BRAVO SAGETUTZA, UNBOTICUTZ! Pufuleti 2010 (100)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Buna dupa-amiaza!!!

Felicitari Sagetuta! Felicitari Unboticutz! Felicitari Amir! Felicitari Lumsta! Felicitari Oana80!

Sa va traiasca bebelinii si sa va bucurati de ei!

La multi ani Alena si Natalia!!! Sa cresteti mari si sanatoase si sa va bucurati parintii!!!

Lalitica si Adina_bulina, sunt alaturi de voi. Cuvinetele sunt de prisos, dar Dumnezeu o sa le aranjeze pe toate cum este mai bine.

Pot sa dau si eu niste covrigi cu mar pentru mamici, daca pe gravidute le serveste Plateea cu bunatatile cele mai alese in fiecare zi?

Raportez ajuns la zi cu cititul. Sunteti divine. M-am distrat copios cu numerologia, cu podoabele doctorilor . Cris.dogarel cred ca esti o comoara la casa omului cu toate glumele si pataniile tale. Vreau sa-ti imparatasesc atitudinea relativ la programarea cezarianei. Cred ca declansarea travaliului nu face decat sa contribuie la stres, si sa ti se para ca suferi de doua ori. Dpdv fizic e mai bine cum zice Catalutza, sa nu fie programt, dar fizic intr-o saptamana iti revii, pe cand la mansarda e mai complicat...

Apropo, la nasterea naturala nu doare altceva decat epi (eu nu am facut hemoroizi). Dar durerea e destul de mare, nu atat rana, cat cusaturile. Si din cand in cand, cand suge bebe prea mult cumva uterul, ca se contracta. Tin minte ca intrebarea era "mai doare si altceva in afara de hemoroizi si taietura?" ca si cand ar fi putin...
Pe mine ma doare si spatele si sanii ca sunt in perioada de furie a laptelui. Si nici eu n-am putut sa dorm pe burta.

Alexutzzza, bine ai revenit ca nu te mai vazusem de un an! si mai da-i in cate ceva pe toti care incearca sa-ti faca zilele negre. Nu merita sa plangi! Spune-i sotului sa nu se impacienteze cu apa ca nu o sa faci inundatie. Dar e bine ca e gata pentru orice eventualitate. Multa santate la inimioara!

Beatrice, cred ca ar trebui sa te bagam in titlul ultimilor 4 capitole cu Hai Bea!!! Cand le citesti zilnic cred ca nu pare, dar cand recuperezi pare ca tu esti deja in travaliu si povestesti: mai o contractie, mai o durere, mai arsuri. Dar imediat dupa asta iti mai dai cu parerea de una de alta si imi dau seama ca Ivan face doar misto.

Onitza, cu multa intarziere La Multi Ani! La fel Cris.mario! Si tuturor copiilor si sotilor cu numele acesta!

Despre bagajul de spital... torsoanele musai, restul se rezolva. Eu am consumat 10 numai in travaliu. Eu am stat in rezerva cu baie si am fost destul de relaxata cand mergeam la sushu. Dar cred ca nu e usor sa mergi la toaleta comuna si sa cari vata, compresele sterile, servetelele umede si hartia igienica si sa intri/iesi sa te speli pe maini dupa fiecare operatiune... Deci torsoanele rules. Si oricum de cand am venit acasa tot din alea folosesc.
Bebe meu a stat o zi la prematuri si intr-adevar nu i-a trebuit nimic. Doar pampers. Cand l-au mutat la bebelusi i-am dat hainute si crema de funduletz si servetele.
Eu am abandonat camasa cu vedere la sani. Am cerut de acasa niste maieuri mai lungi pe care le foloseam pentru plaja si le-am purtat pe alea. Motivul: caldura si am vazut atatea mamici cu dansele pe-afara de mi s-a acrit. Stiu ca maternitatea e cel mai frumos dar al femeii, dar camasile alea mi se par horror. Cred ca sotul Alexutzzzei ar fi fost distrus de lipsa de decenta . Apropo Alexutzzza, nu face invitatii la spital in cel putin prima zi dupa operatie. Eu am stat in salon cu o fata care a doua si a treia zi era foarte rau. Nu-si putea tine bebe in brate decat putin ca o durea burtica, nu putea merge la baie singura ca-i era team sa nu se mai ridice...stiu ca tu esti foarte activa, dar nu exagera!
Eu medicamente n-am avut decat vitaminele si metalele. Cand am venit acasa mi-am luat niste supozitoare cu Diclofenac ca-mi dadeau la spital si-mi trecea durerea de la ata dar acasa am citit ca nu sunt bune pentru alaptat, so nu-mi mai trebuie.
Ca sa sintetizez bagajul de spital pentru nasterea naturala:
- torsoane (cat de multe ca nu strica)+ orice tampoane marime mare care sa se lipeasc de chilot (ca un back-up).
- pampersi
- papuci
- camasi de noapte + un halat (daca acceptati un sfat nu va luati pufoase, e foarte cald in spital)
- chiloti (de baba dar nu gogosari sa nu stea tamponul pe ei)
- sapun, pasta dinti, periuta, roll etc.
- garmastan
- servetele umede (si pentru noi si pentru bebe)
- doua aleze musai (una pentru tine, cel putin in prima noapte si pentru cand il schimbi pe bebe)
- crema de funduletz bebe
- hainute bebe (doua costumase cu totul si doua body-uri, paturica si un fesulet) pentru doua zile de spitalizare
- brau
- 2 prosoape
- sosete
- cana si pliculete de ceai pentru lactatie, mancare
- o carte.

Nu stiu cat mai pot sa scriu ca puiul molfaie in patut, dar lista este completa. Eu am avut pompa de san (nu am folosit-o), o caruta de cosmetice (idem), hainute de bebe...un vagon, termos, tacamuri, cate si mai cate de nu le mai tin minte.

La scosul din spital bebe a fost imbracat cu un body, un costumas de interior, manusi in manute, fes in cap si o caciulita mai groasa peste (mama ) si cu totul infipt in cosmonaut. Si apoi in scoica. Inutil sa mentionez ca bebe nu lua contact cu nimic din scoica, asa ca spalatul meu n-a facut decat sa-mi dea de lucru. Mama zice ca trebuia sa-i pun si o esarfa pe fata sa nu raceasca... nu s-a materializat.

Trimit mesajul asta si mai scriu.

38+

AMR 2 saptamani!

Bebe e complet dezvoltat. Sa vedem cand o fi pregatit sa ne cunoasca :).

Tati zice sa vii vineri, de ziua bunicului. Dar tu vii cand stii tu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KarmenS spune:

Maine implinim si noi 36 de s,intram oficial in luna a 9 a Multumim lui D-zeu ca am ajuns pana aici si sper ca bebe sa-si tina promisiunea si sa mai stea macar o saptamana!
Am schimbat si semnatura asa in avans cu o zi ca nu mai am rabdare!
AMR nu pun inca pentru ca nu vreau sa-l ispitesc cumva!

Carmen 36 +

Mergi la inceput

Rad singura de semnatura mea. Bebe al meu a venit fix de ziua lui. Stiti de ce? Pe 5 aniversau ai mei 30 de ani de la nunta. Pe 7 - sf. Ion - socrul aniversat. Pe 8 - ziua de nastere a socrului.

Era o melodie cu m-am nascut de ziua mea... asta e Alexis.

38+

AMR 2 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

bea, super tare buni a ta . pai cand mai vine intreba ce sa faci sa intri in travaliu, sa dureze 3 ore, sa nu doara deloc, sa iasa Ivan lin si sanatos, pe cine sa pui pe pat sa vina lapte rapid si mult si, mai ales, ce sa facem sa scapam de colici, sa doarma bebeii noaptea toata, ziua doar sa pape si sa cante si sa gangureasca, sa slabim in 3 saptamani tot ce am luat in sarcina, etc, etc
cand ai raspunsurile, nu le pune aici, baga-le repede in calculator, la gramada, scrie un ghid-carte- manual de utilizare in sarcina si lauzie si o sa vezi ce te umpli de bani din best-seller

Cris, 37+cu Ema si Ana(2003)
poze
AMR cam 8 zile!

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o intreb data viitoare cand vine, sa vedem ce are de spus!!!!!!!!!!!
si facem best seller!!!!!!!!!!!!!!!

Poze
Bea 39+ cu Ivan Matei

Doamne ajuta sa nasc usor!!!!!!!!!!

AMR.....numai Dumnezeu stie....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elena_iulia

Bebicul meu cred ca asteapta ziua lui Eminescu mai stii ce geniu o iesi

Elena 38+ cu Iustin

aoleu ce ne mai incearca pe noi glumele..........
pai..mai stii ce geniu va fi??????????

Poze
Bea 39+ cu Ivan Matei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

credeati ca trece ziua de azi si nu vine nici un pufulet? nuuuu
am primit un tel de la Amir10 care ne anunta nasterea puiului ei Radu Stefan de 3,500kg,nota 9,cezariana cu rahianestezie

a incercat intai natural dar dupa ore bune de travaliu avea dilatatie 2 asa ca a recurs la cezariana

Mihaela 37+ Miruna si Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
INCA UN PUFULETE FARA GALERIE INAINTE DE NASTERE.......................

SA FITI SANATOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BUN VENIT PE LUME BEBE GRASUNEL!!!!!!!!!!!!

Poze
Bea 39+ cu Ivan Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Amir10 FELICITARI!

unboticutz sa treaca repede complicatiile si sa nu doara!

ratusca F tare cu Excelu! mie imi place Luca Ioan dar voi alegeti ce ati parlamentat pan la urma? care e rezult?

ROCO si DECENULA multumim de vizite! super cele ce ne scrieti! admir atitudinea amandorura! ce ma bucur sa va aud fericite cu bebeii acasa! In loc sa fiti voi stresate si crizate si sa va plangeti intruna de nopti nedormite si plans si colici si etc... suntem noi mai rau Bravo fetele! tineti-o tot asa!

cristies multumesc de urari! m-am distrat cu inundatia! mult laptic si bebe sanatos!

Cris D am observat si io lipsurile Arwen chiar ma ingrijoreaza, hai ca nikole a mai aparut mai recent, dar arwen nici p mess nu pra am vazut-o. si apoi mai e cineva care mie mi se pare ca nu a mai scris deloc: lilik...Ce ne facem?

37+ Yannis

Mergi la inceput

cristies bine zici tu...bebe ivan face misto de mine!!!!!!!!!!!!!!!!

ce zici tu acolo ca si in travaliu iti curge una alta p-acolo???????????
haoleuuuuuuuuuuuuuuu

oooof offfffffffffffff mai mai

roco super bebe!!!!!!!!!!!!!!!
ai grija mare de el.............
sunteti frumosi!!!!!!!!!!!!!
sa fitti bine si sa iti vina lapte mult sa nu trebuiasca sa ii dai formula.................

da..ivan iara face ravagii..........ioiiiiiiiiiiiiiiiiii
baiatul asta are ganduri ascunse.............sau nu stiu ce are..........:)

Poze
Bea 39+ cu Ivan Matei

Mergi la inceput

nu stiu lillik de ce nu apare...............
o fi bebe ei chiar asa de rau?????????
sau nu o fi avand timp de nimic???????????????

cine stie nr ei?
sa ii dea un sms macar..........???????????????
ca eu nu il am..........

alexutza ce mai faci???????????????
relax............mama ...relax.............

Poze
Bea 39+ cu Ivan Matei

Mergi la inceput

Acum am vazut primul mesaj. Am fost cat o zi de post... si am uitat sa zic de buletin si de banuti care cum stiti ca aveti de dat dar neaparat bancnote de 5 si 10 lei. Nu spun ca mi s-a cerut, chiar nu a fost asa, dar exact cum a zis Catalutza, zambetele erau contra cost.

Acum de noi. Maine ma duc sa-mi scoata firele (apropo, doare?) si ma declar ready de orice daca imi trec si sanii.
Bebe in schimb...are icter si cred ca si colici in acelasi timp. Si noaptea program de plans. Deocamdata nu vreau sa-i dau medicamente, mananc eu seminte de marar (jumatate de lingurita la o masa) si beau ceai de colici. Am insa sab simplex cumparat pentru orice eventualitate. Eu zic ca eu am fost de vina pentru starea lui pentru ca in ziua in care l-am adus acasa am avut musafiri si am mancat niste tort si niste varza murata. Eu stiam ca apar la trei saptamani, d-aia nu mi-am facut griji. Dar m-am inselat.
In rest... e un dulce. Face niste zgomote de mori de ras, l-am poreclit ventuza. Nu stiu cum sa-l dezvat de ele ca ma gandesc ca inghite aer...dar tot e dulce. Zambeste, se-ncrunta si papa. Iar cand doarme... e fix un ingeras. O sa pun poze curand.
Eu insa sunt cam lenesa. Mananc si stau pe langa el. Dar e mama la noi si ma ajuta ea momentan sa nu simt ca ne naclaieste praful sau rufele de calcat. Mai profit si eu un pic .

Felicitari Andre_lina pentru descoperirea lui Tudor! Cris.dogarel, Ana a supt degetul din prima zi? Adica in loc sa se zgarie ea a inteles ca poata sa faca liniste. Ai un copil de nota 20.

Mariucasara, vroiam sa-ti zic ceva si nu mai stiu ce...aaaaaa, ba da. Nu numai tie, mai sunt fete nerabdatoare... cica la 38 de saptami implinite sunt la limita cu plamanii. Cel putin baieteii.

Si o constatare din spital. Fetite nascute la 40+ saptamani...cata frunza si cata iarba. Din solidaritate feminina zic ca in sfarsit s-au destupat femeile cat sa fie mai puturoase decat barbatii, daca ma gandesc ca-mi vor fi nurori... nu mai sunt chiar asa de entuziasmata de saltul evolutiv. Dar m-am distrat cu mamicile lor...

38+

AMR 2 saptamani!

Mergi la inceput