**Zmeurici de iulie-august 2009 (23)**
Raspunsuri - Pagina 15
noce spune:
Daca fierbem laptele de piata 5 min, amestecand ca sa nu dea in foc, se distrug toti microbii. Eu am incredere mai mare in laptele de piata decat in cel de magazin pt ca macar stiu sigur ca e lapte normal. Am tot citit ca pe piata romaneasca 80% din lactate, inclusiv lapte, sunt facute din lapte praf de import, pt ca e mai ieftin. Si adevarul e ca dupa ce bei o perioada lapte de la piata, cand revii la zuzu si mili simti gustul de lapte praf. E o diferenta mare.
Eu asa mi-am propus sa-i dau: lapte din piata fiert bine si diluat cu apa, cum scrie in mama si copilul. Dar pana atunci mai avem destul, ca nu-i dau de la 6 luni.
Cat despre iaurt&branzica permise si lapte nu, am auzit 2 explicatii: una ca iaurtul si branzica le dam in cantitati mici, iar lapte in cantitate mai mare si de aceea conteaza. A doua era ca prin transformarea laptelui in iaurt sau branza se sparge nush ce molecula din lapte si devine ok pentru bebei. Eu nu prea cred in asta, raman la parerea mea ca laptele meu e mai bun decat branzica si iaurtul si acopera nevoia de lactate.
Am mai citit aici pe dc ca sunt mamici care aleg sa le dea copiilor lapte de capra, dar n-am stat sa citesc de ce. Poate e mai bun.
Mi-am amintit ca am gasit in primavara un pliant in usa de la niste ditribuitori de lapte de capra la domiciliu si daca am retinut bine situl era www.laptedecapra.com
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
La 5 luni
Giova spune:
Siacob super ca a papat piure de piersici Beatrice. si eu trebuie sa cumpar ceva borcanase sa am in casa.
Nu vreau sa creez polemici cu laptele de vaca de pe piata, dar nu e asa sanatos pt. copii si nu contine vitaminele de care au ei nevoie. laptele de vaca e pt. vitei...asa ca pana ajung bebeii nostri la greutatea unui vitel, mai este
.
Dupa varsta de 1 an, este lapte de crestere, de la nestle, parmalat, Milupa...si mai stiu eu ce firme au aparut intre timp.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
monica2008 spune:
buna fetele
noi si azi suntem maraiti,e drept mai putin decat ieri dar tot maraiti
BLANCA crec ca DENIS sa_a indragostit
de EVA ma uitam pe pozele cu EVA cu el in brate si de cate ori o vedea incepea sa rada si facea niste versuri,se uita asa in jos ca si cum iar fii rusine
m_a amuzat tare de tot
nici eu nu sunt deacord cu laptele de vaca dat la copii,cred ca sunt prea mici.da e drept ca noua asa ne dadeau cand eram mici,dar at nu erau atatea produse special create pt copii.
azi DENIS a papat un bol plin de supica
va las ca se motaie bebe
monica mamica fericita de denis stefan 8.07.2009
http://s603.photobucket.com/albums/tt113/monica2008_album/denis-stefan/
blanca000 spune:
Unde ati disparut fetelor?
Vad ca daca ma culc si eu cu Eva la pranz doarme mai bine..vreo 2 ore chiar..ea care dormea doar jumatate de ora. Ma pun in pat cu ea chiar daca nu ii este ei foarte somn..eu ma fac ca dorm si ea pana la urma se culca si ea..e asa haioasa cum incearca sa vada daca sunt treaza..dar ma abtin si "dorm" in continuare.
Insa nu prea mai vrea sa suga ziua..e cam fitzoasa..noaptea insa daca nu ii dau e jale...Ziua prefara sa chicoteasca cu mine mereu.
Sunt curioasa..zmeuricile care se trezesc noaptea sa pape sunt majoritare cele ce papa san?..sau si cei cu laptic praf se trezesc noaptea?
Giova, Monica 
-------------------------------------------
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
ayda_m spune:
Buna mamici de zmeurici si La multi ani pe anul asta!.....ne mai tineti minte? Nu am mai scris de mult...dar de citit recunosc ca v-am citit mai mereu, imi faceam timp sa "rasfoiesc" paginile cat dormea pitica sau se juca...bineinteles langa mine...daca nu ma vede langa ea ea jale...incepe sa maraie si apoi sa planga....
Am implinit si noi 6 lunite acum o sapt...suntem bine, am facut si vaccinul acum 2 zile si nu raportam febra decat galmuta la pulpita desi i-am pus comprese...inca nu am inceput diversificarea pentru ca pediatra ma tot amana dupa vaccin...i-am mai dat eu din cand in cand suc de mar cu lingurita, dar strange buzitele si nu accepta lingurita...cu greu o pacalesc sa ii bag suculetul in gurita.Ma gandesc de luni sa incep cu supica de legume, poate ii va placea mai mult...in rest numai tzitzi papa...si se trezeste si noaptea sa pape sau de cateva nopti, nu stiu ce a patit ca se trezeste ff des...plangand...o fi si burtica, nu stiu, ce-i drept e cam constipata de ceva vreme si nu inteleg de ce ca eu sunt ok...sper ca odata ce incep cu mancarica se mai regleaza si ea.Sunt chiauna dupa noptile astea, azi noapte la 5 fara m-a luat somnul abia.
Am vazut atatea pozici frumoase cu zmeurici
, nici nu mai enumar ca toate sunt superbe!
O sa incerc sa scriu si eu mai des...as fi vrut sa scriu la fiecare in parte ca am tot citit si mai vroiam sa intreb cate ceva dar mi se inchid oachele...dupa atatea nopti nedormite
Pun si eu link mai jos cu pozici noi dc vreti sa ne vedeti![]()
http://family.webshots.com/album/576287304IvYaFl
Ayda mami de printesa Andreea Teodora (9 iulie 2009)
www.flickr.com/photos/12483841@N04/sets/" target="_blank">pozici Andreea Teodora
Dienuta79 spune:
Buna seara la mamicutze.
Saptamana asta nu am scris deloc ,dar v-am citit zilnic.Dupa vaccinul de luni,baiatul meu a facut a 2 zi febra si de atunci e marait rau si nu mai vrea sa manance lapte mai deloc,daca mananca o data pe zi si o data pe noapte.Nici cu fructele si pireul de legume nu prea se omoara dupa ele,asa ca azi am recurs si eu la seringa,sa-i dau legumele,ptr ca nu stiu cu ce traieste copilasul meu.Plus ca e toata ziua marait si de vreo 2 zile ploua non stop,nici nu pot sa-l scot afara,asa ca vorba giovei,am nervii intinsi cateodata la maxim.
Eu tot sper sa-si revina mai repede si sa inceapa sa pape.De dormit ziua nici nu prea mai doarme,doar cate un sfert de ora si gata,singura consolare e ca doarme toata noaptea ,de la bun inceput,in priviinta asta nu am treaba cu el.
O noapte buna si cu zmeurici somnorosi va doresc la toate.
Dienuta mamica fericita de bebe ALBERT ANDREI 02.07.2009
pooh spune:
Neata!!!!!Blanca,
,e minunata Eva.....ne-am uitat cu Balazs,a zis ca pozele in care e in fustita mini sunt bestiale![]()
Seamana cu tine
Si Balazs se trezeste noaptea si papaaaa.....azi s-a trezit la 4.30 si a stat la san aproape 50 de minute....si manca,nu-l molfaia.....In rest ziua sta la tzitzi cam 5 min,dupa care-si intoarce capul su se uita la mine si rade,isi distrage atentia cu altceva.....Bine ca recupereaza noaptea,doar ca mie mi-e somn.....revin dupa ce recuperez.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
noce spune:
Nici eu n-am vrut sa creez polemici, mai ales ca eu chiar nu vreau sa-i dau lapte de vaca/oaie/capra pana la un an sau chiar mai tarziu. Doamne ajuta sa am lapte pana atunci! Doar mi-am dat o parere referitor la laptele din care se pot face iaurt si branza pt bebelusi. Dar mai bine nu ma bagam. Iertare!
Ca eu tot nu-i dau. Si eu cred ca laptele de vaca e pt vitei.
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
La 5 luni
www.happyrooms.blogspot.com/" target="_blank">happy rooms
tanimi spune:
'neata!
Noi suntem mai bine, mai putini mucalai si ne-a revenit cheful de vorba
. Si mi se pare ca in 2 zile s-a schimbat ... total: am fetita mare!
Blanca, asa si Iari, daca stau/dorm langa ea ... a dormit si 2, 40 ore; daca nu ... 30-40 de minute.
w-end frumos tuturor!
www.picasaweb.com/gatarba
Nina & Iarina
blanca000 spune:
Uffff..mi-a venit CM
..la 6 luni de la nastere si 1.4 ani de la ultimul CM...era bine fara.
Poate de aceea face Eva nazuri la san.Si acum vad si mugurasul la dintzuc 2..
Pooh si noua ne place Balasz
-------------------------------------------
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei