Pepenasi de iulie-august 2008 (165)
Raspunsuri - Pagina 8
boticelina spune:
neata mamicime si pepenime ![]()
Ana_a, tu stii ca noi avem 3 pisici. Cu 'a batrana si rea, zisa si "vipera batrana" nu se intelege nimeni, deci nici copilul, trece pe langa ea si isi zice singura "nu, vipa, nu, uf-uf", adica nu, nu ating vipera 
Cu PisiMic relatia a fost mereu privilegiata, daca cupilul plange, pisi vine si i se aseaza pe piept, incepe sa toarca, daca ea plange pe undeva si eu nu aud, pisi ma cheama...
E misto Ozzy, el e motanul meu, mare, greu, gras si lenes, care nu dadea 2 bani pe copil, dar in care de curand s-au trezit niste sentimente asemanatoare cu cele ale lui Pisi Mic. Asa ca acum sunt 2 pisici mamoase care daca plange copilul se panicheaza si se bulucesc pe langa ea, se lasa smotocite, strivite, cel putin pe Ozzy Nancy plonjeaza de sus si asta sta ca prostu
El e si lipicios, acum au invatat sa se salute pisiceste, se ating frunte in frunte (io l-am invatat asta de Ozzy) si Nancy e super-incantata, oricum, eu nu-mi inchipui viata fara o pisica printre picioarele mele.
Sa vezi ce imparte mancarea cu ele (si cu cainele cand suntem la tara). Nu ma stresez excesiv, am grija sa nu fie chiar cu mainile arici de cata blana smulge din ele (lucru care se mai intampla), litiera pisicilor e in balcon si stie si ea ca aia e olita lu' Ozzy, cranturile sunt o mare atractie asa ca cerealelor Nestle pt cupil le zicem "crantzurile lu' nancy", dar mai baga in bot pe sest si crantzuri Whiskas ![]()
Dar sunt si parti bune: toate pisicile sunt "pisea", toate pisicile albe sunt, invariabil, "oji", stie sa arate urechile, mustatile, coada, labele, arata cum mananca pisi, cum bea apa pisi (stiti voi, asa, lipa-lipa cu limbuta), deci stie anatomie pisiceasca
, cred ca daca nu le-am fi avut in jur n-ar fi invatat asta asa devreme.
Iaca, ti-am facut o oda a pisicii de apartament. Eu as fi incantata ca Matei si-a ales un prieten blanos asa de devreme si as incuraja apropierea lor, pisicile sunt foarte abile in a invata stapanul care-i sunt limitele de suportabilitate, pisica cere respect, eu zic ca pe termen lung nu aveti decat de castigat... Imi aduc aminte ca eu si mincam cu pisica din aceeasi farfurie, o tineam in brate si o hraneam, avea o portie mica a ei pusa pe o margine a farfuriei mele, cupil nebun...
Eram datoare cu un raspuns cu suplimentele aalea ce le dau copilului. Probioticele le voi da cate 1/3 lingurita pana le termin, ii fac foarte bine, cupilul e din ce in ce mai infloritor. Vitamina C solutie am luat de la farmacie, costa 6 lei si ii voi 10 picaturi pe zi cel putin pana in martie, iar siropul de echinaceea ii dau toata luna asta o lingurita pe zi si apoi cure de 10 zile cu 10 pauza pana iesim din iarna (aprilie banuiesc)
Sunt depresata pentru ca mi-am gasit 3 carii, doua la incisivii laterali superiori, uratele si bani de dentist ioc
. Dar am bocit pe umarul parintilor si ma vor ajuta ei sa le rezolv pentru ca nu-mi pot permite sa las dantura de izbeliste. Sunt trista ca la anii mei in loc sa-i ajut eu pe ei, inca ma ajuta ei pe mine, dar tac si inghit 
AnnaBaby si Nancy e degraba-vomitacioasa, si a fost asa dintotdeauna, eu stiu clar ca nu-mi pot permite s-o las sa planga. Vomita daca tuseste prea mult, daca plange rau, daca incerc sa-i indes 2 grame de mancare in plus fata de cat e ea dispusa sa accepte... Acum episoadele sunt rare fiindca am invatat sa le evit dar tot o mai patim din cand in cand.
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
MissJJ spune:
Na ca apar si eu, sa stric linistea.
A inceput si Ari de azi nursery
, era asa happy a intrat prima ca o regina de ziceai ca e la ea acasa, de acuma gata are program de dim de la 8:45 la 13:15. ![]()
Nu am reusit sa intru zilele astea ca am fost busy am dat si noi in sfarsit bradul jos, nu inainte de a face niste poze cu fetele imbracate de sarbatori, ca na pe fatza nu se mai vad bubitzele lui Ami, pe corp inca mai are, dar se retrag incet incet.
Am rearanjat si in sufragerie ca nu mai mergea numai o canapea siun fotoliu cu fatza la tv nu ne incapeau posterioarele grase, asa ca am pus canapele amandoua una langa alta si am mutat fotoliul si din jucarii pe peretele opus, deci e mai mult spatiu si pe podea dar si incapem toti pe canapele, ori fiecare cu un cupil pe o canapea ori ele pe una si noi pe una. Belea frate suntem multi si grasi.
Am vizionat si eu pozele noi foarte frumosi pepenasi avem , niste delicii, am pus si noi cateva poze de la photoshootul cu bradul.
Multumim mult de comentarii: Flo, Dana, Moni, Sorelix, Estrella, Sibylle, Gini, Sursula, Monalac, Caprioara, Ana.

Mai zic si eu una alta din amintiri, ca deh is baba si uit rapid ce am citit.
Cami ai sa vezi va fi bine si vei fi cea mai frumoasa mamica oricum.

Anna aici cand am intrebat de ce vomita Ami asa usor mi-a zis ca muschii de la esofag si de la valva aia, am uitat cum se cheama, nu-s inca asa puternici sidezvoltati si de aia ei vomita usor la cel mai mic efort gen plans, tusa etc.
Kimmy f frumoase pozele. Pupam printesa.
Ana eu nu mi-as face griji, eu am crescut cu pisici si caini de la 1 an in casa si nu am luat nicio boala de la ele, pisicile in special sunt f curate, numai daca ai motan cand is in calduri inseamna toata mobila cu urina si miroase de te rupe, dar in rest is ok, noi oricum faceam baie si la matze ca mergeaua pe afara si veneaua cateodata pline de noroi si praf. Si noi vream sa luam macar o pisica mica, ca na nu e casa noastra si nu imi permit ceva caine, ca na curte avem da nu pot sal tin afara eu le iubesc si imi place sa stea prin casa, bine nu sa doarma cu mine pe perna, au locul lor da eu zic ca face foarte bine la copii sa aiba animale in jur cand cresc, am citit ca le beneficiazala copiilor compania animalelor.
Felicitari pt maman
, Ami a inceput sa o strige si pe nume pe Ari ca pana acuma striga numai sister,acuma o striga si na-na adik Arianna vrea ea sa zica.
Pica super simpatic gagiul tau cu yes.
Na cam atata ma dus memoria, uff rau ii sa fii baba
, fug sa mai fac treburi prin casa sa mai bag niste rufe la spalat, ca iar e plin cosul de rufe.
Revin mai incolo.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
boticelina spune:
Tot io
, ete sa sa mai indrazniti sa ziceti ca nu scrie nimeni dupa voi...
Deci, craaa-craaa
Cupilul meu e fantastic, are un vocabular uimitor, si dificulatati de pronuntie pe masura lui
Nu poate pronunta decat consoanele b, p, c, m, f plus vocalele, si astea insa nu in orice combinatie. E o adevarata arta sa intelegi ce zice, dar ne descurcam. Calul e "caia", hipopotamul e "popoie" (apropo, care aveti drum la Ikea, luati-ne va rog un hipopotam din ala de 22 de lei, copilul a facut o obsesie pe hipopotami, pleeeease), ozzy e "oji", calculatorul e "cacatoie", sucul e "cus", capacul "pacac", ursul "moe-moe", comenteza la ce zic io, spuneam uitandu-ma cum ploua "e o vreme sa nu dai un caine afara", raspunsul a fost "ham-ham", cu obida
, papagalul e "a'a-a'a" (vine de la ara-ara, asa i-am zis io ca face papagalul, stiu de la rebusuri), ochelarii sunt "cacoie", ochii "uchi", noroc ca vorbeste mult si le intelegem prin eliminare 
Deci, acum vreo 3 saptamani am schimbat calculatorul (pico, in sfarsit am si io Mac acasa
), e la mana a doua, mai vechiut dar merge brici, avem acum sunet ca la al vechi eram de un pe muteste, asa ca acum cupilul are 2-3 ture pe zi de "cacatoe" unde ne uitam la Pat&Stan, poate ii stit, sunt un caine mic si un hipopotam haios care canta, danseaza si pe care ii adora, la teletubbies, unde rade cu bebeul, il iubeste pe gummybear "moe-moe". Io am rana pe creer deja, dar ma suspun
Vine la mine, zice fara drept de apel "cacatoe", imi prinde picioarele cu bratele, ma impinge catre scaun, ma rasuceste si apoi ma impinge pana ma prabusesc in fata calculatorului, unde o iau in brate si incepe distractia pe youtube. Deja a reciclat si bunicile, au invatat si ele sa calculatoreasca cu ocazia asta 
Cantecelul meu preferat: www.youtube.com/watch?v=QOvIot-i6rY" target="_blank">"Rhino song"
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
mcoca spune:
Anca, hai sa-ti zic eu teoria mea :p : fetele intra de dimineatza, bla, bla, bla, bli si apoi gata. Tu si Mada, intratzi mai tarziu, si de aia e liniste. Eu intru cand pot si e foarte liniste =)).
Bai, eram verde cand citeam de copiii vostri care vorbesc una alta, iar la Maya puteai sa-i numeri cuvintele pe degetele de la o mana. In vacantza, ne-am tot vazut cu francezi, si am vazut atunci ca si fata mea "vorbeste", ba chiar are un vocabular foarte bogat, dar noi parintzi limitatzi nu stiam. Din pacate nu a facut progrese deloc la limba romana, dar stie foarte multe « cuvinte » in franceza. Ieri a zis pentru prima data DA.
O intreb : mai vrei sa mananci.
Ea : Da.
Apoi schimb placa : Tu veux encore manger ?
Ea : enco.
Hihihi, nu a zis DA. Si e foarte rusinoasa. Daca crede ca nu a zis bine, si o pui sa repete, nu repeta nici picata cu ceara.
Azi-dimineatza a zis prima propozitzie : Va là!
La noi a nins 2 zile, din fericire cu fulgi mici, si am avut un week-end alb si frumos. Ne-am dat cu sania, i-a placut, dar nu enorm. Si avem si noi problema cu manusile, nu le vrea deloc, prefera sa-i inghetze mainile.
Intrebare : Maya are de cateva zile cearcane, desi doarme bine. Avetzi idee de ce ? Parca era ceva cu cearcanele astea.
Vicky si Printzesone
diarux spune:
ia sa ma laud si io atunci! cand apar EU, nu dispare nimeni. se creeaza isterie, na!!!!
bai da ce mishto sunt emoticoanele astea noi!
mami Ruxandra, in plina forma
pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
Poezicile de un an ...incep AICI
SA-L AJUTAM PE MIHAITA!
dia_filipas spune:
Salut fetele!
Ana si noi cu pisica, un Jerry de 10 ani, Miruna il iubeste, il smotoceste de numa, ii papa si crantanelele cand le prinde (acum am invatat-o sa mi le dea mie), eu am grija sa o sterg pe maini dupa ce-l trage de blana/coada, da' in rest nu am avut probleme cu ea. El sta mai la distanta si nu se atinge de lucrurile ei. Ce ti-as recomanda, avand in vedere ca pisica ta sta pe afara, e un vaccin, deparazitare sau bai mai dese, asta daca nu cumva te hotarasti s-o faci matza de casa, si asa se mai reduc eventualele riscuri.
camy nu te mai ingrijora de cum vei arata la botez, oricum invitatii vor vedea doar o mamica super fericita, cu fata luminoasa, in niciun caz burta sau altceva. Eu am slabit enorm dupa ce a inceput Miruna sa mearga, m-a hamalit asta vara de abia mai suflam...este vreme pentru toate. 
Na ca vine sotiorul acasa (il recunosc dupa alarma la masina), asa ca merg la papa.
pepenimea si mamicimea, ne auzim pe seara!
Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008) 
diarux spune:
deci, pentru mamele intrate in depresie postnatala tarzie, asa ca mine, iaca si de la mine cra craaaaaaaa vorba lu BOTI.
Andrei- manca-l-ar mama pe el de scump- nu vrea sa vb niciun cuvintel roamnesc. deci da din gura de dimineata pana seara. da nu intelegi o iota. nici macar nu pot sa zic ca le stalceste. el vb cu intonatie, chiar gesticuleaza ca ma-sa , da nu zice nik concret. tot la cele doua cuvinte am ramas adik "undi-i" si daca il si gaseste zice "uitiiiiiiiii!!!" atat. aa, mama o data pe luna doar daca e neaparata nevoie. am certitudinea ca intelege 80 % din ce ii zici. daca are chef, executa, daca nu, nu.
e foaaaaaaaaaaaarte "cuminte". a invatat sa deschida toate usile din casa si cea care da afara, aprinde toate luminile ca noi le avem la jumatea peretelui din construcite, se spala pe maini in buda (unde-o fi vazut el!), se balaceste ca o rata in orice ochi de apa prinde.Danseaza ca dementul, scoate ochii cat cepele la muzica si la unele reclame, scoate bateriile din toate cele, mai ales din telecomanda, si daca nu are chef sa le puna la loc, desi stie sa o faca, le baga in gura. aici am avut o disputa cu dementa de SOR;MIA care a zis sa las cupilu in pace daca el vrea sa inghita baterii. decat ca metoda heimlich nu o stapanesc prea bine, da ma rog.
are 4 dinti sus dintre care doi sunt inca mici desi au iesit de mult timp . jos doi dinti si un sfert(sfertul are deja 2 luni jumate si e tot sfert) si un colt de masea sus plus unu pe drum, tot sus in partea ailalta.
e un incapatanatr si jumatate. rusinos , dar ii trece repede in primele 5 minute. insista sa faca si el meditatiile cu ma-sa, cu pixu si hartia in mana, pana i se nazare sa vorbeasca cu concurentii si e dat afara din emisiune. ii place sa se mazgaleacsca pe maini si pe picioare sau pe oricare parte a corpului. are draci in c..r si uneori il tin mult. nu mai bea din cana cu cioc ca cica e rusinos, vrea din pahar neaparat de sticla ca sa faca zgomot mare cand il tranteste. butoneaza tot ce prinde, strica tot ce prinde.cica mananca marul intreg. musca din el,suge toata zeama si il scuipa pe covor.da nu poti sa i-l iei pana nu il termina.
deci ca sa vedeti de ce scriu io rar.
animalu preferat, un caine de la ikea, luat de sora reala cu care merge peste tot. pt succes deplin in viata personala, mi-am mai luat unu de rezerva ca daca dispare asta, suntem mancati. nu doarme fara el.
aaa, nu scapam de suzy, da nici nu am facut eforturi prea mari desi m-a speriat DIA, cred cu nush ce afectiune la dintisori.
musca de ma rupe, sunt plina de vanatai si pisca de imi dau lacrimile.
hai va pup ca ma cheama.
mami Ruxandra, in plina forma
pentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story
...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...
Poezicile de un an ...incep AICI
SA-L AJUTAM PE MIHAITA!
ankalaura spune:
Deci era clar ca nimeni nu mai scrie dupa Diarux 
Vicki, deci fii atenta ce teorie ai - fetele intra devreme, eu cu Mada intram tarziu, macar Mada are o scuza, e cu doua ore in urma, deci poa' sa se dea harnica si matinala. Eu nu
Kim zice singura ca e puturoasa, ca s-a trezit la 10, eu ce scuza am?
Am ras de m-am tavalit singura pe aici ![]()
Ma duc sa ma leg de rufele alea nene ca mai au putin si ajung la tavan...
Talciocul meu
ankalaura spune:
Aaa, am uitat sa va zic ce vroiam de fapt...
A mea nu vorbeste nimic!
Pai Eliza turuia la vremea asta, dar nene, numara in engleza pana la 10 cu o viteza fantastica, zau, canta twinkle star, imi arata pe cer si spunea moon, star, sun, la sky o cam pocea. Spunea water, please, potty, bib off, my turn, second course, soup, fork, spoon. Sand, toy, lion, dog, cat, ta-ta (pa pa adica, nu tata), daddy, nappy, si lista poate continua. Cred ca engleza e mai simpla pentru un bebe. In romaneste exprima mai putine, dar destule - bibiti (biscuiti), si toate bi-silabicele clasice... ham ham, bebe, mama, tata, nene, nu nu, da da,..... Cand si-a dezvoltat vocabularul romanesc, nu a pocit cuvintele si rar facea confuzii intre engleza si romana. La 3 ani diferentia foarte clar cand trebuie sa foloseasca una si cand pe cealalta, nu raspundea in romana daca era intrebata in engleza.
DAR vorbea nene!!!
Erika... mucles! NU zice mama. Zice numa
BA-BA / PA-PA - care e apa, papa, pa-pa (adica la revedere)
DA - care e da ("NU" nu spune, doar da din cap, insa le foloseste corect pe ambele)
DADA - e Eliza sau tata (cum ziceam, "mama" nu exista, in cel mai fericit caz striga tot "dada"...)
BUF - care e buf
NIAU (zis pe nas) care e miau
'AM 'AM - care e ham ham.
TIS TIS zis cu limbuta pe dinti - care e pis pis
Si cam gata....
Stie foarte bine ce e oala si ce e caca dar nu se apropie de oala, o intreb daca face caca la oala si da cu frenezie din cap ca "NU", insa imi zice cand face - spune "PFUU" si scutura din mana in dreptul nasului, ca pute....
Cam atata avem noi in vocabular in afara de icneli si maraieli diverse...
GATAAA ma duc la rufe!!!!
Talciocul meu
ankalaura spune:
V-am zis eu ca dupa mine nu mai scrie nimeni!! 
Am revenit ca sa zic ca ale mele nu au vomitat niciodata si nici cearcane nu au avut, poate doar Eliza dar cam justificat, nu doarme la pranz si seara se retrage cam tarzior....
Talciocul meu