Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Teo la noi astea cu a+3=7 si a-2 = 5 apar in teste inca din decembrie. Si tot apar cu diverse variatiuni. Ba cu proba, ba sa puna o problema in ecuatie (notam cu a numarul de bomboane, etc) - prima data cand le-am vazut m-am uitat eu crucis apoi le-am gasit si in culegeri si ne-a si chemat d-na la sedinta sa ne zica cum le-a zis ea copiilor ca sa nu mai aiba 15 variante si una peste alta acum le stim foarte bine as zice. Dar ne-a luat cam o luna sa le pricepem cu adevarat si sa ne putem "juca" cu ele in toate felurile.

Multumesc de aprecieri tuturor

Am terminat si noi semestrul, maine nu mai mergem. Am primit carnetul si o notita ca maine se face doar o ora, asa ca nu mai mergem .
De duminica si noi la munte .

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Sorana,

mai, te rog, zi-mi si mie cum ati facut: va sa zica, invatam mecanic cele 2 variante, cel putin la inceput, pina mai intelege, de fapt, cum sta treaba ? (asa, peste v'o 2 luni - la noi )

adica, te rog, zi-mi si mie cum v-a zis dna voastra la sedinta.

nu c-as vrea sa fac cu al meu neaparat, pin' la urma fiecare invatatoare are metoda ei, adaptata poate si la nivelul clasei, nu cred io c-o sa ramina al meu in viata lui sa nu stie ecuatii de gradu' 1 sau sisteme de ecuatii ; da' asa, daca tot vorbim si facem schimb de experienta, sa mai vad si eu ce mai fac altii

Diana,

felicitari, eu ce sa zic ... cre' ca nici baiatul meu de clasa a IIa nu a facut sistem de 2 ecuatii cu 2 necunoscute

mai, da', totusi, invatatoarele astea nu lucreaza dupa o programa comuna ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Multumesc Sorana. Asa am incercat sa-i explic si eu dar nu a priceput foarte bine. Asa ca l-am lasat sa faca cu incercari. Adica Ce numere adunate dau 9 si scazute dau 1? Si le ia prin incercari.
Nu avem teme pentru vacanta decat o mica lectie de transcris.
Voi veti face ceva suplimentar? Eu cred ca trebuie sa-l mai pun sa citeasca fiindca de abia de o saptamana a priceput ce este cu cititul asta.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

'neatza!
Nu avem teme de vacanta.Doar tema care li s-a dat joi pt lunea de dupa vacanta.Dar le-a spus doamna sa mai faca niste dictari pe un caiet de acasa sau pt scoala.

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

fie-mii nu i-a dat carnetul.
dar presupun ca are FB doar.
la teste a luat un sg bine acuma, la romana, unde a mancat o litera. Era tare uitmita ca de ce pt o sg greseala a luat bine, i-am explicat ca era testul f scurt si ca a contat.
Dupa care mi-a zis ca alt copil a uitat o virgula si a luat -FB, i-am explicat si eu cum m-am priceput;))
ca daca uiti o litera itit iese alt cuvant si se schimba sensul propozitiei, nu mai inseamna ce ai vrut sa spui .
A priceput, dar bine ca nu m-a intrebat cum schimba virgula sensul unei fraze , ca o sfecleam.

La mate au dat un test unde pt prima data in viata ei a luat doar -FB, era lung testul si ea a greist la o operatie cu 3 numere. Trebuia sa puna o cifra in cauta, era 3 plus x minus 2 egal 4
Si ea a uitat de "minus 2" , s-a gandit numai la 3 plus, a scris 3+1 si gata

Bine ca stie de ce a gresit.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Neata!
Am incheiat si noi scoala, azi au liber, puteam, optional, sa-i ducem la scoala, dar doar pana la 10, dupa care trebuia sa-i luam, caci nici semiinternatul nu se tinea, asa ca am preferat sa nu-l mai ducem!
A incheiat foarte bine, aseara era in extaz, cel mai mult s-a bucurat de FB-ul de la purtare, oare credea ca ar fi putut lua altceva????!!!
Nu le-a dat nici lor teme pe vacanta, doar o tema cum ar veni de ieri pentru azi, o fisa la romana adica si o pagina din culegere la matematica, asa ca au scapat usor!

toate mamicile, puiutii si va urez vacanta placuta! Andrei ramane in Bucuresti, dar va sta la mama!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002) varsta Andrei

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Am terminat si noi semestrul I!Cu note si medii de FB pe linie,ca toti ceilalti copii,de altfel.Cei mai frumosi,cei mai buni si cei mai destepti.Doamna le-a cumparat cate o mingiuta ,le-a dat diplome si au primit tema optionala-sa faca ce a mai ramas din Mate 2000(cam 20 pagini din cele 50 cu numerele 1-10),cine vrea si poate.Dar ma indoiesc ca nu vom mai lucra,avnd in vedere ca la mate inca nu stapanim perfect ecuatiile,citim destul de lent si la romana si cunoasterea mediului urmeaza evaluari.
Teo1970,la fiica-mea la clasa faceau intuitiv ecuatiile pana acum,inclusiv in Mate 2000.Cat plus 2=5,si se gandea la descompunere,nu gresea niciuna.DE vreo doua saptamani le da terminologia si regulile.Au invatat o poezie despre cum se afla descazutul/scazatorul si stiu ,de ex,ca T1=S-T2.
Sorana,deci o luna a durat la voi sa priceapa cum sta treaba cu ecuatiile?Sa mai sper inca?Fiica-mea a gresit 2 din 8 la primul test din ecuatii(dat dupa ce lucrasera doar o ora la scoala asa ceva),si la al doilea ,tot dupa inca o ora(plus facut acasa)a gresit una si una nu a copiat-o de pe tabla deloc,din 10 ecuatii date.Se incurca la aflarea scazatorului,iar la proba nu e inca foarte sigura pe ea.De aflat afla necunoascuta,dar demonstratia ca atare mai necesita muuulta practica.Zicea doamna ca toti s-au descurcat admirabil,cel mult 4 gresite din 10 la toti copiii.Mai lucram,mai perseveram...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Teo si Happi - zau ca incepusem sa ma indoiesc de inteligenta fiica-mii la faza cu ecuatiile :))
Eu initial i le-am explicat cu trecerea in partea cealalta cu semn schimbat. Apoi d-na a zis la sedinta ca mecanic cele 3 situatii (1. daca e adunare si necunoscuta e unul din termeni, 2. daca e scadere si necunoscuta de descazutul, 3. daca e scadere si necunoascuta e scazatorul). I-am explicat asa cum a zis d-na si le invatase mecanic dar .... atat! Apoi au aparut chestii gen a-2-2=3 si s-a dus schema!
Asa ca am luat-o iar cu trecerea in partea cealalta cu semn schimbat. Si ce am vazut ca a priceput relativ repede - compararea. Adica a+2-5 - cum e "a" fata de 5? Mai mare sau mai mic? Clar ca mai mic, deci tre' sa scazi ceva din 5. Sau "a-3=2". Cum e "a" fara de 2? Evident mai mare, deci trebuie sa aduni ceva ca sa il obtii pe a.
Pana la urma tind sa cred ca asa le-a priceput. Comparandu-l pe "a" cu rezultatul stie daca trebuie sa faca adunare sau scadere ....
Pana la urma noua d-na ne-a zis ca stie ca e greu pentru a I-a dar o data pricepute nu le mai uita si le va folosi tot timpul asa ca ... asta e, le pricepe cand le-o pricepe dar le foloseste pana intr-a VIII-a.
Una peste alta nu mai stiu exact cat ne-a luat sa pricepem dar cred ca o luna sau chiar ceva mai bine de o luna. Dar acum suntem meseriase! Facem proba, il inlocuim pe "a" cu rezultatul, facem si de-alea cu 4 ecuatii, sau 3-4 termeni etc.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Am facut si de astea cu casuta-2-3=4...Dar nu cu a...Stai sa priceapa la 2-a=1,intai....Avem timp,zic eu...Saptamana asta cu ce sa ne delectam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Vacanta. Ieri, schi. Azi, patinoar. Maine, schi. Ma intreb cand va avea timp sa faca ce mi-am propus eu .

------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...

Mergi la inceput