Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *132*
Raspunsuri - Pagina 13
provista spune:
al meu se trezeste dimi pe la 7.30-8 apoi are o repriza de somn de pe la 11 la 13 si mai are una de la 16.30-18.30 apoi seara pe la 22.30
Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
provista spune:
aris i-am dat in seara asta cartof copt cu unt si branzica...mmm bun tare. am obs ca ii plac mancarurile mai lichide nu cele batoase si mai reci nu calde, si nu f pasate cu bucati in ele.
dragos tea mea
ramona7575 spune:
Aris, Stefan al meu are cam acelas program de somn, daca depaseste ora 19:00 il trezesc cu tv-ul aprins si ii cant usor la ureche "Greierasul toata vara, n-a putut nimic sa cante .... " (cil canta Iantu) e melodia lui preferata si se trezeste zambind de fiecare data, dimineata ii cant aceeasi melodie si ii spun "buna dimineata soare!!"... avea si el toane daca il trezeam dar am descoperit trucul .
Ramona - mama de bb Stefan - 8 luni
http://community.webshots.com/album/571784515YijojX?start=72
provista spune:
aris,bianca aveti cartea Hranirea copilului - Metoda Brazelton ?
intre timp m-am documentat, cred ca e din aceeasi carte puncte de cotitura.
dragos tea mea
aris26 spune:
provista - ma bucur ca a fost o idee utila. si lui Dragos i-a placut la fel de tare?
ramona - daca isi face somnul se trezeste cu gura pana la urechi, problema e daca il trezeshti cand nu a terminat incarcarea bateriilor. uite o sa incerc cu cantecelele lui preferate, poate am mai mult succes. merci de idee
25 martie 2009
aris26 spune:
nu e din puncte de cotitura. si aici trateaza alimentatia dar in hranirea copilului e mult mai detaliat. oricum eu zic ca am priceput ideea
Citat: |
citat din mesajul lui provista aris,bianca aveti cartea Hranirea copilului - Metoda Brazelton ? intre timp m-am documentat, cred ca e din aceeasi carte puncte de cotitura. Simona mamica dragastoasa de Dragos (28.02.2009) dragos tea mea |
25 martie 2009
dyana27 spune:
citat din mesajul lui Floric Dyana, stiu ca si mutzu tau si0a exprimat dorinta de a adormi singur si de a fi independent. Povesteam o data ca si Raresu la fel...il pun in patut , isi ia o jucarie si gata somnul. Chiar eram necajita ca nu il pot legana in brate sa il adorm, sau sa stau langa el (orice incercare il enerva si nu adormea)...Ei, ce credeti...de 3 zile incoace...gura nu-i mai tace...cand il asez in pat si plec (conform obiceiului). M-am gandit il fel si chip...ba ca nu ii este somn, ba ca nu e schimbat, ba., ba, ba,...cand colo ce credeti???? Copilul meu a descoperit adormitul in brate si acolo vroia sa adoarma. Acum, ce sa zic cand avea 5-6 kg nu putea sa iubeasca metoda asta.... Deci, Dyana, asteapta ca se intoarce tot la prima dragoste |
floric nu e cazul la noi... ca doar 2 zile a adormit singurel in pat seara; el in majoritatea cazurilor adoarme la titi, restul serilor in bratica la mami alintat la maxim
PRIMUL CRACIUN
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel minune la 8 luni
cum am venit pe lume
dyana27 spune:
citat din mesajul lui aris26 iuca - f scump(mai ales cand faci x2) pt halul in care o sa arate in f scurt timp. sau bine...io stiu cum or fi ai tai...cand aud ca Sofifi mananca in pat imi vine rau. pai al meu pana nu se scalda in castron si pana nu duce el cu mana lui la gura nici nu vrea sa auda de mancare |
mutzu meu mananca de obicei foooooarte cumintel; pe el il intereseaza borcanasul sau castronul sa le studieze, dar "testarea continutului" se face cu degetelul aratator doar; e asa de simpatic de mor langa el, ca cere sa vada ce e in castronel si dupa aia intinde un degetel asa delicat, il baga in mancarica, cerceteaza ce e acolo si dupa aia deseneaza cu el pe masuta; de obicei are o jucarioara (mai nou bomboane de pom colorate) cu care-si face de lucru; si obligatoriu o lingurita cu care "ma hraneste virtual pe mine"... dar asta de vreo saptamana, ca pana acuma nu s-a aratat interesat de activitatea asta; acuma imi da sa gust jucariile, linguroiul lui preferat cu care ne "capaceste"... si-l gust cu semne de buna purtare, ca mi-l indeasa in gura; aaaaaaaaa, si suntem la capitolul descoperirii biscuitilor.... facem dezastru in jur, dar si-i tine singurel si dupa ce-i mozoleste bine mi-i intinde si mie sa pap... se gandeste ca mami e batrana si poate n-are dinti
PRIMUL CRACIUN
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel minune la 8 luni
cum am venit pe lume
Monnvas spune:
citat din mesajul lui aris26 monnvas - asta cu aruncatul e o chestie a lui. ma gandesc poate greseti si tu undeva...nu stiu...ai incercat sa nu ii mai dai jucariile/suzeta etc dupa ce le arunca? si nici sa nu ai vreo reactie cand o face? pt ca am senzatia ca pur si simplu te provoaca, sa vada pana unde ii merge. sa nu te superi pe mine, ma gandesc doar cum sa te ajut pt ca sunt convinsa ca ai trecut de faza unde ti se parea amuzant |
Nu ma supar, nu ma supar, mi se pare normal sa mi se spuna cinstit ce crede lumea, ca de-aia am intrebat, nu ca sa-mi plangeti de mila.
Bineinteles ca am incercat sa il ignor. Reactia e asa: la suzi face scandal daca nu i-o dau inapoi, in schimb la celelalte obiecte nu mai face scandal. Eu cred ca pur si simplu e fascinat de rostogolirea lor si de zgomot. Stiu cand ma provoaca - face si de-astea - ca atunci insista sa ma uit la el cum le arunca, daca nu ma uit la el face aaaaa si abia apoi jap! si mai si rade cand face figura (de obicei cand arunca pe dupa pat, unde i-am zis de tz-shpe ori NU NU NU) Cred ca va trebui sa il hranesc si eu in premergator, chit ca mi-e greu, ca tre' sa-l alerg prin toata casa (in bucatarie nu incape, iar in rest am un soi de open space destul de lung).
Intind sa cred ca dupa o vreme se va plictisi, asa cum a facut-o si cu muscatul. Chiar, Vitamina mai musca? Al meu ma musca nonstop si acum, de cand i-au iesit dintii de sus, ma musca mult mai rar si mai bland si, in general, dupa ce gusta mana incepe sa-mi suga degetele (am scris si sters aici de nush cate ori ca sa nu sune aiurea)
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Kea spune:
Buna seara!
Aris, al meu dormea pana ieri de la 19-19,30 pana la 6,30, cu o pauza in care il trezesc sa-i dau laptic. Nu e trezire adevarata, ca el mai cucaie pana il schimb, iar cand bea laptele, e deja cu ochii inchisi. Ziua dormea dimineata o ora, pe la 8-9, apoi pe la 2-3 inca o ora jumatate.
Provista, si al meu tot casca si da semne de somn de la 16,30 , dar eu nu-l mai las sa doarma. Asa ca la 19 e culcarea.
Iuca parca intreba de ciclu. Si la mine primele au fost neregulate, in conditiile in care inainte de sarcina stiam exact ziua cand urma sa vina.
Cu scaunul de masa, nu stiu, eu n-as lua 2 din start. Poate dupa o saptaman iti dai seama ca mai practic era sa fie nu stiu cum. Si Keutu mananca in scaunul de masa, departe de orice perete, masa, sau alte tentatii. Nu primeste jucarii in timpul mesei pt ca in loc sa intre lingurita in gurita, intra jucaria, apoi intra amndoua, arunca jucaria mozolita pe jos si eu n-am chef de smotruiala dupa masa. Cand nu ii e foame, atata se zbate, se loveste cu capul de spatar, ca n-am incotro si trebuie sa-l scot de acolo.
Ce nu inteleg eu, voi spuneti ca ii lasati sa isi bage mainile in castron, sa se mozoleasca etc. Eu pana de curand ii dadeam din borcanele, iar acum ii gatesc o portie o data. Daca ii e foame, mananca tot tot, deci nici gand sa ne mai ramana de mozolit. Voi ce cantitati faceti de va ajunge si de pictat?