Despre "anticomunistul" Basescu
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana M.O.: Cum sa nu fiu? Basescu a avut dosar. Dovada? Procesul-verbal prin care se transfera acesta dintr-o parte in alta. Un om caruia i-a disparut dosarul poate fi descoperit dupa documente auxiliare, documente ce pot fi gasite in dosarele altora. Nu cred in schimbarile radicale, in schimbarea unui om, chiar daca Basescu a citit Raportul „Tismaneanu“."[/blue] |
Desi impartasesc scepticismul autorului, nu inteleg logica argumentului: prin extensie, nici un fost nomenclaturist (ca definitie larga) nu ar putea fi vreodata capabil sa emita o critica pertinenta a comunismului. Dar Tismaneanu a crescut el insusi ca un privilegiat al regimului (avand-ul pe Radu Ioanid coleg)! Logica asta invalideaza chiar raportul lui (sau intreaga lui activitate de analist), ceea ce e evident fals. Oricum, o atitudine pragmatica ar fi: atata timp cat Basescu este un portavoce al "intelighentiei" din articol, suntem castigati.
Iliescu nu ar fi permis raportul nici in 50 de mandate - pentru ca el e sincer, vezi bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui beren Iliescu nu ar fi permis raportul nici in 50 de mandate - pentru ca el e sincer, vezi bine. |
Sa-l permita??? Dar l-a criticat inainte sa apara. De ce? Pentru ca a aflat ca si numele lui e pe-acolo.
Eu nu inteleg logica asta: am un trecut, nu mai pot iesi din el, indiferent ce fac in prezent. Inteleg ca-i valabil echivalentul: am un trecut, merg tot asa, ca nu ma crede nimeni, indiferent ce fac.
Ei bine, alegerile au dovedit ca nu-i asa. O dovada suficienta.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
In aceeasi logica fara cusur am putea avansa ipoteza ca Basescu a permis inaintarea raportului tocmai pentru ca stia ca nu avea sa-i fie pomenit numele...devreme ce dosarul lui era la adapost. Cat de naiv sa fii azi, ca sa crezi tot ce indruga o parte sau alta (sunt echidistanta pentru cateva minute)?
In campanie hilarul a fost ridicat la rang de lege, prin faptul ca "anticomunistul" statului i-a pus in pozitie defensiva pe oponenti, conform gaselnitei: cine se apara, musai e vinovat! Asa ca nu s-au mai discutat decat sporadic chestiuni neserioase ca buget (ce-i aia), locuri de munca, criza si altele de gen.
Beren, tu cu scrisoarea ta, esti ca unul care se arunca din avion fara parasuta si spera sa-i creasca aripi pana jos. Adica, ori esti naiv, ori esti naiv. Una din doua. In primul rand nu se pune baza pe asa ceva, plus ca risti sa pari amuzant la cafeaua de dimineata a presedintelui (asta in cazul in care chiar printr-o minune ar ajunge la el).
Nu te supara pe mine, por favor.
Edit: mersi ca mi-ai amintit de Swift, l-am recitit acum 5 ani. Poate n-ar fi rau sa imi improspatez memoria.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui Ingrid S In aceeasi logica fara cusur am putea avansa ipoteza ca Basescu a permis inaintarea raportului tocmai pentru ca stia ca nu avea sa-i fie pomenit numele...devreme ce dosarul lui era la adapost. |
Cred ca n-ar trebui sa uiti ca toata teoria dezvoltata pe marginea dosarului disparut al lui Basescu se bazeaza, in principal, pe supozitii. "Se pare ca...", "e posibil sa..." s-a transformat in "precis ca..." printr-o campanie invalmasita de dosare, cu securisti, comunisti si flote.
Faptele sunt fapte, iar SF-urile sunt povesti.
In viata reala conteaza faptele si nu numai alea din trecut, ci si cele din prezent.
Povestile sunt bune de adormit copiii.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Beren, tu cu scrisoarea ta, esti ca unul care se arunca din avion fara parasuta si spera sa-i creasca aripi pana jos. Adica, ori esti naiv, ori esti naiv. Una din doua. ![]() |
As accepta o acuzatie de nebunie lucida, dar in mod cert nu de naivitate. Stampila de vot este o semnatura pe o scrisoare deschisa: unii i-o adreseaza lui Geoana, unii lui Basescu, unii ambilor. Politicienii trebuie atentionati permanent ca sunt angajatii electoratului; fatalismul/cinismul balcanic e cea mai gresita atitudine posibila, pe care "clasa" politica conteaza permanent.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana Da, asa e, il apreciez mult pe Marius Oprea.
Tot FACTS: "Marius Oprea: Chiar daca a tinut spatele Raportului „Tismaneanu“, Basescu ramine un om al sistemului. Rep.: De ce a facut-o? M.O.: Din ratiuni politice. Toata intelighentia romana a trecut de partea lui. De ce? Eu am fost de trei ori la Cotroceni pentru a-l determina sa faca acest pas. Mi se transmitea prin Claudiu Saftoiu ca presedintele Basescu nu e interesat de asa ceva, fiindca „el a dus-o bine sub comunism, avea blugi, bani, casete video“. Ceea ce spun e un citat. Martorul meu este Radu Ioanid de la Muzeul Holocaustului. (...) Rep.: De ce esti veninos cu Basescu? M.O.: Cum sa nu fiu? Basescu a avut dosar. Dovada? Procesul-verbal prin care se transfera acesta dintr-o parte in alta. Un om caruia i-a disparut dosarul poate fi descoperit dupa documente auxiliare, documente ce pot fi gasite in dosarele altora. Nu cred in schimbarile radicale, in schimbarea unui om, chiar daca Basescu a citit Raportul „Tismaneanu“." sursa: http://www.catavencu.ro/marius_oprea_orice_om_sanatos_la_cap_trebuie_sa_aiba_ceva_cu_comunistii-1416.html Triunghiul portocaliu * www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Cuvantul lui Oprea (ca nu-l interesa) contra cuvantului lui Tismaneanu (ca-l interesa).
Pana la urma, cine a desecretizat arhivele in care avea acces Marius Oprea?
Acum ajungem sa impartim si cercetatorii arhivelor in "ai lui Basescu" si "ai lui Tariceanu". Nu-i bine nu-i bine, nici in cercetare nu mai poti avea incredere...
EDIT. Am citit mai demult articolul de pe voxpublica. Intra la categoria "interpretari". Mai mult, mi se pare viciat prin generalizare pripita (ne tot zice "toti sunt la fel").
Monica mami de
![](copilas.gif)
(7.03.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
As accepta o acuzatie de nebunie lucida, dar in mod cert nu de naivitate. Stampila de vot este o semnatura pe o scrisoare deschisa: unii i-o adreseaza lui Geoana, unii lui Basescu, unii ambilor. Politicienii trebuie atentionati permanent ca sunt angajatii electoratului; fatalismul/cinismul balcanic e cea mai gresita atitudine posibila, pe care "clasa" politica conteaza permanent. |
Io cred ca ar trebui sa coalizezi mai multa lume in spatele scrisorii tale. Adica "scrisoarea diasporei DC" suna ca naiba... Stie Baselu' cine e diaspora DC? Daca ar veni din partea mai multor asociatii de romani din diaspora ar fi altceva.
Monica mami de
![](copilas.gif)
(7.03.2009)
![](images/user_woman.png)
iileana spune:
Eu pe Marius Oprea nu il compar cu Tismaneanu, pentru ca nu vreau sa-l jignesc. Pe Oprea.
citat din mesajul lui Monnvas ne tot zice "toti sunt la fel". |
In realitate, zice exact pe dos.
Si anume ca nu sint toti la fel, iar faptul ca au ajuns sa para toti la fel este o mare pierdere pentru ideea de anticomunism, o demonetizeaza si o trimite in derizoriu. Vina pentru aceasta situatie o poarta tocmai tiriirea imorala a ideii in discursuri politice demagogice, populiste si nesincere.
Nu mai exista cale de intors, din pacate.
Despre scrisoarea diasporei DC: cind am citit acel topic, m-am gindit intii la naivitate, apoi la inutilitate (cine ar baga-o in seama?) si in final la greutatea a o concretiza (oare chiar toata diaspora DC sa vrea acelasi lucru? Si, daca se reuseste sintetizarea punctelor comune tuturor, cele extrem de generale, nu o sa iasa o apa de ploaie?).
In plus, desi nu am prejudecati privind "vechimea" userilor, mi s-a parut bizar ca o persoana are initiative, in numele comunitatii DC, la mai putin de o luna de la inscrierea pe acest forum!
Pentru crearea unui sentiment real de apartenenta la grup, consider ca sint necesare mai mult decit 24 de zile.
De aceea, initiativa mi-a parut fortata.
Triunghiul portocaliu *
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui iileana In plus, desi nu am prejudecati privind "vechimea" userilor, mi s-a parut bizar ca o persoana are initiative, in numele comunitatii DC, la mai putin de o luna de la inscrierea pe acest forum! Pentru crearea unui sentiment real de apartenenta la grup, consider ca sint necesare mai mult decit 24 de zile. De aceea, initiativa mi-a parut fortata. |
Din postarile la acel subiect:
citat din mesajul lui desprecopii Citind acest topic - ma gandeam ca e usor pacat ca avem dorinte si pasiuni politice doar in preajma alegerilor. De parca, acum - ca avem un presedinte nou - viata noastra ar fi intrat pe un drum (sau tunel) care ne face imuni la ceea ce se intampla in viata cetatii. Poate, ca daca, am arata politicienilor ca suntem mai atenti la greselile lor si ca stim foarte bine ce dorim de la ei, ar intelege ca nu suntem doar o masa de manevra. Pacat ca nu luati asemenea idei in seama. ![]() ************** Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu | |
Acum ma duc repede la loc in banca, si am sa astept cuminte sa mi se dea cuvantul.
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui Monnvas Io cred ca ar trebui sa coalizezi mai multa lume in spatele scrisorii tale. Adica "scrisoarea diasporei DC" suna ca naiba... Stie Baselu' cine e diaspora DC? Daca ar veni din partea mai multor asociatii de romani din diaspora ar fi altceva. |
Daca nici pe DC (unde comunicarea este macar prompta) initiativa nu trezeste interes suficient, cat de "usor" ar fi un grup mai heterogen?
Dar ar trebui sa remarcam un fapt important: forumul DC este cel mai mare spatiu virtual al diasporei (nu vreau sa exclud postarile din tara, dar nu despre asta e vorba aici); asa ca este reprezentativ in dezbaterea despre impactul votului diasporei in alegerile din decembrie (strugurii aceia sunt inca acri pentru unii, stiu).
Cum nu urmaresc nici un punct de agenda personala, nu vreau decat sa las initiativa in spatiul public - reactiile, dupa cum putem vedea, sunt dintre cele mai diverse ...