Despre "anticomunistul" Basescu
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana Asa se vede de acolo de la tine, de pe Tol Galen? Ca de-aicea, de la locul faptei, nu se observa nimic de acest fel. Da' stii cum? Nimic!!! |
Asa se vede. Si intrarea in UE si NATO se vad la fel de bine. Poate nu e Basescu, poate el doar aduce noroc :) oricum ar fi, if it ain't broken ...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iileana spune:
Mai, putina coerenta, va rog frumos.
La acest topic, se discuta despre cum a fost votat Basescu pentru ca este Anticomunist si, fara el, dam de dracu': vin minerii, rusii pe tancuri si ciuma rosie.
Despre cum a fost votat Basescu pentru ca ne-a bagat in UE si NATO, ca si despre cum a fost votat Basescu pentru ca fara el nici iarba nu mai creste, am sa va invit sa deschideti alte subiecte.
Beren, e interesanta maniera ta de a participa la discutie, felul in care "patinezi" intr-o singura fraza de la aparenta furnizarii unui raspuns, spre o finalizare care consta in cu totul alta idee/tema, totul asezonat cu plantatul, pe drum, a mici si dragute lozinci manip.ulante.
Ai deprins-o la un curs specializat sau e involuntara?
Triunghiul portocaliu *
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui iileana Mai, putina coerenta, va rog frumos. La acest topic, se discuta despre cum a fost votat Basescu pentru ca este Anticomunist si, fara el, dam de dracu': vin minerii, rusii pe tancuri si ciuma rosie. |
Pentru coerenta, citeste postarile mele anterioare. Am scris si repet ca Basescu a fost membru de incredere al PCR, aprobat de Secu si uns cu toate alifiile. La fel ca toti ceilalti politicieni promovati de electorat.
Agresivitatea ta ma lasa rece, dupa cum ma lasau rece in copilarie securistii care urmareau familia parintilor, ascultau telefonul, luau notite dupa toate poantele spuse in clasa (colegi). Ceea ce ma revolta este ca toti securistii astia sunt acum la putere in Ro, milionari si senatori. DAR majoritatea sunt impotriva lui Basescu.
Now, I have real work to do ... Asa e dincolo de ocean.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Beren, Iileana nu e agresiva. Doar ca ea patineaza intr-o directie, tu in alta si n-aveti cum sa va intalniti. Mai pe sleau spus, ea vorbeste de ceva, tu de altceva.
Treaba cu Basescu si nomenclatura e veche. Ce revolta pe unii (repet, pe unii) e modul tamp de a se prelua o idee gata digerata de seful statului, posmagi m.u.i.e.t.i, fara efortul de a o gandi. Faptul ca el a dus o campanie bazata pe argumentul moguli (sunt curioasa cati dintre voi va simtiti confortabil cu ideea "mogulilor" pusi de el in guvern) si argumentul comunisti.
Eu o sa fac o comparatie plastica. Pe soseaua de centura sta o c..va. O vezi, iti dai seama ce practica. Nu se ascunde. Intr-o casa sta o doamna. Noaptea se intinde cu toti masculii, dar ea se proclama virgina si arunca vorbe grele asupra pacatoasei. Daca n-ai citit Tartuffe, n-o sa-ti dai seama de ce mi se face mai scarba de "puritatea" celei de-a doua femei.
Am dat-o in literatura, stiu, dar imi statea de mult pe limba sa scriu de Moliere. Nu doar Caragiale e de actualitate.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Am dat-o in literatura, stiu, dar imi statea de mult pe limba sa scriu de Moliere. Nu doar Caragiale e de actualitate. |
"'Hypocrisie est dans l'Etat, un vice bien plus dangereux que tous les autres." Dar cel mai de actualitate este probabil Swift.
Nici unul din politicienii promovati de bobor nu este "anti-comunist", in sensul ca nu-si pot nega trecutul. Adevaratele optiuni anti-comuniste, precum Ion Ratiu, rrrromanii le-au aruncat la cos cu dexteritatea cunoscuta. Intrebarea este de ce sa-l alegi pe unul fata de celalalt - si raspunsul este: pentru ca actiunile prezente ale unuia sunt in directia corecta, fata de celalalt. Ma indoiesc ca mesajul asta nu este clar, dar daca trebuie, mai explic o data, ca studentilor mei.
Nu-l putem face pe Basescu "tanar si frumos ca Geoana", dar poate putem sa-l facem sa condamne si sa combata cat se poate de serios comunismul si coruptia:
daca civismul adevarat nu mai este rara avis in Romania, de ce nu semnam o scrisoare catre presedinte? Am propus asta cand alegerile erau calde inca (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146408&whichpage=1 ). Sau orice echivalent; e mai bine decat politica de cafenea, cu dileme "din care nu puteti iesi."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Of, scriu si eu o data "din surse", dau linkuri si nu ma baga nimeni in seama.
Pana una-alta ce gasesti in linkul catre Tismaneanu sunt FACTS, iar ce scriu fetele sunt INTERPRETARI.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Iileana, as vrea, dincolo de toate argumentele, sa imi spui de ce s-a dat liber la cea mai mare parte a arhivelor de la Secu si de ce a citit Baselu' condamnarea comunismului. Astea sunt fapte. As indrazni sa zic chiar momente istorice, da' ma bagi la sectanti. Marius Oprea, pe care-l apreciezi, a lucrat si el in acea comisie. E Raportul Tismaneanu un document in care sa ne putem baga bocancii? Chiar nu conteaza?
Lasa vorbele de campanie, prezinta-mi faptele.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Am scris si repet ca Basescu a fost membru de incredere al PCR, aprobat de Secu si uns cu toate alifiile. |
Bravo.
Triunghiul portocaliu *
iileana spune:
citat din mesajul lui Monnvas E Raportul Tismaneanu un document in care sa ne putem baga bocancii? |
Bineinteles ca nu.
Chiar nu conteaza? |
Bineinteles ca conteaza.
Ar fi contat insa si mai mult daca chiar ar fi produs efecte. Si daca macar "patronul" sau, care il revendica batind cu pumnul in masa, ar fi crezut in el si si-ar fi insusit intelesurile sale. Ceea ce, precum ai vazut, nu s-a intimplat.
Monica, uite un text care mie imi e tare drag, pentru ca exprima ceea ce simt mai limpede decit as reusi eu sa o fac in urmatorii 1000 de ani.
Nu l-am pus, pina acum, decit de doua ori pe DC, asa ca mai am pina sa ating numarul maxim convenit :)).
Banalitatea ipocriziei
Acesta este un text despre banalitatea raului si caracterul exceptional al binelui. Despre fantomele comunismului, anticomunismului si amestecul lor īn gurile oamenilor, īn interesele si-n ipocriziile lor. Despre spiritul ideologiilor si trupurile lor, despre intelectualii publici si iluziile lor, despre condamnarea ideilor sau a faptelor oamenilor, dar si despre multe altele.
...avem de-a face cu doua categorii mari: pe de-o parte sīnt anticomunistii sinceri, respectabili, oameni cu crez, pe care-i admir si din categoria carora cred ca face parte si Marius Oprea; pe de alta, anticomunistii oportunisti, lichelele, patatii de sīnge, impostorii aflati īn cīrdasie si complicitati inacceptabile, capabili sa mimeze circumstantial orice discurs, ieri comunist, azi anticomunist, mīine cine stie care. Ce le e comun antocomunistilor sinceri si celor mincinosi? Īsi afirma toti anticomunismul cu o voce ferma si sonora. Andrei Cornea si Elena Udrea sīnt, paradoxal, īn aceeasi tabara a anticomunismului vocal si explicit. Radu Filipescu e, īn logica asta, la fel de anticomunist precum Radu Berceanu sau Ioan Olteanu, domnul acela mustacios care se lauda ca manīnca broaste. Printr-o ciudata īncrucisare a speciilor, intelectualii de dreapta respectabili sīnt azi indiscernabil asimilati cu politicieni sadea, oameni īn gura carora anticomunismul suna la fel de autentic precum o arie de opera iesind din gura unei broaste.
(...)
Privita, asadar, cu un ochi limpede, ca de vultur plictisit, Romānia de azi pare o rezervatie antropologica neprotejata de nimeni īn care domneste o confuzie inimaginabila a discursurilor publice (cam ca cel din paragraful anterior:), o confuzie īn care, īn timp ce toata lumea īsi declara apartenenta la aceleasi idealuri, idei si principii, se produc constient, programat si manipulatoriu roiuri de metadiscursuri, fiecare dintre aceste supradiscursivitati avīnd rolul de a demonstra ca, de fapt, discursul primar, cel anticomunist, este mai degraba monopolul unei anumite grupari decīt al celeilalte.
E o lupta surda pe monopolul unui discurs īn care, de altfel, prea putini mai cred, dar despre care si mai putini au curajul sa spuna ca nu prea mai crede nimeni. Insist sa recititi fraza dinainte. Mersi.
(...)
De ce s-a īntīmplat aceasta nenorocire a manipularii discursului anticomunist īn Romānia dupa 90, cu o recrudescenta, ultima sper, dupa 2004, atunci cīnd Traian Basescu a scos puternic īn vīnt flamura anticomunista? (...) Īn esenta, e vorba de faptul ca īn loc sa ramīna īn zona discursului istoric propriu-zis si etic al societatii civile, discursul anticomunist a fost preluat īn sfera celui politic, ambalat electoral si manipulat ca atare. (...) Basescu, īn schimb, animal politic de reactie rapida, ghepard cu detenta si sprint, a simtit momentul si s-a ipostaziat frenetic si programat īn postura unui Eltīn al anticomunismului romānesc, reusind sa preia discursul lui Constantinescu, sa-l curete politiceste de orice idealism al crezului, sa-l epureze daca vreti de orice tentatie si slabiciune personala datorata idealului societatii civile, si sa duca la perfectiune manipularea poltica a temei anticomuniste.
(...)
Nu ma īncalzeste condamnarea comunismului atīta timp cīt cei care au ucis oameni īn comunism au pensii grase, vile si cīini pe care-i plimba linistiti prin tīrg si a caror hrana costa mai mult decīt pensia de urmas a victimelor stapīnilor lor. Mi se parea mai etic sa i se fi taiat pensia generalui Plesita, decīt sa vina un fost comunist si sa citeasca niste hīrtii de la o tribuna.
(...)
Asa se face ca cineva a pus īntr-un blender urias caractere adevarate si interese meschine, onestitati si complicitati voalate, entuziasm naiv si puroi uman, oameni respectabili si lichele; apoi, acel om a apasat pe buton si i-a transformat īntr-o pasta omogena, indiscernabila, un compost bine tasat, vīscos ca o bautura energizanta de mere paradisiace. Ce a fost acel om? Un comunist fireste, dar unul convertit, care pe un fals drum al Damascului a īnteles ca e profitabil sa-si scoata de pe ochi solzii comunismului. Fusese vreodata comunist? Nici vorba. Nu fusese niciodata nimic si tocmai de aceea era pregatit sa poata fi orice. Asa sīnt toti oamenii puternici ai lumii. Azi sīnt atīt de convinsi de un lucru tocmai fiindca mīine pot fi la fel de bine convinsi si de contrariul lui.
(...)
( http://voxpublica.realitatea.net/freestyle/banalitatea-ipocriziei-14601.html )
Ah, as fi vrut sa-l pot cita pe tot! Am incredere in tine ca o sa-l citesti in intregime! Chiar si pct. 18....
P.S. Monica, folosesti eticheta de "sectant" intr-un mod impropriu sub-culturii (termenul e folosit in sens propriu, nu in cel peiorativ) acestui forum.
Voi erati "votantii", adica cei rationali-buni-si-destepti; noi eram "sectantii", aia usor dusi cu capu', remember?
![](icon_smile_big.gif)
Triunghiul portocaliu *
iileana spune:
Da, asa e, il apreciez mult pe Marius Oprea.
citat din mesajul lui Monnvas Pana una-alta ce gasesti in linkul catre Tismaneanu sunt FACTS, iar ce scriu fetele sunt INTERPRETARI. |
Tot FACTS:
"Marius Oprea: Chiar daca a tinut spatele Raportului Tismaneanu, Basescu ramine un om al sistemului.
Rep.: De ce a facut-o?
M.O.: Din ratiuni politice. Toata intelighentia romana a trecut de partea lui. De ce? Eu am fost de trei ori la Cotroceni pentru a-l determina sa faca acest pas. Mi se transmitea prin Claudiu Saftoiu ca presedintele Basescu nu e interesat de asa ceva, fiindca el a dus-o bine sub comunism, avea blugi, bani, casete video. Ceea ce spun e un citat. Martorul meu este Radu Ioanid de la Muzeul Holocaustului. (...)
Rep.: De ce esti veninos cu Basescu?
M.O.: Cum sa nu fiu? Basescu a avut dosar. Dovada? Procesul-verbal prin care se transfera acesta dintr-o parte in alta. Un om caruia i-a disparut dosarul poate fi descoperit dupa documente auxiliare, documente ce pot fi gasite in dosarele altora. Nu cred in schimbarile radicale, in schimbarea unui om, chiar daca Basescu a citit Raportul Tismaneanu."
sursa: http://www.catavencu.ro/marius_oprea_orice_om_sanatos_la_cap_trebuie_sa_aiba_ceva_cu_comunistii-1416.html
Triunghiul portocaliu *