Primul an de scoala: 2009-2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 10
crissandrada spune:
Dinubebe multumesc mult. Mi-am notat si joi la sedinta am s-o abordez. Nu-mi place deloc cum merge la scoala in ultimul timp. Uita sa scrie cu litera mare inceputul propozitiei, numele de persoane, nu pune semnul intrebarii la sfarsit acolo unde e cazul, nu desparte cavantul in silaba la sfrasitul randului ci se ingramadeste sa-i incapa
. Degeaba ii tot repet. La matematica si acolo daca sunt intercalate adunari cu scaderi face numai greseli adica 7+1=8 6-4=10, numai e atenta unde e + si unde e - . Offf
Criss
de
Alessia si
Andrada
happiness spune:
Noi am dat luni primul test de evaluare la limba romana!Nu i l-a adus inca,fiica-mea zice ca ia -FB,ca a gresit ceva si a taiat,s-a corectat,dar na..impresia artistica.Ma gandesc ca testele ni le da noua la sedinta de maine,nu stiu,dar am emotii.Fisa de la mate-din numerele 10-20-i s-a parut "de bebelusi",a zis ca acolo ia FB fara minus.![]()
Fiica-mea mai greseste si ea uneori ,chestii banale,ca de exemplu scrie forna in loc de forma...O litera doar,si isi da seajma in secunda urmatoare de greseala,taie...Nu are caiete de pus la expozitie,scrie frumusel,ordonat,fara purcelusi,dar mai face colturi la pagini,mai are cate o urma de pic...Asta e,deja m-am consolat cu ideea ca nu va lua FB pe linie,nu ma mai stresez de -FB,cred ca nici daca ar lua B nu as mai fi la fel de suparata cum am fost acum ceva vreme..pe la inceputuri.Vad ca poate,stie,munceste,iubeste scoala,face teme,suplimentar,merge la dans,nu face nazuri ca e obosita,citeste mai bine decat acum 2-3 saptamani-desi nu asa cum imi doresc,se vad insa progrese.Doar ca uneori nu se concentreaza si greseste,asta e,nu stiu ce sa ii fac sa fie mai atenta.Azi am insistat pe terminologie la mate-descazut,scazator,suma...Stie ceva,dar nu perfect.Mai repetam.De ieri au teme la ambele obiecte-si mate,si romana,dar oricum ea termina repede,nu pierde vremea,scrie si apoi...gata!Pauza.Sa vedem ce mai aflu la sedinta de maine...
sorana spune:
Am facut-o si pe asta!
A venit azi cu "Tema neefectuata" cu rosu pe cartea de mate!
Evident ca nu-si notase ca statea de vorba si n-a stiut ca trebuie s-o faca si pe aia!
Sorana si Monica (7 ani)
Sabina spune:
Sorana, in noiembrie fimea a venit cu: tema neefectuata, caiet neingrijit ![]()
Invadase Gh :)))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Eu am descoperit ca fiul meu e foarte emotiv. Ii e frica de teste, dictari si se pierde. Acasa scrie fara cea mai mica greseala dictare din 12 propozitii iar la scoala greseste 2 amarate de propozitii, taie pt ca-si da seama ca e ceva grsit, scrie din nou...corect. I-a dat FB, dar e cu taieturi.
La mate am observat ca-i e mai usor sa gandeasca 2-9 decat 9-2. Au in caietul special niste careuri cu cifre scrise pe orizontala si verticala (ca la cuvinte incrucisate) si ei trebuie sa faca adunari sau scaderi. La scaderi...lui ii da cu - asa ca i-am zis sa scrie rezultatul fara semnul din fata (si se cheama ca l-a scris in modul
). Gandeste mate de-a 5-a si habar n-are unde creste nuca (vina parintilor ca n-a vazut copilul nuc in viata lui).
cristina22 spune:
ooo, si Andrei tot prin noiembrie a venit cu "Tema?? " pe caiet.Trebuia sa conceapa niste adunari si scaderi, asta pe langa tema din caietul special.
Se intampla![]()
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
happiness spune:
Si la noi azi 3/4 clasa nu aveau tema completa la romana-printre care si fiica-mea,fireste.
Aveau jumatate de pagina cu ce si jumatate cu ci si ea a zis ca doar cea cu ce trebuie scrisa.Avand in vedere cat de multi copii nu au inteles,nu stiu ce s-a intamplat...Oricum i-a lasat sa scrie in clasa,nu le-a scris cu rosu nimic."Mami,vezi ce buna e doamna noastra?",imi zice fericita pitica mea.![]()
Si a mea face acasa foarte bine ,iar la scoala nu se concentreaza la fel de bine.Oricum nu credeam ca are emotii pana luni,la test,cand mi-a zis ca ii batea tare inimioara cat scria.
dinubebe spune:
A mea - de altfel un copil emotiv, cu destul trac la "public" - mi-a spus ca pe ea nu o sperie testele, caci le trateaza ca pe niste fise ceva mai importante.
Ieri m-am invrednicit si am reusit sa-i creez un textulet pentru dictare exact pe sufletul ei (era o povestioara personalizata, despre ea care era un veterinar vestit - meserie pe care si-o doreste foarte mult - si veneau la ea animale multe, inclusiv un motan cu numele Viorel, care era trist ca avea nasucul rosu, iar veterinarul l-a linistit spunandu-i ca nu e decat o raceala usoara, si ca ii va trece daca va sta cuminte sase ore si va lua un soricel cu miere). In realitate, noi avem o pisica pe care amandoi copiii o iubesc nespus, dar, cum nu l-am facut inca pe "p", am acceptat si motanul. Dupa cum va puteti imagina, am vrut sa verific si cuvinte mai complicate, de tipul "raceala", "usoara", "trist" (=care s-a dovedit mai complicat, caci in pronuntia mea, "t" final nu a fost foarte sonor si era sa-l piarda din vedere).
Ideea e ca a scris cu placere - desi au fost aproape doua pagini de caiet tip II si ne-am amuzat si azi pe tema tratamentului din povestire.
In rest, venim cu saniuta de la scoala, nu a mai fost atata zapada atatea zile in orasul nostru de foarte multa vreme, pacat ca se face foarte frig si inghetam destul de repede.
Ma tot tin sa va intreb de ceva vreme, voi ce le dati la pachetel ? A mea de vreo cateva saptamani refuza sandwichul si prefera un covrig dintr-acela impletit cu mac (se cumpara la noi cu 70 bani - 1 leu) + ceva dulce (1 pachetel de pepito, de-ala mic, sau un Barni). De cele mai multe ori, ramane cu covrigul mai mult de jumatate si il mananca acasa, iar partea de desert o mananca in general toata - eu o suspectez ca mai imparte cu prietena ei de la gradinita, care e si mai mancacioasa de fel.
Daca apuca, isi bea laptele pe care il primeste de la scoala, dar prostiile alea de biscuiti si branza topita ce primesc ei nu le mananca niciodata. Sincer vorbind, nu ma prea incanta covrigul ala, caci e numai aluat copt, mi-as fi dorit sa ii dau ceva mai diversificat, dar e destul de sclifosita si nu prea ma simt suficient de inspirata. Cu fructele am mai incercat, merele nu le mananca, chiar daca ii plac, la scoala nu se atinge de ele, citricele nu ii plac, doar banana, dar nici aia nu i-o pot da zilnic.
"Unii oameni văd lucruri care există si întreabă "De ce?". Alti oameni visează la lucruri care nu au fost niciodată si întreabă "De ce nu?". Unii oameni se duc la serviciu si nu au timp de toate astea."
http://loredanadinu.wordpress.com/
alba_ca_zapada spune:
dinubebe, a mai fost de curand un astfel de subiect deschis de hapiness pe tema pachetelului de scoala.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146797
Chiar mi-ar fi fost necesare si mie mai multe idei pentru pachetelul de la scoala.
Nicoleta spune:
Ar fi interesant sa scrieti ce le dati copiilor la pachetel, sa ne mai inspiram una de la alta... La Stefan nu mai au trecere sandvisurile, banuiesc eu fiindca il dor incisivii frontali superiori care se misca putin. Insa mare trecere are iaurtul simplu, de 250g asortat cu unul sau doua batoane de cereale cu fructe uscate! Tot mananca! Si eu ma bucur fiindca este o gustare sanatoasa. Incerc sa alternez tipurile de batoane... mai demult ii dadeam si fructe uscate. Caise, smochine... Dupa sarbatori i-am dat si cate o ciocolatica mica gen Kinder, ca avea multe, si fireste ca o manca! Am incercat cu mandarine decojite si desfacute, imi spunea ca si alti colegi au, dar nu a mancat si am renuntat. Sper sa va ajute...