Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Sorana e mortala Monica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Vin si eu cu vesti.
Azi le-a dat carnetele de note si Alin are numai FB. Acum ma laud si eu. Cu cititul si-a mai dat drumul dar am observat ca in general invata textul pe deasupra. In ultima saptamana putem sa zicem ca a fost ok cu cititul. In schimb am vazut ca si-a pierdut indemanarea la mate fiindca am neglijat-o. Dar ne revenim noi!!!
Fetelor, cum explic sistemul de 2 ecuatii cu 2 necunoscute??? Sunt in culegerea Mate 2000. Exemplu a+i=9 si a-i=1. GLUMESC< sa-i spun ca poate sa-l rezolve prin met substitutiei sau met reductiei???!! Ca eu dor asa stiu s-o rezolv... In afara de a incerca numerele pe rand (pe ghicite).
Una peste alta suntem pe drumul cel bun!!
Maine nu se duc la scoala !! deci a venit VACANTA!!
Maine plecam la Busteni si pe Alin l-am inscris din nou in tabara de ski si de abia asteapta! Nu stiu daca le-a dat teme pt vacanta...am uitat sa-l intreb.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Gata si la noi semestrulI....s-au oprit la p mic si la matematica la numerele naturale intre 10-30.

Tema de vacanta:5 pagini de dictare.La mate matica vom lucra cate ceva asa sa nu uite.

Maine nu se merge nici la noi,au primit carnetele si gata.

Soarana si o fetitza super-simpatica.

Vacanta placuta tuturor.

Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La multi ani pentru Stefan ,Nicoleta!Sa creasca sanatos si sa fie fericit si sa va bucurati de el.
Apropo de sistemul austriac de invatamant,un copil care vine din Ro la inceputul clasei a treia si stie multumitor limba trebuie sa dea teste in Austria?Ipotetic vorbind,nu ca n-as vrea

Dar de ce nu se face maine scoala?Ca eu nu am cu cine sa las copilu....
Si noi o zbughim la schi.A inceput anul trecut -in doua reprize ,incepuse sa mearga treaba ,sper sa mai poate face cateva miscari.

Primul semestru a insemnat maini permanent albastre,uneori si bluze ,obraji,stilouri nenumarate sacrificate pe altarul educatiei,noi prieteni,certuri,nas ranit,frustrari ,bucurii,ambitie,lacrimi la ruptul de pagini,o invatatoare normala ,poate nu ideala dar ok.Probabil lista ar trebui sa fie mai lunga.

Vacanta placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

loryi, din pacate nu stiu atat de multe despre sistemul de invatamant e aici (de fapt stiu foarte putine... poate Adina stie mai multe).

-------------------------------------------------------------------------------------
Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala atunci cand o repeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Lory-Asta cu vinerea libera, la noi am inteles ca e decizei la nivel de scoala.
Mi-a placut asta "Primul semestru a insemnat maini permanent albastre,uneori si bluze ,obraji,stilouri nenumarate sacrificate pe altarul educatiei,noi prieteni,certuri,nas ranit,frustrari ,bucurii,ambitie"...Ne regasim

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Diana, tu vb serios ? ati facut asa ceva la scoala sau faci tu suplimentar pe motiv de baiat super-inteligent?

ca io i-am aratat aseara o chestie de-aia cu "aflati termenul necunoscut" (ceva de genul a+3=10) si s-a uitat la ele de parca le vedea prima oara-n viata lui )

povestea cineva pe-aici ca ei la scoala au invatat mecanic cele 2 situatii (termen necunoscut in adunare sau in scadere), ma gindeam sa-l pun si eu sa le memoreze, ca altfel nu pre le "vede"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Da Teo, vorbesc serios! Este in culegerea de Mate 2000 dupa care se lucreaza in clasa. Manualul este mai mult orientativ. am vazut ca multe fete stiau de culegere. deci se lucreaza intensiv dupa ea .

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Culegerea Mate 2000 este o culegere destul de greutza. Conform celor spuse de dna. noastra, nu poate sa lucreze cu toti copii dupa ea.

Vacanta cat mai relaxanta puiutzilor vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana

Vin si eu cu vesti.
Azi le-a dat carnetele de note si Alin are numai FB. Acum ma laud si eu. Cu cititul si-a mai dat drumul dar am observat ca in general invata textul pe deasupra. In ultima saptamana putem sa zicem ca a fost ok cu cititul. In schimb am vazut ca si-a pierdut indemanarea la mate fiindca am neglijat-o. Dar ne revenim noi!!!
Fetelor, cum explic sistemul de 2 ecuatii cu 2 necunoscute??? Sunt in culegerea Mate 2000. Exemplu a+i=9 si a-i=1. GLUMESC< sa-i spun ca poate sa-l rezolve prin met substitutiei sau met reductiei???!! Ca eu dor asa stiu s-o rezolv... In afara de a incerca numerele pe rand (pe ghicite).
Una peste alta suntem pe drumul cel bun!!

Maine nu se duc la scoala !! deci a venit VACANTA!!
Maine plecam la Busteni si pe Alin l-am inscris din nou in tabara de ski si de abia asteapta! Nu stiu daca le-a dat teme pt vacanta...am uitat sa-l intreb.
Va pup

Diana mamica de Alin si Toni
baietii mei

Am vazut si in Calugarita asa ceva.
Eu i-am explicat ca il scoti pe a din a doua (a=1+i)
si apoi in inlocuiesti in prima
i+1+i=9
i+i=9-1=8
si apoi prin incercari.
Dar la astea i+i=8 au mai facut si le nimereste ....

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput