Pepenasi de iulie-august 2008 (165)
Raspunsuri - Pagina 13
moni_or spune:
PICA, nu-mi apare niciun link... Eventual scrie cu spatii, poate il considera reclama.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
20+ cu
Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
dia_filipas spune:
Revin, ca s-a trezit cioara din mine, si cum am nitel timp liber, am zis sa va mai povestesc de Miruna.
Asadar, de oglinda si vorbit am zis, ei ii plac tare mult jaluzelele (metalice, orizontale) si stie sa le traga pana sus - ridica mainile alternativ - si sa le lase jos, are adevarate "conversatii la telefon, sau ma rog, token, telecomanda, capsator!! - vorbeste, se plibba, gesticuleaza din manute, face pauze ca si cum ar asculta, chiar si mazgaleste ceva, sau rasfoieste ceva in timp ce "vorbeste", dar daca chiar ii dau pe cineva la tel. sa vorbeasca, rade, se rusineaza si fuge. Afara vorbeste la telefoanele publice, stie sa le ia si sa le puna in furca, ne oprim la toate interfoanele sa le butoneze, noroc ca inca n-am sunat la nimeni acasa
. De catarat nu mai zic, ca e tot mai experta, azi de ex. a invatat sa sara de pe marginea patului in pat (eu o tineam de mana). Stie sa-si puna singura caciula in cap, si fularul - asta e semn ca vrea afara, incearca din rasputeri sa se incalte, dar pe ea nu reuseste, in schimb in fiecare dimineata ma incalta pe mine cu slapii. Ar sti sa pape singura, dar nu vrea, in schimb ii place sa-mi dea mie de mancare cu lingura sau furculita. Asta se lasa cu maaare porceala. daca se murdareste pe manute, mi le baga in gura!! sa pap eu mancarea de pe ele. La somn doarme cu 2 suzete, pe care si le ia in mana pana isi bea laptele. In timp ce bea laptele, una din suzete mi-o baga mie in gura
, si cu cealalta isi da ei pe la nas.
Aaa, ii place sa se pieptene, sa ma pieptene pe mine sau pe motan. Stie cateva parti ale corpului, nu vrea sa arate gura si funduletul, in rest le stie. E mare critic de arta, avem doua tablouri in camera si ma pune s-o ridic la ele, imi arata ceva si eu tre sa-i zic ce is (un tablou cu ursuleti si unul cu un lac si o barca). Ursuletii stie sa-i arate. In afara de pisica si catel nu stie sa arate da' nici nu o intereseaza sa vada alte animale in poze sau carti. Nu stie sa imite decat pe astea doua. Are tot timpul sticla de apa la indemana, bea singura cand ii e sete, daca nu o are, merge la bucatarie si arata spre sticla cu apa cu un marait specific (desi stie sa zica apa). Afara daca ii e sete se pune pe-o banca si maraie in acelasi fel.
Ii place sa danseze si sa se invarta, sa o dam "hinta" (unul din putinele ei cuvinte) pe picioare, sau sa o leganam.
Cand e nervoasa si o iau (cu greu, ca nu se lasa) in brate, ma trage de nas cu o sete care ma mira, parca se razbuna... Nu-i prea place sa mearga pe jos pana intr-un anumit loc, chiar si pana in parc, care e la 2 pasi tre s-o duc in brate, altfel se tavale pe jos, idem la magazin/farmacie, care e sub bloc. Cand mergem la cumparaturi isi ia un cos si de fiecare data pune in el plicuri de Bors Magic si supe la plic, sau mancare de pisica, dupa ce chitaie la poza. Aaa, si nu putem pleca din magazin fara o punga de pufuleti, pe care acasa o varsa pe jos si plonjeaza pe burta peste ei si ii calca in picioare, dansand pe ei! 
Acum tot incerc sa o invat sa zica cum o cheama, da' nicio sansa deocamdata, nici macar nu incearca sa repete.
Gata, scuze pentru laudareala, eu am scris mai mult, sa ramana si pentru posteritate, cand vreau sa-mi amintesc ceva...
Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008) 
ooka spune:
salu
Moni, uite aici un site cu nise detalii www. universultau.ro/products/487. Am pus niste spatii ca sa nu'mi refuze linkul. Noi o transportam in landou, dar al nostru este turnat, deci foarte rigid. Inglesina am mai vazut ca au niste chestii de prins landoul in masina.
La multi ani Ileanna!
mami de Sofi
boticelina spune:
Monila mie nu mi se pare nici ergonomic nici economic landoul. In situatia ta, eu personal as opta pentru o scoica chicco la mana a doua, un carucior tot Chicco cum avem io, Anka si Bujo (care e f usor, se strange repede, ocupa putin spatiu si are inclinare spatar pana la orizontala) plus un buggy board pt Luca, atasabil la caruciorul lu' bebe.
Mie personal landoul mi se pare usor unsafe, in caz de-o frana bebe joaca in el, se aglomereaza in peretele de impact, plus ca nu-l poti folosi decat vreo 3 luni. Asa, cu scoica clasica, o folosesti pana pe la vreo 10 luni, apoi il treci pe bebe in scaunul actual al lui Luca care va avea atunci aproape 3 ani, pe Luca in alt scaun de grupa 2-3 si scapi de o multime de cheltuieli si bataie de cap.
Daca ai o masina cu 4 usi, poti pune caruciorul la baza scaunelor din spate, eu preferam varianta asta portbagajului. Daca sunteti pusi si pe facut economii, iti fac io discount gras la caruciorul Chicco
ca fi'mea nu-l mai foloseste deja de juma de an - oricum ea a urat caruciorul de cand s-a nascut
. E Chicco CT 05 cu footmuff si husa de ploaie included. Ti-as da si scoica, tot chicco, da' la aia nu mai am centurile ca le folosesc la scaunul de masina (da' poate trecem la alt scaun grupa 2-3 si atunci ti-o pot da si p-aia) 
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
mcoca spune:
Moni, ce masina ai ? Ca in general in portbagaj incap fara probleme scheletul si landoul. Bref, Chicco astea noi sunt echipate cu kit pentru masina, modele mai vechi nu, trebuie luate centurile separat. La astea noi, landoul are o centura in interior cu care sa legi bebele, la exterior nu stiu exact care e sistemul. Acum dpdv al sigurantzei, nu e chiar ok. Orice landou e mult mai putin sigur decat scaunul de masina, care pentru asta e facut. Oricum, scaunele sunt facute ca bb sa stea confortabil, deci daca nu il lasi sa stea acolo 24 din 24 e ok. Dupa 2 luni, nu mai e chiar nici o problema, potzi sa-l plimbi linistita in scoica. Problema cu bb mic, este sa nu fie lasat acolo ore (aka mai mult de 3) in sir ca amortzeste, ca orice om. Noi am venit in ro cand avea Maya 2 luni, si am venit numai cu scoica. Totul a fost perfect. In concluzie, stiu ca fiecare are piticii lui multi si saltaretzi, dar nu cred ca trebuie dsa te stresezi tare, toate vor incapea in masina, oricum vei decide sa faci.
Cu orele de somn : eu cred ca i se poate face program copilului, trebuie sa fii motivat. Eu cand eram acasa, aiurea program. Aveam cat de cat seara, ca doream sa respiram si noi, in rest aveam amandoua o viatza destul de boema. Ei de cand merg sa lucru sa vezi ce program a fost instaurat pe nesiltzite in casa.
Vicky si Printzesone
dia_filipas spune:
Helooo, anybody there??? Pe unde sunteti? Ce-i cu linistea asta?? 
Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008) 
moni_or spune:
Multumesc fetelor de raspunsuri si linkuri!
Eu am o masina miiiica, miiica, cu 2 usi, Ford Ka, tare as vrea s-o schimb la anul dar nu cred ca ne vom permite... Si mie abia imi incape caruciorul sport al lui Luca in portbagaj, deci clar nu-mi va incapea si landou.
Nu prea-mi convine nici mie sa folosesc landoul pe post de scaun de masina, dar la fel de putin imi convine sa folosesc scoica pe post de carucior in care sa-l plimb (adica sa il pun pe scheletul caruciorului).
BOTI, caruciorul de care zici tu are maner reversibil? Ca eu vreau neaparat sa stea bebe cu fata la mine, cat e mic, la Luca n-am avut asta si vreau macar la Alex.
Hai ca nu va mai impun capul cu astea ca voi ati trecut deja de faza asta, oricum mi-au fost de folos linkurile si parerile (multumesc mult si Anka pt. linkurile de pe mess), o sa mai studiez piata si pana prin martie ma hotarasc, mai devreme oricum nu cred ca iau carucior decat daca gasesc ceva la superoferta.
OOKA, ce mai faceti voi? Noroc cu dilema mea cu landoul ca mai aparusi :)
Dar chiar ca e liniste azi pe aici...
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
20+ cu
Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
ooka spune:
ete mai Vicky sa nu crezi ca are lumea ceva cu tine
Moni, io as lua un scaun 0-18 kg parca
. Acu' nici n'am urmarit de ce vrei tu landou. La mine in buburuza mea de masina, incapeau amandoua si eu am ditamai carutul.
mami de Sofi