Viitoare mamici de septembrie-octombrie 2010
Raspunsuri - Pagina 12

kitzy spune:
kitzy spune:
 Dana  esti mortala cum imi tineti voi 2 pumnii 
Acuma am venit acasa de la intepat, mamaaa, ce mana grea a avut asistenta aia  

Rezultatele azi dupa ora 3, cand primesc mail-ul va anunt.
Poze Diana
Povestea nasterii
  Raluca, mami de  Diana  (24.04.2008) &
  Diana  (24.04.2008) &  5+
 5+

Ana_Perianu spune:
Ana_Perianu spune:
 ANIAST - exact cum a spus si Dana, daca ai avut ET cu embrioni de 3 zile, asta ar fi insemnat 8 data punctiei (daca ar fi fost fresh). Deci ...waw, ai DPN 31 august. Felicitari, esti in 7 saptamani si 5 zile, pfii, pe 16 februarie intri in trim. II si esti prima care scapa de stres !
Nu stiu cum rezisti sa mergi la un medic care nu vorbeste, si eu, asa cum spunea Dana, cand ma duc la medic il pun sa-mi zica tot tot. No offens dar sunt unii asa prosti ca te sperie aiurea. Uite, de exemplu eu am fost la eco la unul asa prost, ca mi-a zis ca sacul gestational, desi are 7,2 mm, este in urma cu aprox o sapt. Am verificat pe net si eram fix in grafice pentru 5 saptamani cat aveam...
Oricum, eu sunt paranoia, am luat decizia sa merg in paralel la cel putin doi medici, ca sa nu mai vorbim ca morfofetalele le fac la cu totul altii (deja mi-am facut progr la Iosup si la Pop.
Asa, cu Aspenterul sa stii ca nu e deloc o moda, eu am studiat. Ideea este ca mai ales cand faci FIV (dar nu numai), datorita medicamentelor, avem o tendinta de accelerare a coagularii, iar sarcina oricum e o stare care duce la o coagulare crescuta. Si atunci ... Aspenterul subtiaza sangele si previne coagularea. Evident, pentru persoanele cu probleme mari de coagulare un Aspenter este floare la ureche...
La fel si Cetebe-ul. Vit C are cea mai mare putere de respingere a radicalilor liberi si a altor vietati care ar putea "ataca" embrionul. Vit C il apara.de asemenea, ajuta la formarea unei placente puternice, a cartilajelor, a sistemului nervos si inca multe altele pt bebe. De asemenea, impreuna cu vit E ajuta la scaderea riscului de preeclamsie, greutate scazuta la nastere; ajuta la absorbtia fierului, ajuta gravidele sa fie mai protejate impotriva infectiilor, etc. 
Fetelor eu am noroc, al meu sot imi face cu mare talent intramuscularele si noroc ca poate, eu nu cred ca as putea sa-mi fac singura pt ca mi se par destul de dureroase si mi-e greu
DANA - iti tin pumnii, abia astept sa te intorci sa ne spui cum stai ! Sper sa vii cu vesti minunate ! Eu am abia vineri prima eco programata la Parvu dar sun acum sa-mi mai fac una la dr Rotaru. Ideea e ca mi-ar placea sa nasc cu Parvu, cel putin din auzite am auzit ca e super pe nasteri si in plus Regina Maria e prima pe lista mea de optiuni.
GOLDI - si eu timp de o saptamana n-am avut simptome, motiv pt care m-am si crizat ... cred ca simptomele vin si pleaca, trebuie sa ne obisnuim cu asta. abia astept sa ne creasca burtica sa o vedem zilnic ca sa constientizam ca ... e acolo.
KATERINAA - embrionul creste cu 1 mm/zi pana in saptamana a 9-a, insa trebuie sa iei in calcul faptul ca ziua de implantare difera foarte mult. Eu oricum cred ca dimensiunile tale nu sunt corecte, poate 7 mm are sacul Yolk nu cel gestational
Mai multe detalii despre dimensiuni pe saptamani si aspect gasiti aici :
http://www.brooksidepress.org/Products/Military_OBGYN/Ultrasound/1st_trimester_ultrasound_scannin.htm
si aici :
http://www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_trimester_scans.html#week4
ANIAST te rog pune si link-urile astea pe prima pagina, pls, sigur ne va apuca pe rand paranoia si sa le gasim acolo 
LARA - hai ca avem probleme existentiale ... Ha-ha, eu mi-as cumpara inteligender daca ar exista in Rom, pe bune. Si pe mine ma roade.
Apropos de calendar, hai sa-ti mai dau un exemplu: la o fertilizare in vitro o femeie poate sa aiba sa zicem 10 ovocite, rezulta 7 embrioni din care se tranfera, evident, doar 2. Iti dai seama ca e greu de crezut ca toti embrionii sunt de acelasi sex ...
KITZY - te asteptam cu rezultate buuuune !!!! 6+
6+

Dana_bebe spune:
Dana_bebe spune:
 Intai dau repede vestile bune apoi raspund pe indelete, bine?
Dupa ce am stat 2 ore sa astept - bine am spus ca stau doar daca pot sta intinsa undeva - m-au dus intr-un salon - dr. mea fusese chemata de urgenta la o cezariana. Plecase cu 2 minute inainte sa ajung eu ... asta e m-am consolat cu jocurile din telefon si cu calm, mult calm am asteptat si am asteptat ... am batut toate recordurile ... In camera de langa minse se faceau eco si se auzeau inimioare ... 
Ei bine pe la 12.10 a venit d-na dr m-a luat de o aripa si am mers la alt eco sa vedem inimioara ...
... inimioara e bine 154 de batai parca, bebe e prins bine, hematomul este mult mai mic (cam 1/5 din cat era) este la iesirea sprea col ... nu am stat la pigulit, masurat si altceva ca nu avea sens sa zgandarim monstul de hematom. 
Eu am uter retrovers si se vede doar la transvaginala bebe deocamdata, asa ca toate care le facem sunt super scurte 2-3 minute.
Continuam tratamentul si speram sa scapam de monstru cat mai repede. Pana atunci ne lipim de canapea si de pat  . Asta e!
. Asta e!

Ana_Perianu spune:
Ana_Perianu spune:
 Uf ce ma bucur !
Eu sunt panicoasa si imi imaginam ca daca n-ai intrat dupa atat timp, sigur esti ff down ...  Doamne, cu toate prin cate am trecut nu-mi pot imagina decat scenarii de groaza.
Bine ca sunteti bine, m-am emotionat ... inimioara ... abia astept si eu !
edit: stai ca acum mi-am dat seama: inimioara ???!! Tu esti cu 5 zile in urma mea, deci ai 5 sapt si 5 zile si ai auzit-o deja ? Sau am gresit eu undeva ?
edit 2: stai ca mi-am dat seama - esti cu 5zile inaintea mea, nu dupa ... Gata, m-am linistit 

kitzy spune:
kitzy spune:
 Dana  ce ma bucur ca esti bine si tu si bb  Asteptam si eu cu nerabdare vesti. Dar e asa cum zice Ana, ai 5 sapt si 5 zile si se aude inimioara??? Pai la mine la 5 sapt si 2 zile abia daca se vedea sacul gestational.
 Asteptam si eu cu nerabdare vesti. Dar e asa cum zice Ana, ai 5 sapt si 5 zile si se aude inimioara??? Pai la mine la 5 sapt si 2 zile abia daca se vedea sacul gestational.
Poze Diana
Povestea nasterii
  Raluca, mami de  Diana  (24.04.2008) &
  Diana  (24.04.2008) &  5+
 5+

Katerinaa spune:
Katerinaa spune:
 [Ana_Perianu] Multam mult de linkuri, m-am edificat, am mai citit odata ce scrie pe ecografie si zice asa: sac celular unic diametru 33mm, VO - (nu stiu ce inseamna) 2.7cm, buton embrionar prezent LCC 7mm; Doctorul a zis ca e ok, din ce-am citit pare sa fie ok.
Ma duc saptamana viitoare la eco si sper sa fie bine ca de altfel si voua va doresc o sarcina usoara;
A si datele mele: UM 22.11.2009 - DPN 02.09.2010;
 7+
 7+

Dana_bebe spune:
Dana_bebe spune:
 Cu toata zapaceala asta de la beta mic ... la hematom eu am tot facut eco asa ca va pot da detalii
-la 5 saptamani si 2 zile la eco se vedea decat saculet de 0.28cm - mai mic decat trebuia raportat la ultimul CM - era saculet de sarcina de 4 saptamani - asta a fost eco facuta pt a verifica ca nu e sarcina ectopica - d-na dr a fost calma ca recupereaza el
-la 6 saptamani si 3 zile la eco era un bebe CRL(cred ca bebe e) de 0.28cm  - mai mic decat trebuie dupa ultimul CM - era de 5 saptamani si 6 zile - si am auzit inimioara - 130 batai
-la 6 saptamani si 5 zile  - cand m-au externat - avea 0.36cm parca si 125 batai - la fel am facut ffff repede eco intai a vrut sa o facem abdominal dar nu a gasit nimic, nimic, mi se facuse inima cat un purice - m-am dezbracat tremurand toata
-azi la 7 saptamani si 2 zile - 154 batai si totul bine nu am mai stat sa masuram detaliile  .
.
Deocamdat atat stim. Dar updatam ...
D-na dr a zis sa nu ma stresez daca e mai mic decat ar trebui, clar s-a implantat tarziu - se vede si la beta, fiecare se dezvolta in felul lui - daca e bine prins ... restul recuprereza pe parcurs - si daca va uitati asa a si fost incepe sa recuprereze.

Dana_bebe spune:
Dana_bebe spune:
 Ana - Multumesc frumos ca te-ai gandit la mine - toate gandurile pozitive il fac pe bebe sa creasca mai bine - as ca ne oprim din scenariile groaznice ... da? Va imaginati cum am asteptat eu 2 ore azi??? Am avut timp sa ma gandesc la toate...
 Am avut timp sa ma gandesc la toate...
Daca vrei sa mergi la 2 medici - nu ii alege din acelasi spital - ca iese o grozavie +  pune ecografiile la o saptamana distanta una de alta ca sa te mai linistesti un pic. Inimioara aia e ca un drog pentru mine. Nu plang dar ma calmeaz cand o aud. Am o prietena care si-a luat Doppler de asculata inimioara acasa dar cica e bun de pe la 12 saptamani ... a promis ca mi-l da imprumut - ea a nascut pe 29.12.2009.
kitzy - am detaliat ecografiile mele sper sa va ajute - oricum sunt abonat fidel la ecografii - una nu ma linisteste mai mult de 7 zile.
Of nu mai vine odata beta ala?
Data viitoare daca mai e nevoie sa-l faci la medlife  - la 10.30-11 ai rezultatul. Dar sa ma intrebi cum inainte, bine?
Acum ca am vazut inimioara recunosc si eu - cateodata ma dor sanii, cateodata nu, catoadata ma inteapa asa ciudat, greaturi am cam in toate diminetile asta pana pe la 10-11, somnolenta nu am, ametelei am ... si sunt f. plangacioasa  .
.

Ana_Perianu spune:
Ana_Perianu spune:
 Katerinaa - si eu zic ca e ok 
Dana - CRL inseamna Crown Rump Lenght. 
Din cauza faptului ca bebelusii stau in pozitia "sezut", este greu sa li se masoare lungimea corecta, si atunci se masoara de la cap la fund.
Asta pana la 12 saptamani...
anasit - peste tot am citit ca in primele saptamani nu conteaza cate batai pe minut are inimioara, pt ca e o perioada tranzitorie si oricum e haotic
kitzy - mai e putin pana la 15. Asteptam vesti minunate!