HAI SAGETUTZA!!! Pufuleti Ian-Feb 2010 (99)
Raspunsuri - Pagina 6
amiss_zip spune:
cris, ayanna_xem

cris wow, cred ca este tare ciudat sa alegi ziua de nastere a bebelusului
... iar ca ar putea sa ne reproseze mai tarziu ca vezi Doamne am ales 17 si ii place 10 sau 21 ...

![]()
mult succes!
35+ 
cris.dogarel spune:
asa, si ptr ca eu la prima sarcina nu am avut nici macar o juma de contractie, nik, pana dupa termen, am intrebat-o pe dr acelasi lucru ca si bea: pai si cand stiu sa sun, daca ziceti sa sun din timp, sa nu stau mult acasa in travaliu: a zis la fel ca alexutzza: contractii regulate la 5', dar dupa a zis ca poate nu-s regulate, dar sunt ff dureroase, sau poate pierd apa, sau dop gelatinos. in final a zis ca "sigur o sa stiti
cand e momentul"![]()
alexutzza, imi pare rau ca ai dat peste ...incompetentza crasa. de curiozitate: era aia mai intre varste, bruneta, tunsa scurt sau cea tinerica, par lung? mi-au facut si mie o tampenie in trim I, cu glicemia, vroiau sa repet, ca au incurcat borcanele, ca nu mai stiu unde e proba, ca sigur am dat?
si m-au invinetit groaznic, desi si eu am aceleasi vene la vedere, mult accentuate in sarcina, de tashneste sangele daca ma zgarii mai tare....
cat despre fumat, si eu am aceeasi atitudine (nociva
): ma pot lasa daca e cazul, nu fumez acasa decat vara, ca ies in curte/in concedii, ca sotul nu fumeaza, ma apuc la birou sau daca am companie, dar ideea e ca imi place
si nu ma convinge nimic din ce aud/stiu ca e drak chiar negru rau... om vedea dupa ce terminam alaptatul si ne intalnim la cafea, daca va fi si la o tigara sau doar cafea
)
Cris,
37+cu
Ema si
Ana(2003)
poze
AMR 2 sapt.!!
bAly spune:

Felicitari Ale1212xa!!!!
Felicitari Vikinga!!!!
Refacere usoara si bebei sanatosi, mincaciosi si norocosi!!!

Haircut, stai cumintica ca e mai bine. Si mie mi-e f greu sa stau la pat, dar am noroc de fetitze intelegatoare care nu ma solicita prea mult. Au inteles cit de cit. Acu sa vad cit voi reusi sa-l mai tin ca la mine e destul de avansata treaba. Pe linga cei 3 cm dilatatie azi dim am vazut si o bucatica de dop.
Bea, eu cred ca tu trebuie sa astepti ceva contractii regulate si sa coincida durerea de burtica cu intarirea burtii. Sau si mai simplu daca se rupe apa, asta e ....pleci la spital, nu trebuie sa mai monitorizezi nimic. Oricum la tine poate veni oricind de acum fara nici o problema.
Vine Surpriza
Alina
35+
, mamica de 2 fetite,
Andreea (27 iulie 2002) si
Laura (5 august 2005)
cris.dogarel spune:
amiss, pai d-aia zic si eu ca macar sa ma ia niste contractii mai ca lumea, sau ceva sa nu fie "integral" vina/alegerea mea
cris_mario, cred ca-s ligamente, ia un magneziu, daca ai+no-spa
din ce am citit in urma: si eu am spalat fata in chiuveta, din maternitate pana... nu o mai puteam tine cu o mana
, adica vreo 2 ani
. si acum dupa kk ne spalam la funduletz cu apa, sta pe cada, daca suntem acasa. servetele am folosit doar in deplasari unde nu aveam chiuveta.
Cris,
37+cu
Ema si
Ana(2003)
poze
AMR 2 sapt.!!
floricel79 spune:
Felicitari proaspetelor mamici Vikinga, Ale1212, Danyelana si Roco!
Onitza, ma bucur ca ai gasit un medic dispus sa te ajute sa nasti natural. Ati discutat despre ce fel de monitorizare iti va face pe durata travaliului? Ca dr meu zicea ca este nevoie de monitorizare speciala si noi (in tara adica) nu prea dispunem de aparatura necesara.
Imi poate da cineva si mie parola de la mailul comun?
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006) si
33+
catalutza81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cris.dogarel amiss, ai PM bea, zici ca suntem siameze la simptome si pretravaliu. absolut tot ce ai scris, inclusiv activitatea muuult mai slaba a bebelinei le am si eu. asa, azi la dr. am facut CTG, bebe ok, dar am avut 5 contractii in cele 20' ale tesului, cand scadea tare pulsul lui bebe, aproape nu se auzea, asa era de "strans" cu uterul... m-a lamurit dr. ca nu erau decat contractii de pregatire, ca intervalul dintre ele si durata lor erau complet neregulate (adica ce stiam si eu de o saptamana incoace). apoi mi-a controlat colul cu deshtul: inmuiat , scurt, nu mai ducem pana pe 18 ![]() ![]() apoi dr. zice: "s-o scoatem luni, sau cand vreti?" aaaa, pai, sa sun sotul, dar eu implinesc 38 sapatamani abia miercuri. zice: pai, atunci miercuri, dar... e 13 . dr. suna sa vada cand e liber la sala (???),era doar luni (adica brusc, asa ) sau miercuri sau...marti la ora 13.... ma tot codeam si intr-un final zice ea: hai, lasam pe 18 ian, iar daca e sa intrati in travaliu, veniti si asta e. ptr. orice eventualitate, ma mai duc miercuri 13din nou, zic, cezariana sucks iar programarea ei si mai mult![]() Cris, 37+cu Ema si Ana(2003)poze AMR 2 sapt.!! |
Ce nu pot eu sa inteleg de ce nu faci ceza, daca tot trebe sa o faci la momentul la care intri in travaliu? Adik eu ar fi trebuit sa fac cezariana daca nu se intorcea bbulsha, dar dr a zis ca e exclus sa imi faca ceza programata si ca o sa imi faca ceza cand intru in travaliu. De ce nu iti face si tie la fel, plus ca avantajul e ca o sa ai lapte muult mai repede!
Catalutza
34+
Irina
alexutzzza spune:
cris dogarel ce e aia CTG, ??? o sa fac si eu? daca nu fac, e grav?
Cand terminam cu alaptatu eu imi cumpar tigari sigur la cafeaua aia! ![]()
Era una care nu am mai vazut-o pana acum, tinerica roscatica cu o fatza de toanta
.
catalutza
merci mult de raspuns, in urma celor precizate de tine o sa programez o vizita la cardiolog inca de pe acum , daca tot am asigurare si e gratis
sa ma duc sa ma cercetez, sa vad daca gasesc loc sapt viitoare
merci mult!
cris mario dureri la 2-3 degete deasupra lu fifi am si io, sunt zile cand nu am , zile cand parca cu picior cu tot asa mi se blocheaza si ma doare. Dr a zis ca e de la BB care e mare si apasa pe ligamente si ca nu e nimic de alarmat (adica nu iese bebe
)
36+
Yannis
lalitica2000 spune:
buna fetelor,
in primul rand vreau sa felicit toate proaspetele mamicute de pufuleti, ca am vazut pe prima pagina ca s-au strans ceva de cand nu am mai intrat.
Noi azi ne-am intors de la LOndra. Din pacate nu ne-am intors cu vesti bune.Diagnosticele gasite acolo se asociaza in general cu sindromul DiGeorge, care da copilului retard mintal si duce la alte afcetiuni, drept pentru care mi-au facut pe loc amniocenteza si i-au luat sange lui bebe, pentru a vedea daca rezultatul este pozitiv sau nu la acest sindrom. In caz ca iese pozitiv, cei de acolo ne-au spus ca operatia nu-si mai are rostul, ca nu are rost sa ne luptam sa strangem o gramada de bani, pentru un copil cu retard mintal si fizic, plus celelalte complicatii care apar din aceasta cauza. Va dati seama ca suntem cu moralul la pamant. Zilele pana la aflarea raspunsului sunt groaznice, nesiguranta asta ne omoara incetul cu incetul. Timpul este atat de scurt, incerc sa imi mentin optimismul, dar nu-mi prea iese. Din aceasta cauza nici nu mai intru pe aici, va las pe voi sa va concentrati pe momentul nasterii,numai eu mai lipsesc aici cu problemele mele.
sper totusi ca intr-o zi sa vin sa va spun si vesti bune despre noi. Pana atunci va urez la toate nastere usoara si bebei sanatosi si mancaciosi.
Lali
34+ 
catalutza81 spune:
Fetele am o propunere pt prima pagina.
As zice sa punem niste majorete si incurajari pt Adina_bulina si Lalitica (parca asa o chema, scuze de neuron gravid) sa treaca cu succes peste toate incercarile pe care le au acuma cu bb.
POate ne ajuta Cris.d sau Plateea u un text ca m-au dat pe spate cu textul pt fulgusori...
Catalutza
34+
Irina
floricel79 spune:
Cris.d tu o sa nasti cu cezariana???
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006) si
33+

, scurt, nu mai ducem pana pe 18 
. dr. suna sa vada cand e liber la sala (???),era doar luni (adica brusc, asa
iar programarea ei si mai mult