**Zmeurici de iulie-august 2009 (23)**

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela2880 spune:

Salut tufa! Nu am mai citit cam de multisor din motive obiective. Am umblat breambura, adica am fost la socri la bistrita nasaud si nu am avut acces la net. Speram ca sunteti bine atat copilasii cat si mamicile. Noi intre timp am implinit 6 luni deci suntem zmeurel mare. Suntem un pic cu mucuti, un pic ragusiti dar in rest suntem bine. Ne pregatim de vaccin...speram sa fie bine si de aceasta data. Avem 2 dintisori cu care ne mandrim in stanga si in dreapta, papam si nu prea...ar vrea mai mult din farfuria lui mami si tati...si cam atat. Va atasam niste foto si ne ducem sa trebaluim un picut ca e jale in casa...Mai scriem dupa ce reusim sa citim.Va pupam.

http://community.webshots.com/album/576282328NJQtgj?vhost=community

mami de teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

'neatza fetele dragute!

Gata,avem si noi zapada multicica,acum arata binisor,alb,imaculat.Ieri am fost la patinoar cu fiica-mea,a fost tare fain asa ca mai repetam actiunea si weekendul viitor.Pe Stefan l-a scos sotul afara vreo 40 minute insa a facut mereu galagie,protesta ca nu-i convine,trebuie sa-i scot azi caruciorul sport la 30 de grade ca altfel nu ma vad bine in plimbari .

Giova,pt constipatie e minunat sucul de pere sau piure de pere,defapt para e printre primele fructe introduse tocmai pt a regla eventualele probleme cu constipatia.Nu-i da suc de portocale,e acid si il irita mai tare la fund.
Da,e plin pe-aici de produse bio,care mai de care bio ,bineinteles ca nu am incredere in toate,am totusi niste firme in care am mai multa incredere,am mai citit una alta,stiu cam unde au terenuri.Dar multe legume si fructe bio sunt aduse acum din strainatate,de ex,ardeii preferatii fiica-mii,din Israel(mai sunt si din Spania dar mai rar)si nu stiu cum o fi pe-acolo cu culturile,ingrasamintele dar totusi pe-aici sunt destul de controlati si ma bazez pe asta.Multe produse bio sunt aduse din Italia si in vecinii nostri,mcaronarii,chiar nu am toata increderea,citeam ca ei au atitea produse bio ca nici nu ar avea suficienta suprafata sa le cultive ,stiut fiind faptul ca cultura bio fara ingrasaminte e mai redusa,trebuie suprafata mai mare ca sa obti aceeasi cantitate ca la cele cu ingrasaminte.
Plus ca atunci cind am fost in Italia(am fost de multe ori,in diverse parti)am vazut arii intinse de "agricultura biologica"pe linga autostrazi ceea ce nu e prea bine,se stie cita poluare e.

Blanca,eu am mai povestit ca atunci cind am fost in Ro,avea fiica-mea vreo 3 ani si a vazut-o o pediatra dintre cunostinte,m-a speriat ca e palida,sigur are anemie,da-i rapid fier Hausmann.Era palida dar cred ca de la canicula.Cind am venit aici,am dus-o rapid la pediatra noastra(intre timp a iesit la pensie,era si ea romanca,studiase in Cluj)si i-am spus ca ii dau fier,i-a facut o analiza de singe si i-a iesit fierul spre limita maxima.Bineinteles ca m-a certat ca i-am dat fara analize,ca fierul in exces se poate depunde pe nu stiu unde,ca daca maninca carne si in general,papa echilibrat ca doar si alte alimente au fier, nu-i trebuie suplimente,etc.
Ea ti-o fi recomandat preventiv ca pe la 6 luni se epuizeaza rezervele de fier ale copilului si in general,laptele matern e sarac in fier insa asta e doar in teorie,daca Eva nu are nevoie de fier?Mai ales ca ii dai in curind carne,cereale,etc.

Pooh,foarte dragut scaunul,am citit aseara comentariile cumparatorilor despre scaunele de masa de lemn la Hauck si toti erau f multumiti,se pot folosi si mult,pina mai bine de 25 kg.
Eu l-am comandat aseara pe asta:
http://www.baby-markt.de/HERLAG+Hochstuhl+Tipp+Topp+III+Modell+2007+Buche+massiv+inkl+Kissen+217.htm
L-am comandat pe asta si nu unul Hauck pt desgin,mi se pare ca ocupa mai putin loc.

Pony,eu dupa prima cezariana,la 5 luni am avut voie la bebe 2 dar nu m-am apucat decit peste vreo 7 ani .In teorie zice minim un an insa daca uterul e refacut ca lumea,muschii abdominali frumosi alineati,dr iti da voie.Acum,de ex,muschii abdominali inca nu-s apropiati destul,sigur ar mai trebui sa astept insa oricum noi ne oprim la 2 copii.

Fetele,eu nu vreau sa deschid subiect separat insa sper sa nu va suparati daca ma mai apuc de criticat sa nu dam mezeluri,crenwursti,pateuri si alte din astea la copii,sa nu dam sucuri si tot felul de dulciuri colorate si prelucrate,etc.Pt fiecare se gaseste o alternativa mai sanatoasa si cred ca tine mult de noi cum prezentam situatia ca copilul sa inteleaga si sa nu avem scandaluri in magazine,la standurile cu produsele respective.
Sigur,veti zice ca mai tirziu tot va alege singur si va minca ce vrea insa nu e chiar asa,daca are o baza si cunostinte,va selecta si singur si daca nu,macar traim cu constiinta impacata ca in primii ani am avut grija,i-am povestit,am explicat destul,etc.

Revin,ma duc sa ma joc putin cu bebe.











Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

Buna

In continuare noi nu ne-am diversificat foarte tare. Azi am facut branzica de vaci si i-am dat cu mar ras...n-a vrut. Am aruncat castonelul si am facut para cu branzica...nici asa n-a vrut. Am cumparat cereale de la nestle, am facut o lingura cu apa, nu s-a strambat foarte tare la ele...dar au gluten.
Fetele care ati luat cereale, voi ce ati ales?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamilivia spune:

Neata fetele, multumim ca ne-ati primit din nou printre voi Noi ne-am trezit la 9, iar acum facem nani din nou

Siacob, eu la Daria ii dau cereale de la Milupa si tare mult ii plac. Ii merge bine cu ele si nu au nici gluten, sunt pe baza de orez.
Giova, inca stau la mama, si cred ca nu o sa ma mai intorc curand in Timisoara, e mai bine aici pana uit ceea ce s-a intamplat
Am pus si noi poze pe mail. Va pupam, revenim mai tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna, zmeurici dragi!

Uite si noi pe-aici, citim si invidiem mamicile de zmeurici dormiciosi toata noaptea. Cica pe masura ce creste bebe incepe sa sara peste mesele de noaptea...al meu oare unde era cand se zicea chestia asta?
Eu sunt foarte multumita de evolutia lui David, e un copil foarte activ, vorbeste toata ziua, se intoarce pe toate partile, e simpatic foc dar mami a facut o greseala mare de tot cand l-a invatat in brate...Duc un razboi cu el de fiecare data cand incerc sa-l culc...nu adoarme singur si pace. Aseara am incercat chestia aia de-l lasi 5 minute sa planga, iar revii, vorbesti cu el, il mangai, iar il lasi 5 minute...frate plangea de parca-l taia cineva. Tot in brate l-am linistit dupa care a adormit la tzitzi.
Eu aici la Piatra nu mi-am adus patut, dormea cu mine in pat, dar de cand a cazut am hotarat sa-i luam patut pliant si aici, lucru care s-a intamplat ieri, si acum il las in patut sa se joace si e foarte happy, are loc sa se si intoarca si nu mai stau cu frica in san ca-l gasesc pe jos. Dar de dormit nu domle...aseara l-am pus in patut dupa ca l-am adormit la san, dupa 2 ore s-a trezit evident sa pape si dupa ce a adormit la loc l-am pus in patut. Dar s-a tezit si da-i scandal...asa ca tot cu mine in pat a dormit restul noptii. Deja e din ce in ce mai greu de dezvatat de alinturile cu care l-am obisnuit...Si o sa fie din ce in ce mai greu...nici nu vreau sa ma gandesc.
Ca sa nu mai vorbesc de cele n treziri de noapte..cu care m-am resemnat. Cu tot laptele praf si cereale date seara inainte de culcare (ca am facut diverse experimente) tot mi s-a trezit des. Asta e, fac parte din categoria mai putin norocoasa din punctul asta de vedere. Singura chestie pozitiva e ca am slabit de oboseala de mi se vad oasele si nu mai trebuie sa tin cura de slabire...Ma gandeam ca daca as ramane acum insarcinata organismul meu nu cred ca ar putea duce sarcina la cat sunt de obosita acum si slabita, ma clatin si ametesc , ar trebui sa-mi fac niste analize ceva. Iau in continuare elevit si am inceput sa iau si ulei de catina.
Il legatura cu vaccinul, o s-o intreb pe pediatra mea ce-mi recomanda, ea lucreaza la institutul matei bals, chiar sunt curioasa cum se prezinta problema acolo. Eu am stat nas in nas cu mama mea cand avea porcina, eu n-am avut mare chestie, doar vreo 37 cu 2 si o stare mai proasta asa, ma gandesc ca poate am vreo doi anticorpi, dar cine stie...
Mai fetele, voi ati mai facut ceva cu sign language-ul? Faceti exercitii cu bebeii? Eu in afara de cantecele cu semne nu fac nik...dar as vrea sa incep.


Pooh, si eu am luat canita bpa free tot de la NUK, am gasit in carrefour.

Giova, imi pare rau ca Edi are probleme cu tranzitul. Si David a avut (sau are, inca nu sunt lamurita). I-am pus de cateva ori cu supozitor si a mers, acum ii dau in fiecare zi dimineata para si asta il ajuta sa faca kk. Nu trece nicio zi fara para. Acum face zilnic sau odata la doua zile. Il vad si eu cat se screme saracul, dar vad ca ieri a reusit si azi putin. Si lui i-au trebuit cateva zile bune sa se regleze dupa ce a inceput diversificarea.

Branza de vaci pediatra mi-a zis sa i-o fac cu lapte pasteurizat cu 3,5% grasime si sa nu-l fac cu pastila din aia, ci sa pun 2-3 lingurite de iaurt in laptele care fierbe si iese la fel branza da vaci. Eu peste vreo 2-3 sapt cred ca ii bag branza de vaci. De cand am inceput diversificare nu prea am mai bagat elemente noi. Tot mere+pere dimineata si supa de legume la pranz. Nu i-am dat inca piure de legume, in schimb ii dau o supa groasa. Am auzit ca trebuie data din ce in ce mai groasa pana la piure, dupa care ii dai zeama separat...dar nu stiu daca al meu ar bea separat zeama. Oricum sapt viitoare cand ajung la Bucuresti o chem pe pediatra la noi si mai discutam problema.

A...cu cerealele...de ce am inceput sa-i dau...ca sa-l obisnuiesc sa pape lapte praf. Pentru ca a fost mare chin pe sora si mama mea in decembrie cand eu trebuia sa ma duc la Bacau la control cu mastita si ele ramaneau cu bebe sa-i dea lapte praf. A fost razboi rau de tot. Apoi am aflat de la 2 prietene ca ele asa l-au pacalit pe bebe sa se obisnuiasca cu laptele praf, ii puneau putine cereale in lapte ca sa-l faca mai gustos, apoi scadeau din ce in ce mai tare cantitatea de cereale, pana le scoteau de tot. Stiu ca bebele meu numai de cereale n-are nevoie la cat e de grasun, dar vad ca a functionat. A papat din biberon ca disperatul, de am ramas traznita...brusc nu i se mai parea biberonul cea mai mare pedeapsa. Si uite asa in seara asta deja o sa-i pun doar o singur masura de cereale si restul de lapte praf si de maine cred ca scot cerealele de tot. Am sa-i dau cereale doar la masa de 6 seara(cand o s-o incep si pe aia, ca acum e inca doar lapte) in mar sau in ce-mi mai zice pediatra. Dar sa stiti ca in tot procesul asta cu cerealele (care a durat vreo cateva zile, cred ca are vreo 5) am observat ca nu au nicio legatura cu dormitul mai bine sau mai mult noaptea...acelasi numar de treziri...
Gata, ma duc sa pap ceva, ca am dat papa si la pui si acum e linistit, cred ca o sa am jumatate de ora de liniste.
Ma apuc apoi de uitat pe poze. Is necajita ca aici pe calc mamei mele care e o caruta ruginita nu reusesc sa vad filmuletul lui Pooh, atat ati vorbit de el si l-ati laudat ca m-ati facut asa curioasa, abia astept sa ajung la bucuresti sa-l vad. Intre timp ma apuc de admirat poze.
Pup la toate zmeuricile!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

buna fete!

mamilivia, bine ai revenit!

giova imi pare rau ca Edi are problemute de la diversificare. incearca la fundulet si Revikenul. e f bun. noi doar asta folosim.
sa stii ca si tudor cand ii dadeam doar mar cu morcov incepuse sa faca cam tare si de atunci i-am bagat si para. acum vad ca face normal. nu mai face de 3 ori pe zi dar o data sau de 2 ori tot face. sa vedem dupa ce introduc si banana cum se manifesta.

Tudor nu vrea sa pape cu lingurita, biberonul nici atat. vrea cu seringa de la Nurofen . cand ii dau cu ea ingite tot, daca ii dau cu lingurita impinge cu limbuta afara tot ce ii dau. ce trasnaie...nu stiu de ce nu vrea cu ea....

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Saluti zmeuricias!
Hai sa zic un pic ca am treaba de nu ma vaz
Romanitza bine pusa problema de dr tau cu vacci.Deci daca la vacci vostru are dubii dr teu, la al nostru care nu apuca sa fie testat si care se da in dispe de cauza de fapt gravidelor, ca avem deja cazuri grave de gripa la gravidute...nu cre ca e a buna sa il luam daca alaptam.Mi-e groza pt ca deja creste nr de imbolnaviri.O sa-i spunem taticiului sa-l faca doar el, iar eu aleg sa evit riscul cel mai pluzibil, acela ca poate fac rau tinand cont ca alaptez sa ma injectez.deci nu-l fac...mai ales ca noi nu prea ne intalnim cu lume si suntem mai mult pe acasa.
Pony de amuz zici?N-ai vrea sa stii ce tigai de inspiratie mi-a mai dat muzul meu zilele astea vis-a-vis de adevaratul Disneyland_scumpa noastra tzara... privind la nebuneala de la tv cu vaccinarile din ultimile zile imi facea parul flic-flac cand ma gandeam la serpuiala de microbi si alti virusei de la gramezile alea de oameni.Deci daca cineva ar cauta porcina sau alte tulpinele crec ca acolo sunt sanse mari de gasire.mai ales ca am inteles ca unii nu s-au prins ca nu tre sa fie bolnavi cand fac vaccinu'
I-am pus la a mea Cutiutza muzicala cat ciocan eu aici, sta in jumper si...canta!tzipa, chitaie si pune mult suflet.O intelg sincer, ca si eu numa...oac-oac diri diri da!facCirc nu alta, pardon!concert
Alina sa nu te superi, dar cred ca ai cam dat-o dupe visini, ciresi si alte fructifereHai mai ca da!ai dreptate, dar chiar nu am sau avem de gand sa dam zmeurelelor mici si bereZi drept cum faci ca si tu ai spus ca o iei cu foarte incetinitorul cu diversificarea.Pana la urma fiecare face cum considera cu BBlacul lui sau cum e nevoit sa o faca, ca mai au si zmeurelele un cuvant de zis si cam decisiv vad eu si cam nelipsit de dureri de cap pt noiEu am zis ca citesc, ma inspir vad topul preferitelor zmeuricesti, dar daca s-o zis ca baza e laptele pana la un an...apai io de aici pornesc.Mai ales ca am marele noroc sa am lapte-n tzatze, frunze-n buzeDeci nu faza cu cele 6 luni mi se pare categorica, ci aia cu 1 an si faptul ca pupa e super gramada pe tzitzicile lu' mami.Si tocma pt ca au un sist digestiv ft sensibil incerc sa o iau lin cu introdusul alimentelor.Chiar mi-ar prinde ft bine parerea ta care m-ai lasat sa cred ca e un pic altfel.Deci shoot!pls
Chiar vreau sa aud pareri, sa invat exact cum am invatat atatea de cand suntem toate impreuna o tufa de zmeurici
Legat de asta, ma voi repeta:daca nu avem voie sa dam lapte de mu pana la 1 an apai cum le dam iogurto, ca branza mai poti sa fentezi facand din formula?
Mai revin, sper, dar inainte de asta vreausa spun Pogos ca m-a topit Tudorelu' tau.Doamne, uite pozicile alea doua unde e moscovit cu papica imi par atat relevante in ce simt cand ma uit in okii mandrei mele si la toata fetisoara.Mi-au mers la suflet okisorii aia care spun mai mult decat o mie de cuvinte,efectiv te topesteSuper tare ca l-ai prins asa cu camera.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

A, am uitat sa va zic a mi s-a inchis rana de la san . Mai trebuie sa se regenereze tesuturile, dar totul e in regula.

A, si la noi pediatra cand mi-a zis de iaurturi, a specificat, chiar mi-a scris NU Danone.

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Giova,pt. Edi.....intr-adevar revikenul e fff. bun,il recomand si eu....Pogos,tu il folosesti tot timpul sau doar cand se irita?Eu doar la roseata(iritatii n-am avut inca),mi-e sa nu se obisnuiasca pielea...in rest unguent de galbenele sau crema normala pt. fundulet....sau nikUliiasi,asa adoarme si Balazs....si nu pot sa zic ca e invatat doar in brate.....Eu reusesc sa-l adorm doar la san,tati il leagana....seara adoarme la tzitzi in patul nostru,il las cam 1 ora,dupa care-l mut in patutul lui....si cand se trezeste sa pape gata,nu mai merge smecheria sa-l basculez inapoi la el....asa ca dormim impreuna....recunosc,imi face o maaare placereCum,Pogos,ii dai pireutul cu setrringa?Macar stii cat papa....se va obisnui in timpAzi am avut a doua zi de morcovi,ce sa zic,a papat dar prea incantat n-a fost....maine bag pastarnaculPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

giova pt fundulet poti sa incerci si cu panthenol spray e foarte bun si face minuni

am vazut ca vb despre canite de baut, eu cu cezar le-am incercat pe toate cea mai buna a fost cea de la avent

n-am avut timp sa citesc mare lucru ca vad ca iar aveti spor la scris, sunt singura cu amandoi si nu stiu ce sa fac mai intai, acum doarme Anastasia si Cezar vad ca se joaca frumos singur si eu normal hop pe Dc in loc sa dorm si eu putin

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)



"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler



Mergi la inceput