singurei acasa, sotul e in "delegatie"
Vroiam sa intreb daca bebeii vostri inca se trezesc des noaptea.Al meu, aseara, s-a trezit la o ora jumatate, si nu cred ca doar de foame, desi suge cand il pun la san.Eu tot visez...cu ochii deschisi , sa doarma mai mult noaptea.
De azi am ibnceput dieta(sau, ma rog, ceva de genul), si nu va zic de cate ori am dat tarcoale la dulapul cu dulciuri .
Am vazut poze de la intalnire, cu mame mandre si bebei grasuni si foarte frumosi.
Si poze de andrushca am vazut....totul la superlativ (ce slabuta esti...-lacrimile sunt pentru mine, de invidie)
Salutari

Gianina, fericita de gingas Loris Stefan (02.10.2009)

Asa s-a nascut Loris

felicitari pentru botez. o sa-ti aduci aminte cu drag de ziua asta.

cat priveste dormitul noaptea Carol doarme legat de pe la 10 seara pana pe la 8 dimineata. plus/minus o ora. are programul asta de la 1 luna. eu il intorceam pe burta cand se trezea noaptea si adormea imediat la loc. incearca si tu! poate merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina84 spune:

Buna seara
IOANNA sper ca ti-a trecut febra si esti mai bine
CARINABLANCA si eu i-am dat mar ras cu biscuite,cerealele nu le-a acceptat si deocamdata nu am avut nici o problema cu constipatia,ce-i drept el bea si mult ceai.De fapt eu am inceput sa-i schimb ceaiul de musetel cu cel de fenicul caci imi facea cam moale si de 2-3 ori pe zi dar nu mirosea altfel sau era altcumva.
MONICA imi pare rau ca Dragoselul e marait,las ca ii trece lui.Nici mie nu mi-a acceptat morcovul simplu si i-am dat amestecat cu mar.Prima oara i-am dat din biberon si apoi cu lingurita,acum deschide gurita ca o vrabiuta cand vede lingurita
RALUK sper sa-si revina si Alexutu,imediat ma bag sa va vad
Legat de diversificare sunt atatea pareri si atatea opinii incat eu am ajuns la concluzia ca faci cum crezi ca e mai bine pentru copilul tau,exact cum s-a spus ca au fiecare ritmul lui de crestere asa cred ca si fiecare are sistemul digestiv diferit si unul poate tolera mai bine o leguma sau un fruct si altul nu.Eu i-am dat multe sa incerce lui Irinel si cred ca daca v-as spune ati spune ca sunt nebuna dar piciul meu nu a fost nici constipat,nici nu mi-a vomitat si nici nu l-a durut burtica...ce-i drept pentru cei alaptati la sani e bine sa pape cat mai mult laptic dar cei cu lapte praf nu vad de ce sa stea pana la 6 luni caci lapte praf ii pot da oricand.Maine as vrea sa incerc sa-i dau putina banana si cu ocazia asta as vrea sa o intreb pe IULIKA daca dovlecei care-i da ea sunt cei turcesti care ii gasesti la noi in supermarket?
Eu am fost zi la mici cumparaturi si i-am luat si piciului o jucarie care o atingi si canta,am vrut sa-i schimb bateriile(din alea de ceas de mana dar mai mari) si s-a stricat jucaria,a trebuit sa ma imbrac si sa ma duc sa o schimb,imi pare rau ca nu am mai gasit cu aceleasi culori dar bine ca am schimbat-o
Sunt pe aici si revin

D-ZEU MI-A TRIMIS RASPLATA
IRINEL ANDREI
BOTEZ IRINEL

o perioada din viata mea Rasplata a sosit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina84 spune:

IOI ce-am scris acolo,ce-are banana cu dovlecelul?????...n-am baut nimic sa stiti dar cred ca eram disperata sa nu uit sa o intreb pe IULIKA de dovlecel si d-aia am scris fara noima

D-ZEU MI-A TRIMIS RASPLATA
IRINEL ANDREI
BOTEZ IRINEL

o perioada din viata mea Rasplata a sosit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madalina84

Buna seara
IOANNA sper ca ti-a trecut febra si esti mai bine
nu mai am febra si ma simt muult mai bine. nici sanul nu ma mai doare asa de rau. sunt ca noua

multumesc pentru ca te-ai gandit la mine

Mergi la inceput