Despre "anticomunistul" Basescu

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Iileana, poti sa jubilezi ca mi-ai intors vorba. Ai voie. Pentru ca ninge.
Mie chiar imi pare rau ca nu vrei sa intelegi sub nicio forma ca strategia adoptata de tine (cat si de PNL)este una proasta si face mari deservicii, atat voua cat si alegatorului.
O strategie care n-a dat roade in campanie si nici nu va da.
E timpul ca PNL, Antonescu, si tu insati care cu ardoare si orbire ii urmezi, sa priviti in viitor si sa veniti cu solutii. Adevarate solutii inovatoare care nu taraie dupa ele sacul unui trecut murdar.
Vreti sa bateti PDL si Basescu faceti-o cu propriile lor arme dar nu le mai furnizati ocazii de a va trage presul de sub picioare.

Doina Cornea: S-a facut cunoscuta acum 20 ani, dupa revolutie. Aminteste-ti haosul, incertitudinea, si "noi nu ne vindem tara" la aparitia lui Ratiu sau Campeanu. Aminteste-ti ura fata de tot ceea ce venea de afara si nu mancase salam cu soia cu noi.
La momentul respectiv ea nu a reusit sa castige credibilitatea meritata datorita faptului ca avusese spatele asigurat de catre fiica ei din strainatate, a facut arest la domiciului, spre deosebire de Petre Mihai Bacanu si altii care nu aveau sustinere in strainatate si au infundat puscariile.
Apoi a mai fost vocea ei, motiv de batjocura la vremea respectiva.
Ea atunci nu a reusit sa intre in memoria colectiva, la adevarata ei valoare.
De ce crezi ca ar putea-o face azi, dupa 20 ani?
Din nefericire, rar, ai sa gasesti in Romania oameni care sa o aprecieze cu adevarat. Si cunoscand aceste realitati (caci cred ca le stii) de ce te folosesti de numele ei in discursurile tale? Ca sa pierzi din credibilitate? De ce dai ocazia sa se spuna: "iar a scos-o pe aia de la naftalina!"
Uite, Coposu la inceput a fost huidut, scos cu TAB-ul din PNT, apoi a intrat in memoria romanilor prin faptele si discursurile lui. Datorita personalitatii lui a reusit sa se faca remarcat si de opozitie.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Viviana, discursul tau imi confirma ceea ce, initial, era doar o banuiala: tu nu ai inteles scopul acestui topic.
Te invit sa-l citesti.

Si dupa aceea sa apreciezi daca e locul potrivit ca sa ma tragi de urechi ca nu vin, dimpreuna cu Antonescu, cu solutii inovatoare pentru viitor si ca imi permit sa o respect pe Doina Cornea.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu Iileana nu am vrut sa te trag de urechi. Si daca nu am inteles bine subiectul imi cer scuze.
Daca era deschis de Rufus, sa zicem, as fi inteles altceva. Dar, asa fiind deschis de tine am considerat topicul ca un fel de campanie electorala "de dupa".

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Uite, am sa raspund eu la intrebarea cu defectul lui Antonescu. Pana la finele unei campanii (asta e introducere, scuze daca ma lungesc) si dupa ce s-a instalat presedintele in locul sau, n-am citit/auzit un comentariu negativ la adresa lui. Bun, sa zicem ca era in campanie si ca nu-i asa, nu e frumos sa ne denigram optiunea politica. Mai drace, nici acum unii nu vad nimic rau la Basescu. Altii isi permit (deoarece a castigat, comenteaza de pe pozitia aia usor condescendenta) ca usor sa-l critice, dar usor...ca un fulg.
Apoi, pentru ce sa-l belesc eu pe Antonescu? Cand are infinit mai putine bube decat presedintele? Numa' asa, de amoru' artei? Ca sa fie egalitate?
Ce nu mi-a placut la Antonescu a fost ca a mai sarit calul in unele momente, n-a reusit sa fie echilibrat in confruntarea cu Basescu, daca era ironic si rece si ranjea (neaparat sa ranjeasca pt a contracara hahaitul bine-cunoscut) il termina pe d-l-cel-capabil-de orice-pe-lumea-asta.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Apoi, pentru ce sa-l belesc eu pe Antonescu? Cand are infinit mai putine bube decat presedintele? Numa' asa, de amoru' artei? Ca sa fie egalitate?

Pai, pentru postul de presedinte or conta bubele, dar nu numai.
Sunt oameni cu mai putine bube si decat Antonescu...aia inseamna ca-s buni de presedinti?
Intre Basescu si Antonescu n-au contat bubele . Unul candida pentru presedinte, celalalt era si el pe-acolo...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Deci chestia cu "indragostirea" am rezolvat-o. QED.

Iileana, iarta-ma daca la dizidenti si anticomunisti ma pricep mai putin, io-s mai tanara Nu prea inteleg cum poti fi anticomunist si sa faci front comun cu Iliescu. Dar poate sunt prea tanara.

Observ numai cum personaje care la Revolutie emanau sinceritate acum sunt cumparate (nu eu am invetat porecla "poetul-portofel")*. Din pacate, testul comunismului nu da singur masura caracterului. Mai trebuie trecut si testul capitalismului.

* Nu l-ai pomenit pe Dinescu, nu ma leg de vreo replica a ta in fraza asta.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Daca era deschis de Rufus, sa zicem, as fi inteles altceva. Dar, asa fiind deschis de tine am considerat topicul ca un fel de campanie electorala "de dupa".

Topicul fost deschis de mine doar dpdv tehnic. Discutia fusese initiata de Monnvas. Detalii si explicatii se gasesc, la un moment dat, in topic.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Nu prea inteleg cum poti fi anticomunist si sa faci front comun cu Iliescu.

Eu nu inteleg cum poti sa fi anticomunist si sa faci front comun cu Basescu.

Cu Iliescu nu a facut nimeni front comun, pentru ca nu a candidat.
Eu una nu l-am votat niciodata. Nici in 2000. Mi s-ar fi uscat mina si-ar fi cazut.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Pe post de epilog, o www.hotnews.ro/stiri-opinii-6718024-poveste-despre-democratia-din-romania.htm" target="_blank">poveste despre democratia din Romania.
Pentru "the big picture" si/sau amuzament, care cum vreti sa o luati.

"1. In perioada dec.1989 - martie 1990 s-ar fi putut ajunge la hecatomba de morti despre care s-a scris in mass-media occidentala daca nu s-ar fi incheiat un armistitiu intre diferitele structuri de forta ale Romaniei. Garantul intern al intelegerii a fost batranul Iliescu, care si-a asumat totul, cu bune si rele.

Influenta acestor structuri in viata noastra a fost si este enorma, sub toate aspectele. Unul dintre rolurile cerute a fost si acela de "doica" a partidelor politice. Mii de oameni din structuri au ajuns in zone de decizie din toate partidele politice. Si poate ca intelegem de ce. Au fost doici ale proceselor electorale, decizionale interne, etc. In toate etapele. Pentru a-si pastra nestirbita influenta, cu ajutorul oamenilor lor din media si o parte a societatii civile, au fragilizat, cu largul concurs inconstient al gugustiucilor din Parlament, influenta si credibilitatea Parlamentului, adica partidele. Le-au pastrat cumva imature si dependente de "doici".

2. Rolul de garant al lui Iliescu, exercitat de acesta inclusiv in mandatul lui Constantinescu, cu stiinta acestuia si acordul lui intelept - s-a incheiat in 2004. L-a preluat Basescu, care i-a modificat termenii. Si avem ce avem.

3. Atitudinea agresiva a lui Basescu a obligat partidele sa se mai maturizeze. Influenta oamenilor "de structura" din interiorul partidelor a scazut. Experientele de coalitie din primul mandat al lui Basescu au obligat partidele sa caste ochii. Si au vrut sa se emancipeze de doica. Dar doica nu accepta ca partidele au crescut. Asa ca au facut ce credeau ca trebuie facut pentru a iesi la alegeri ce a iesit.

4. Scara larga de manipulare, nu zic fraudare pentru ca nu a fost inca probat in justitie, a votului din 6 dec. arata nivelul de refuz de retragere a structurilor de forta din viata politica democratica a tarii. Sub acest aspect, PDL este cel mai afectat partid, a ajuns de fapt o ruina, o fantoma care primeste deciziile politice in plic. Nici nu stiu daca-l mai putem numi partid.

5. In aceste conditii, perspectiva mai cazona "intai stat si apoi societate si democratie" este perspectiva unei eterne neemancipari politice a partidelor. Eu nu as accepta-o!. Este vremea ca doicile sa se retraga de la butoanele politicii. Intotdeauna vor fi aproape, ca in toate statele, dar atat. Intrebarea este cum va avea loc marea retragere; civilizat si ramanem prieteni sau altcumva?"

Viata e complexa si prezinta multe aspecte.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ileana, mergand pana-n panzele albe ai inceput sa imbratisezi chiar si confabulatia iliescieana.
Iliescu n-a fost niciodata garantul intelegerii interne, si niciodata nu si-a asumat relele.
Cel care a facut imposibil razboiul civil dupa plecarea ceausestilor a fost Iulian Vlad. In schimb Iliescu este principalul vinovat pentru mortii aparuti dupa caderea lui ceausescu, pentru bataia interetnica de la Targu Mures si pentru numeroasele victime ale mineriadelor. El a incitat toate acestea, el le-a coordonat din umbra si tot el le-a justificat si le justifica in continuare printr-o retorica de lemn.

Basescu n-are nicio victima pe constiinta.

Mergi la inceput