**Zmeurici de iulie-august 2009 (23)**
Raspunsuri - Pagina 10
anielas spune:
Neatza si de la noi!
Am lipsit motivat pe motiv de viruseala..suntem varza toti mai putin Ania...de azi noapte a inceput si ea sa tuseasca
Cornelia-care a fost la voi decursul bolii?
La noi a debutat Ina sambata seara cu stare proasta si febra pana la 39.6 care nu scadea mai mult dew 38.2, apoi luni am urmat eu cu febra 38.8...dupa faza cu febra s-a instalat o tuse ff urata si de ieri a inceput sa ne curga nasul.
Uff..tare nasol este, sper sa ne treaca.
S-au trezit fetele..va pupic
Irina Georgiana (23 oct 2004) si Ania Ruxandra(22 iun 2009) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

pooh spune:
Neata!!!!Azi tare matinala am fost,am fost cu timea la laborator pt. niste analize,am dus-o la gradi....Acum Balazs se joaca pe pat,eu imi beau cafeaua.....Motana,eu am notat reteta de iaurt data de Pogos.....un borcan de 800 gr se unge cu 1 1/2 lingura smantana,se toarna laptele caldut,se acopera si se lasa 24 ore la temp. camerei,dupa care se pune la frigider.....Anielas,multa sanatate!!!!
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
siacob spune:

Am luat cereale de la topfer din cele simple de ovaz dar nu prea a fost incantata Beatrice de ele. Am vazut ca sunt si cu diverse fructe, mar, banana, vanilie. O sa incerc si cu arome poate am mai mult succes.
In continuare nu mananca nici mar, banana, sau para in nicio combinatie. Chiar nu stiu ce sa mai incerc la masa de dimineata
.
Voi cauta boranele de la Hipp (multu Alinei pt recomandare) cu piure de fructe poate ii vor placea.
Giova spune:
Neatza!
Edi ma seaca de 4 nopti, se trezeste odata, in rest maraieli...asa ca l-am bagat cu noi in pat, unde ii si dau
cand se trezeste si adorme dupa ce papa. zic ca totul e de la dinti, asa e de umflat si rosu...si nu vor sa iasa
.
Cu scaunul stam bine, ieri facuse de 2 ori
. vad ca-si fac efectul cele 3 lingurite de suc sau piure de para.
Iaurt eu stiu ca se face tot cu iaurt si lapte caldut si trebuie tinut doar 2 ore la caldurica si e gata. cel putin asa-l face bunica si tare gustos este. chiar mi-a trimis un borcan, dar e din lapte de vaca de casa si e tare gras...poate Marco daca il mananca, desi ma indoiesc.
Uliiasi ma bucur ca s-a inchis rana la san, doamne ajuta.
Branza de vaci s emai poate face si cu lamaie si din lapte praf.
Laura.s si eu m-as duce la sala, dar nu am cu cine lasa bele, iar seara...vine si al meu tarziu si nu mai imi arde de asa ceva. Eu il invidiez pe al meu, si-a facut abonament pe tot anul la World Class, macar el merge dimineata inainte de a incepe munca.
Alina aoleu...cate o lingurita din fiecare? multa rabdare trebuie sa ai. asa ii vei da si zmeuricii?
bag la cap tot ce spui....dar zau de stiu cum sa fac...ma gandesc la cremvusti, haribo si alte cele...pai una la mana ca mananca si la gradi sunca si cremvusti si acasa...imi cere, vede la tv, ii cumpar eu cremvusti de pui....
cu ficatelul nici eu nu insist...nu-mi place nici mie, si nu cred ca il va manca Edi. carnea de vita....rar se gaseste sa fie moale...asa ca deocamdata vom merge pt. o lunga perioada pe pui.
Noce cu BLW nu stiu ce sa zic...cred ca daca i-as pune in fata ar lua tot, doar e la faza cand prinde tot si duce la gura. M-am speriat acum cateva zile cand era sa se inece cu o coaja de paine, asa ca deocamdata piureurile spre nectar sunt baza la noi.
Sper ca esti mai bine acum...
Lucialu eu am dat o geana rapida in mag bio din mall, ma uitasem pt. cereale dar nu am vazut asa ceva. De unde iei puiul ala de Crevidia sau cum ii zice?
Bai...puii de la bunica sunt intr-adevar pui de casa....la cat de mici si anemici sunt...nu sunt umflati ca cei din magazin.
eu pui iau de la Transavia, sunt mai scumpi, dar imi plac si stiu cum se lucreaza in fabrica de langa Alba.
Mony pai nu esti obligata nici la 6 luni sa dai totul deodata. si pe mine m-a socat putin dr., am mare incredere in ea, dar totusi nu tin seama intr-u totul de sfatul ei. prea ii incarc stomacelul si tranzitul e cam lent....asa ca o luam usurel cu piureul de legume si cateva si 2-3 lingurite de suc/piure de para in jurul orei 10, ca sa ii ajute.
Nu se vad pozele, sorry.
Cornelia super pozele din vacanta. de unde i-ai luat la Vladimir costumul ala de iarna? si pantalonii de iarna a lui Stefan?
ce tare...aveti caciula si fular de la TCM, ca noi. Lumea cand il vede pe Edi cu ele ma intreaba daca e fetita
.
Insanatosire grabnica mariei, of draga de ea, ce s-a procopsit cu pneumonie. face injectii?
Felicitari pt. intoarcerea lui Vladimir. ai vazut ca s-a miscat si el? iti faceai atatea griji.
Pooh nu stiu ce sa zic...si pe mine ma dispera Edi cu papa noaptea, mananca odata, dar ma enerveaza ca ma trezesc si sunt tot chiauna. eu sper sa fie dintii si dupa ce ies sa-si revina la programul normal. Parca mai era un puseu la 6 luni, sa fie ala? naiba mai stie....
Monica felicitari pt.revizia lui Denis, foarte bine sta. Nici eu nu vreau sa-i dau borcanele, decat in deplasari si cazuri extrem de rare. pana atunci, ii fac eu.
Elenada ma bucur ca au papat si le-a placut puiutilor prima masa de solide. tot asa sa o tineti.
Pogos nu stiu ce sa zic cu fructele astea exotice...bine avocado asta nu are niciun gust....parca sunt cam micuti sa incepem sa le dam asa ceva...nu stiu....nici nu m-am gandit la ele...eu m-as duce pt. Edi pe fructele clasice de la noi, as lasa banana pe mai tarziu din cauza de constipatie...
Anemona uauuu...super sta la cap. greutate david.
Pozele au fost facute la noi acasa...a venit tipul cu fundal, lumini si alte accesorii.
Motana eu asa stiu de la bunica. la un borcan de 400 pui o lingura de iaurt si lapte caldut. se lasa 2 ore la caldura, printre haine si gata iaurtul. oare se face din laptic de la congelator? ca si eu am o groaza...si deja ar trebui termnait cel de prin august...
sa ma anunti daca ti-a iesit.
Anielas insanatosire grabnica sa aveti. poate scapa Ania si nu face si ea. doamne ajuta!
Siacob daca nu au niciun gust cerealele normal ca nu le accepta. am vazut la alea bio ce le-am luat de la Milupa...pun laptic de la san, care e dulceag si cam greu le papa. I-am luat sa vad si de la Nestle cu fructe si au ceva vabnilina in ele, sau lactoza...ei s-a schimbat treaba...sunt mai gustoase
. Voi incerca si eu Topfer asta, mai incolo.
bine ca a dormit piciul si am reusit sa citesc tot.
Ieri tot cate 30 min. dormea...de abia am apucat sa fac mancare
.
sper ca azi sa fie mai linistit.....
si o zi faina sa aveti.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
uliiasi spune:
Neatza, tufa draga! 
Astept si eu sa-mi readoarma bebe ca sa ma duc sa mananc si eu micul dejun si sa beau cafeaua pe care am avut timp s-o fac dimineata, dar nu s-o si beau....
Solike, parca tu ziceai ca nu ti-a acceptat bebe supa. Din cate am retinut, parca ai zis ca ai pasat si patrunjelul radacina. Nu stiu daca e sau nu asa, dar poti sa incerci...am pasat si eu o singur adata patrunjelul si atunci mi-a refuzat supa si de atunci nu-l mai pasez. Vezi ca patrunjelul e mult mai aromat decat pastarnacul si poate din cauza asta il refuza.
Multa sanatate la toate zmeuricile si mamicutele bolnave! De aseara am inceput si noi sa luam oscillo, adica am luat eu, iar de dimineata i-am dat si lui David. Prietena mea cea mai buna si sotul si fetita, cu care stau nas in nas in fiecare zi sunt cu totii virusati asa ca sper sa nu capatam si noi un gandac in organism....
Aseara a fost prima data cand a baut bebe meu la biberon lapte praf simplu, fara cereale. I-am dat 180 ml si i-a aspirat fara comentarii, asa ca obiectiv indeplinit! Bineinteles ca dupa ce papa biberonul papa si ambii sani...Ma bucur mult de tot ca i-am scos cerealele, ma si vad cum ma cearta pediatra ca i-am dat cereale o saptamana...el numai de asta n-are nevoie...
A, i-am bagat lui David si cartof dulce in supa, ii place foarte mult, cu ocazia asta am vazut si eu cum arata un cartof dulce...n-am avut ocazia sa vad pana acum, deci nu trebuia sa merg prea departe sa cumpar...
.
Am uitat sa notez site-urile cu produse bio date de Alinutza, tre sa ma intorc sa le caut. Noi luam de obicei de la Naturalia diverse chestii bio, dar nu au si fructe si legume acolo.
Pup la zmeurici!
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)
andra_80 spune:
Buna dimineatza zmeurici,
Vroiam sa va intreb cat e valabil laptele matern congelat. Ieri a venit pediatra la noi si mi-a zis ca doar o luna, desi eu stiam ca mult mai mult. Eu am lapte de cand am nascut in august ... oare sa-l arunc?
Am inceput si noi cu diversificarea. Suntem la capitolul suculet de mar si morcov ... mai mult nectar. Nu prea vrea Daria sa pape cu lingurita dar cu rabdare sper sa reusesc. Cum as putea sa o obisnuiesc sa bea cu biberonul? Am incercat sa-i dau ceai Baby Drink si nu vrea sub nici o forma altceva in afara de tzatzi. In rest suntem bine. Avem 7800g si suntem o fetitza tare cumintica si jucausa.
Va pupam
Andra_80
de
Daria Antonia
Moniland spune:
Buna dimineata fetelor si sanatate multa bolnaviorilor.
La multe lunite!!!! sarbatoritilor de azi:
Maria 
Gloria Adelina 
Alexandru 
Andrei Gabriel 
Sara Ruxandra 
La noi azi prima zi de suc de mar. Irina s-a strambat un pic si l-a acceptat, dar Laura ... a facut cum faceam eu cand mancam lamaie. ![]()
Cu produsele bio, bravo celor ce reusesc. Eu nu am parinti sa stea la casa si sa ma ajute cu asa ceva, deci nu ramane decat piata si marketurile.
Legat de vaccin, am optat pt varianat sa mor mai tarziu si nu chiar acum de gripa asta nenorocita.
De fapt in vacanta copiilor ma duc la ski in Ucraina si nu vreau sa ma risc. Ati fost vreuna in Ucraina la ski?
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
lucialu spune:
Giova, puii de crevedia se gasesc in auchan.Din magazinele bio dc ma tine buzunaru voi lua in special legume si fructe si dc au asa ceva.Ca borcanele bio se gasesc si in alte parti.Mi-as dori ca macar la inceput de diversificare sa-i ofer chestii netratate.Cand am nascut-o si pana la 4 luni incusiv am folosit detergent special pt hainutele ei si le-am spalat la mana,zilnic cum se murdareau.Am folosit pampers de la pampers
si servetele de la ei pt piele sensibila.Acum am trecut abia pe Babylove si servetele mai folosesc pt piele sensibila dar si alte marci.Toate astea tocma sa evit surpize fiind nou-nascuta.Asa mi-ar place si acum cu mancatul a altceva decat tzitzi, sa fac o trecere cat mai lipsita de riscuri.
Anemona sincer dc ma luam dupa pediatra mea imi chinuiam copilu' sa accepte formula, imi pierdeam laptele si aveam un copil resemnat cu mese de lapte praf acum.Si sunt la aceeasi pediatra inca,dar chiar nu iau tot ce spune ca ok-cel putin nu faza cu formula.In rest e ok.In conditii normale logic ca as prefera papa de casa celei la borcanase.Corect!Dar pt ca nu prea stii cat de ok sunt fructele(de ex) din comert-netratate chimic...ca doar din chestii cumparate (dc nu ai gradina)faci papu lu' BB, cam pica faza cu gatitu mai tare ca borcanu'
Acum tu faci cum vrei, dar am vazut niscaiva reportaje la TV-eu si pana obtin eticheta cu frunzulita verde cei care produc chestii bio, le iasa fum prin cap.Sunt extraultracontrolati si au nevoie de n certificate.Am vazut reportaje cu produse de la noi si aceeasi chestie drastica era pt importurile facute de Australia din orice colt al lumii.Deci in borcanelele bio chiar am incredere.Mai mare decat in morcovii de pe piata and so on.
Inca o chestie:la noi produsele bio,eco sau cum le mai spune sunt in procentaj majoritar facute pt export, pt ca sunt scumpe, pretul reflecta din pacate(pt noi) chinuiala lor de la stadiul de samanta pana la produs finit,deci din pacate tot pt noi astea destinate mai mult exportului sunt cu adevarat controlate.(ex magiunul de topoloveni)
Anemona azi-nopate pana mi-am terminat mesajul m-am dus de 3 ori!la pupa sa-i dau tzitzi pe motiv ca s-a trezit si ca nu eram langa ea si ca...mesele mici si dese cheia marilor succese
asa ca u are not aloneeeeeee
poate facem un baby pigiama party![]()
Moniland hai c-ai zis-o!
Viata luuuuuuuuuuunga iubita alaturi de gemenute!
Giova spune:
am intrat si eu in contul comun si am vazut poze cu Andrei la botez...este un dulce si un frumos, nu mai zic de Rebecca -printesa nu alta in rochita aia
.
Vally am vazut-o si pe Gloria..e mortala in costumasele (de unde i le cumperi?) alea si in slip
. a fost o craciunita superba!
Alexutza11891 e o dulceata si o grasuna teodora. si parca seamana cu teodora micaialsei.
Clara super ati decorat casa de sarbatori. iar bryce e mortal cu caciula aia. frumoase i multe cadouri a primit zmeurica. sa le foloseasca sanatos.
Doinique e o frumusica si o grasuna si Ioana. sa va traiasca!
Ely_cta tare dulce este David al vostru...l-ai tinut ascuns atata timp.
mamilivia ai o frumusetec de fetitza si tu tare bine arati. te asteptam mai des si cu mai multe pozici.
Moniland cred ca esti cea mai plimbareata mamica din tufa. super ca plecati , eu cu greu ma misc fara sa iau copiii cu mine...mi-e prea dor de ei. nu am fost in Ucraina, sper sa aveti o vacanta reusita si multa zapada.
Lucialu mersi, voi incerca si eu puiul ala.
Andra_80 eu stiu ca 6 luni e ok de tinut....si eu vreau sa-l folosesc pe cel di aug. pana la sf. lunii.
Uliiasi super ca a baut formula David. un site cu produse bio este si organix.ro. produsele se gasesc in sensiblu si help net.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
uliiasi spune:
Giova, multumesc, o sa studiez produsele de la ei. Minunate pozele profi, mi-au placut mult de tot. Si cele ale Evei de Blanca faine tare tare. Ce inseamna sa te pozeze cienva priceput, chiar ies niste portrete de familie bune de pastrat pentru stranepoti.
Noi duminica plecam spre Bucuresti si ma gandeam...oare o fi tragedie daca in ziua aia nu-i dau supa la panz si-i dau doar tzitzi? Ca noi o sa plecam dimineata si sincer nu stiu cum o sa se pastreze supa pe drum pana la pranz si la borcanele inca nu m-am bagat si pana nu studiez bine problema nu prea am curaj...
Am cumparat ieri o oala de aia minune de gatit sub presiune, se face supa in ea in 15 minute. Daca fierb normal legumele dureaza cel putin o ora pana pot sa le fac piure. Ma gandesc ca isi pastreaza cat de cat mai bine vitaminele daca se fierb in 15 minute. Oricum eu am cumparat-o ca sa economisesc timp, ca daca voi fi singura in Bucuresti, cat doarme David dimineata trebuie sa rezolv cu supa la primul lui somn.
Am vazut ca la multe din voi nu mai cade parul. La mine inca curge ca-n povesti...nu exista sa bag mana in cap si sa nu raman cu fire de par in mana. Ca sa nu mai vorbesc ce iese la spalat pe cap.
Gata, sunt solicitata. Pup la zmeurici!
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)