fisura anala - dilatator anal

fisura anala - dilatator anal | Autor: maria98

Link direct la acest mesaj

salut!
totul a inceput prin octombrie. nu mai puteam sa merg de durere.
am fost la o clinica particulara, mi s-a facut o trombectomie.
in noaptea respectiva am crezut ca mor de durere.
abia dupa vreo 4-5 zile s-a linistit durerea.
apoi la cate 2-3 sapatamani ma duceam sa scap de cate 2-3 hemoroizi interni.
la mijlocul lui decembrie am fost anuntata ca totul e ok.
ca dupa 3 zile sa ma pomenesc cu o fisura anala de care nu mai scap.
doctorul mi-a zis ca daca nu trece in 2 sapatamani sa-mi puna dilatator anal. stii in ce consta ? se face in clinica ? se face sub anestezie generala ? va multumesc pt orice amanunt.
maria98

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

nu stiu cat te poate linisti raspunsul meu....n-am trait intocmai experienta ta, dar am avut o parte din diagnosticul tau. Eu am apelat la un chirurg clasic si acesta mi-a aplicat o crema si un fel de masaj pentru a dilata un pic zona. Dupa cateva sedinte(3-4) s-a vindecat fisura. Poate ca la vremea(vremurile) respectiva nu detineau in ro acest instrument(dilatator). Nu te panica, este creat si va fi aplicat sa te ajute!! Gandeste-te ca zona fisurata sta multa vreme stransa, neaerisita, nu are cum sa se vindece nefacand nimik! Igiena este foarte importanta, apa rece(supostabil, dar nu fierbinte) cu sapun; supozitoare proctolog, proctoglyvenol sau alte produse naturiste.
Numai bine!

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Un produs naturist eficient este Elmiproct - se gaseste la plafar.

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

pt mine a fost bun si mai e citeodata supozitoarele HERMOZON sau crema cu propolis de la FAVISAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria98 spune:

de ce m-am temut n-am scapat.
toata sapt trecuta imi fusese rau. dupa scaun aveam dureri.
vineri m-am dus la serviciu dar n-am putut sa stau pe scaun. am plecat dupa vreo ora. am sunat la clinica. profesorul avea consultatii si vineri dupa-amiaza.
asa la la ora 2 eram acolo. cand mi-a vazut fundul a zis ca nu mai scap fara dilatatie anala. ce era sa mai fac ?!? ca vin altadata?
m-a dat cu un spray paralizant in zona, care mare efect nu a avut. si mi-a facut 4 injectii de anestezic in jurul anusului.alea au durut ca am tipat la fiecare. dupa injectii n-am mai simtit.
cica a chiuretat fisura si a bagat o membrana care ar tb sa tina rectul departat. mi-a zis ca era inflamat rectul si de asta foarte stramt.
am iesit din cabinet dar nu avea stabilitate in picioare. dupa 4 anestezii.
m-au dus iar intr-un alt cabinet , mi-au luat tensiunea , au vrut sa-mi puna o perfuzie dar am refuzat.
insa ma lua cu somn . nu-mi mai simteam picioarele. ma luase cu tremurat.
vineri seara mi-a fost rau. dar nu ca prima data, cand mi s-a facut trombectomie. am putut sa dorm cateva ore. azi, sambata, am mai dormit ceva. cel mai tare a durut un pansament care a fost bagat in rect. dupa ce l-am scos durerea s-a mai linistit. altul la loc n-am putut sa bag.
acum sa vedem ce va fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Maria, ai o ragada! Urata fisura! O prietena de-a mea a trecut prin chinurile iadul in ultima luna din cauza ei.
Ce poti face? In primul rand alimentatie bazata pe multe fructe si legume care nu ingreuneaza digestia si defecatia, fibre, apa multa, ceaiuri laxative, suc de prune, carne alba (peste), iaurt bifidus, paine integrala (cu seminte), seminte de orice fel, laxative de la plafar sau farmacie; evita citricele, alimentele iuti si condimentele.
In plus, igiena locala cu apa calduta si multa rabdare (cam 8 saptamani pana se cicatrizeaza), liniste, concediu medical, controale regulate la medic.

Iti urez multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

of Maria, prin ce ai trecut :( Ce dureros trebuie sa fie. Sotul meu a dus-o cateva luni bune cu fisura aia, s-a retras fara vreo interventie chirurgicala (de care lui ii era tare frica) dar a trecut prin multe chinuri pana s-a vindecat. Tin minte ce se chinuia noaptea, bai de sezut, creme locale, toate le-a incercat. Sa ai grija sa nu te constipi absolut deloc. Pe langa dieta de care zice Blue eyes, ceaiul antihemuroidal ajuta.
Iti doresc insanatosire grabnica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Maria,si eu am suferit acum doi ani o opertazie de fisura anala,dar...facuta sub anestezie totala si stat in spital cel putzin 24 de ore!(asta in cazul meu)!Nu-tzi dau voie sa parasesti sptalul mai devreme,datorita complicatziilor care pot apare!

Nu stiu daca exista mai multe tipuri de operatzie si nu stiu la care m-am incadrat eu,dar repet ,operatzia a fost cu programare si cu internare!

De 2 ani d ezile nu mai am probleme!Sper sa ramina asa,desi m-am ingrasat(m-am lasat d efumat tot atunci)foarte mult!Sanatate itzi doresc si sper sa nu mai ai probleme!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

O prietena are acum o infectie la cot; nu va mai zice niciodata "ma doare-n cot"! Persoanele afectate de fisuri anale nu vor mai spune niciodata "ma doare-n fund"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Iti va trece usor usor.Am fost si eu operata acum cativa ani.Eu eram permanent constipata si pana la urma a aparut si fisura.

Ai primit un sfat f bun mai sus...consuma multe fibre.O sa-ti displaca la inceput, dar incearca sa mananci in fiecare dimineata cereale intergrale de la plafar (secara, ovaz,grau) inmuiate cam 30 minute in iaurt/kefir/sana sau lapte.
Asta m-a ajutat cel mai bine sa nu mai trec prin ce am trecut...

Iti doresc sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unique spune:

Mama mea a trecut prin ceva asemanator. Cam un an de zile s-a chinuit cu 2 fisuri anale. A fost la medic si i s-a recomandat operatia la Spit Fundeni la o cunostinta a doctorului. I-a fost teama si a mers si la o alta clinica la un alt medic. Acesta i-a spus ca nu e cazul de operatie si i-a dat o crema care se pare ca a avut efect un timp- i-a atenuat durerile.... Doctorul spunea ca fisurile sunt pe cale sa se vindece. La unul din controale se pare ca fisurile s-au redeschis asa ca iar a avut o perioada chinuitoare. Doctorul i-a sugerat sa faca colonoscopie si i-a dat timp de gandire. In momentul in care mama i-a spus ca nu vrea sa faca colonoscopia doctorul i-a spus : "atunci nu mai avem ce discuta". Dupa asta a incercat cateva luni tratament homeopatic. Erau perioade cand se simtea binisor si perioade in care avea dureri cumplite. In sfarsit s-a hotarat sa mearga la un al treilea cabinet, la un medic ce este si chirurg. Medicul i-a spus ca mai avea doar o fisura (cealalta se pare ca s-a inchis in urma tratamentului homeopatic) si ca ar putea sa faca dilatare sau operatie. I-a recomandat sa faca operatia. Deci... de ceea ce s-a temut nu a scapat. Asa ca a facut operatia. A trecut un an de zile de cand a facut operatia si nu mai are nici o problema. Si inca ceva.... Mama are 72 de ani.

Mergi la inceput