Colectia de toamna-iarna 2005 acum mari!!! (1)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

mei, cand au aparut primele 1-2-3 cazuri de gripa, citeam pe blogul unuia din afectati ca nici testele nu le facusera aia, asteptau sa li se agraveze starea ca sa le faca... altfel de ce sa strice substantele aiurea.

dar cum e in dezbatere bugetul, si alte chestii misto, care tin de foame, isteria cu vaccinul pica la fix.

si... cum se fac analizele la noi... stiti prea bine, ca doar faceti analizele copiilor in laboratoare private...

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Încercam sa învatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decât sa câstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce sa agatam singurei in pomul de iarna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Din ce citesc pe net, epidemia s-a diminuat, ramane insa ridicata in Europa centrala, de est, sud est, in Africa si in Asia de sud.
Doar 8% din francezi s-au vaccinat, un stoc imens de vaccine ramanand neutilizat pana in prezent. Franta cauta furibunda un cumparator, se pare ca il baga in " sale". Pai da ca au cumparat de aproape 1 miliard de euro cand OMS a declarat pandemia, se pare ca aveau demult pregatit un plan de criza in situatii de genul asta, avand de ani buni in stoc Tamiflu pentru toata populatia, ceea ce nu au luat in calcul a fost reactia populatiei...

http://news.doctissimo.fr/grippe-a-224-deces-et-1-116-cas-graves-depuis-le-debut-de-l-epidemie_article6391.html

Ma intreb daca in cazul gripei sezoniere, cand s-a descoperit vaccinul lumea tot asa reticenta a reactionat?

Meemsuluici, Ina la voi cum e situatia? Toata lumea s-a vaccinat?

Sunt intr-o permanenta dilema, din ce citesc aici pe forum, in general, si din ce vad la noi in jur, fiecare optiune mi se pare un risc: daca il fac nu stiu ce reactii voi avea ( imediate sau nu), daca nu il fac nu stiu cum voi reactiona daca fac boala sau nu. Da de fapt mie mi-e doar de missa sincer, ma gandesc ce sa fac cu ea de fapt....io-s gaina batrana

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Alinus probabil ca la voi epidemia e in scadere dar la noi inca e in crestere.

Din ce am aflat eu vaccinul pentru copii e inca in teste, adica acelasi vaccin se testeaza acum pt copii si i se va da drumul pe la sf lui ianuarie.

Din cate am citit eu despre pneumonii (cand a avut Silvia) exista si pneumonii virale de care mori clar. La pneumonia bacteriana in general scapi cu antibiotice, iar pneumoniile virale 99% se vindeca usor iar 1% mori.
Eu cred ca asa e si virusul asta, daca ai dat in pneumonie cam nasol.

Dilema cu copiii la mine e simplu, pe Silvia nu pot sa nu o trimit la scoala si la fel cu Nati la gradinita. In plus ea s-a imbolnavit mai mult cand mergea cu bona in parc si stateau in grup de copii decat de cand e la gradi.

Ceea ce sper este sa se vaccineze adultii in masa (si noi printre ei) si in felul asta sa se eradicheze boala.

Daca ma vaccinez eu si Virgil crestem sansele sa nu pateasca copiii nimic, zic eu.

Mergi la inceput

Alinus, pe mine mai mult decat moartea lui Tecuceanu m-a panicat faptul ca vineri au murit 9 oameni in Romania, in zilele trecute tot cate 3-4, destul de multi, as zice. Parca nr de morti creste.
Peste week-end, in 2 zile, 116 noi cazuri inregistrate si 3 morti.

Multumim de articol, citez din el : "D'après l'InVS, 73 % des cas graves sont âgés de 15 à 64 ans, 11 % de 1 à 14 ans, 11 % de plus de 65 ans et seulement 4 % de moins d'un an. Environ 2 patients sur 10 ne présentaient aucun facteur de risque de complications."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melku spune:

buna dimineata si bine ne-am regasit in casa noua!!
sa fim sanatosi si noi si copilasii nostri si in ianuarie 2018 sa umplem tot atat de multe subiecte pe forum!!!

fiind prima (asa cred) din grup care s-a vaccinat, declar ca ma simt excelent, dupa a 3 zi, n-am avut nika in afara de senzatia de durere din mana.
am fost chiar apta de frecat podele si geamuri ca ne mutam in curand in casa noua, cu ajutorul lui Dumnezeu!
nu cred c-o sa mai am ceva reactii imediate.
cat despre reactiile care pot aparea pe termen lung, Dumnezeu cu mila: fumez ca un turc, sunt subponderala, de altfel sanatoasa tun dar cine stie ce-i prin interiorul corpului meu...

editez c-am dat enter si s-a dus postul neterminat

eu m-am vaccinat la cabinetul medical de la serv, unde am si medicul de familie.
am sunat sa vad daca au vaccinul romanesc (se pare ca pe cel de la Glaxo nu l-au mai importat) si m-am prezentat.
este gratis.
cel mai normal este sa-l faci la medicul de familie, dar am inteles ca multe cabinete inca nu l-au cumparat, asa ca mai bine sunati si intrebati inainte.

cam este isterie intr-adevar, provocata de saracul tecuceanu (io nici nu-l stiam ca nu ma mai uit la cronica carcotasilor de mult!)
cristinamh zice ca-i posibil sa fi avut malarie, io va zic din sursa sigura ca a avut tbc netratat, deci nu era chiar sanatos...

acum ce sa zic, sunt mai multi factori adunati:
in decembrie toata lumea sa gandea la sarbatori + a fost si ger/zapada, deci raspandire de virus mai mica.
in ianuarie e cam prea cald + a murit tecuceanu + lumea s-a trezit dupa amorteala de sarbatori si cam asta...

Mergi la inceput

Ok, inteleg ca in Ro inca nu s-a dat drumul la vaccinul pt copii, pt ca aici ( si nu ma refer doar la Fr)cu asta s-a inceput, s-au vaccinat in prioritate copiii, deci vaccin exista pt ei si inca demult.

Da Lavi, dupa cum ziceam in Europa de est, sud si centrala gripa ramane inca activa, se pare ca in rest a inceput sa scada.

Lavi dau paste si la ce e inainte de citatul ales de tine:

Sur un total de 1 116 personnes hospitalisées, 185 sont décédées et 186 malades sont toujours en service de réanimation ou de soins intensifs...

Adica nr total de bolnavi de pana acum ( scuze dar fac referinta mereu la FR ca doar asta citesc ) a fost de 1116 din care 185 decese si 186 cazuri inca in stare grava. Si asta de asta vara de cand s-a declarat oficial. So far nu e atat de grava treaba, zic eu.

Poate reusesti sa vezi o statistica si in Ro, ca acum si media e influentata de decesul tipului si da cifre care poate sunt normale si in "trend". Zic si eu, nu stiu.

Si mai cred ca e greu sa privesti obiectiv ce se intampa pt ca exista o manipulare incredibila a presei si a sistemului sanitar ( nu ai sa vezi doctori care o sa iti zica direct "nu fa vaccinul" clar, pt ca nu vor sa riste, normal. Daca zic fa-l si apoi se constata ca sunt efecte secundare nu sunt raspunzatori, dac zic nu-l fa ei bine.... e raspunderea lor.

In orice caz, daca e, ori il facem toti 3 ori nici unul, mai astept sa vad.

Mergi la inceput

La noi 6177 cazuri si 85 de decese. Peste 1% morti din cei diagnosticati.

In Franta au fost 1116 spitalizati, nu diagnosticati!

Eu vreau sa fac cu Virgil vaccinul cat mai repede iar fetelor la fel, cat de repde cand va fi disponibil. Oricum, din statistica franceza adultii sunt in mai mare masura afectati decat copiii.

Melku sa va fie de bine mutarea in casa noua, sa va mearga bine in noua casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melku spune:

vaccinul pentru copii care e inca in teste, este numai pentru copiii de la 6 ani in sus, deci ai nostri nu intra.
varianta pentru copiii nostri ar fi cel de la glaxo pe care ei vroiau sa-l importe. nu stiu de ce nu l-au mai importat nici pe acela.

pentru Daria mi-e frica de reactiile adverse pe termen lung.

si la mine a fost o mare problema, insa m-am mai linistit pe acelasi principiu pe care l-a zis si lavi

Mergi la inceput

Vaccinul aflat in teste am inteles ca este acelasi, Cantgrip. Probabil dupa ce se "da drumul" la copiii peste 6 ani se va face si la cei sub. Pe mine ma bucura caci o am pe Silvia > 6 ani.

Pe termen lung oricum murim. Pe termen scurt si mediu trebuie sa ne crestem copiii, cam asta e principiul meu, nu stiu daca l-am expus pe aici.

Mergi la inceput

Lavi spitalizati sunt implicit si diagnosticati, ca altfel cum? In Fr nu te spitalizeaza decat cand te-au identificat ce ai.

Mie mi se pare mult mai buna statistica in RO, adica doar 1% decese, pe cand in Fr e peste 10%, wowww ce diferenta!

Ah, ce zicea Melku, pai da ca in Ro s-a incalzit vremea de asta epidemia e mai activa, ori pe la noi pe aici e inca frig rau si totul inghetat, deci si virusul . Sa ma pregatesc psihic din februarie atunci!

Plec in meeting dar revin!

Mergi la inceput