Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Si eu as fi vrut idei de pachetel sanatos,de aceea am si deschis acel topic dincolo.Din pacate,am vazut ca nu multe persoane au fost interesate de alimentatia mea sanatoasa...
Eu ii pun fiica-mii ori sendvis(sunca+unt sau unt+cascaval),ori banana,ori -foarte rar,dar preferatele ei-corn cu ciocolata si sendvis cu unt si finetti.Uneori nu mananca bine dimineata-ii dau fie ou,fie lapte cu cereale,fie un fruct,dar mananca la scoala,alteori invers,dar cel mai tare ma supara ca uneori nu mananca in pauza,ci sta si scrie,ca ori nu termina in ora,ori vrea sa aiba mai putin acasa.Laptele si cornul le aduce acasa,nu o las sa bea lapte rece de la frigider.Si a mea se bucura daac ii pun un batonel mic de ciocolata ,dar incerc sa pastrez asta pentru desertul de la pranz.Doamna nu ii lasa decat cu fructe sau sendvisuri,dar mai vin unii si cu divesre pungulite cu de toate si papa cand doamna iese din clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Dinubebe,wow,dictare de 2 pagini?Ale noastre nu depasesc o pagina,am zis ca e mult si asa.Eu mor cand ii dau dictare,ca ori uita ca se scrie Cerasela cu C si isi aminteste in secunda urmatoare,dupa ce scrie c,ori uita de punct,si trebuie sa ii zic eu ca se termina propozitia...Nu pricep de ce nu se concentreaza,dictarea e scurta,cam 3/4 din pagina,si la scoala la fel,le da dictari scurte,nu are motive sa spuna ca de oboseala nu e atenta.O sa incerc si eu sa ii dictez vreo povestire ceva,poate e mai bine.Sunt convinsa ca daca i-as zice ca ii dau o surpriza daca nu greseste nimic la fise /caiete timp de 3 zile ar reusi sa se concentreze mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Andrei mananca dimineata lapte cu cereale.La scoala ii pun paine cu unt si branza (nu mananca sunca sau altele), un pachetel petito sau un kinder felie de lapte, un actimel si apa.Cam astea de regula, in zilele cand sta pana la ora 14.Vinerea, fiind zi scurta, ii pun chec sau praji cu mere.
Incerc pe cat posibil sa-i pun de mancare ceva ce se mananca din amabaj sau cu ajutorul servetelului pt ca nu stiu cat de curate sunt manutele.Baietii avand toaleta la etaj, pana coboara inapoi in clasa, iarasi pune mana pe tot felul.
Happi-si Andrei da dictare de cate 2 pagini.

Numai bine!

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

La noi, la pachetel, mare trecere au sandvisurile, cat se poate de diverse: unt cu sunca de curcan si o felie de ardei gras sau o foita de salata verde, unt si dulceata facuta in casa, acum ca e iarna ii pun si pateu de pui (tot facut in casa) cu ardei gras (preferatul lui). In functie de cat e de mare felia de paine, ii pun unul sau doua sandvisuri. Mai bea laptele de la scoala (cornul il aduce acasa ca nu ii place), si are si apa la el, pe care o bea toata doar in zilele in care au sportul .
Apropos de spalat pe maini, doamna noastra inainte de a le da "startul" la pachetele trece pe la fiecare cu dezinfectantul lichid si le da la toti pe manute. Numai dupa aia au voie sa manance (ei au baia aproape, dar se creeaza haos daca ii trimite la spalat pe maini, si tot nu e sigura ca vin cu ele curate).
Fructe nu vrea la scoala, ca cica nu are timp sa le manance. Dar mananca acasa destule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Stefan are chiuveta in clasa si imi spune ca se spala pe maini inainte de fiecare masa. Si eu incerc sa ii dau ceva ce se mananca din ambalaj, insa spre exemplu fructele confiate nu se pot manca asa. Si ma bazez ca se spala pe maini, ca si acasa asa de tacticos cu spalatul pe maini este...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Din ce vad eu numai fi-mea nu mananca nimic. Adica nu mananca dimineata iar la scoala ... i-am tot dat eu ba sandwitch, ba o banana ... vine cu ele intregi acasa.
Compromisul zilelor astea e o prajiturica magura ... i-am mai dat cornulete sau napolitane .. dar nici pe-alea nu le-a mancat.
Evident s-a ingrasat dupa ce a inceput scoala - ca mananca mult la pranz si seara.
Am cumva senzatia ca e pe fond emotiv - a mea este foarte emotiva si stresata si zice ca ii e rau si nu poate manca nimic - noi am mai trecut prin faza cu rau (si vomitat la vremea respectiva) din cauza stresului asa ca ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Hapi,

Recunosc ca si pe mine m-a surprins ca a fost atat de lung textul respectiv. E prima oara cand ne iese asa de mare, desi chiar nu ma asteptam. De regula, lucram o pagina pana jos. La mine in computer erau doar cateva randuri, dar stii cum sunt si caietele de tip II, au multe spatii libere intre ele.
Eu am anuntat-o de cand am luat-o de la scoala ca i-am pregatit un text surpriza, exact pe placul ei, si ca abia astept sa i-l dau, asa ca si ea a fost foarte curioasa. Plus ca, fiind ca o povestioara care se derula pe masura ce inaintam cu dictarea, astepta si ea de la un rand la altul sa afle ce se mai "intampla".
Apropo de rollerul minune, a mea nu are suficienta putere sa stearga bine cu el si ii lasa o dara pe caiet. Daca sterg eu, iese perfect, dar la ea ii ramane urma. Acuma face o combinatie intre stilou - pic - roller, in sensul ca daca greseste cu stiloul, sterge cu picul, si apoi scrie deasupra cu rollerul, ca ala nu se imprastie asa peste corectura cu pic.
Azi i l-am aratat si doamnei si a fost in extaz. Nu am avut vreme sa stam prea mult la povesti despre el, dar deja mi-a spus ca isi va comanda si ea din toate culorile. Cred ca ne combinam la o comanda mai mare si sa vedem daca se mai arata interesat vreun parinte, ca la peste 50 lei e gratuitate la taxe postale.
Cat priveste mancarea de la scoala, azi i-am dat doua clatite cu gem si covrigul aferent. I-am pus doua din start, ca sa aiba si pentru prietena ei. Am incredere ca nu se va murdari, caci e destul de atenta, si oricum cred ca numai asta va manca azi la scoala. Pauzele abia le ajung sa se spele pe maini si sa rontaie un picut. Eventual mai fac un pipi, daca apuca si nu e prea aglomerat la baie. Ieri am aflat ca apa calda curge numai la parter, la etajele superioare nu este, iar copiii vin cu mainile inghetate de la baie. Cica e o chestie care tine de fondurile de la Primarie. Evident nu pot sa inghit asa ceva, mai ales ca la etaj se afla majoritatea claselor mici. Astept sedinta de azi, poate o lamurim pe doamna si pe parinti sa facem demersuri la conducere sa se indure si de etajele superioare.

"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."

http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Buna,

si noi inaintam cu scris, calculat... Cred ca ii merge bine fetei la scoala, cel putin asa a zic invatatoarea, dar stiu eu.... mie mi se pare ca parca nu mai este asa concentrata ca inainte de vacanta de Craciun.

Si pe mine ma intereseaza mult tema nutritiei, nu am raspuns la topicul tau Happi pentru ca ma gandeam ca putem vorbi aici si vroiam sa nu "ma bag", sa las loc la alte fete, care nu intra la "noi".

Eu ii dau Jasminei ori corn cu nimic (azi a fost unul cu chimen), ori tartina cu unt+gem de zmeura sau mure de casa, sau unt+sunca, branza+sunca
si ii mai cumpar des un fel de corn cu nuca
apoi ii mai dau, dar nu intotdeauna, mar (de multe ori taiat in felii), clementina gata cojita, un morcov curatat sau felii de ardei gras. SI intotdeauna o sticla ori cu apa, ori cu suc natural de mere indoit cu apa.
Chestii impachetate sunt nedorite de scoala, ca sa nu zic ca sunt interzise. De dulciuri nici nu mai vorbesc. Mai sunt copii care vin cu cornuri cu cioco sau stiu eu ce alte chestii impachetate, dar sunt mustrati de invatatoare si si parintii atantionati la sedinta.
Daca se intampla sa fac eu o prajitura in casa, ii dau la pachet.

Cam asa la noi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Aaaa. doamna noastra ne-a rugat sa nu dam copiilor iaurturi din alea cu folie metalica deasupra, a zis ca atunci cand isi deschis singuri de multe ori le cade pe de laturi si ca e de preferat sa le dam doar chestii pe care pot sa le deschisda usor
m-am conformat ... cu toate ca jasminei i-ar place iaurtul. Poate voi "exersa" acasa cu ea deschisul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

E adevarat ca nu am mers la prima sedinta unde au fost instruiti parintii... ca nu am apucat, nu ne mutaseram inca... nu ne-a zis nimic de iaurt inca.

Mergi la inceput