Despre "anticomunistul" Basescu
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_man.png)
beren spune:
Din Radio Free Europe online, May 18, 2007:
"Traian Basescu has taken seriously the promise he made in his inaugural speech,” said professor Vladimir Tismaneanu of Maryland University in the United States, a Romanian affairs expert.
“He promised he would cooperate with the parliament and the government in the fight against corruption, and against the destructive effects of endemic corruption on the state institutions' credibility. From this point of view, Traian Basescu has kept his promise. The fact that the government or some members of the government have decided to go a different way speaks about the choices they've made."
Tismaneanu says that another action initiated by Basescu -- the opening of the former political police’s files and their transfer to a study committee -- generated panic among those who are connected one way or another to the files.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iileana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui beren
Din postarile la acel subiect:
Acum ma duc repede la loc in banca, si am sa astept cuminte sa mi se dea cuvantul. |
![](bandit.gif)
Cam de gradinita reactia ta, nu gasesti?
Cum te-ai grabit tu sa-mi dai peste nas :)) cu spusele proprietarului forumului si, implicit, al brand-ului DC, de parca ar schimba/ar avea vreo legatura cu starea de fapt sesizata de mine...
Mai, daca as fi vrut sa induc suspiciuni la acel topic, imi postam chiar acolo, atunci, parerea. Ceea ce, dupa cum probabil ai observat, nu am facut.
Daca nu-i limpede, iti mai pot explica o data.
In tot cazul, daca tu, la 24 de zile de la inscrierea pe DC, deja te simteai "una de-a noastra" :)), meriti felicitari.
P.S. Ai mai incercat si pe alte forumuri frecventate de diaspora romana?
Triunghiul portocaliu *
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana In tot cazul, daca tu, la 24 de zile de la inscrierea pe DC, deja te simteai "una de-a noastra" :)), meriti felicitari. |
Ups ... nu cumva era un ritual de initiere de care n-am stiut? Oh-oh.
Ca parinte, ma simt ca "una de-a voastra" de demult, de cand am inceput sa citesc forumul in calitatea de tata. Pentru alte calificari de-ale mele, citeste-mi postarile de la diferite subiecte.
Acum, desi sunt foarte magulit ca transformi subiectul asta despre mine, propun sa ne intoarcem la Basescu ...
Multumesc pentru primire, bine v-am gasit.
iileana spune:
citat din mesajul lui beren Pentru alte calificari de-ale mele, citeste-mi postarile de la diferite subiecte. |
![](radtare.gif)
Pentru ca esti user nou, te invat eu: daca ai calificari de care doresti sa afle toata lumea, mentioneaza-le la semnatura, nu te baza pe disponibilitatea celorlaltor useri de a rascoli forumul dupa postarile tale, ca risti.
Acum, desi sunt foarte magulit ca transformi subiectul asta despre mine, propun sa ne intoarcem la Basescu ... |
Eu despre Basescu vroiam sa fie acest topic dar, nah, tu ai adus scrisoarea in discutie, cu insistenta si in ciuda faptului ca avea un topic dedicat.
Daca iti displace diversitatea parerilor exprimate, mai bine nu le cere.
Triunghiul portocaliu *
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui iileana Pentru ca esti user nou, te invat eu: daca ai calificari de care doresti sa afle toata lumea, mentioneaza-le la semnatura, nu te baza pe disponibilitatea celorlaltor useri de a rascoli forumul dupa postarile tale, ca risti. |
Ma tem ca n-ai inteles gluma ... sigh. Dintr-un review de articol de specialitate: "Dear correspondent, Your contribution fills a much-needed gap in the literature ..."
Inapoi la subiect: http://www.observatorcultural.ro/Coordonatorii-raspund-intrebarilor-revistei*articleID_20777-articles_details.html
Llaura spune:
Hai ma Ileana, mai da-i la naiba de pesedisti ca si-o merita...macar Tismaneanu e un personaj de un anume calibru in lumea academica, acolo la el la U of M calitatea de securist-nesecurist sigur nu i-a folosit prea mult.
In schimb pe tatuca Ilici l-am vazut eu cu ochii mei la BBC in 20 decembrie 2009 explicand mineriada din 1990 exact la fel ca acum douazeci de ani: elemente antisociale au perturbat linistea publica in Bucuresti si deci populatia a facut apel la mineri. (Nu stiu daca este interviul pe net pe undeva dar a fost halucinant, m-am ciupit sa vad daca nu cumva dorm si ma visez acum douazeci de ani).
conchita spune:
citat din mesajul lui iileana![]() Cam de gradinita reactia ta, nu gasesti? Cum te-ai grabit tu sa-mi dai peste nas :)) cu spusele proprietarului forumului si, implicit, al brand-ului DC, de parca ar schimba/ar avea vreo legatura cu starea de fapt sesizata de mine... Mai, daca as fi vrut sa induc suspiciuni la acel topic, imi postam chiar acolo, atunci, parerea. Ceea ce, dupa cum probabil ai observat, nu am facut. Daca nu-i limpede, iti mai pot explica o data. In tot cazul, daca tu, la 24 de zile de la inscrierea pe DC, deja te simteai "una de-a noastra" :)), meriti felicitari. P.S. Ai mai incercat si pe alte forumuri frecventate de diaspora romana? |
nimeni nu e profet in tara lui, iar eu am fost profet pe dc cand am zis ca romania are ce merita exact precis din cauza ca deoarece nu da nici o sansa, absolut niciuna oamenilor noi. Ileana, ti-am apreciat diligenta in clarificarea adevarului despre basescu si te sustin pana-n panzele albe cu asta, dar acum vad ca fiind pro-crinutul in felul in care esti cu Beren, nu e nici o diferenta de mentalitate intre tine si pro-basescieni si pro-geoananieni. pacatul lui Beren e ca e nou pe forum? nu poate avea o initiativa demna de o societate civila matura pentru ca s-a inscris pe dc de trei zile??? pai asa ati facut si la Ciuhandu, deci nici tu nu ai nici un drept sa te plangi de basescu. este cea mai fara echivoc mostra din romania de azi, sorry Iileana pentru franchete si sorry Beren pentru "primirea" facuta.
Beren, declar public ca sunt un fan al tau, esti o prezenta de calitate pe dc si sper sa nu te sperie zgomotul de fond si sa ramai. creste nivelul discutiei de 100 de ori de fiecare data cand participi.
![](japonez.gif)
iileana spune:
citat din mesajul lui Llaura Hai ma Ileana, mai da-i la naiba de pesedisti ca si-o merita... |
Llaura, eu ii dau la naiba pe pesedisti cu placere, dar comparatia nu a fost nici o clipa intre Iliescu si Tismaneanu, ce-ti veni???!!
Dupa cum topicul nu era despre comunismul lui Iliescu, (care, de altfel, nu a candidat acum la prezidentiale, din cite imi amintesc) ci despre "anticomunismul/antisecurismul" lui Basescu care a candidat si care (si) pentru asta a fost ales.
Triunghiul portocaliu *
iileana spune:
Cochita, deschide mama un subiect la zz pe tema asta. Despre ce i-am facut eu lui Beren si ce i-am facut eu lui Ciuhandu. Ca aici nu era vorba nici de una, nici de alta.
Triunghiul portocaliu *
conchita spune:
citat din mesajul lui iileana Cochita, deschide mama un subiect la zz pe tema asta. Despre ce i-am facut eu lui Beren si ce i-am facut eu lui Ciuhandu. Ca aici nu era vorba nici de una, nici de alta. |
hm, serios? citeam si eu topicul asta instructiv si interesant ca tot omul aka userul vechi
![](bibe.gif)
citat din mesajul lui iileana Despre scrisoarea diasporei DC: cind am citit acel topic, m-am gindit intii la naivitate, apoi la inutilitate (cine ar baga-o in seama?) si in final la greutatea a o concretiza (oare chiar toata diaspora DC sa vrea acelasi lucru? Si, daca se reuseste sintetizarea punctelor comune tuturor, cele extrem de generale, nu o sa iasa o apa de ploaie?). In plus, desi nu am prejudecati privind "vechimea" userilor, mi s-a parut bizar ca o persoana are initiative, in numele comunitatii DC, la mai putin de o luna de la inscrierea pe acest forum! Pentru crearea unui sentiment real de apartenenta la grup, consider ca sint necesare mai mult decit 24 de zile. De aceea, initiativa mi-a parut fortata. |
si io tot societate civila sunt, asa ca de-aia iau atitudine. daca tu crezi ca nu te-ai luat din senin, din iarba verde de initiativa cuiva si ai incercat sa-l desfiintezi (ca n-ai reusit) pentru ca e user nou...inseamna ca citatul de mai sus l-a scris umbra lui mircea la cozia si ii doresc sa primeasca misiva mea de protest, recunosc, naiva si inutila, am scris mai sus de ce.