Despre "anticomunistul" Basescu
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
iileana spune:
Citat: |
...securistii astia sunt acum la putere in Ro, milionari si senatori... |
DAR majoritatea sunt impotriva lui Basescu. |
De-a lungul timpului (si a sub-forumului astuia :), am tot facut trimiteri la opiniile unor personalitati ca Doina Cornea, Ion Diaconescu.
Nu le mai reiau, ia ghiciti, optau pentru Anticomunistul Basescu sau nu?
![](icon_smile_big.gif)
Noroc cu unii dintre intelectualii lui Basescu, care i-au pus cu promptitudine la punct. Dl. Mihaes, de exemplu, bun coleg de convingeri, redactie, editorialism si ICR cu Dl. Patapievici.
"... agentii de influenta pesedisti, ca Doina Cornea, Ion Diaconescu si, vai, Neagu Djuvara, foste figuri luminoase ale tranzitiei romānesti. La atīt se reduce, īn opinia lui Mircea Mihaies, existenta celor trei simboluri ale luptei anticomuniste de dinaintea prabusirii regimului comunist.
La Bucuresti, se fac eforturi sistematice pentru a acredita ideea ca anticomunistii veritabili s-au nascut abia dupa 1989. Si acestia sīnt cu totul altii decīt Doina Cornea, Ion Diaconescu sau Neagu Djuvara. Ei se numesc Traian Basescu, Antonie Solomon, Gigi Netoiu, Theodor Stolojan, dar si H.-R. Patapievici, Vladimir Tismaneanu, Ioan T. Morar, Mihail Neamtu si Mircea Mihaies īnsusi."
http://www.observatorcultural.ro/Exasperari-contemporane*articleID_23009-articles_details.html
![](fumeaza.gif)
Triunghiul portocaliu *
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui capcaunul Ca-i comunist sau ca-i securist nu este clar. Dar sigur este www.evz.ro/articole/detalii-articol/883068/Mihaela-Geoana-si-atacurile-energetice-din-campanie/" target="_blank">plin de energie! ![]() |
Ce sa-i faci...daca chestia cu fraudarea s-a fasait, trebuia gasit un motiv pentru care Geoana a pierdut (altul decat ca-i "prostanac"): atacuri energetice.
Poate pleaca in treaba lui, inainte sa se fasaie si asta.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Mai tine minte cineva definitia securistului si a securitatii?
Dar a comunistului?
Mai stie cineva ce inseamna sa fii anticomunist?
Eu cred ca nu. Atat s-a vorbit despre asta, de multe ori in van, incat cuvintele securist si comunist si-au pierdut intelesul. Au devenit un fel de apelative peiorative, jignitoare ca si cand ai spune prostule sau tampitule!
Combinatii politice de tot felul (inclusiv cu PNL) au amanat mereu lustrarea. Fostii apartinatori ai securitatii si colaboratori ceausisti sunt azi democrati de ocazie, parlamentari cu imunitate, afaceristi verosi, ziaristi zelosi.
Va trebui sa mai treaca o generatie pentru a scapa de psihoza asta cu comunistii.
Momentan astia sunt oamenii pe care ii avem, pe care tot ii votam. Iar unii dintre ei chiar daca au un trecut curat sunt poate mai rai decat cei cu un "altfel" de trecut. Mai rai pentru ca in numele unui rau trecut propaga ura. Mai rai pentru ca vor sa acceada in functii publice nu prin merite personale ci prin "antimeritele" altora, instaurand un altfel de inchizitie.
Am ajuns sa fim anti orice. Antiparlamentari, antibasescu, antibogati, antisaraci, antitigani, anticaini, anti, anti, anti. Pentru ca asta este trendul, nu?
De ce sa ne linistim si sa ne impacam cu istoria noastra? De ce sa ne impacam cu ideea ca tara noastra asta a fost?
E mai usor sa fii anti.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Viviana, ce simplu treci tu peste acel trecut murdar, in dauna unuia curat. Ce simplu e sa-i aruncam la lada cu gunoi a istoriei pe Cornea, Diaconescu si Djuvara (aici nu ma refer la tine), punand in loc pe oameni capabili ca Basescu et comp. Deoarece se acrediteaza ideea ca suntem anti, nu-i asa, deci nu suntem constructivi. A arata cu degetul si a culpabiliza ramane prerogativa unei singure parti din marele esichier politic romanesc.
E mai bine sa fim anti Antonescu, oricat de curat ar fi, pentru ca, unii dintre ei chiar daca au un trecut curat sunt poate mai rai decat cei cu un "altfel" de trecut. Mai rai pentru ca in numele unui rau trecut propaga ura.
Ce zici, nu esti si tu un pic anti?
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
Ingrid - Imi pare rau ca nu ai inteles ce am vrut sa spun. Nu trec usor peste trecutul murdar al nimanui. Pur si simplu trebuie ca acestei triste istorii sa-i dam o alta perspectiva. Trebuie sa incepem sa privim altfel evenimentele. Pentru ca s-a dovedit in acesti 20 de ani ca a fi anti este contraproductiv. Dupa cum ne arata sociologia opinia publica este maternala. Si cu cat esti mai anti si cu cat infierezi mai mult pe cineva cu atat acea persoana va trezi valuri de simpatie fara sa ridice un deget.
Ps. Nu am facut nicio referire la Antonescu, si nici macar nu m-am gandit la el cand am scris.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
iileana spune:
Din doua, una:
1. ori nu mai stim ce inseamna anticomunist/comunist si toti sint la fel si etc, si atunci "lupta impotriva comunismului care pindeste dupa colt, ca sa ne pape" nu ar fi fost o tema de campanie folosita de una din tabere in turul 2 sau, chiar daca ar fi fost, nu producea efecte si, ca urmare, acest topic nu ar fi avut de ce sa existe, in aceasta forma, indiferent cite articole despre "raportul dintre actualul sef al statului si structurile de siguranta nationala, cu radacini in fosta Securitate" ar fi scris MM in EVZ.
2. ori invers.
In realitate, si din pacate, s-a intimplat a doua varianta. Despre ea si vorbim aici.
Mi-a placut formularea asta: "pentru ca vor sa acceada in functii publice nu prin merite personale ci prin "antimeritele" altora, instaurand un altfel de inchizitie".
Descrie corect ce a facut Basescu, initiind tema anticomunismului propriu si a comunismului celorlalti, bau.
Cu bune rezultate, de altfel.
Nu ar fi obtinut acel zero virgula ceva la suta peste 50, numai prin meritele personale (ca le-a folosit si pe astea, e drept, chiar cu exagerari ridicole gen: el ne-a bagat in UE si NATO, el a cistigat la Haga, el a marit pensiile), fara agresiva campanie "anti" (parlamentari/ comunisti/ moguli/ presa ticalosita/ etc).
Triunghiul portocaliu *
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Da voi sinteti istorici...sau ce tot va obositi sa cautati bube la ce a fost acu 30 ani?
spre nefericirea vostra basescu e presedinte ..5 ani de azi inainte..asa ca vedeti mai bine cum il puteti ajuta sa faca corect ce vrea sa faca. asta e trebuie voi sa faceti...nu alte prostii.
da la cita ura e acumulata ...e al dracului de greu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Scuze ca revin la atatea pagini dupa mesajul adresat. Iileana, hai ca te-ai prins ce vroiam sa zic: uite, suntem in stare sa recunoastem si bubele alesilor nostri. Insa, daca tot ii votam, inseamna ca la balanta au tras mai greu alea bune decat alea rele. Adica stim ca e o problema. Dar asta nu anuleaza tot ce a facut omul.
Nu vreau sa aplic principiul "ba pe-a maica-tii", totusi nu ma pot abtine sa te intreb: pana la urma tu i-ai gasit vreodata vreun defect lui Crin? Asta ca sa testam gradul de "indragostire" (hai sa nu mai folosim familia lexicala a lui secta) al electoratului fiecarui partid.
Despre dosar, cum a zis si Rufus, pana nu stii ce a fost in el, degeaba judeci. Fortez un pic nota: daca dosarul ala continea acte de insubordonare fata de sistem?
Iar despre anticomunisti... Ai argumentul autoritatii antibasesciene. folosind niste nume precum Djuvara sau Doina Cornea (pe Zoe Petre, direct interesata politic, n-as numi-o), dar nu inteleg de ce il arunci la gunoi, de ex., pe Tismaneanu. Nu cred ca filobasescianismul lui i-a adus vreun avantaj la Maryland si, pana la urma, cred ca are cel mai tare CV din punct de vedere academic. Sau asta nu-i o forma de autoritate credibila?
Si, te rog, daca vrei sa citezi editorialisti credibili, cat de cat neutri bla-bla, n-o mai cita pe Carmen Musat.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui Monnvas Asta ca sa testam gradul de "indragostire" (hai sa nu mai folosim familia lexicala a lui secta) al electoratului fiecarui partid. |
Ai pus cel putin un deget pe rana.
Da, Basescu a avut o campanie anti. Dar, a mai avut ceva: fapte.
Eu imi dau seama ca faptele astea nu-s pe gustul tuturor, dar exista.
Prin comparatie, ceilalti doi au avut "necesara" campanie anti, dar fapte-ioc. Geoana e, oricum, artificial pus acolo, deci initiative zero, iar Antonescu nici n-a avut timp, de cand e mare sef, dar nu-i nici capabil.
Astfel, in ochii electoratului (altul decat cel fidel), sa zicem cei nehorarati, cei partial nemultumiti, cei doi au aparut ca doi latrai neputinciosi, fara solutii, incrancenati pe "minunea" Johannis si itindu-se pe la colturi sa-l prinda pe Basescu in pat cu Udrea sau sa-l gaseasca pe copilul mutilat (macar sufleteste) de presedinte.
Pai, nebun sa fii sa-i votezi pe astia. Si s-a vazut rezultatul.
Ce a ramas? Jumatate din lume nemultumita si aceleasi texte, rasuflate inca din campanie. Ce i s-a reprosat lui Basescu a ramas in discursurile perdantilor, politicieni sau votanti deopotriva.
Acesta este, dragilor, comunism: un adversar se "omoara" prin compromitere si, peste cadavre, apar salvatorii. Acesta este Geoana (ma rog, el nu mai e mult) si Antonescu, cel care nu vede, nici el nici sustinatorii, ca a procedat exact ca Basescu, dar lui nu i-a iesit; ghinion. N-o fi avut el cine stie ce activitate in comunism, dar prinde repede...se revansaza.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
iileana spune:
citat din mesajul lui Monnvas Nu vreau sa aplic principiul "ba pe-a maica-tii", totusi nu ma pot abtine sa te intreb: pana la urma tu i-ai gasit vreodata vreun defect lui Crin? |
Cind Crin va accede in inalte functii publice invocind populist si cu ipocrizie niste merite pe care nu le are citusi de putin, obtinind voturi prin afirmatia ca el, spre deosebire de altii, e alb, lung si cu dungi orizontale, cind de fapt e negru, lat si cu dungi verticale, asadar printr-un soi de frauda morala, chiar te rog sa deschizi un topic, sa studiezi problema.
Asa, cum am facut eu acum :).
Da' cu Zoe Petre ce-ti veni? Cine a adus vorba de ea?
Si eu parca n-as compara dizidenta anticomunista a Doinei Cornea si a lui Ion Diaconescu cu cea a lui Tismaneanu. Mi-ar fi jena.
Triunghiul portocaliu *