sa ne numaram binecuvantarile

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita


eu am o problema clara si majora: nu stiu sa relationez cu oamenii de pe pozitia de mama singura pentru simplul fapt ca nu ma simt cu coarne si dinti de vampir odata cu divortul. nu-s constienta de noua pozitie, ci reactiile celor din jur ma fac sa-mi amintesc ceva ce eu tot uit. dupa cum vezi, nu sunt singura cu problema asta si nu se reduce la oraselul meu, cred ca e generala. mai astept si alti parinti singuri sa intervina in discutie, caci ma indoiesc enorm ca-s singura cu sensibilitati dintr-astea monstruoase asa. :-))





conchito, lasa ca-ti trimit io niste coarne si dinti, sa faci exercitii la oglinda!
io nu-i inteleg pe oamanii maturi de ce gandesc asa.....mama singura= pericoooolllll. mintea mea nu poate pricepe.
am aici cateva amice care sunt mame singure. cu care relationez mai bine decat cu cele casatorite. chiar nu stiu daca se confrunta cu problema asta. niciodata nu mi-a fost teama sa am sau sa vina acasa prietene care sunt single. oi fi eu pe dos?
ziceai de binecuvantari! pai cauta in fiecare zi cate una, punele pe o lista, scrie-le cu rosu sa-ti sara in ochi, lipeste lista pe frigider sau intr-un colt ferit. noteaza realizarile, pe cele mari si mici, motivatiile de viitor.......toate lucrurile care iti dau aripi.

Sonia constientizeaza ca alti copii si parinti se feresc de ea? o sa ma gandesc la sfaturi.
eu as incerca sa ocolesc si sa nu prea am de-aface cu cei care ma ranesc sau imi dau de inteles ca ma evita. nu-mi plac fatarnicii deloc. sunt convinsa ca va trece si vei gasi puntile de trecere mai departe.

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA


M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Citat:






ma gandesc ca divortatii sunt cea mai discriminata si trecuta sub pres minoritate. e foarte cool sa te declari prieten cu musulmani, evrei, homosexuali, rromi, transsexuali, satanisti, ba chiar cu romani prin unele parti europene, whatever, intelegeti ideea, ca sa dovedesti toleranta absoluta. n-am auzit pe nimeni sa se laude, casatorit fiind, ca are parinti singuri drept prieteni. are cineva pe-aici asa ceva? de curiozitate intreb. si daca nu, de ce.




Uite, sa-ti raspund eu .
Eu sunt o mama singura inca, desi de ceva vreme exista cineva in viata noastra dar nu ne-am "luat" :D. Mereu, dar mereu am fost discriminata, dar pozitiv.
Iti spun cu mana pe inima ca niciodata nu m-am simtit data la o parte, iar Mara cu atat mai putin. Au fost situatii in care familistii plecau in cate un wkd fara copii, iar eu cu ea pt ca nu aveam unde sa o las si toata lumea s-a purtat exemplar.

Mi s-a intamplat insa in Creta, cand a mea avea fo 3 ani ca proprietara unui hotel sa se poarte urat cu mine pt ca eram mama singura intr-o gasca de familisti cu copii, dar a fost experienta unica.

Nu stiu, eu una nu m-am simtit niciodata privita decat cu admiratie ca ma descurc, ca iesim mult, ca ne distram asa ca fetele...ca imi gasesc ceva timp si de un concert...si de motocicleta :)

Deci, eu sunt convinsa ca singura problema este la comunitatea in care tu locuiesti, nu e chestie generala, nu ai nevoie sa-ti faci griji. (mai ales ca eu traiesc in romania, se presupune ca ar fi cu atat mai grav sa fi mama singura si uite ca nu e).




P.S. Eu de felul meu sunt mai bold asa :D, poate ca si ai mei astia din jur ar fi avut comentarii, dar n-or fi avut loc , in orice caz nu cred ca m-as hazarda daca as spune ca da, am ceva prieteni casatoriti care sunt mandri ca eu, mama singura, sunt prietena lor...macar ca-i scot din inertie cateodata

Editez ca sa scriu binecuvantarile...asa cum le-am simtit eu:

- educi/cresti copilul tau asa cum crezi tu ca e bine
- faci ce vrei cu timpul tau si al copilului
- alegi numai tu destinatiile de vacanta (cat copilul e mic)
- pleci cu prietenii care iti plac tie

si pentru toate astea de mai sus nu e nevoie sa negociezi/discuti/convingi


(exista si lista cu dezavantaje, dar nu face obiectul discutiei
)

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

conchita, am vrut sa scriu la subiectul tau, si a trebuit sa imi fac o analiza a cunostintelor, prietenilor. Nu am prieteni mame singure, ori tati singuri. Am prietene singure, cu una din fete eram f apropiate cand ea era singura, acu si-a gasit un Fat Frumos, care mi-i si mie drag, si noi cam ne-am dat la o parte, sa ii las sa isi traiasca frumos povestea. De sarbatori mi-a reprosat ca nu o mai caut, si imi dau seama ca are dreptate. O alta prietena singura e sigura pentru ca sotul a ales sa se intoarca in ro, ca poate lua spaga, nu e nevoit sa traiasca ca aici, numai din salariu. Dar ea e cool, ni-e tare draga.
Dar mame singure nu am in anturaj.
Asa ca ma retrag...

Dar nu e nimic in neregula cu tine, ci cu ceilalti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Conchita, eu sar ca bolovanul in apa si-ti recomand un catel:-)
Stiu eu de ce

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
sunt o persoana charismatica si-mi fac prieteni cu usurinta peste tot



Fraza asta imi lamureste radacina problemelor tuturor femeilor care stiu ca esti mama singura.
Nu-ti mai face atatea procese de constiinta.
Ai fost sfatuita sa iti cauti un grup de suport pt mamele singure. Dar asteapta-te ca si in randul acelora sa starnesti invidii.

Ma dau exemplu pe mine : eu nu sunt mama singura, si totusi, sunt mame care intra in alerta daca isi vad sotii discutand cu mine, desi eu nici macar nu mimez flirtul.
Nu sunt o femeie fatala, dar barbatii sunt atenti la sensibilitatea mea innascuta. Cred ca asta se intampla si la tine.
Fii mandra ca starnesti invidii, fii constienta de ceea ce esti si orienteaza-te spre alte persoane.
Niciodata sa nu suferi din cauza invidiilor si a rautatilor generate de gelozii.
Tie iti lipseste comunicarea cu adultii.
Inchei cu acelasi sfat : gaseste un grup de suport. Acolo, vei intalni persoane cu aceleasi preocupari ca ale tale.


allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

buli, desi cred in Dumnezeu, tot n-am reusit sa inteleg faza cu pacatele parintilor care se sparg in capul copiiilor. si de aici vine vinovatia mea imensa si pornirea sa sparg farfurii data viitoare cand ma mai suna exul ca si cand as fi mama lui sa-i inchid fermoarul la sacosa, avand in vedere ce a facut si ce trebuie sa suporte sonia pe nedrept acuma, invatand lectii prea devreme. nu e de parties, cat e ca nush ce sa-i raspund cand ma intreaba de ce nu i-a raspuns "lady" la "hello". prima tendinta a fost sa mint - "nu aude prea bine, puiule". dar i-am spus adevarul - "nu vrea sa salute", cu omisiunea lui "ne" dinaintea lui "salute".

Mamagiuliei, faza ta imi aminteste de universul vostru stramt si rece, aprox. :-) masuram cu masura noastra pana ne loveste soarta sau ne-o facem cu mana noastra si instant devenim empatice. daca doamna respectiva va trece ca si tine printr-un divort, va fi cea mai galagioasa la tribuna sa apere drepturile mamelor singure, precis. dar sunt de acord ca nu trebuie sa tacem, ci sa luam atitudine. si sa ne aparam copiii cat putem de discriminare, cu zambetul pe buze.

Boticelina, I am in love with you. m-ai facut sa plang. dar cu calm, ai o prezenta alintatoare fantastica, transpare prin cuvinte. tu si oana_s sunteti binecuvantate sa atrageti oameni pozitivi in jurul vostru, ceea ce spune multe despre voi doua.

Kariguld, da, sonia realizeaza rejectia pentru ca imi pune intrebari. si raspund dupa puteri si cu nodul in gat. cand s-o mai lungi ziua, ne schimbam din nou programul si nu o sa mai petrecem serile prin cartier. e intuneric, nu am unde s-o duc in alta parte seara decat la joaca in fata casei. o solutie ar fi sa consideram casa asta doar ca hotel, un loc unde venim, mancam, dormim si tragem jaluzelele. iar viata noastra sa se desfasoare pe bucati in paradisuri partiale primitoare. daca ai solutii, le astept cu mare bucurie.

Maru, multumesc pentru suport si gandul bun.

Deus, nu spune, ca abia ma abtin, la cat de mult isi doreste un catel si o pisica. sonia iubeste toate vietuitoarele, pana si albine vrea sa-mi aduca in casa, idem viermii de pamant, bleah! :-))mai aman putin, nu-s inca foarte stabilizata cu programul si viitorul...

Allinta, multumesc, dar nu are nimeni de ce sa ma invidieze. dar motivul asta "protector" al femeilor il intuisem de la inceput...

Happy in TO, mi s-a parut mie sau ai scris la subiect? nu-ti mai gasesc mesajul? eniuei, daca ai stii cat m-am gandit la tine in anul cat am lipsit de pe dc din motive evidente...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij



...Ah, pe mine ma mai deranjeaza cum sunt portretizate mamele singure si pe la TV. De exemplu am venit odata acasa la lunch si m-am uitat la prostia aia, "Wife Swap". Singura mama singura din show a fost o tipa care era chelnerita si avea trei fete adolescente (parca trei nu mai stiu sigur), care erau absolut oribile, una fusese data afara din nu stiu cate scoli, casa le era de un jeg inimaginabil etc. M-am gandit ca astia tocmai pe asta au gasit-o ca reprezentanta-stereotip al mamei singure? Chestia asta m-a iritiat teribil. Ca au mentionat ca asta a fost singura mama singura din toata seria asta, chiar asa, una ca prietenele mele nu or fi gasit?

Nu cred ca ai ce sa faci decat sa nu iti pese, sa ai destula confidenta si sa iti faci prieteni din alta categorie. Oamenii aia despre care zici tu ca sunt OK, eu nu cred ca sunt OK, au mintea prea ingusta ca sa fie "OK" pentru tine. Or fi OK pt. ei si cei ca ei, dar de fapt sunt niste prosti dupa parerea mea.


Da cam asa sunt portretizate mamele singure, tine de societate din pacate.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

nici o mama singura nu ESTE "stigmata"! cei care pun stigme sunt cei din jurul ei si fac asta din cauza prejudecatilor si a lipsei de maturitate. mult prea mult se judeca dupa aparente distantiare si fara sa se stie nici cel mai neansemnat amanunt. trebuie sa inveti sa ignori astfel de comportamente, prejudecatile odata intrate in cap, nu ies nici cu o mie de exemple.

Soniei, trebuie sa-i spui mereu adevarul. sunt convinsa ca ii spui.
bunica mea mi-a spus inainte cu mult de a avea copii:"intotdeauna sa le spui copiilor adevarul, chiar daca sunt micuti, chiar daca adevarul e putin dureros, chiar daca iti vine sa mai tai din el sau sa indulcesti un pic spusele. adevarul, il va ajuta pe copil sa inteleaga lumea, chiar daca el e micut si credem noi ca nu pricepe multe." ceva de genul:" asa gandeste x, e parerea lui, eu nu sunt responsabila pentru ce spune/gandeste/face x. si fiindca este adult, eu nu-l pot schimba.....sunt atatia alti oameni pe care ii putem intalni si lega relatii frumoase...etc etc"
eu asa am procedat cu ai mei copii, de foarte mici, de cate ori ma intrebau de ce cutare asa, de ce y spune aia si face ailalta, mereu le spuneam ca oamenii sunt diferiti, ca eu nu sunt responsabila de faptele lor, ca si daca as vrea nu-i pot schimba pentruca sunt mari, ca fiecare a fost crescut in mod diferit, de alti parinti, etc, etc. afunctionat, au invatat repede cat de diversi suntem, au invatat sa accepte pe oricine ......imi amintesc ca eram la o petrecere unde erau si doi copii cu dizabilitati, cu care nu vorbea nimeni. fiimea, s-a dus la ei si a inceput sa le vb sa se joace, sa le aduca mnacare....si oamenii se intrebau a cui e fetita aia? "a mea! nemultumiri? le astept in scris pe mail, acum nu raspund la provocari!"

intotdeauna vor exista oameni care te privesc ciudat, carora nu le plac mamele singure, cu prejudecati la purtator gata oricand sa te ocoleasca. aceia nu-ti vor fi prieteni sinceri niciodata, nici daca apari peste noapte cu un barbat pe post de tata/sot.
cred ca ti-e greu, dar vei invata sa ignori, sa nu te mai afecteze, sa nu te mai doara. cu timpul.

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA


M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Buna gagici,

Conchita, imi place mult titlul subiectului: eu ma consider foarte norocoasa si binecuvantaa de Dumnezeu, am doua galusti superbe si delicioase, am casa, masina, inca mai am job, am planuri de viitor, cam astea mi-ar fi binecuvantarile.

In legatura cu "stigmatul" de mama singura, sincer eu nu am resimtit reticenta. Am putini prieteni, dar imi sunt alaturi, chiar daca sunt casatoriti. Eu, prietene single mom, nu am decat una, nu stiu de ce, cred ca sunt totusi conservatoare, cam toti prietenii mei sunt foarte vechi, si ei au ramas, care au copii-au, care s-au casatorit - s-au casatorit, care nu-nu, mie imi sunt la fel de prieteni.

Eu ma simt bine asa, ma simt puternica, libera si frumoasa. Culmea ironiei este ca, de cand ne-a parasit, sotul meu, adevenit un tata si un sot mai iubitor, mai atent, mai generos, ceea ce ma determina sa pun si despartire/divortul, la binecuvantari.

Pupici

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
Allinta, multumesc, dar nu are nimeni de ce sa ma invidieze. dar motivul asta "protector" al femeilor il intuisem de la inceput...


Imi amintesc de perioada cand eram singura si modul in care ma priveau cele maritate cand ma aflam in prezenta lor si a sotilor acestora. O perioada, m-am simtit insultata de gelozia nefondata, dar apoi, am constientizat ca problema nu era la mine sau in comportamentul meu, ci in nesiguranta lor. Am hotarat sa ma intalnesc numai cu ele singure si nu am mai simtit nici pic de gelozie.
Asta este societatea noastra, nu o vom schimba noi cu un topic, dar e bine, ca pt linistea noastra sufleteasca, sa intelegem ca acolo unde nu putem socializa, ne retragem, fara prea multa analiza si suferinta. Ne indreptam eforturile de comunicare spre persoane care ne simpatizeaza si pe care le simpatizam.
Nu cred ca mamele singure sunt vazute diferit; mai degraba ele se resimt dupa divort, care este dureros pt oricine. Situatia financiara poate fi iarasi un motiv de nemultumire.
Iti doresc sa te impaci cu tine insati, cu faptul ca pt binele tau si al copilului ai hotarat sa te desparti de barbatul alaturi de care nu te mai simteai implinita.
Treci printro perioada de acomodare cu noul statut.
Indreapta-te catre un cerc de femei singure; vei trece mai usor peste toate astea.


allinta

Mergi la inceput