Fulgusori de nov-dec 2009 (6)
Raspunsuri - Pagina 19
Ramonika spune:
la multi ani pt. ginere-miu...
astept de baut cuscro
![]()
Ramonika
Ruxandra
tati
si Vladutz
Andrecluj spune:
Dragele mele, mami va multumeste de urari, iar pitica de aprecieri. Laura Nu poti face electrostimulare? Trebuie dieta, dar usoara si scazi cam un cm pe sedinta. Dezavantajul e pretul. Eu am 7 cm in minus fatza de acum 2 saptamani. Hai sa-ti zic meniul: rulada de carne cu ficat, piept de pui si pulpe pane, porumb cu maioneza, sunca cu branza de vaca si hrean, salata de andive cu rodii si ciuperci cu tartar. Am pus si o pozuca de pofta. Chiar va multumim de aprecieri, ne cad tare bine. Monisule Ce zambet! Wow! Chiar, tu te prostesti cu Santi?
Chiara Ada, vita mia Chiara creste
vias spune:
proba![]()
Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
Flavius
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE
Lidia74 spune:
LAURAIRINA...una peste alta, cred ca sotul tau e tare fericit apropos de sanii tai
asa ca nu fii trista...o sa slabesti...in noua luni o sa dai jos ce ai acumulat.

laurairina13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui camy_pus ..soro...ce ne facem?????? ![]() |
teoretic stiu ce ar trebui sa facem
Da acu....nu ma mai vad in stare sa imi fac painita doar din faina integrala si tarate cand rechinasa mea ma tine in priza non stop..Nu stiu ce naiba sa fac sa ma motivez..
Simina mama, bucura-te ca nu te-ai 'maturizat'!!
Ia-o ca pe un compliment!!!Ce n-as da si eu sa mi se zica asa...dar vezi si tu ce maaaaaaaaaaaaaareee (la propriu) duamna m-am facut..
Ramonika, asa e, mare belea sunt dulciurile si fainoasele..Eu dac nu pap ceva dulce ziua zici ca intru in sevraj
precum aia care se drogheaza si nu mai prizeaza
..asa rau am ajuns..
rechinas in pozici
Lidia74 spune:
LAURAIRINA daca vrei iti trimit o reteta de paine pe care noi o facem in casa din faina integrala si tarate si se face f usor (totul dureaza cca 10 min doar ca trebuie sa astepti sa se dospeasca). Daca vrei trimite-mi PM.

laurairina13 spune:
| citat din mesajul lui Lidia74 LAURAIRINA...una peste alta, cred ca sotul tau e tare fericit apropos de sanii tai ![]() asa ca nu fii trista...o sa slabesti...in noua luni o sa dai jos ce ai acumulat.Lidia ![]() |

ntz..ntz..nici macar lui nu ii plac..prea mari pe gustu lui!! si sunt si plini de vergeturi deci is cam oribilosi
rechinas in pozici
laurairina13 spune:
| citat din mesajul lui Lidia74 LAURAIRINA daca vrei iti trimit o reteta de paine pe care noi o facem in casa din faina integrala si tarate si se face f usor (totul dureaza cca 10 min doar ca trebuie sa astepti sa se dospeasca). Daca vrei trimite-mi PM. ![]() Lidia ![]() |
se pune dac zic aici PM PM
Apropo, eu imi faceam ceva cu 50%faina integrala si 50%tarate, dar datorita taratelor nu crestea prea mult, o intindeam ca pe o foaie de placinta si o taiam feliute, si in 10-15 min la cuptor era gata..Doar ca nu e asa gustoasa la gust, ramane putin tare, de o incalzeam la microunde sa o pot manca mai moale
dar e ft buna si pt tranzitul intestinal, face minuni!rechinas in pozici
Lidia74 spune:
PAINE FACUTA IN CASA
Reteta e f simpla, nu cere timp de lucru mult, doar rabdare pt ca dospitul dureaza cca 14 ore.
450 gr faina(orice fel, nu e nevoie de faina speciala;eu pun 225g faina alba si 225g faina integrala.Am gasit faina integrala la Carrefour-la raionul de sos soya,taitei orez,etc)si Kaufland.
1/2 cubulet de drojdie proaspata pakmaya
1 1/4 lingurita de sare
300 ml de apa.
Se pune apa cat sa aiba consistenta unui aluat de paine. Daca faceti de 3 ori reteta o sa va dati seama.Eu mai adaug si o lingura de ulei si seminte de dovleac, in.
Pun intr-o cratita mai inalta 300ml apa calduta in care dizolv mai intai 1/2 cubulet de drojdie si cam cat o nuca de miere(sau un pic de zahar,dar nu e obligatoriu).Adaug faina alba si mestec.Apoi adaug faina integrala cu sarea si semintele si le omogenizez pe toate.
Se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi.
Ceea ce place la lume e faptul ca poti jongla cu orele, o framinti de seara( framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore dar mie mi se pare totusi mult 30 de ore.
Dupa 10-12 ore :
se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de piine( chiar ca n-are importanta, doar ca sa-i scoti putin aerul din ea)
si o lasi la dospit alte 2 ore.
incalzesti cuptorul la 260 C(focul mare) si pui tava in care o coci pe ochiul mare de la aragaz ca sa fie fierbinte cind rastorni coca in ea, de recomandat e o cratita cu capac, se poate pune chiar si intr-una de teflon, dar si direct in tava fara capac, nu e nici o problema, NU SE LIPESTE DE LOC DE TAVA orice fel de tava folosesti, nu trebuie unsa doar incinsa pe flacara de la aragaz.La suprafata inainte de a o introduce in cuptor se pot adauga seminte de susan,in,fulgi de cereale,mac samd.
se coace pt 35 min acoperita(pt o crusta mai buna) si 20 min descoperita sau in total 55 min, se poate si direct in tava de prajitura. In functie de aragaz o puteti lasa mai mult la copt cu 10-15 min.
Eu am facut intr-o tigaie de inox si mi s-a lipit doar putin.Pentru ca am pus faina integrala nu a iesit la fel de umflata ca cea alba din poze(a iesit mai plata) dar este o paine excelenta si foarte rapida, facuta fara nici-un efort.
Aici www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14201/Paine-artizanala/" target="_blank">http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14201/Paine-artizanala/ gasiti reteta originala cu poze cu tot luata de pe un site.
POFTA BUNA!
Azi a facut sotul paine din faina alba si a iesit ca cea cu cartofi. Insa cea din faina integrala si tarate e mult mai sanatoasa.

laurairina13 spune:
ioi..Lidia da in ce mare fel arata painea asta si ce coaja numa buna de halit
..pai dac ma apuc sa o fac io , poti fi sigura ca la prima tura de facut e pe jumate halita de calda
..ce dieta...ce slabit

pt reteta..poate poate ma mobilizez sa o fac si eu dar doar cu faina integrala, fara faina alba, ca aia tot ingrasa...cel mai probabil ca nu creste asa bine..Si faina integrala se gaseste la aproape orice plafar..pt cele care nu au carrefour sau Kaufland
PROASPATA MAMICA DE RECHINAS ![]()
rechinas in pozici