Despre "anticomunistul" Basescu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

basescu nu numai ca nu e anticomunist, dar e si fost securist.

pe ce s-a bazat? pe naivitatea imensa a oamenilor care au crezut si cred in continuare toate sloganurile lansate de basescu. nici macar unul nu e adevarat. nu pot sa inteleg de unde atita naiviate

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

basescu nu e anticomunist, nu a avut trecut anticomunist.

conchita, sunt putini cu trecut anticomunist, sa fim drepti. Basescu nu e unul din ei, dar nici nu l-am auzit laudandu-se cu asa ceva.
Despre prezent, nu mai vorbesc, a facut-o Monica.
Nu prea ma intereseaza daca sunt toti de acord cu asta. Dar asta-i argumentul pe care-l ceri celor care l-au votat.
Si al meu. Desi, sincer, au fost multe altele pentru care l-am votat.
Daca o sa-mi para rau? Posibil...
Pana acum n-a fost cazul.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Cristina, eu sunt de parere ca Iliescu ne-a facut mai mult rau. Printre altele, nicicand romanii nu-s mai invrajbiti si mai neputinciosi in fata vietii. In plus, s-a distrus aproape tot ce a fost bun in periaoda lui Ceausescu.
Asta-i adevaratul genocid.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Cred ca ai dreptate. Sa ai tu sansa asta sa ramai in istorie ... a trait degeaba, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
basescu nu e anticomunist, nu a avut trecut anticomunist. deci, da, iileana et comp au dreptate sa se intrebe pe ce se bazeaza argumentul asta care apartine celor care l-au votat pe basescu si-l sustin in continuare.
reamintesc ca nu-s pro niciunul dintre astia doi. sunt regalista si as fi votat cu un independent, daca ar fi fost vreunul lasat sa razbata la suprafata.

E vorba de realitatea electoratului romanesc. Si eu cred ca Romania ar fi avut numai de castigat invitandu-l pe regele Mihai in 1990 sau votandu-l pe Ratiu in 1991. Dar e irelevant, pentru ca cei care gandesc asa vor fi mereu in minoritate. Daca Razvan Traian Ungureanu ar candida independent in cinci ani, ar castiga? Ma tem ca nu.

Intre cei doi, alegerea mi se pare clara. Desigur ca Basescu a facut cariera in comunism si a avut functii care cereau increderea sistemului. Ar fi ipocrit sa pretinda altfel. Dar faptele conteaza: macar el a citit condamnarea comunismului in Parlament, in mugetele lui Vadim et Co. Geoana s-a dus la Timisoara si a declarat ca el si partidul lui Iliescu sunt "urmasii lui Coposu" ... diferenta mi se pare evidenta. Si nu am avut de ales decat intre cei doi ... ceea ce e responsabilitatea electoratului: "la asa alegatori, asa candidat!".

Ar fi frumos daca electoratul Romaniei ar reflecta opiniile forumului DC. Dar mai e mult timp pana acolo. Pana atunci, trebuie sa votam pentru cine se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Geoana s-a dus la Timisoara si a declarat ca el si partidul lui Iliescu sunt "urmasii lui Coposu" ...

Inainte de a arunca asemenea dume pe piata, ar trebui sa te informezi nitel. Preferabil, din alta sursa decit OTV.
(Asta in cazul in care ai gresit din nestiinta.)

Radio Erevan va raspunde:

1. Da, este adevarat ca Geoana s-a intilnit la Timisoara cu PNT-CD, dar nu pentru a revendica pentru PSD pozitia de "urmas al lui Coposu", ci pentru a semna un acord de reconciliere, in care PSD (partidul lu' Iliescu) recunoaste, (pentru prima oara, dupa stiinta mea!) sub semnatura lui Geoana urmatoarele:

"Combaterea comunismului, ca ideologie totalitara si practica politica, a fost si este legitima si necesara.
Revolutia din decembrie 1989 a fost anti-comunista, nu numai anti-ceausista.
Vinovatia nomenclaturii comuniste si a celor din aparatul represiv, care au facut posibila teroarea, este reala si trebuie recunoscuta si condamnata public."

Mai mult:
"Partidul Social Democrat īsi exprima regretul pentru suferintele prin care a trecut poporul romān īn timpul comunismului, si din cauza violentelor si ilegalitatilor din timpul mineriadelor."
http://www.vestul.ro/stiri/2186/acordul-dintre-pntcd-si-psd-pentru-reconciliere-nationala.htm

2. Da, este adevarat ca un partid care este bucatica rupta din FSN are intentia de a se declara "urmasii lui Coposu", dar nu PSD, ci... PD-L.

"Potrivit unor surse democrat-liberale, PNTCD-ul condus de Marian Petre Milut se pregateste sa fuzioneze cu PDL. Mai mult decat atat, liderii democrat-liberali sunt dispusi sa renunte la denumirea de PDL in favoarea celei de PNTCD.
Daca aceasta miscare se materializeaza, atunci tot patrimoniul PNTCD va deveni proprietatea partidului condus de Boc. Cu alte cuvinte, infrastructura si istoria PNTCD vor intra, de fapt, in proprietatea actualului PDL."
http://stiri.rol.ro/content/view/506309/2/

------------

Citat:
macar el a citit condamnarea comunismului in Parlament

Rezultatele actiunii lui Basescu si felul in care si-a insusit/respectat aceasta condamnare a comunismului sint tratate in articolul de deschidere a topicului. Citeste-l, e interesant.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

basescu nu numai ca nu e anticomunist, dar e si fost securist.

Mai rau, poate ca nu e numai "fost" securist.
Asta este cheia problemei, asa cum e prezentata in articol.
Lucru pierdut din vedere de cei preocupati mai degraba de nervii mei si de cu ce ar trebui sa ma ocup eu inafara campaniei electorale.

Cred ca nici n-au citit articolul.
Care cuprinde date exacte si pozitii clare ale unor personaje: pozitiile de conducere detinute, in acest moment, in PD-L, dar si pozitiile detinute, de fix aceiasi, in... Securitatea ceausista.
Si descrie bizara nepasare cu care Basescu evita sa rezolve problema dosarului sau de securitate.

Reiau ultimul pasaj al articolului, poate macar asta va fi citit:
"Iar in cazul Basescu, sunt un pic uimit de lejeritatea cu care actualul sef al statului trateaza problema dosarului sau de Securitate. Ar fi fost, cred eu, o chestiune de siguranta nationala sa stim cine a distrus acele documente, daca le-a distrus, pentru a fi siguri ca nimeni nu-l santajeaza pe seful statului cu fapte com promitatoare din trecutul ceausist.
De fapt, aici este marea problema cu dosarul de Securitate a lui Basescu. Doar atunci cānd vom lamuri acest mister vom putea intelege si raportul dintre actualul sef al statului si structurile de siguranta nationala, cu radacini in fosta Securitate. Cine conduce pe cine?"

Cine conduce pe cine?...

Asta e intrebarea.

O opinie oarecum similara avea si CTP, de alegeri ( http://www.gandul.info/opinii/iz-za-seim-piccear-5161781 ) , care considera ca tura asta a invins "candidatul Securitatii".

Care candidat al Securitatii, sprijinit de servicii, a fost votat, cu lacrimi in ochi si speranta in suflet, drept... "anticomunist" si "izbavitor de comunism".

Isn't it ironic?

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Inainte de a arunca asemenea dume pe piata, ar trebui sa te informezi nitel. Preferabil, din alta sursa decit OTV.
(Asta in cazul in care ai gresit din nestiinta.)

Regret sa te informez ca nu se "prinde" OTV aici in Tol Galen. Se "prind" insa editorialele lui Patapievici, periodicul lui Tismaneanu si toate ziarele respectabile din lumea libera (eu elucubrez pe zona GMT-7).

Nerusinarea "declaratiei" PSD-ului este comparabila doar cu cinismul celor implicati (la fel cum A. Nastase tine lectii pe blog in loc sa se duca unde-ar trebui). Iliescu sa raspunda penal pentru studentii smintiti in bataie in 1991 si nu sa se ascunda in spatele unui nume de partid.

Presupun ca Basescu se opune in secret si publicarii listelor de informatori, si anchetarii celor responsabili pentru mineriade. Dom' Iliescu vroia sa le faca pe toate, dar nu l-au lasat "agenturilii straine". Cumva, au fost realizate in timpul lui Basescu, in ciuda zvarcorililor lui.

Ah, si Geoana e mai mult decat doar un sockpuppet pt. tov. Iliescu. Rrrrright ...

Mergi la inceput

Citat:

Se "prind" insa editorialele lui Patapievici, periodicul lui Tismaneanu si toate ziarele respectabile din lumea libera

Patapievici, Tismaneanu? Foarte echidistante surse. Daca nu "se prind" si editorialele lui TRU, n-ai facut nimic :)).

Daca ziarele respectabile din lumea libera nu au redat textul acordului semnat intre PNTCD si PSD, puteai sa il cauti in ziarele din lumea nelibera, ca sa poti vorbi in cunostinta de cauza.

Cu o parte din afirmatiile tale, sint perfect de acord.
Cu faptul ca ai plasat pe forum acea informatie flagrant neadevarata, insa, nu. De aia am si demontat-o.

Despre presupuneri... e ok, esti liber sa presupui orice.
Dar, on-topic si la obiect, cu privire motivatia promovarii, de catre Basescu&PD-L, a ofiterilor de Securitate insirati in articol, ai vreo presupunere?

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Citat:
Patapievici, Tismaneanu? Foarte echidistante surse.

Da, sunt. Am citit si rebuttal-ul lui Dan Iosif la raportul Tismaneanu, dar parca prefer ceva mai elevat .

Citat:

Dar, on-topic si la obiect, cu privire motivatia promovarii, de catre Basescu&PD-L, a ofiterilor de Securitate insirati in articol, ai vreo presupunere?

Sigur ca da: acesti fosti securisti si politruci au ajuns, prin gratia cetateanului turmentat roman, politicienii, oamenii de afaceri si benefactorii Romaniei de azi. Pentru asta, trebuie sa le multumim celor care au votat constant cu Iliescu pana in 2004 (guvernarea impotenta a CDR e inca un punct dureros). Acum din motive misterioase, Basescu s-a decis sa se opuna fostilor colegi, sa implementeze cerintele UE despre coruptie, drepturi, etc. Atata timp cat face asta, e foarte bine. Daca societatea civila nu-l forteaza sa-si respecte (parte) din promisiuni, n-o va face de la sine. Cine stie, poate-si va face calul senator? Sau ii promoveaza pe "baieti" - orice e posibil.

Un lucru e cert: de la el, ne putem astepta la schimbari pozitive (poate din motive negative). Va lua efort si atentie din partea populatiei - vezi propunerea mea de scrisoare deschisa la acest subforum. Dar de la Geoana-the-puppet-show, ne puteam astepta numai la spectacolul regizat de cei care-au manevrat nestingheriti in anii '90.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Patapievici, Tismaneanu? Foarte echidistante surse.

Da, sunt. Am citit si rebuttal-ul lui Dan Iosif la raportul Tismaneanu, dar parca prefer ceva mai elevat .

Ah, ai incercat sa acreditezi acea minciuna evidenta despre scopul intilnirii de la Timisoara, pentru ca asa ti-a comunicat... Dan Iosif???
Well, la chestii din astea deja nu ma mai bag. Poate la sub-forum-ul specializat...

In rest, de apreciat wishfull thinking-u' tau, numa ca:
Citat:
... acesti fosti securisti si politruci au ajuns, prin gratia cetateanului turmentat roman,

Nu cetateanul turmentat roman a promovat in inaltele lor functii personagiile securiste mentionate, ca n-avea cum, ci Basescu&PD-L.

Citat:
Acum din motive misterioase, Basescu s-a decis sa se opuna fostilor colegi, sa implementeze cerintele UE despre coruptie, drepturi, etc.

Asa se vede de acolo de la tine, de pe Tol Galen?
Ca de-aicea, de la locul faptei, nu se observa nimic de acest fel. Da' stii cum? Nimic!!!
Altfel, daca chiar ar fi facut Basescu ceva sa se delimiteze de lumea securista, nu exista articolul de inceput, nu exista acest topic si nu se mai povestea.

Presupun, la rindu-mi, ca s-a mers pe principiul "securistii nostri sint buni. Votati-ma!" Si l-ati votat. Ca el e Anticomunistu', cel emanat din spuma marii.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput