**Zmeurici de iulie-august 2009 (23)**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

a facut Edi al meu kk mai moale
I-am dat 2 lingurite de suc de pere, si uite ca dupa cateva ore a facut fara efort.
Maine introducem para, as fii vrut sa mai astept, dar e o urgenta, nu avem incotro.

Alinutza super ca te tii de sala si bagi de toate, macar acum cat are cine sta cu Eric.
interesant ce zici de vaccin...chiar ma intreba mama daca il facem. ea saraca are probleme cu inima...soacra cu plamanii... nu stie daca sa-l faca sau nu. ii voi spune ce ai scris aici despre el.
Pony ma bucur ca e ok Raducu, doamne ajuta sa fie tot la fel. sa vezi tu ce baiat se face!
Dr. de la noi cam 2 ani zic, sa se vindece bine uterul taiat, sa se refaca tesuturile. mai asteapta putin ca nu e foc....acusi facem 1 anisor si te apuci de treaba. la cat mai multe lunite frumosului!
Dienutza sper sa scapati fara reactii adverse.
Solike felicitari pt. dintisor!
Moniland pai nici Edi nu prea stie sa pape cu lingurita. ce bebe stie? doar ca trebuie sa avem noi rabdare. azi i-am luat lingurite mai inguste, ca aveam dintr-alea late, luate pt. marco si a inceput sa ma certe sotul. vad ca ne descurcam mai bine cu astea.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

In reluare,seara buna,fetele!

Lucia,nu stiu dupa ce ciresi si visini ma vezi tu insa nu-i bai,eu recunosc ca-s vehementa cind e vorba de alimentatie de copii,am tot citit si vazut,din pacate,ca greselile parintilor din frageda pruncie pot avea urmari pe termen lung,de la obiceiuri alimentare gresite pina la boli,etc.
In fine,acum nu stiu sigur cum voi face insa la fata am facut asa,am fost multumita si vad ca schema asta inca se recomanda:
-in prima faza,orice aliment nou am dat pt o sapt,de la o lingurita la 7
-am inceput cu morcov,cartof,mar,banana,para.Dupa aceea i-am dat combinat morcov cu cartof am pus si o lingurita de ulei de porumb(ma rog,porumb nemodificat genetic,acum vad ca scrie si pe pungile de malai din Ro )
I-am dat de pe la 5 luni(atunci se recomanda putin mai devreme,e vorba de 2002)deci s-au facut 7 luni pe noi cind am inceput sa-i dau broccoli,mazare,porumb(este vorba de un soi dulce de porumb,ii spune zuckermais),plus combinatii cu legumele anterioare.
Aici,in schemele noi de diversificare,scrie ca poti sa-i dai si bucatele din legumele respective,sa le ia in minuta si sa le deguste,sub stricta supraveghere.
De la cca 8 luni i-am dat carne,peste,conopida,telina(am vazut ca multe scrieti de telina,sa stiti ca-i alergena,pe-aici pe multe produse scrie ca "in produsul acesta pot fi urme de telina,atentie pt alergici"),pastirnac,dovlecel,piersici,ou( galbenus fiert tare dar nu uitat pe foc pina cind se depune stratul ala gri-albastrui pe el,albus dupa un an),iaurt numai natural,brinza de bebei(exista la borcanel bio,de ex,de la Hipp cu diverse fructe sau simpla,am facut si eu brinza in casa cu pastila calcica din Ro dar nu i-am dat,nu mi-a placut cum era,fada,inecacioasa),avocado,rosie fara coaja,mango(piureul de mango cu brinza de bebei era delicios),se pot da boabe de struguri curatate de coaja(desigur fara simbure,din alea din care se fac stafidele ).
Se poate da si portocala,mandarina dar eu nu i-am dat pt ca se irita la fund,prea acide,afine,sparghel,grepfruit.Piureul de afine (era unul delicios de la Hipp)e bun pt cazul de scaun moale,stringe.
Din ce am citit abia incepind cu 8 luni sistemul digestiv al bebelusului e gata,cam de atunci nu ar mai trebui sa gasim in scutec bucatele nedigerate.
Sigur,pe parcurs te cam prinzi ce-i place bebelusului,ce combinatie prefera.A mea era sigur fan de morcovi .
Acum cu spanacul e cam problematic,cica e una din culturile cam cu nitriti,e nu i-am dat decit mai tirziu.
Ficat de pui nu i-am dat,e f controversat(sunt si pe forum subiecte pe tema asta)pt ca in ficat se metabolizeaza cam tot ce primeste puiul,cei din comert,primesc de multe ori antibiotic preventiv si cine mai stie ce mai primesc .Din ce am citit,si aici puii bio primesc 10% hrana neconventionala,acum cit e 10% nu stiu in schimb is total diferiti la gust de cei ne-bio.
Eu carne de vita i-am dat ocazional,pe-atunci era faza cu vaca nebuna si in plus,carnea asta se oxideaza f repede si in supermarket o dau cu ceva ca sa fie rosie si frumoasa(nu-mi amintesc substanta,gasiti pe tavite scris).
Cam asta a fost in mare,biscuiti i-am dat f tirziu(dupa 10luni),intre mese,il tinea singura si il rodea(din cei fara zaha,Hipp),cereale tot tirziu ,spre 11 luni,seara(era ea grasuta,11,2 kg la un an).
Sigur,alimentul de baza in primul an trebuie sa fie laptele,la un an avea 2 mese de lapte,dimineata si seara.
Alimentele noi,la inceput,se introduc intre mese,sau ma rog cu o juma de ora inainte de masa pt ca totusi laptele trebuie sa fie de baza si din cauza noutatii,s-ar putea sa-si piarda interesul pt lapte.
Acum eu si cu ardeiul am avut retineri,in vremea aceea la testele eco care se faceau,mereu ieseau cu pesticide si nitriti ,la fel ieseau si piersicile asa ca i-am dat de la borcanel(Hipp).

Solike,Töpfer are produse f bune,si noi bem lapte de la ei(Lactana 1)si vreau sa-ti zic ca au fabrici nu departe de noi,un coleg de-al sotului a lucrat acolo multi ani ca chimist si zicea ca sunt f seriosi,rigurosi,au iesit bine mereu la controale si nu fac rabat la calitate.Sigur,o sa-i iau si eu cereale.

Alinutza,azi am citit un articol la nemti cum ca OMS zice ca virsta asta,copilasii alaptati la san(ma rog,e vorba de lapte matern)e normal sa aiba 8-14 mese.Ii dai Aptamil HA 2(stiu ca cel putin,cind il bea Marie,numarul 2 era de la 4 luni)?Daca nu-i dai HA 2,cu HA 1 nu se satura.Prin sept citeam pe un forum(din pacate,nu-mi amintesc care,atunci am citit pe multe)ca numai Töpfer si Humana au lapte original facut aici,restul au formule facute pe nu stiu unde(parca Slovacia,Polonia)si nu-s asa gustoase ca cele originale(asta apropo ca ziceai ca parca are gust de conservanti).Asta pot sa cred ca stiu din proprie experienta ca niciodata o firma producatoare de ceva(de la formule,la paste de dinti,sampoane) nu o sa dea reteta EXACTA a unui produs,ci o reteta asemanatoare deci poti fi diferente de gust.De cerealele Holle nu am auzit,unde sunt produse?Eu nu m-am uitat chiar f atent,dar am retinut produse de la Töpfer,Alnatura(am parere buna si despre ei,desfac marfa in magazinele dm),Hipp,Milupa.

Giova,eu ii dadeam piure de para de la Hipp(pere din soiul Williams-Christ ii zice pe-aici).

Seara faina la mamici si zmeurici!Mai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Revin amu ni...ca greu cu bb la deal, la somn
Giova multam fain!o sa merem si pe Araduluisuperbe pozicile, chiar ca o sa aveti amintiri frumoase cu puii mici
Alinutza sar'mana!Ce nu intelg eu de ce palarie musiu Cercel a spus ca inclusiv cei cu autoimune pe langa alte cateva categorii tre sa faca de musai, ca altfel dezv un balaur cu 7 capete si au risc mai mare de deces? Adica vacci poa sa deie boala autoimuna iar el zice altfelSa mor daca mai inteleg ceva...si acum nici nu mai stiu dc sa faca al meu au ba
Adriana parca zicea ca varianta din strainatate nu se gaseste la noi.Aia o fi mai buna?Ca totusi creste nr de imbolnaviri si am inteles ca varful inca nu a fost atins
Alina m-ai intelesO sa salvez mesajul tau.Legat de nitrati stiam de morcovi ca au...m-am pus sa dau search pe net si m-am ingrozit, ca de fapt cam majoritatea radacinoaselor le au si salatelor(cred ca urzica da nu aia de langa sosele)e cea mai fericita,siguraVestea buna e ca multi din nitrati se distrug prin curatarea cojii,spalat mult si la fierbere pe aburi.Se spunea ca pt BBei e bine sa folosim morcovi mici, tineri.Oricum am de gand sa nu fac exces nici de ei si nici de cartofi,care sunt mai amidonati.Cred ca voi incepe cu pireul de fructe si ma mai documentez pana cand incepem.
Moniland spunea de para ca nu cruda...offfffff palarie si cactusi, ca tare greu e sa decizi cum e mai bine pt bb.O sa caut si eu sa iau legume si fructe proaspete, bio
La cartofi am inteles ca e bine sa fie fierti in coaja ca isi pastreaza mai bine vitaminele si mineralele.
Am mai gasit un site cu retete pt bebei, pt cine e curioasa e babyonline.ro si despre diversificare pe suntmamica.ro
Revin azi ca ne-a mirosit ca nu sunt langa eabad mamy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Buna dimineata, mamici!

Revin si eu dupa o zi de rau, rau, nu gluma. (varsam tot ce inghiteam, inclusiv sucul de mere si apa cu lamaie) Mi-am facut si eu duminica de cap cu niste junk food si sangria si am facut o ditamai indigestia. Dar asa am descoperit bilutele homeopate, care m-au pus pe picioare imediat.

Aseara i-am dat si noi prima oara cu prima oara cu lingurita! Apa de orez. Mama, mama ce i-a placut! N-a lasat un strop sa curga pe el. Intindea manutele sa apuce lingurita si cescuta (cred ca stie baiatul ca mama ii pregateste BLW).

M-am cam speriat ieri, imi scazuse laptele de la starea aia de rau si deja ma gandeam ce mamici care alapteaza cunosc pt o masa pt Filip. Slava Domnului ca n-a mai fost nevoie.

Solike, felicitari pentru dintisor!
Imi pare rau ca te simti rau! Daca poti, ia legatura cu un homeopat, parerea mea. Eu vaccin antiporcina n-as face nici cu forta.

Alina multumim din nou pentru informatii. Nici nu ma gandeam ca spanacul are nitriti sau ca telina e alergena. La fiecare mesaj al tau mai invat cate ceva.
Inteleg ca fierul nu trebuie dat preventiv, fara analize, de la 6 luni?

Stie cineva batoane de cereale pentru bebelusi de 6 luni? Sau o alta forma de cereale care sa poate fi mancate de bebei fara lingurita?

Ca alternativa, daca nu gasesc cereale batonase, si eu tot la Topfer ma gandesc.

Alinutsa, si Filip papa des. Nu i-am numarat mesele, dar papa aproape tot timpul.

Fetelor, pe la BLW nu mai dati?

Happy-mami de Filip, 1 august 2009
La 5 luni

www.youtube.com/watch?v=WsDLEiVGqsQ&feature=player_embedded" target="_blank">25 de motive pentru a fi vegetarian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

'neatza,fetele dragute!

lucia,asa e,cam toate radacinoasele au una alta,pe morcovi si cartofi ii mai cureti insa prin toate revistele scrie ca majoritatea vitaminelor stau la limita cu coaja si de ex,daca ai incredere totala,morcoveii aceia dulci si tineri sa nici nu-i cureti,doar spalati bine si folositi.Cureti coaja cit de subtire poti,mai ai sansa sa mai lasi ceva vitamine pe-acolo.Asa si casatravezi stiu ca-s plini cu de toate si daca teoretic e bine sa-i mincam cu coaja,practic eu nu am curaj,ii dau fetei curatati.Mere ii dau cu coaja de pe la 3 ani(altfel nici nu ii plac),iau din acelea mici,bio.Practic la mere cu coaja e vorba si de mai multe vitamine si coaja are rol si de balast(ajuta la digestie).
Prin fierbere se distruge intii vitamina c,daca va uitati pe borcanele,pe marea majoritate scrie ca au vitamina c,in fabrici pun suplimente de vit c.
Acum de culturi bio la tarani,ce sa zic,am mari retineri ca sunt chiar bio.Chiar daca,de ex,matusa mea de la Recas nu pune decit gunoi si balegar,vecinul pune si azotati,si nitriti,si nu stiu ce iar prin circulatia apei in natura,ajung si la cultura matusii asa ca nici ai ei nu-s chiar safe .
Eu pere si piersici i-am dat de la borcan cit a fost bebelus,am avut mai mare incredere in alea pt ca totusi sunt controlate strict mincaricile de bebelus,pe cind perele si piersicile din supermarket,nu-s chiar controlate,arata atit de perfect incit nu pot fi 100% naturale .
Citiva ani buni,i-am dat fetei piersici curatate pt ca la piersici an de an citisem ca erau gasite cu chimicale,chiar si cele bio si macar curatind coaja,au ramas mai putine chimicale...dar si mai putine vitamine .Asta e!

Da,si salata alaturi de spanac au nitriti si pesticide insa salata nu se prea da la bebelusi,spanacul am vazut ca se tot da la bebei.

noce,batoane cu cereale sunt de la un an,sunt de la Hipp sau Alnatura,cu diverse combinatii de fructe,cu miere,unele au zahar brun sau chiar fara,doar ca fructele respective sunt dulci.Sunt tare gustoase dar cred ca la 6 luni sunt prea mici,nu prea se topesc in gurita.Eu cumpar si ii pun fetei la scoala ,se pot consuma la orice virsta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Noah vad ca sunt singura pe aici.Asa ca ma monologhez
Alina multe multumiri pt info!Sincer tot am incercat sa ma uit la rafturile cu mancare pt bblaci dar nu am avut sanse sa ma destrabalez si sa pricep ceva ca nu era timp cu pupa de chestii de-asteaFacem tot in viteza si noroc cu voi pe aici ca aflu de varii produse.Buna treaba cu branza!Amu m-am dumirit si io cum e treaba cu laptele de mu.Deci enterdictie doar la lapte, nu si la derivate branza si iogurto.Imi place reteta lu' Pogos de iaurt.O voi incerca.Cat despre zarzamiciuri,fructuri si legumuri bio chiar la bio ma refeream, nu de la sat neaparat ca stiuuuuuuuu ca nici porcul nu mai e ce-a fostE un magazin bio langa clinicile noi si mai e unul in Auchan.Nu stiu ce-o fi de cpu' lor, stiu doar ca m-am socat de pretul rosiilor si aratau prea stricate(exces de zel ca sa arate ca sunt 100%naturale? )Pt pupa loghish ca vreau naturelo, dar cand ma gandesc la pret dc toate sunt precum rosiile alea...faza e ca la inceput nu va manca decat ft putin si in principiu tre sa fie proaspat, sa vad cum jionglez...sa nu ma ia cu friguri tropicaleCat despre puiu, eu de mult timp ma axasem pe porc(stiu,nesanatos)da toti puii din comert aveau un gust...bleax!acum am gasit pui de crevedia si sunt tare incantata de el, chiar are gustIti dai seama ca nici puii de carne de la sat nu mai sunt ce au fost, ca tre sa se faca de 3-4 kile intr-o lunaCu spinaciul cred ca iau ori borcanel bio ori iau spinaci din ala tinerelu', fraged cu frunzulite mici-mici.Ca ma gandesc ca nu au timp nitratii sa danseze conga in ele.Si am mai citit ca (,)conteste si daca tii chestiile in apa macar o oara, ca si aia mai spala nitratii.Mda, cojile au vitamine da' nici nu ma strofoc dc laptele e baza primul an, oricum facem cat putem de bine.
A mea nu sta singura in fundulet.Adica sade ea da' ft scurt timp.Deci e bine cum ghindesc, sa mai stau cu diversificatu' o tzara. Initial cand am citit schema ta cu 7 zile/aliment ma gandeam dc nu se plicti BB de el.Dar apoi m-a stafulgeratca dc nu s-a plicti de tzitzi atatea luni nu s-o plicti o sapta.Oricum gusturile nu se discuta, si o sa-mi zica ea ca stie sa zica dc e bine ce-i propun si ii convine au ba
BTW Alinutza felicitari pt ginerel care deja paseste???wow!spune-i sa nu se grabeasca sa vina dupa fata ca nu o poate lua decat cu tot cu soacra, ca noi dormim cu mami si papam tzitziEu am burta de obeza nu de gravi, se revarsa...
Flosideea ti-am vazut puiutza ca o pisicuta cu dintisori la purtator!ft dulce!
Daniela bine ati revenit!Felicitari pt dintuci!
Pony si eu stiu ca 6 luni de la nastere pana la o noua sarcina e sufi.Amu ni cum spunea si Badurox nici eu nu ma simt in stare sa duc o sarcina, sunt exact la fel ca ea:cu ameteli si ft slabita, ase lipsita de vlaga.Sincer cred ca sunt pe chilot automat si functioneaza la maxim faza cu uitatul la BB si-mi trece de batranetiDar si eu dc ne ajuta DD as mai vrea macar un BB.Poate la anu'ca vreau sa merg si eu in conced la mare cu papusa, sa ma relaxez iar pupa sa se aerosoleze si sa culeaga D din soare si sa faca baie in mare.LM lunite pt Raducu!!!
Mai vb.Va pupacim tufa dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pupici zmeurici!

Am ajuns si eu sa deschid DC-ul aseara si am scris doua randuri care s-au dus ...

Am ajuns acasa sambata seara. A fost foarte frumos dar ... greu. Am poze aici: http://picasaweb.google.ro/cornelianis/2010Ianuarie#

Vladimir s-a comportat ok pentru prima lui iesire mai lunga. A rezistat fix 400 km ladus si al intors in masina, dupa care a tot inceput sa se bazaie, de a trebuie sa dau din maini, din zdranganele si sa cant (sunt dezastru ), ca pe mine ma vroia , zumzetul si cantecele copiilor nu il impresionau.

Mi-a mancat si urechile asa de foame i-a fost. I-a priit aerul de munte. Nu a acceptatlegumele la borcanel de la Humana (singurele fara carne pe care le-am gasit - ca inca nu i-am dat carne), asa ca am luat "la pachet" piure facut acasa si i-am dat patru zile. L-am tinut la frigider si copilul nu a avut nimic . In rest ne-am bazat pe fructe, fructe cu cereale (ca nu se satura) si lapte. A baut la lapte... Acasa si-a revenit

In alta ordine de idei, Maria are pneumonie. Singurele simptome au fost tusea (o tuse groaznica) si paloarea. Ea are o sensibilitate pulmonara. A mai facut odata pneumonie, plus bronsiolite. Of... Medica de familie mi-a spus ca aproape sigur ce am avut noi inainte de Craciun a fost porcina, ca toate simptomele au fost ca la carte si ca al AMria e posibil s afie o complicatie. Totusi doar a ascultat-o la plamani, nu i-am facut radiografie. Ma bazez pe faptul ca doctorita noastra nu s eaventureaza sa dea diagnostice si tratamete dure de obicei. Am fost de n ori la ea cu tusea Mariei si mereu ma asigura ca plamanii sunt ok.

Am inceput si serviciul si sunt cam aeriana din nou. Trebuie s ama reobisnuiesc. Timpul meu pe DC e redus substantial, dar mai intru sa va zic una-alta si sper sa va citesc constant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Buna fetelor
Am inceput si noi diversificsrea de 2 sapt....mai exact cd a implinit 5 luni.....
I-am dat suc de mere prima sapt si ii place ii dau cu lingurita ....
A doua sapt i-am adaugat si putin suc de morcov care nu prea ii place dar il papa..... si azi iam amestecat putin suc de mar cu putina banana facuta pireu pana s-a facut ca o zeama si i-a placut.... deci pana acum vad ca ii place.
Noi am zis ca facem asa :
Incepem cu prima masa de dimi tzitzi
a doua masa suc de fructe+lapte
a treia masa lapte
a patra masa cereale + lapte
a cincea tzitzi
Apoi canda jung cu sucul de mere la 120ml(asa am inteles ca ar trenui max sai dau suc ) inlocuiesc cu pireu de mere(fructe) pana ii inlocuiesc masa a doua.
Dupa ce iam inlocuit masa a doua incep cu supa de legume(introduc treptat fiecare leguma) fiind a treia masa .... si iar pana o sa ajung la pireu de legume
Deocamdata atat mi-am propus.....o sa treaca mult timp pana o sa ajung aici

Daca vreti pun niste retete ca le-am primit pe contul comun sau care vreti sa vi-l trimit pe mail...... e adevarat ca si in retele acelea parerile sunt impartite....dar ce e bine ca sunt f multe retete de mancarica .

ely_cta eu am auzit cd ajungi la max 120ml de suc de mere.

Pogos am notat si eu reteta de iaurt .....
De facut branza o aveam dar de iaurt nu.Multumesc

pony eu nu-i dau jucarie in manuta dar de multe ori imi ia lingurita si sio baga singur in gura sau cd no prinde bn umple tot.
Si la mine are tendinta sa se ridice ca doar ii place sa se stea in picioare si in fund nu prea.I-am cumparat acum si babetica de la primii pasi un fel de plastic moale cu buzunar sa nu se mai umple pe hainute si is f multumita de ea.

Am vazut ca vrb despre diete deci eu ma pot numii o norocoasa ca tot timpul am fost slabuta si de la 60 kg cat am avut cd am fost gravida am acum 49kg....e adevarat n-am slabit f mult dar eu ma chinuii sa raman asa sau sa ma mai ingras ca dc ajung iar la 44kg cum eream inainte sa raman gravida nush ce ma fac

Fetelor am ajuns la o concluzie dupa ce am vazut ce se intampla la diversificarea de la 6 luni ( nu va suparati pe mine) consideram ca mai bine sa incepem de la 4-5luni treptat sa se obisnuiasca stomacelul usor cu mancarica decat sai dam la 6 luni totul deodata...m-am speriat cd am vazut ce va sfatuiesc doctorii.Sper sa nu va suparti pe mn .

siacob Eu am luat nestle far gluten dar am auzit ca ar fi mai bune milupa, o sa incerc si milupa sa vad care-i plac mai mult .

Giova imi pare rau pt micutul tau

Alina Multumim o sa notez si eu .

Va las si eu niste poze ,avem 5 luni jumate .....
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?photoId=4605042510&albumId=386915011&ownerId=47852351
....ce mari suntem

Va

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)

www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Am uitat: ce lapte folositi pentru prepararea branzicii si iaurtului?

Si mai vroiam sa va spun ca Vladimir a facut prima intoarcere spate-burta de revelion . Radeau ai mei de mine, ca le-am spus ca l-am lasat pe spate si l-am gasit pe burta si credeau ca nu mai imi amintesc eu. A repetat figura anul asta de vreo trei ori doar , dar cred ca e pe drumul cel bun. D epe burtape spate nu s eintoarce si urla c anici nu ii place pe burta. Nu se infige deloc in picioare... In schimb sta binisor in fundulet. Sta si singur cu pernuta lui in spate si se joaca. E foarte incantat de cand vede lumea din pozitia sezand .

Dar pentru ca in concediu a fost tot timpul cu noi, nu mai vrea sa stea singur. Adica trebuie sa fii in preajma lui, iar cand i se face somn ma vrea sa il tin in brate sau macar sa il manai. Sa vedem cum se va descurca acum mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Ciao,fetelor!!!!!Eu nu stiu,are Balazs vre-un puseu de crestere sau altceva il deranjeaza......hmm...toata noaptea si taoat ziua a fost marait si a stat aproape non-stop la tzitzi....deja ma dor sanii,trage de ei mama-mamaGiova,ce poze faineeeeeeeeeeeeeeeeeeeSolike,cum esti azi?Pony,felicitari pt. Radu papaciosul![p]Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput