**Buburuze de 2009 in actiune(4)**
Raspunsuri - Pagina 9
Picky_toto spune:
Prima parte:
Annkkaa, sa imi fie rusine ca am uitat de tine...mai ales ca ai si scris 
. Vreau sa iti spun ca de 2 zile de cand mi-am adus aminte ca nu ti-am raspuns am tot tinut sa iti scriu, asa ca uite-ma acum, ca iti scriu.
Sper ca nu esti supy pe mine, dar pur si simplu am uitat..am citit ce ai scris, de buburuza ta vorbiotare (in somn tot la fel vorbeste?) si asta imi place tare mult...Apropo ce ati mai rezolvat cu treburile respective? Vi s-a dat acceptul? Daca da, pe cand e timpul? Cu job-urile cum mai stati?! Va
dulce si inca o data scuzele mele, dar pur si simplu nu a fost cu intentie?Sper doar sa nu fi suparata pe mine...ca doar stii ca imi sunteti dragi, mai ales vorbitoarea cea mica.
Vb de faptul ca merge greu forumul...si da, si la mine merge, am crezut ca e viteza mea de net, da' nu...e forumul....de multe ori ma apuca dracii cand vreau sa deschid mai multe pagini (ca doar nu credeti ca le tin minte pe toate)..in timp ce scriu, si citesc ce ati scris....ca daca nu fac asa se face un talmes-balmes la mine in cap si ceva ceva mai tin minte...da' nu totul ![]()
Alic felicitari ptr "bravo"(ai pus filumuletul) si ptr nepotel(pai 10 ore de travaliu e nimic pe langa cele 22 ale mele)Sanatate la mamica si refacere rapida 
Serialbastre chiar ma bucur ca te-am putut ajuta sa treci peste hopul in care te aflai, sper ca pana ajung eu la zi cu cititul sa nu te apuce din nou![]()

Yioanna am citit ca te dor rinichii...naspa rau...eu stiu cum este, ca inca din sarcina aveam ceva probleme cu ei..si de cand alaptez stau mai mereu cu spatele gol....de aceea durerea s-a accentuat....iar acum cum simt rece la spate cum ma ia...Dar am ajuns sa nu ii mai dau importanta....![]()

Program de somn la Stefi:
-seara adoarme pe la 8:30-9:30(trebuie sa stau langa ea cu sanul ca altfel se trezeste dupa juma de ora si nu mai doarme pana la 11-12)cu trezire de 3-4 ori pe nopate, pana la 8:30-9 dimineata
-pe la 11-12 avem somnicul de pranz, jumatate de ora(rar 1 ora)
-pe la 3-4 avem somnul de dupa amiaza jumatate de ora(1 ora daca e mami langa ea)
Bineinteles ca mai sunt si exceptii ca azi cand mi-a dormit 2 ore dupa amiaza.
Emanouela ca vb de nastere, nici eu nu am nascut in tara, si totusi m-au chinuit astia de aici ca pe hotii de cai....ca nu se face asa usor cezariana aici...Da' nici dupa 22 de ore?! ...totusi e bine ca in tara se face mai repede (ca daca s-a asteptat, au aparut complicatii si au murit bebei) uite pe cand a nascut mama pe sora mea(primul copil) a tinut-o o saptamana in travaliu, ca nu avea dilatatie, si a chinuit-o, vai de capul ei, ca deh nu se faceau cezariane decat ff rar....Da' pana la urma nici in halul asta 
...
Carinablanca...la o masa de fructe a mea (seara) mananca cat doreste, adica are chef de o para simpla, o papa, combinata cu biscuite sau mar...papa de multe ori tot, de multe ori mai raman vreo 3-4 lingurite. Da' sunt is momente cand papa 3 lingurite si ii e de ajuns..si nu o oblig sa papa mai mult....iar san ii dau dupa, cand o bag la somnic.
Revin...Trebuie sa ma ocup de fata 
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania
05/05/2009
http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastra
***** Stefi, mamitu' nostru
***** Stefi...creste...
***** Stefi, buburuza mica
***** Primul Craciun
carinablanca spune:
Am revenit, dar nu stiu pentru cat timp ![]()
Bamsy multumim de reteta. cred ca o sa o incerc. Noi nu am ajuns inca la mamaliguta![]()
Lavinia sa-ti fie gura de aur, ca azi noapte m-a terminat cu bibiul.
Ma gandesc ca poate ii dau dintii. Cine stie?
Daniela, felicitari entru eticheta. ![]()

Alic, multumim de invitatia la miscare. dar cine mai are chef? ![]()
Cris, daca ar merge si la noi asa ar fi super. Dar incercam, incercam. Referitor la laptic din comert nu cred ca e indicat pana la 1 an. Dar nu sunt pediatru. Poate daca incerci alta formula ca stiu ca sunt unele cu gust mai bun decat altele. 
Anna-mama
. Macar atunci sa nu mai vrea atat purtata in brate.
Bamsy, of, of cu cazaturile astea. Pupam sa treaca.
Picky, uf ce bine ca e ok buburuza.
Nu esti paranoica. Mie mi se pare normal ca daca ti se pare ca ceva nu e ok sa consulti medicul. SI eu asa am facut de fiecare data. 
Acum am citit de Dana si imi pare asa de rau de ele. Insanatosire grabnica.
Trimit si revin ca trebuie sa fac un dush si apoi baita la fetita.
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

dani3lla spune:
eumanouela din cauza zapezii am crezut ca e sonerie
Si stai linistita ca am inteles eu la ce te refereai.Eu m-am exprimat asa ca sa intelegi la ce ma refer eu

carinablanca pup nazbatioasa mica sa treaca la sentimente mai bune

si felicitari pt rasuciri
cuscra scoate drace ce-ai ascuns, c#259; te dau pe horn în sus!...asta asa sa gasesti CD ca nu mai am rabdare sa vad un iepuras terorist

...si sa stii ca in afara de pantofi,papuci si cizme care sunt alergene are voie orice![]()

eumanouela pai el a castigat inca din odisee asa ca nu stiu ce sanse are cineva sa-l detroneze![]()

alic la noi costa in jur de 6 mil si se face pana la 6 luni
anna mama pai sa-ti explic.Dupa ce papa legumele ii dau putina apa.Daca ,din nefericire pt mine, sunt reclame in timpul ala ,in momentul cand ii pun canuta la botic si o ridic sa ajunga apa la limbuta el nu mai vede la televizor si da din mana si ridica din cap sa se uite....eu,care mi-o caut cu lumanarea, incerc din nou sa vad ce face.Atunci apuca cu manutele de cana ,o trage din mana mea si jap cu ea in cap la mine

![]()

lavinia imi pare rau de dereglarea micului campion
serialbastre sar'na de link,eu nu le-am vazut ca nu m-am uitat dupa "bio"![]()

cuscra pai daca vrei sa stii rezultatul intreab-o pe nora'mea decat sa mai astepti![]()

mara nu stiu cum as putea sa te ajut...doar sa-l intreb pe Denis care e secretul de doarme atat![]()
Da il doare ceva?E marait sau pur si simplu nu vrea muschiu' lui sa doarma?
ramona ARNIGEL era luar-ar balaurii....

toata ziua m-am gandit

lisa 200 de persoane?!?!?

te mai mariti o data fatoooooo![]()
sa ai spor ca ai nevoie
picky fa o poza noilor achizitii sa le vedem si noi nu fii chitrosica![]()

anna mama ma bag si eu...de mica mi-am dorit sa fiu patroanca
si cred ca ma prinde si meseria...de clovn nu de patroanca![]()

yoanna cum mai esti?
PS si acum pe bune ....melodia preferata a lui Denis e una cantata de mine care are 4 versuri si suna cam asa...Cu trenul din Franta/Mergem la Constanta/Sa o luam pe Mirunel/Sa i-o dam lu Denisel...rade de se prapadeste si da din cap si din maini intr-un mare fel...asa danseaza el cand sta in buci![]()

DANA mamica fericita de
botos Denis Andrei - 09.06.09 a se citi de la coada la cap ![]()
meu scump
primul Craciun
Revelion-1 Ianuarie
Flmulete BB mic
lavinia.p spune:
Buna gagici!
Iaca am facut baitza mai repede la 8.30 si la 9.15 a baut lapticul cu ochii inchisi, abia l-a baut de rupt ce a fost, n-a mai dormit de la ora 16, deja doarme si sper pana la dimineata, sa vedem daca planul meu functioneaza!!Sper ca da si sa se regleze din nou campionul mic!
Lisa 200 de persoanneeee da ce DD faci acolo?Sarbatoresti ceva fara noi? Pup ciufulica cuminte!

Anna-mama
pe burtica la bubuletul zambaret al tau sa-i treaca si sa o lase pe mami sa doarma bine la noapte si sper sa-i vina pofta de mancare!
Picky o sptamana de zile in travaliu?
saraca de ea!
Daniella poi e fericit ca mergeti la Constanta dupa Miru
...la Rares ii place Dan Balan- Cica Bomb o savureaza cu gura deschisa![]()
Hai sa va zic fetele cum il prostesc eu pe piticul meu sa bea apa, numai asa reusesc daca i-o bag in siringa de la Panadol sau de la Nurofen
dar e bine si asa decat nimic!
Cuscra mea e mai bine, am vb azi cu ea, doar e ocupata cu bandita de nora`mea, intra ea si va pove!
la gasca merg sa-mi fac cartofi pai...da la ora asta ca doar am slabit un kg si vreau sa-l pun la loc
, nu mai pot de pofta
Mami fericita de printisor
Rares Florin
http://picasaweb.google.com/lavinia.portelechi/SapteLunite#
http://lb1f.lilypie.com/D3Sbp2.png
23.05.2009
Are mama un campion, te iubesc mult piticanie mica!
Serialbastre spune:
Noi zilele astea am testat premergatorul ... mare inventie, frate. As putea sa-l numesc si masina de spalat vase; am pus fata acolo si am spalat vasele fara nici o pauza, doar cu un ochi aruncat in camera sa vad ce face.
Aseara i-am dar lapte praf la ultima masa, in loc de san si s-a trezit la 7.
NU-mi venea sa cred cand m-am uitat la ceas. O fi coincidenta?! Nu stiu, cert este ca-i dau si-n seara asta tot asa, ca alt om am fost azi. ![]()
Lavinia, de care biscuiti ii dai lui Rares? Valabila si pentru alte fete intrebarea.
Dani3lla, nuscire in carte si de dopuri de sticla, sau astea merg numai roase?! Ca fiica-mea e maestra. 

Anna, nu stiu de ce nu vreau sa contina lapte praf. Aica as fi vrut ceva cat mai natural.
Andreea
si
Cezara - Ilinca (2.06.2009)
lavinia.p spune:
Serialbastre eu ii dau biscuiti Picnic, sau cand mai aduce la un magazin de aici de langa mine sunt un fel de piscoturi special pt copii ce contin o cantitate mai mica de gluten, dar au acelasi gust ca si biscuitii Picnic, deaia i-am si luat Picnic
, piscoturile sunt aduse din Italia!
Ramona...am si uitat!
Fetele vroiam sa va intreb voi cata carnita dati odata la bb-ei? Cam cate grame?
Pupicei!
Mami fericita de printisor
Rares Florin
http://picasaweb.google.com/lavinia.portelechi/SapteLunite#
http://lb1f.lilypie.com/D3Sbp2.png
23.05.2009
Are mama un campion, te iubesc mult piticanie mica!
anna-mama spune:
Lavi, intrebai de gramajul de carne si mi-am amintit ca aveam de la o superfata de la odisee, meniul recomandat...hai ca va copiez aici mesajele ei, poate va ajuta si pe voi.
"Va scriu ce ar trebui sa pape bebeii pt luna 6 si luna 7 (meniu elaborat de dieteticiana celui mai bun serviciu de pediatrie din Paris, aprobat de dieteticiana de pe sectia de pediatrie din spitalul unde lucrez si verificat de mine personal.....dupa ultimele recomandari valabile in diverse tari:)
Mic dejun:
-210-240 ml lapte varsta a 2-a cu sau fara 1-2 linguri de cereale cu sau fara gluten
Un pic de apa sau eventual un pic de suc de fructe fara adaos de zahar in cursul dimi
Pranz:
-2 lingurite rase de carne sau peste sau 1/4 galbenus de ou fiert (=10 g de produs finit, adica gata preparat)
-100-150 g legume pireu
-de la 7 luni implinite se adauga o lingurita de ulei sau unt cam cat o aluna
-un desert de fructe coapte (100-130 g)
-un pic de apa
! daca se dau borcanase de legume/carne atunci nu se mai adauga ulei sau unt
Gustare:
-fie 210-240 ml lapte
-fie un iaurt de bebe si un desert de fructe coapte
Cina:
-fie 210-240 ml lapte varsta a 2-a cu sau fara 1-2 linguri de cereale cu sau fara gluten
-fie 150 ml supa cu 5 masuri de lapte praf
-fie 100-150 ml legume pireu + un biberon de lapte de 150 ml
+ ca si desert : fie un iaurt de bebe , fie un desert de fructe coapte
Ce e sfant insa e cantitatea de lapte care trebuie sa fie de 500 ml minim pe zi, proteinele sa nu depaseasca 10 g, sa nu se adauge sare sau zahar in mancare.........si ideal numarul meselor sa fie cat de cat redus! Adica copilul sa manance de 4 ori pe zi, eventual 5 daca cere........
..........evident ca acest meniu este discutabil, depine ff mult de "traditiile" din fiecare tara.......evident depinde de fiecare bebelas in parte..........si de fiecare mamica in parte!
-au voie branzica din aia din lapte praf de la 6 luni
- de la 8 luni implinite au voie un pic de branza gen cascaval rasa in pireul de legume
-de la 1 an au voie orice branza, mai putin cea din lapte crud care e voie doar la peste 3 ani
- !!!!la provenienta branzei – personal sunt anti « branza-de-la tarani » sau cea facuta de vecina, bunica sau orice alta persoana de incredere……..a se prefera branza din lapte controlat, pasteurizat
-fructe crude de la 8 luni implinite (se prefera fructele de sezon, cele clasice, specifice zonei geografice-banana e OK, desi nu creste la noi,capsunile pot fi alergizante- a se evita crude, mai ales daca in familie sunt alergii)
-nu kiwi, nu alune, nu arahide, nu migdale !!! fff alergizante
-ca si legume f bine tolerate :
- fasole verde pastai din alea lungi subtiri si verzi #61514;
-mazare
-spanac, morcovi ( ! sunt legume cu continut mare in nitriti, a se prefera BIO sau la borcanase)
-dovlecel fara samburi
-miezul alb de la praz
-cartof dulce
-dovleac
Legume mai putin bine tolerate, dar nu interzise in cantitate mica :
-rosii, ardei, telina, ridichi, ceapa, broccoli, conopida, vinete, sfecla
-de la 10 luni salata, andive
-a se evita inainte de 18 luni legume seci (fasole boabe), varza
-de la 8 luni implinite se va adauga o lingura de ulei sau unt cat o aluna la pranz si cina (nu doar la pranz ca si pana la 8 luni)"
Am pus ghilimele ca nu-mi apartine, si revin si cu urmatorul meniu 
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
anna-mama spune:
Partea a doua:
"Iata sugestii de meniu pt copilasii intre 8 luni si 12 luni:
Mic dejun:
240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)
Un pic de apa sau suc de fructe fara adaos de zahar in cursul dimi
Pranz:
180-200 g legume fara adaos de sare
+ 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna
+ 4 lingurite rase de carne sau peste sau 1/2 galbenus ou fiert
(sau un borcanas de legume si carnita de 230-250 g, fara a mai adauga ulei sau unt)
+ un desert de fructe crude sau coapte 130 g (sau un borcanas)
+ un pic de apa
Gustare:
fie 240 ml lapte varsta a doua
fie un iaurt bebe + un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat
fie un iaurt bebe + un biscuit (sau un piscot sau o coaja de paine)...!!!in fc de capacitatea bebelusului de a mesteca
Cina:
fie 180-200 g legume fara sare + eventual un pic de cascaval ras + 150 ml lapte varsta a doua + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna
fie 150 ml supa + 5 masuri de lapte praf + 1 lingurita de ulei sau unt cat o aluna
fie 240 ml lapte varsta a doua cu sau fara cereale cu sau fara gluten (1-2 linguri)
+ un desert lactat/iaurt bebe sau un desert de fructe crude sau coapte fara zahar adaugat
Trebuie tinut cont de cantitatea minima de lapte / zi, adica ideal este sa primeasca minimum 500 ml / zi.....
Alternati meniurile pentru a-i obisnui sa manance variat....
Dimineata primeste lapte oricum.....daca la gustare papa iaurt si fructe, atunci seara e preferabil sa i se dea inca un bibe cu lapte.....sau daca i se da altceva seara, ca desert se va prefera iaurtul si nu fructele (ca sa iasa cat de cat 500 ml lapte pe zi/ sau aproape de 500 ml lapte si restul iaurt)...."
Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
bamsy spune:
Buna seara!
Antonia Maria buburuza de Miruta, si binenteles La multe lunite papusica mea, sa cresti mare si frumoasa, sa fii sanatoasa, esti cea mai dulce fiinta din lumea asta, mami si tati te iubesc mult, mult!!!
alic da ce pasari, azi noapte mi-a adormit pe la 1, s-a trezit pe la 4 si nu a mai vrut sa doarma, decat pe la 5 jumate si mi s-a trezit la 9.
si ieri mi-a dormit 2 ore toata ziua si mi s-a trezit la 7 jumate 
Azi mi-a dormit 3 ore de amiaza, de pe la 1 jumate la 4 jumate, i-am facut baita pe la 21 si pe la 22.45 a picat franta, sper sa nu mi se mai trezeasca pana dimi, sper, acuma stiti voi speranta moare ultima. nu stiu dar atata energie are fata asta, ceva extraordinar, manca-uar mama pe ea de harnicuta ce e.
alic o sa-i iau si eu gris de la milupa, poate o sa-i placa 
picki felicitari pt. kg, eu zic sa te mai linistesti ca o sa fie totul bine
ramonap nu te injura nimeni, saraca dana, prin cate mai trece, Doamne ajuta sa scape cu bine si-i doresc mult, mult curaj ca are nevoie
iry ficatel de pui nu i-am dat inca, in schimb eu i-am pus un pic de conopida in pireul de legume 
emanouela si eu vreau masaj, o aduc pe Maia sa se intretina cu bubuletul tau ca sa te poti ocupa de mine![]()

anamama o sa pun poze cu tortul, dar nu in seara asta, maine, ok? si o sa va invit la o felie, e cam micut dar il impartim frateste, e cu ciocolata 
mara
bubu
cris stiu si de crema aia, dar chiar nu-mi mai amintesc si cand s-a discutat despre asta la albinute, nu mi-am notat
, linge usa de la cuptor, e mortala, stie ea ca acolo se face papa
dana cred ca a vrut sa sarbatoreasca fata, vezi si eu nu mi-am dat seama
, i-am luat si eu canita cu cioc, dar deocamdata doar papam la ea so o azvarlim prin toata casa, ca nu stim sa bem din ea.
carinablanca felicitari pt. intoarcere,
sa treaca maraiala
mami fericita
de
Maia Riana (13.05.2009)
http://img189.imageshack.us/img189/8828/dsc04898g.jpg
cris_82 spune:
lavinia fain meniu

mara-i promit ca maine scriu cum am avut eu succes cu teroriciul ca si la mine facea figuri inainte
in seara asta sunt mai mult pe fuga![]()

lavinia uff,chiar nu stiu un inlocuitor pentru ou
dar incearca si fara si vezi ce iese

ramona bb2?pai mama,inseamna ca aveti copii cuminti de aveti asa ganduri mari
m-ai salvat,ca imi venea in minte orice altceva,numai crema asta nu![]()

lisa 

sigur nu e nunta??????pupam Anusca mica cumintica
picky ca sa nu uiti cum e acasa,propun ca o data pe luna cel putin sa dai o fuga la ambasada si sigur trece dorul de RO
sper ca stii..pozici cu achizitiile Stefaniei
sa le foloseasca cu placere si lasa fata sa se laude si ea ![]()

anna daca baiatul e in 'parametri optimi"si e vesel si nu da semne de vreo boala,de ce-ti faci griji?e si el un pic mai mofturici..atata tot![]()

picky o saptamana????

ce vremuri aiurea...dar si la tine cu 22 de ore nu mi-e bine..ma bucur ca in ambele situati totul a fost ok pana la urma

carinablanca am incercat si cu alte firme dar nu am nici o sansa.Seara la culcare papa Nan-ul simplu si atata..pentru restul ma chinui cu laptele din comert ....bine ca il tolereaza si nu am probleme![]()

cuscra sa inteleg ca asta e o declaratie de dragoste,nu?

![]()

lavinia ia nu fi tu zgarcioaba si arunca si aice o portie medie de cartofi ca ma leasin de pofta

serialbastre pai sa-ti spun un secret..de cand am inceput sa-i dau si eu lapte praf la terorista seara inainte de culcare,imi doarme mult mai bine
acu nu stiu daca o fi fost coincidenta si la noi
.Biscuiti i-am dar de la pettit din aceia simpli
lavinia niciodata nu am cantarit carnita sau alte alimente pe care i le-am introdus..i le dau la ochiometru![]()

anna multam de meniu
Fug ca ma streseaza soata asta si pe bune de nu-i fac panape 2 roti sa ma tina minte data viitoare ca nu e de gluma cu o forumista![]()
mami de brotac terorist
MIRUNA(29 mai) 

http://img704.imageshack.us/img704/6701/fotografie0196.jpg
reclama ilegala - considera acesta un avertismentconcurs/