Nazdravani de august-septembrie 2003 (ian.2010)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Nu Yael, doar unul singur din pacate...
Dar e bine ca il am si pe el... multa vreme cochetam cu ideea de a adopta unul, deci poate... mai stii...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

pai listuta noastra mai exista... http://talentedenazdravani.ro/nazdravani/

atat ca site-ul are muuulte bug-uri, nu m-am ocupat de el multa vreme, si a cazut in paragina. iar cand ne-am apucat iar, a iesit altceva, http://talentedenazdravani.ro/ . nu numai pentru noi, un fel de loc de joaca virtual si educativ.

ca sa raspund la intrebarea generala, eu... 2 bucatele galagioase, 2003 si nov.2005.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
Primavara in gradina mea. Concurs de machete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Aseara ne-am uitat la Tooth Fairy, l-ati vazut?

-daca nu, e momentul... chiar nu stiam ca 'trebuie' sa pui dintisorul picat sub perna si Tooth Fairy vine noaptea, ia dintisorul si-ti lasa ceva $. Hmmm... Noi avem 3 dintisori picati si pusi bine... Sa-i bag sup perna?

Cu lista... daca era o listuta pe prima pagina, nu mai trebuia sa va intreb pe toate ce si cum. Cum zicea si Vikinga:
Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Eu zic sa abandonam listele vechi aici pt ca poate nici fetele care nu au scris de atita timp nu mai doresc sa le fie plimbate numele si copilasii de colo colo si eventual facem o lista noua cu cei care vor dori sa scrie acolo. Eu de exemplu am ditamai fameleonul de pus la panou.

Deci facem o listuta noua la inceput de subiect nou?

Cristina, f. draguta pagina voastra. Cineva a muncit serios pt. ea.

Si in legatura cu numele mai am un motiv sa cred ca juniori (sau prescolari...) de 2003 e OK: la celelalte 2x subiecte sunt fete care vor sa se uneasca sau cocheteaza cu ideea asta... si ma gandeam ca s-ar incadra si ele perfect daca vor vrea sa scrie la noi. Ce ziceti?

Va pup. O Duminica frumoasa sa aveti!

Mihaela, parca vine si la noi primavara, nu? Ieri am avut chiar 10 grade, zapada s-a topit...

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Yael, Silviei i-a cazut chiar azi al cincilea dintisor. La toti a venit tandfe si i-a luat, lasand in loc banuti. De care si-a cumparat godis(dulciuri) . Filmul nu l-am vazut.
Voi unde stati in Finlanda? Si cum ii cheama pe copiii tai? Pe cea mica imi amintesc: e Eva...dar de ceilalti doi am uitat .
Primavara vine si la noi, incetisor...pe stilul lagom suedez . lagom e un cuvant caracteristic suedezilor, care inseamna incet, cu rabdare, fara graba...timpul aici e ca oamenii.... Zapada nu mai avem, doar pe alocuri unde au fost "munti" adunati cand s-au curatat de zapada drumurile si aleile, mai sunt gramajoare. Eu am flori in gradina, brandusele tocmai ce s-au deschis, liliacum e inmugurit dar mai dureaza pana ies frunzele. La voi a fost cald...am vazut ca zilele astea pe Gotland e la fel de frig ca la Capul Nord, adica 2 grade! Dar se incalzeste iar zilele urmatoare. Am avut si 14 grade, dar s-a racit iar...
Cum e finlandeza? La noi sunt desene in finlandeza si emisiuni la tv(pentru comunitatea finlandeza din Suedia) si mi se pare atat de incalcita...dar cred ca nu e mai grea decat suedeza. Are conjugari la verbe? Ca de scris am inteles ca e mai usor, se scriu vocalele lungi dublate. Copiii cum se descurca?

Fetele scuze de povesti off topic, cred ca ar trebui sa ne mutam la suedia-finlanda(dar nu am deschis eu subiectele, nu pot schimba titlul...eventual sa facem un subiect separat, te "bagi" Yael? :)).

si o duminica frumoasa!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Yael, noi am pastrat listuta... asa cum a fost ea. pe sindromul peter pan, pentru oricare dintre fete fereastra e mereu deschisa sa se intoarca.

si sper din tot sufletul ca absenta lor sa aiba ca motiv lipsa de timp sau chiar de chef de a scrie, si nu motive mult mai grave, cum din pacate s-a intamplat cu una din mamicile noastre.

asa ca nu am pus nici liste, nici listute... si... mi-am propus eu, asa, ca scop final, sa refac la un moment dat site-ul album al nazdravanilor. caci uneori ma apuca nostalgia cand il rasfoiesc...

acum sa revin la lumea zanelor, si la noi vine sa ia dintele de sub perna, desi pe vremea mea il aruncam pe casa. motiv pentru care mama nu are niciunul. si nici nu ceream recompensa. dar na, acum daca in filme vine zana... si la toti colegii apare, ar fi culmea sa nu vina si la noi.
si zana aduce intre 1 si 10 lei, in functie de cat a fost copilul de cuminte. dupa andrei, vreo 6-7. acum zgaltaie cu zel de doua "investitii" care nu mai vor sa cada.
si apropo, spune cu convingere ca "nu exista zane cu exceptia zanei maseluta".

cu numele nu stiu ce sa zic. l-as lasa alfanumeric pana vedem cine ce si cum...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna dimineata,
Si la noi cineva impinge si trage de 'investitii'... doar ca la noi acestea vin sub forma de dinozauri. Ma rog, primii doi, ca numai doi am mai avut nedeclarati (si mecanici).
I-am aratat aseara trilerul de la 'Zan'ul si era un monument de incantare, in sfarsit vede ceva din culisele problemei... A pazit sa vina zana Maseluta o multime cand i-am scos dintisorul si nu pricepea cum de apare cand el nu o vede... Nu voia sa mearga nici la baie... voia sa isi ia perna cu el la tenis numai sa o prinda asupra faptului!
Chestia ca la noi la Cinema City a fost deja asa ca sa vad cand apare pe DVD... sau ma rog...
O saptamana frumoasa tuturor.

Mergi la inceput

intrebare intrebatoare...

ati inceput sa scrieti cu stiloul? cum merge? la noi au incpeut la gradi, si ne dam silinta si acasa... partea buna e ca nu il apasa, sa-i cracaneze penita. dar:
- dupa fiecare rand verifica rezerva, sa vada daca nu s-a mai consumat cerneala. solutie, un stilou transparent...?
- il tine gresit, desi am gasit un model care are forma anatomica, cu scobituri in care sa intre degetelele. si cum n-a costat decat 7 lei... dar tot e greu sa tina degetele la locul lor
- scrie de jos in sus si de la stanga spre dreapta. ma rog, el si cruce la biserica si-a facut deandoaselea...

si... ca sa ma laud, in sfarsit am primit aseara grafica pentru ultima poveste, de vreo luna buchisesc la ea, caci nu mai stiam ce sa fac cu iris si tinutul creioanelor. daca aveti timp, aruncati un ochi. si daca o testati, sa-mi spuneti daca a mers. la noi se pare ca la primul impact a sensibilizat copilul, dar astept sa ne apucam de desenul cu albinute ca sa vad un eventual progres.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Remember me?

Eu citesc zilnic asa ca mie nu mi-ati lipsit dar abia azi mi-am dat seama ca de cand n-am mai scis m-oti fi uitat.
Noi...cu scoala,cu tzacanelile Ralucai,cu rulota...
La scoala e ok.NU-i place in mod deosebit dar, cu exceptia zilei de vineri cand are abilitati pe care nu le poate suferi,e multumit.
Scrie bine, citeste perfect,suntem la calcule pana la 20 cu 2,3 termeni,probleme la mate...Sunt incantata ca desi am avut strangeri de inima ca l-am dat la 6 ani la scoala,face fata cu brio si e mult mai bun decat unii din colegii lui care au aproape 8 ani (asa zice Doamna,nu eu!!!).

Cris- cu stiloul o sa ai muuulte batai de cap.Am cumparat vreo 5 pana acum.Unele curg,altele zgarie,altele nu scriu deloc...Radu se face ca porcul pe maini ca uneori ajunge cu degetele pe penita cand scrie.Cu schimbatul rezervei e iara distractie ca vrea singur si numai eu stiu cate camasi a compromis facandu-si manacile albastre.

Atentie insa la caiete.Sunt mizerabile!Marea majoritate.Paginile sunt facute dintr-o hartie mizerabila.Cand ti-e lumea mai draga,prin mijlocul paginii apare o pata maaare.Hartia suge si nu e vina copilului.I-am rupt saracu' o groaza de pagini pana sa ma prind de asta....

Cu uniunea...sunt de acord dar nu-mi convine sa se numeasca "Prescolari".Nu ne-am mai regasi....

Pe unde mergeti vara asta in vacanta?Eu ma chinui de pe acum sa fac un program asortat si vreau sugestii.Copiii ma dispera sa-i duc la Viena si cred ca vom face si o escapada de cateva zile pe acolo.Dar nu vreau doar Viena,vreau Austria.Plizzz...idei.M-am uitat pe net dar acolo gasesc numai programe publicitare si nu stiu exact ce merita cu adevarat vizitat si ce nu si ce e pentru copii.Vom merge obligatoriu la zoo,la parcul de dinozauri si de aici ma blochez.

M-am cam intins.Va pup si sper sa revin mai curand.
A ajuns cu bine Anka?Ce stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Eu am crezut ca e vorba de unirea numai cu nazdravanii cei "din urma":). Nu pot sa spun ca imi suride ideea unirii a tutulor. Ma simt destul de confortabila asa. Cred ca daca celelalte fete de ale 'noastre' vor sa discute si la celelalte sub., pot f. bine sa o faca fara unire, asa cum si celelalte fete de la celealte sub. pot sa o faca aici.

Yael, am vazut si eu Tooth Fairy. Mie imi place tare mult de fairy-ul asta. Aaaa si imi mai place si de Van Diesel.

Cristina, imi place ca la noi aici elevii nu sint obligati de nici o culoare sa scrie cu pixul. Emma scrie numai cu creionul, iar eu de cind sint aici si ma scolesc nu am scris niciodata cu pix. Dar stiu ca in Ro e alta mincare de peste si nu imi ramine decit sa iti urez mult noroc.

Si la noi se pare ca a venit in sf. primavara. A mai plouat zilele astea de am zis ca innebunesc. Nu am vazut asa ceva de cind ma stiu eu aici. Normal la timpul asta era caldut. Si uite asa iar ma "trec" depresiile. Acu' 7 ani eram in plina caldura de vara 40j de grade C.

Yael, noi ne cunoastem cumva, daca pot sa spun asa, de la copilasi de iunie-iulie 2005. Stiu ca mindrul tau era nascut in perioada aia. Pe atunci erai prin Israel, parca. Asa ca sa ma prezint daca nu mai tii minte:)): posesoare mindra de 2 mindreti - Emma 6 ani in iulie si Diana 5 ani in iunie.

Nu stiu ce sa ma mai fac sa ies din starea asta vegetativa...nici curat, nici mincare nici nimic nu imi vine sa fac. De cind ma stiu nu au stat lucrurile fetelor necalcate pe 3/4 si adunate de vreo 2 saptamini pe un fotoliu. Dar astept si eu sa se faca cald si sa nu mai trebuiasca sa le calc:)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Irinuca, e musai sa luati vaporul pe valea Dunarii. Mergi si la parcul cu dinozauri. Recomand Hallstatt si zona de prinprejur...extraordinara, Graz-ul etc. Danateule, ia iesi la interval cu info. Si Carmen le stie bine:)).

Sa stii ca si mie imi pare bine ca Emma a mers anul asta la scoala. Bine, aici nici nu se putea altfel, decit daca ar fi fost nascuta dupa dec. 2, 2003. Atunci parintii pot opta sa nu trimita copilul la scoala. Oricum, s-ar fi plictisit de moarte sa nu fi mers la scoala.

Gata, ma duc sa imi termin prezentarea orala despre civilizatia Maya pe care tre' sa o parlesc in fata poporului duminica.

Mergi la inceput