**Zmeurici de iulie-august 2009 (23)**
Raspunsuri - Pagina 7
Giova spune:
am umblat si noi...am luat ceva hainute de la Z, noroc ca s-a plimbat cu tat-su' de m-am putut uita eu linistita.
a facut si kk inainte sa plecam...s-a chinuit si scremut el. Mie nu mi se pare tare, dar poate pt. el, care facea mai moale e un chin. si a facut zilnic,, dar na...
Multumesc de info...am uitat de para. bine, azi am fost si plecati, dar de maine ii voi da.
Lucialu am gasit clepsidra si pastile in DM-ul din Aradului, la raionul cu paste de dinti, vezi ca e marca Junior, pt. copii.
Flosideea super e Denis cu dintisorii, tare bine-i sta cu ei.
Blanca of nasol ca a fost maraita Eva. oare Flosideea cum rezista cu 6 dintisori?
Noce si eu am luat lingurite de la DM. eu tineam minte ca de la Ikea sunt scaune de lemn...cred ca am confundat.
Emanouela bafta in ale diversificarii.
Daniela2880 felicitari pt. dintisori si sanatate!
Pogos si eu m-am gandit sa apelez la seringa de la Nurofen, dar am zis sa nu cedez si sa insist cu lingurita. si el tot cu limbuta scoate, dar daca ii ridic lingurita mai sus si ii curge in gurita, inghite fara probleme, de fapt suge...doar asta a fost act. lor de baza.
Moniland mersi de sfatul cu Garmastanul la fundic.a mers super.
Iritatia la fundic a aparut acum de la chinuitul asta.
Uitati ce am facut noi joi:
http://www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34
mai revin azi.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
Moniland spune:
Giova, din auzite, deci neprobate de mine, dar sursa sigura (o mama obsedata de perfectiune pt fiul ei) , pruna ar fi un laxativ bun. Para cruda cica provoaca colici si atunci mai bine se fierbe si apoi se paseaza.
Fetelor nu uitati in diversificare de sfecla rosie. Cica e f. buna, dar obligatoriu fiarta 4 ore.
Alina, perfect de acord cu tine.
Azi am bagat pastarnacul si nicio reactie nu au avut. Maine fac o pauza si poimaine le introduc sucul de mere. Urmeaza dovleceii in supica si apoi piersica sau nectarina langa sucul de mar.
Laura se intoarce de pe burta pe spate. Irina prea comoda, dar totusi curioasa. Poate reusesc sa o atrag cu ceva.
A, azi m-am vaccinat ah1n1.
de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)
Moniland spune:
Giova, super sedinta foto!
Pogos, e f. probabil sa nu stie sa manance cu lingurita. Si la mine Irina mananca f. frumos, dar Laura cu limbuta mai mult afara. Asa stie ea. Deocamdata .
de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)
Solike spune:
Salutare.
Ieri a fost ziua premierelor: prima masa diversificata, primul dintisor, prima pana de curent ca pe vremea impuscatului.
Nu a mancat nici macar o lingurita, eu dezamagita tare. Supica de pranz cu legumele fierte pasate, adica un piure lung, zemos. Nu toate legumele fierte le-am blendaruit, doar morcovul, cartoful, ardeiul rosu, patrunjel si pastarnac. Avea un gust dulceag de la morcov, insa nu i-a placut.
Spre seara, cand ne jucam de zor la lumina lumanaricilor, simt o intepatura atunci cand m-a muscat. Pai era primul dintisor, oare cand a aparut, ca nu a avut vreo criza aferenta. Pentru ca e colturos ca o pietricica, l-am numit Petrica! La san e ok, simt ceva bland.
Alina, ai utilizat cereale Topfer sau alt produs aceasta marca germana? Ai o parere despre el? Doresc sa-i cumpar Olgutei cereale cu orez bio si am gugalit pana la marca aceasta. Multam anticipat.
Olguta spune bu-bu, ba-ba, bu-ba, mba, ambu, eeeee, aaaa, rrrrr, ghe si alte chestii printre saliva scuipata. Deschide bratele ca sa o iau, isi recunoaste numele si intoarce capul spre cine o striga, se intoarce cotinuu in toate felurile, mai raman tumbele.
Eu zac, am dureri musculare, oboseala foarte accentuata, iar peste noapte frisoane plus febra, la limita, ca am alaptat. Azi la fel, febra ceva mai mica, am luat antitermic. In rest, nu am dureri de gat, nu tusesc, nu imi curge nasul, iar cefaleea este moderata, in ton cu durerea din tot corpul. Am sunat medicul de familie, mi-a recomandat sa ma testez la Matei Bals, pt orice eventualitate. Am sunat acolo, sa stiu daca apartin de ei, deoarece sunt 2 institute de boli infectioase, cu circumscriptie separata, si nica, cica sa nu vin ca nu ma testeaza, doar daca sunt in stare f grava ma primesc, sau daca si bebe prezinta ceva. In rest, centrele medicale particulare nu fac astfel de analize.
Deci, daca dau ortu' popii, il rog pe sot sa ma prezinte la testare. Scuze pentru cinism, dar atat mi-a mai ramas. Sper sa fie un simplu virus, iar Olguta sa fie mai breaza ca mine la imunitate.
Pup
Dienuta79 spune:
Buna la mamicutze!!!
Azi am facut si noi vaccinul de 6 luni,sper sa nu faca iar febra,i-am dat preventiv paracetamol,avem 8,400 kg si 76 de cm,lungan rau nu gluma.
Noi la fel ne instrambam la pireul de legume,fructele le mananca foarte bine,am inceput sa-i dau si branza calcica cu fructele.
Giova super frumoasa sedinta foto.
Albert al meu este foarte marait azi,nu stiu daca e pe seama vaccinului sau poate ii iese si lui vreun dintisor.
Iritatia de pe burtica lui nu e de la portocala,e o dermatita,mi-a dat o crema,adventan sa-i dau,sper sa-i treaca.
Buna ideea cu seringa,o sa incerc si eu,p̣ate asa am sansa de reusita.
Dienuta mamica fericita de bebe ALBERT ANDREI 02.07.2009
laura.s spune:
Buna, tufa frumoasa!
Daca tot vb de diversificare, sa ne bagam si noi in seama... Era cat p-aci sa ne incadram si noi in trend, dar din alte motive, si anume kupil constipat. Asa ca, dupa ce am incercat supozitor si termometru, am trecut pe suc de para. La inceput a tinut figura, da' ultimele doua dati m-a fentat, asa ca am luat o pauza. Oricum ma dadeam viteaza ca nu incep pana la 6 luni si cand am vazut ca murdaresc jumatate de bucatarie pt o amarata de para, cred ca ne diversificam la vara...
Aaaaa, si ne mai laudam cu ceva... cred ca ii iese un dintisor... nu stiu unde, ca nu se vede si nu se simte nimic, da' aseara a plans rau si Sara plange foarte rar, deci era treaba serioasa si alt motiv chiar nu avea. O simteam si un pic mai fierbintica, asa ca i-am dat un pic de Panadol si in 10 minute radea in hohote. Pe noi ne-au trecut toate transpiratiile...
Solike, super ideea cu botezatul dintucilor! Imi pare rau ca nu te simti bine. Multa sanatate!
Giova, m-ai spart cu pozele astea! Mi-au placut la nebunie, m-a amuzat teribil cea cu Edi in sertar.
Mi s-a trezit mandruta! Mai trec eu p-aci...
pupici
alinutza78 spune:
buna seara mamici de zmeurici
noi am facut o mica pauza pe motiv de cupil...papacios. Exista cumva vreun puseu de crestere de o luna juma'? So...Eric a ajuns sa pape la 2 ore..si cu mesele de noapte, are in total 10-11 mese. Ma dispera Ca e lapte praf, ca e lapte de al meu..el cere constant papa la 2 ore. Portia lui variaza intre 130 ml - 180 ml, asa ca insumeaza si aici cam 1,300 l de lapte la 24 de ore. In concluzie cred ca va trebui sa incep diversificarea mai devreme decat mi-o prograsem pentru ca e clar ca nu se mai satura cu lapte.
Vroiam sa incep diversificarea dupa ce ajungeam in Bucuresti (deci dupa 6 luni) din cauza suspiciunii de alergie la proteina laptelui de vaca. Eric are in continuare niste reactii ciudate pe fata, insa oricat m-am straduit sa urmaresc concret de la ce anume apar, nu m-am dumirit. Plus ca am citit pe cutia de lapte praf (Aptamil HA) ca daca exista diagnostic de alergie sau macar suspiciune nu trebuie administrat. Cica pentru alergie exista Aptamil Pepti (fostul Pregomin).
Acum ma gandesc ca nu se intampla nimic de la un morcov si-un pastarnac pentru ca atat am de gand sa-i introduc pana la 5 februarie.
In afara faptului ca e mai mereu cu biberonul in gura, Eric este vesel, activ, foarte putin plangacios...stam destul de putin in fund nesprijiniti, in schimb stam in picioare daca ne tinem cu manutele de marginea de la patut. Saliveaza din abundenta si il mai apuca cateodata isteriile si musca tot ce prinde insa nu se anunta niciun dinte.
Alina ma alatur si eu fetelor si te rog sa discutam aici pe forum de principii alimentare. Cum mai ziceam eu odata, pana la urma e un forum si nu e musai sa fim toti de acord, numa' sa nu ne luam la bataie. Ce parere ai de produsele Holle?
Lucialu cuscra chiar imi era dor de tine si de noruta. Tare ne mai pun cupchii astia nervii pe bigudiuri. Sunt doua figuri.
Stai sa-ti spun si parerea mea despre gripa porcina. Adica nu neaparat a mea, ci a cumnatului meu care este medic.(parere care desi este a unui medic nu inseamna ca asa toti medicii gandesc). El spune intr-adevar ca vaccinul este insuficient testat iar la televizor e pura reclama. Si chiar mi-a demonstrat cum la Protv dupa un reportaj facut dupa decesul nu stiu carui politist, prezentatoare conchide "deci populatiei nu-i ramane decat sa se vaccineze". Ei pe bune...cum adica numa' asta imi ramane??? Ok...mai elaborat..cumnatul meu (care e om inteligent) spune ca acest vaccin contine mercur si un adjuvant numit squalena (MF-59), ce provoca grave boli auto-imune ca scleroza in placi, artrita reumatoida si lupusul. El este in masura sa stie compozitia vaccinului deoarece lucreaza la o mare companie farmaceutica. Io acum...dupa ce-am trecut prin isteria vaccinului impotriva cancerului de col uterin...dupa ce am citit ce contin si vaccinurile ptr bebei...zic pas.
Apropo de ricinus communis...pana acum imi mentine secretia lactata la un nivel derizoriu de 600 ml. E bun si asa.
Eu m-am apucat intens de sala, fac fitness de trei ori pe saptamana timp de o ora si jumatate...plus biostimulare, endermologie si impachetari cu alge marine. Am investit mult..da' sunt disperata ca a luat-o metabolismul meu tare la vale...nu ma mai ajuta cu nimic. Iar burta sa traiasca...parca e de 5 luni. Am si dieta data de nutritionst..acu' depinde de vointa mea.
revin ..m-am bazat pe memorie si acu' nu stiu cui mai vroiam sa-i scriu
pony spune:
Buna seara si de la noi,
Solike felicitari pentru dintisor si muulta sanatate
Alinutza78 te admir foarte mult pentru vointa!Succes la cura!Si eu am o burtica de 5 luni sper sa mai slabesc acum ca am inceput serviciul
Laura.s si noi avem probleme cu constipatul, raducu nu prea bea deloc lichide, Cam la trei zile ii pun supozitor, stiu ca nu e indicat, dar poate mai incolo cand o sa se invete sa bea cu canuta nu o sa mai avem probleme
Dienutza, felicitari pentru cei 76 cm, sunteti baieti mari ce mai
Uliiasi ma bucur ca ti s-a inchis rana
Giova am admirat din nou pozicile tale..din nou mi-au placut tare mult
Moniland ai ceva reactii de la vaccinul ala?
Alina, 5 luni zici de la cezariana?Cred ca depinde de la caz la caz.Mie doctorul care m-a operat mi-a zis doi ani dar mi se pare f mult
Lucialu, pupa se pare ca s-a facut cuminte de ai timp asa de forumeala
Azi am implinit si noi sase luni .Nu stiu ce s-a intamplat dar raducu parca nu mai e raducu, parca e un alt copil.Mananca tot ce-i dau, si el papa numai mancarica, nu mai plange, nu mai face mofturi, ma pot juca cu el.Doarme noaptea, dar sa nu-l mai laud atat, ca miercuri o sa-i fac vaccinul de sase luni si mi-e sa nu o luam iarasi de la capat
Va pup pe toate
laura.s spune:
La multe lunite, Raducu!
La multe lunite, Teodora!
Pony, ce ma bucur ca papa Raducu! Sa o tineti tot asa!
laura.s spune:
Fetili, si eu m-am ingrasat. De cand m-am lasat de unt cu dulceata, ciocolata si vitamine, am luat vreo 2-3 kg. Se simte la blugi, stau pe mine ca la doua saptamani dupa nastere. Admir fetele care s-au apucat de sport... si ma limitez la atat. Mi-e o leneeeeee... e o sala la 5 min de blocul meu, da' sotul vine pe la 7 seara de la serviciu si nu ma pot duce. Singura nu ma mobilizez... Mai bine ma intorc la dieta cu ciocolata si unt cu dulceata .