Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Fiica-mea are de terminat vreo 20 de pagini in Paralela 45-daca poate si daca vrea.Desi e cu titlu de optional,nu o las sa mearga fara sa scrie nimic,mai ales ca m-a suparat si cu ecuatiile acelea si cu scrisul urat in ultima saptamana.Am decis impreuna ca facem si romana si mate 1 ora si jumatate pe zi,dimineata.Deja am lucrat ceva din culegere,am consolidat ecuatiile(totusi nu este inca foarte sigura pe ea),am dat dictare.Ma intreba dimineata cum se face c...Daca nu as face nimic cu ea, oare ce ar fi?
Dupa scris,joaca afara la sanie si patinoar,plimbari,tv,calculator...Si citit,desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Of! L-am lasat "liber" pe baiat pana ieri (de vineri), si cum credeti ca mi-a scris ieri la dictare? "Mrcel" nush ce face, Mria, Mrcea, mrar... si alte de-astea. Si nu era obosit, pur si simplu neatent, cu gandul la joaca. I-am incercuit tot ce a gresit si l-am pus sa corecteze ce crede el ca nu e bine. Si-a dat seama foarte repede. Nu stiu de ce naiba mananca vocala de dupa "m". La matematica se apucase sa numere pe degete si cand aduna cu 1. Parca nu era el!
Azi i-a dat iarasi dictare si in afara de un cuvant despartit gresit la capat de rand, a scris foarte corect (inclusiv alineate si semne de punctuatie). De citit a citit binisor (eu as fi vrut mai repede, dar l-am lasat in ritmul lui), iar la matematica urmeaza sa facem dupa o mica pauza.
Cred ca trebuie sa il pun zilnic la lucru, ca altfel o ia pe aratura, ca sa zic asa.

Mergi la inceput

Din nefericire,si a mea trebuie "lucrata"zilnic,altfel uita.Nu imi permit luxul sa o las libera toata vacanta,sa nu faca nimic de dimineata pana seara.Ar insemna ca luni cand incepe scoala sa luam doar semnaturi in loc de note...De citit citeste mai repede,la mate merge foarte bine la adunari/scaderi si a priceput si ecuatiile,stie si demonstratia,si proba...La romana scrie frumos doar cand vrea,nu mananca litere,scrie perfect si cuvinte cu ce/ci,dar mai uita semnele de punctuatie.Daca e odihnita e ok.De asta lucram doar dimineata,la 10.30 ea termina deja,o ora si ceva de lucru,si dupa asta e complet libera sa faca ce ii pofteste inimioara.Incerc sa o mentin in ritm ,dar sa ii si las libertate in restul zilei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Noi nu am reusit sa lucram nimic.

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput

Noi,da,si se vad si rezultatele!Azi,10 ecuatii perfecte din 10!!!Stie si sa afle necunoascuta,si sa faca proba,a priceput tot mecanismul,slava Domnului!Sper ca si la scoala daca mai dau test din asa ceva sa se concentreze si sa faca perfect,dar daca nu,asta e,macar stiu eu ca sigur a priceput si stie cu ce se mananca ecuatiile astea.Oare eu la 7 ani stiam asa ceva?
La romana merge foarte bine la dictare,mai degraba la transcriere mai uita cate ceva.Cu cititul ...nu asa de repede cat as vrea eu,dar citeste.Acum din "Aladin".Inca mai stam la povesti,ca ne plac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sofia merge la ski 4 ore dimineata si cade lata:D

lectiile ca lectiile, putin imi pasa, dar nu a apucat sa faca nimic la pian, asta e mai nasol si mult mai grav.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sabina, cateva zile de ne-cantat la pian nu pot face asa multe stricaciuni. Eu cred ca trebuie sa fii fericita ca ai cum sa o duci la schi. Stefan iubeste mult sportul asta si ne-am bucura sa poata merge mai des (este destul de scump aici, sotul meu nu are mereu timp, partia cea mai apropiata se afla la 90 de km de noi...).

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Fiica-mea si-a terminat sambata ce-a avut de facut ,apoi la munte,la schi si sanius.A nins ca-n povesti pe VP si sunt muuuulti copii,care in tabara,care cu parintii.
Intra in camera plina de zapada ,parul cu stelute albe si obrajii rosii,obosita si fericita in acelasi timp.Asta este imaginea pe care mi-o amintesc si eu din vacantele mele de iarna
Si dupa ce se distreaza in zapada ,toropita de caldura se culcuseste langa mine si tati si citim ,fiecare cu cartea lui si ne cere amanunte despre cate in luna si in stele,asa cum faceam si eu pe vremuri .Noaptea doarme neintoarsa si se trezeste rezonabil,in jur de 8 si un pic.

Mergi la inceput

Si a mea e moarta dupa zapada ,dupa joaca...La tara abia o convingeam sa intre in casa si mereu gaseam zapada si in manecute,si in pantalonasi...Nasucul rosu ,obrajii nu mai spun,dar vesela nevoie mare.A si scris ,s-a si jucat,eu zic ca a fost ok,e cam obosita ca merge de 3-4 ori pe saptamana la dans si o cam stoarce de energie.Sa vedem de saptamana viitoare cum ne descurcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nicoleta,VP ,desi este muuult in urma A din toate punctele de vedere,este infiorator de scumpa in raport cu calitatea.Singurul avantaj ar fi faptul ca sunt 100-150 de km fata de Buc-cu trenul faci cam 2 ore ,cu masina depinde de aglomeratia de pe dn1.De Ploiesti e si mai aproape.
In general,schiul este un sport scump,ca si tenisul.Iar vacanta copiilor si zapada( care nu prea a fost in acest sezon )au ridicat brusc preturile.

Mergi la inceput