fisura anala - dilatator anal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Maria,ce faci?Cum te simtzi?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Chiar, Maria, cum te mai simti, esti mai bine?
Pe mine ma cam sperie ca si eu cred ca am un inceput de fisura anala cred si sper sa nu se agraveze, o simt cand si cand si inca nu am fost la doctor...De aceea am si eu o intrebare: deci stiu ca "doctorii de funduri" se numesc proctologi, ei exista si la stat - spitale, policlinici? Sau numai la cele private - gen Proctoline etc ? Voi unde ati fost?

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria98 spune:

buna,
nu fac bine.
am dureri.
a trebuit sa alerg zilele astea dupa concediu medical, afara frig, zapada. mi-a fost rau.
azi noapte am dormit cu sticla de apa rece in zona fisurii si cu un calmant.
e mai bine, caci la inceput am luat si 3 calmante.
au ramas si niste hemoroizi externi inflamati. si sub ei fisura care nu mai trece.
medicul zicea si de eliminarea celor externi.
daca imi va fi rau in contiunuare probabil o voi face.
stiti daca se poate face cu laser ? ma gandesc ca nu as vrea in spital.
o alta situatie, cel putin ciudata, care mi se intampla este ca medicul de familie nu vrea sa-mi elibereze concediu medical sa zicem post-operator daca scrisoarea medicala este din partea unei clinici private.
stiti ceva despre asta? este corect asa ?
medicul de familie ma stie ca am probleme cu constipatia. mi-a recomandat sa nu mai iau crusin. nici macar un laxativ nu mi-a recomandat. cand am venit cu scrisoarea medicala in care era scris diagnosticul, tipul interventie si recomandarea pt zile de concediu , s-a ofticat. ca nu-i obligat sa-mi dea concediu. ca tb sa ma duc in spital. dupa discutii, mi-a dat pana la urma. dar m-a pus sa vin personal la cabinet, cand eu abia puteam sa fac 2 pasi.
asa mi-a facut zi la prima interventie.
multumesc de sfaturi si astept raspunsuri,
o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Maria, ma ingroyesc de ceea ce ai patit. Am si eu o lunga istorie in domeniu, care recidiveaza ingrijorator. Am avut probleme cu constipatia de cand ma stiu, am facut hemoroizi care, in timpul sarcinii, au devenit insuportabili. In urma cu doi ani am fost la o clinica specializata unde au descoperit ca pe langa hemoroizi mai am si un polip anal, care trebuia operat si trimis la biopsie. Cum ei nu asigurau biopsia iar extirparea se facea ambulatoriu, am apelat la alt medic, chirurg, care avea si cabinet particular, si lucra si in spital. M-a operat pentru extriparea polipului su epidurala, au urmat ceasuri crunte din cauza pansamentului, dar crunte rau - cu toate analgezicele aveam niste dureri monstruoase. Dupa operatie am mers aroape un an, periodic, la ligaturari si, tot periodic, imi apareau fisuri anale. A fost un chin! In momentul in care doctorul a spus ca a terminat cu ligaturarile, am avut o perioada de cateva luni mai buna, dupa care au inceput din nou problemele. Am mers la alta doctorita care m-a consultat foarte dur, alt moment numai bun de urcat pe pereti, am tipat fara sa ma pot abtine, atat de rau a fost, si care mi-a prescris un tratament bazat pe o pasta de fructe uscate si boabe de senna din care trebuia sa inghit in fiecare dimineata o lingura. Concomitent mi-a dat si o crema pentru uns, facuta tot de ea si mi-a zis ca pot urma un tratament cu clisme cu Romazulan si ceva substante apicole. Dupa consult insa n-am mai avut curajul sa merg la tratament, pentru ca daca era la fel de dureros, inebuneam. A urmat o noua perioada de liniste si acum , din nou, cred ca am facut o fisura pentru ca am mari probleme. Experienta de pana acum cu doctori m-a facut insa sa ma tem ingrozitor de consult si de tratamente dureroase fara rezultat. Asa ca incerc sa evit constipatia cu sucuri de fructe, salata verde, compot de prune, mere, paine integrala. Mai fac bai de sezut cu Romazulan si ceai de Marul Lupului si folosesc supozitoare cu propolis si ceara de albine. Din pacate ultima criza se dovedeste de durata si nu pot decat sa sper ca nu voi mai ajunge, din nou, pe mana doctorilor. Iti doresc multa sanatate tie si celor care sufera din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Maria(sunt cam obosita sper sa fiu coerentasi sa intzelegi ce vreau sa spun)draga mea,te intzeleg cit de mult te chinui!

Eu nu sunt cadru medical sa-mi permit sa dau sfaturi,din experientza proprie insa ,eu as lua calmante,chiar si de trei ori pe zi atita timp cit ai durerile astea cumplite!

Tot din experientza itzi spun ca pina nu vei trata hemoroizii,sansele ca fisura sa se vindece complet sunt destul de reduse!Deci trateaza-tzi intii hemoroizii si apoi opereaza-te de fisura!

Sa stii ca operatzia nu e atit de cumplita cum se crede,pentru mine a fost mai cumplit cit am suferit inainte de operatzie!

Incearca sa schimbi si ceva in alimentatzie ca sa evitzi constipatzia!(eu de exemplu nu am suferit niciodata de contipatzie asa ca nu prea stiu de ce...dar...asta este).Alimente cu fibra multa,iaurt,fructe si hidratare corespunzatoare!

Astept s ane dai vesti bune despre starea ta de sanatate!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dengabi spune:

Buna andacos,

Am fost si eu operata acum 1 saptamana de fisura anala .Operatia nu a fost grea,dar dupa ce mi-a trecut anestezia am niste dureri si singerari ingrozitoare- Fiecare scaun este insotit de dureri groaznice si singerari. Am fost la medic si mi-a spus sa am rabdare. Toate acestea se vor linisti vreodata ? La tine cum a fost dupa operatie ?

Mergi la inceput