Primul an de scoala: 2009-2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
teo1970 spune:
Buna,
noi avem ceva probleme de greutate, asa ca dimineata mincam cereale cu lapte (30 gr/100 ml Dorna 0.1%), iar pentru gustarea de la scoala sendvis cu unt si brinza (+ rosie feliata/castravete) - folosesc paine integrala, felii subtiri si mai mici ca dimensiuni, sendvis cu unt si cascaval/sunca de Praga/sunca de curcan/piept de pui la gratar, variatii pe aceeasi tema
ma gindesc sa mai folosesc pt sendvisuri si lipie libaneza mica (eventual taiata in 2), umpluta cu diverse: pui/brinza/cascaval cu rosii/ardei/castraveti etc.
nici poveste de corn/croissant/prajitura/suc s.a., iar cornul si laptele le lasam la scoala pentru niste copii ai strazii;
prinzul lor este cald, la scoala, la ora 12,30 iarna
noi de anul asta (de dupa vacanta de Craciun) lucram in fiecare zi acasa, caci nu citim grozav, iar la dictari nivelul nostru e doar de B (nu stiam nici sa citim, nici sa scriem inainte de inceperea scolii)
nikkibaciu spune:
Noi intram in categoria copiilor mancaciosi si pofticiosi 
Diminetile(6:45-7:10) servim mic dejun sanatos de ex. oua/crenvusti, toast, suc fresh, cand suntem in intarziere doar cereale cu lapte, la scoala pachetel cu sunca/muschiulet+cascaval/crema de branza+foaie salata sau pate cu castraveti feliati intr-o painica, atentie! din aia mare care se foloseste de obicei pt hot-dog mare, luata la set 5 din Carrefour. La 12:30 pranzul la after-school cu mancarica calda, 2 feluri + desert, de cele mai multe ori cere portie dubla, la felul 2
, somn de la 13:00, timp de 1h-1h1/2, lectii, o gustarica pe la 16:00. Iar cand ajunge acasa in jur de ora 17:45 este iar flamand.
Cateodata mai manaca si cu noi un pic seara pe la 19:00, ca na i se face pofta, dar mai mult stam toti 3 de vorba. 
Iar la 20:15 este in pat, adoarme de obicei in 15 min,
exceptie facand atunci cand se alinta si ne pacaleste, dormind la noi in dormitor.
Imi cer scuze daca v-am plictisit cu programul nostru on our daily bassis.
Numai bine,
cristina22 spune:
Nikki-ai noroc
.La noi,inca, se mai intampla sa umblam cu lingura de mancare dupa el
Spor la teme!!
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
anya spune:
Matei mananca zdravan doar cateva chestii. Dimineata nu mananca nimic. La scoala ii pun un sandwisch (uneori facem paine in casa) cu pasta de brnza si o felie de salam (nu manaca sunca sau carnea), o ciocolatica kinder mica (e singurul dulce pe care-l mananca) si apa. Uneori bea si laptele de la scoala. Cornul il aduce acasa. La pranz mananca ciorba si felul doi (in general refuza carnea). Dupamiaza o fructa, un iaurt iar seara mananca zdravan (mamaliga cu branza, paste, gratar rareori, sandwishuri si multe legume)+ 350 ml.lapte.
Nu ma plang, e cel mai inalt din clasa si bine cladit. De la Z ii sunt fixe hainele de 12 ani desi abia a facut 7. La picior are deja 35
.
Ieri le-a adus evaluarile la romana si cunostinte despre natura. La romana a luat FB iar la Cunostinte doar B. Ce a gresit?
La intrebarea: "care din urmatoarele (niste poze) creste in livada" a bifat tot ce trebuie, mai putin nuca Copilul n-a vazut niciodata livada de nuci. Drept sa spun nici eu
. N-a unit o ridiche (cred ca de fapt era sfecla) cu un partatel in care cu greu am distins eu ca scria "zahar" si a lasat "ciuperca" la legume. In urma unei sedinte astazi la mine la birou, fetele au declarat ca si ele ar fi trecut ciuperca la legume
. Asa ca nu ma pot supara pe bietul copil.
Acum astept cu nerabdare vacanta. El inca nu stie, dar i-am pregatit distractie la munte cu inca doi prieteni de-ai lui.
adinag spune:
Teo, pai mancati sanatos, nu? SI mult :-) In ce sens probleme cu greutatea - prea multa sau prea putina?
Laptele la scoala este obligatoriu? Este gratuit?
Nikki, voi mancati enorm. Cat de mare este al tau? Crenvusti la micul dejun nu as da, mi se pare ciudat, dar probabil apartine de obiceiurile tarii, nimeni nu mananca aici asa ceva :).
Anya, super surpriza! Sigur se va bucura enorm...
anya spune:
In Romania exista programul "Laptele si Cornul". Toti copiii de gradinita si scoala I-IV (de stat) primesc zilnic 150 ml lapte UHT (o cutiuta cu pai) si un corn. Nu e obligatoriu decat sa primeasca, nu si sa manance/bea
)
Cremwursti se dau si la micul dejun din restaurantele din Romania. Acasa...mananca fiecare ce vrea.
La scoala nu-i intereseaza ce mananca copiii (sau daca mananca) in pauza. Important e sa nu se murdareasca (adica iaurt ar fi exclus pt ca ar trebui sa care si lingurita dupa ei) si sa nu miroasa prea tare (peste, parizer...)
Nicoleta spune:
Pai Stefan are si lingurita dupa el la iaurt, nu am primit reclamatii de la invatatoare, deci e ok. Nici murdar pe haine nu a venit, nici pe caiete...
Adina, de ce nu vor alimente cu ambalaj?
dinubebe spune:
Anya,
Baiatul meu cel mic intra in categorie cu al tau. Tot 35 la pantofi, tot 137 cm, hainele de copii de 10 ani ii sunt fixe. Si nici al meu nu are inca 7 ani, ii face in iulie. Dar al meu e inca la pregatitoare. Cu el sigur nu voi avea probleme la scoala. Mananca de toate, e si destul de pofticios si la el va merge cu siguranta faza cu sandwichul.
Cu clatitele am avut succes la fii-mea, a papat tot, chiar mi-a spus sa ii mai dau si altadata la fel ca ii plac. Dar stiu eu cum este, atunci cand e ceva ce nu a mai avut la scoala, e incantata maxim, dupa ce il ia deja a doua oara revine la delasarea obisnuita.
Mi-ar placea sa ii dau un iaurt micut, sunt sigura ca si ea ar aprecia, dar nu cred ca ii ajunge timpul sa manance tot si tot acolo ajungem. Ii mai faceam sandwichuri la aparat (paine cu unt+cascaval + sunca/rulada pui + salata/felie de rosie)si ii placeau, de altfel amandoi copiii mei adora cascavalul topit din ele.
Editez, pentru ca am vazut ca au aparut noi mesaje. sa stii ca nu peste tot este la fel cu cornul si laptele. Treaba asta se decide la nivel de consilii judetene, e cu licitatie, intelegi tu...interese multe...
La Neamt copiii primesc asa: fie lapte de-ala La dorna, intr-o cutiuta cu pai, fie o branza topita absolut infernala, cumplit de sarata, e La Dorna la un triunghi destul de maricel, au primit si iaurt - iaurt intr-un pahar oribil, facut de o firma complet anonima, dar la asta au renuntat rapid, si apoi, in categoria corn, au fie un corn, fie niste biscuitei rotunzi si dulci.
nikkibaciu spune:
Da adinag este dezvolat, ultima oara(octombrie anul trecut) avea 1,30 si 30 kg, cu siguranta avem mai mult acum. La incalatari tot 35 purtam si noi.![]()
Imi pare rau ca nu ai auzit de cremwursti, sunt extrem de cunoscuti in randul copiilor, poate hot dog ti se pare mai familiar.![]()
Laptele pe care il primeste prin scoala, il consuma zilnic, iar cornul, zice ca nu e bun.
Zilnic foloseste hand touch-ul inainte de a manca pachetelul, iar dimineata la prima ora isi sterge banca (de o persoana) cu servetele umede antibacteriene.
adinag spune:
Anya, am inteles.... Si aici poti face comanda (o data la 3-4 saptamani parca ne intreaba) oei la niste lapte, iaurt cu fructe, cacao, sucuri naturale. Dar fiecare decide daca vrea si plaateste, desigur :)
Nicoleta, pentur ca majoritatea chestilor impachetate nu sunt ceva sanatos. Si cred ca ei vad aici ca ar fi si sarcina scolii sa invete copiii ceva despre cum sa ne hranim sanatos. O data la doua saptamani merge si cate o mama (tata, bunica, ce-o fi) si duce paine integrala, unt, ceva de uns pe paine facut de casa, morcovi, ardei, castraveti si ce ne mai vine noua si se cheama ziua cu mancare sanatoasa
. Fara mezeluri.
Aaaa. cred ca nu ar avea nici a noastra in principiu nimic impotriva iaurturilor, daca nu ar veni apoi un card de copii ori sa le deschida ea, ori sa se planga ca s-a murdarit banca sau pe ei. Ma rog, poate ii dau si eu totusi iaurt, ca ii place.
Cat sunt pauzele la scoala voastra? La noi sunt tare scurte: de 5 minute si doar aia mare are 15 minute.
Nikki, cred ca ori m-ai inteles gresit, sau mai probabil m-am exprimat eu gresit: am fost doar mirata ca se mananc la micul dejun, aici nu. E doar o chestie de obisnuinta, nu as putea sa le bag la burtica la ora aia. Dar stii tu, fiecare tara cu obiceiurile ei, cand ma gandesc la ce MD au in UK
...
Wow ce mare e al tau... Jasmina are maxim 120cm. Si bineinteles ca are si picioruse mai mici. Dar ea abia face acum 6 ani jumate.
Dinubebe, si voi sunteti asa mari! Si Jasmina tot in iulie face 7 ani. Fiica-mea nu ar manca clatite la scoala, ca alea trebuie musai sa fie calde. Am incercat si cu papanasi, la fel. Deci ramanem la cornuri si tartine.