Pepenasi de iulie-august 2008 (165)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Paul Tecuceanu ( Romania Vorbeste): Durerea unui frate¦

Romanii au o vorba: “mortul de la groapa nu se mai intoarce”. Asta este, oricat de mult mi-as™ dori, nu il voi mai vedea niciodata pe fratele meu in aceasta lume. Acest gand este trist, dureros, sfasietor, Insa trebuie sa-l accept. Si il accept, dar tot nu am liniste. De cand fratele meu a parasit aceasta lume, imi vin in minte tot felul de intrebari “De ce Toni nu s-a dus din timp la doctor?”, “De ce, cand speram ca isi revine, a murit?”, “De ce Dumnezeu a vrut sa-l ia de langa mine atat de devreme?”. Niciun raspuns.
Incerc sa fiu tare, insa sunt nelinistit. Imi amintesc exact toate vorbele pe care medicii mi le-au spus In cele 11 zile In care Toni a fost internat la terapie intensivA, la Institutul “Matei Bals”. Ceva nu se leaga! Informatiile pe care le-am primit se bat cap In cap. Profesorul Adrian Streinu-Cercel afirma rAspicat: “Toni Tecuceanu a murit de gripa porcina”. Degeaba, nu am liniste.
Fratele meu a fost internat la spital In noaptea de 24 spre 25 decembrie 2009 In stare grava. Plamanii i-au fost afectati aproape in totalitate. Doar varfurile plamanilor mai erau sanatoase. Medicii au spun Inca de atunci ca sansele de supravietuire sunt mici, iar dupa simptome erau convinsi ca este vorba de gripa porcina.
I s-au facut doua teste, iar rezultatele au fost negative. Abia dupa ce i s-a luat a treia oara din secretie, rezultatul a fost pozitiv. Initial, medicii mi-au spus cA Toni avea virusul AH1N1 In organism de opt zile. Apoi, profesorul Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca acest virus se instalase In organismul fratelui meu de trei zile. Mai mult, uneia dintre bebelusele de la Cronica Carcotasilor i s-a spus, de catre medici: “Toni Tecuceanu nu are gripa porcina”. Ciudat, nu? Asta nu e tot! Racit fiind, Toni a petrecut foarte mult timp alaturi de carcotasi. Oana Ionita chiar a mancat din mancarea lui. Au mancat unul dupa altul. Au respirat acelasi aer. Au mers in aceeasi masina. Totusi, niciunul dintre ei nu s-a imbolnavit, desi medicii au anuntat ca in lume este pandemie si ca gripa porcina are contagiozitate foarte mare. In plus, cu cateva zile inainte de a fi internat la spital, Toni a acordat un interviu unui jurnalist de la Adevarul timp de trei ore. Intalnirea a avut loc in casa fratelui meu, care nu se simtea deloc bine. Cu toate acestea, ziaristul respectiv nu a contractat nici el boala. Nimeni dintre cei ce au intrat in contact direct cu el, in perioada de trei zile de cand zicea profesorul Adrian Streinu-Cercel ca Toni contactase virusul, nu a fost infectat cu virusul AH1N1.
Pe parcursul zilelor In care Toni a fost internat la terapie intensivA la “Matei Bals”, medicii mi-au spus ca, in afara plamanilor, celelalte organe ale fratelui meu nu sunt afectate. Apoi, dupa necropsie, m-au anunaat ca toate organele i-au fost afectate. Alta ciudatenie, nu? Si, totusi, lucrurile bizare nu se opresc aici. In ziua in care fratele meu a incetat din viata, doctorii mi-au spus ca a murit, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Apoi, dupa efectuarea necropsiei, am Intrebat: “Care a fost cauza decesului?”. Mi s-a rAspuns cA inca nu se stie cu exactitate si ca in foile oficiale au trecut “Insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumopatie acuta bilaterala si obezitate-gradul II”. Am Intrebat de infarct¦ “Cauza decesului o puteti afla peste trei saptamani, dupa ce vom analiza totul la microscop. Daca a fost vorba de infarct, vom vedea la microscop”, a fost raspunsul, cel putin ciudat, care mi-a fost oferit.
Acum, dupa moartea lui Toni, toti romanii dau navala la spitale pentru a se vaccina. Se vorbeste de “Fenomenul Tecucean: Oare e un fenomen sau doar o manipulare fara scrupule? Nu stiu¦
Profesorul Streinu-Cercel sustine ca vaccinul nu are efecte secundare. Eu am aflat, din surse medicale, ca acest vaccin nu este prea indicat, ca dupa un an incepe sa atace organismul. Probabil, nu voi primi niciodata raspunsuri la aceste nedumeriri, insa nu vreau ca moartea fratelui meu sa fie folosita in scopuri murdare.Eu nu am putere, insa sunt convins ca Bunul Dumnezeu va face lumina In acest caz. ( Paul Tecuceanu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Ana si eu zic sa-l lasi sa doarma cat vrea, pana la urma el are un somn asa de bun , lung, fara intreruperi, asta e cel mai important. Ioana nici acum nu doarme neintrerupt, se trezeste de cateva ori pe noapte miorlaind, sau se trezeste de tot, ieri noapte s-a trezit la 4 si a stat treaza pana la 6, asta noapte s-a trezit la 6 si a stat iar treaza, nu stiu pana la cat ca nu m-am mai uitat la ceas, asa ca bucura-te si lasa-l in pace.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Buna!!
LA MULTI ANI ILEANA!!!
Acum sa vad ce am retinut...cu cearcanele, si mie mi se pare ca se trezeste uneori cu cearcane si cu ochii umflati, se intampla cand nu se odihneste bine, sau cand ii mai iese vreun dinte ceva, asta cu ochii umflati mi-am propus sa o investighez...
Cu trezitul, pfiuu..Clara mai nou adoarme pe la 11 si se trezeste la 10, daca se intampla sa se trezeasca mai devreme pe la 8 se culca iar la 9-30 inca o ora sa nu piarda nimic.Dupa amiaza doarme cam 1.5-2ore, si variaza ora in functie de cum s-a trezit dimineatza.
SUN Clara e mare fan oglinda, cand e goala se cauta in toate orificiile in fatza oglinzii, preferat e buricul, si dintii, iar daca o imbracam cu ceva nou si ii spunem cat de bine ii sta, alearga in fatza oglinzii sa se admire.Bine, acum si are cu cine semana
Eu de cateva seri ma chinui sa-i scot laptele de noapte si am observat ca mananca mai bine ziua.Sper sa reusesc sa o fac sa nu se mai trezeasca noaptea deloc.
IZA ma bucur ca ai mai scris, mie una imi era dor de voi 2
SI IMI ESTE DOR SI DE TURTURICA si de MARA.Fetelor sper ca sunteti bine!!!
Ma duc sa pregatesc niste chiftelute din legume de pe blogul lui VIO

16+& CLARA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

salut fetele!

LA MULTI ANI FERICITI ILEANA!! Sa fii sanatoasa si inconurata numai de iubire! Ce-ar fi a mai intri pe aici sa ne mai povestesti de voi?

Sun si Miruna se admira in oglinda, danseaza, scoate burta la inaintare, se pupa, se "bate" cu mainile, isi exereaza cazaturile!! - o, da, ii place sa se arunce pe jos si sa studieze cum cade...

Mina tocmai am verificat, au intrat banii...daca si la tine, spor la cumparaturi!

Ana bun venit noului membru blanos! Eu nu o trezesc pe MIruna, ea se trezeste la 8.30-9.00. Se culca la 21.30-22.

Aveti careva Biocleaner, de-ala cu aburi? E bun? ca al lui maica-mea tocmai a sosit ieri, da' inca nu l-am incercat...

Fug la ea, ca e prea liniste...

Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Am uitat sa zic de vorbit, Miruna vorbeste incontinuu, dar nu romaneste! Are foarte putine cuvinte inteligibile. Ceea ce ma dezarmeaza pe mine e ca se uita in ochii mei, imi zice ceva "serios", parca asteapta raspuns, da' eu nu inteleg ce vrea!!! Ei i se pune pata pe cate-un "cuvant" si il repeta multe zile, apoi trece la altul. La inceput a fost caiie, apoi piti piti pitia iar acum agigea! O sa-si dea ea drumul si pe romaneste...

Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Neatza!

Ileanna!

Iriss interesant articolul!

David se trezeste in jur de ora 8 si se culca uneori si la 23.30.

Cearcane adanci si negre mai sunt la infectia cu paraziti intestinali.

Alex a vorbit dupa 2 ani, insa corect! David spune dupa noi, bineinteles stalcit...Corect zice mami, tati, spune ca a facut kk, apa, pa-pa, etc....

Terminat si eu papa si rufele de intins, merg sa hranesc puiul, apoi sper sa faca nani cat mai repede, ca am de calcat

O zi buna sa aveti!

_

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns struluta spune:

Salut,

Iriss: fff interesant articolul.

Ana: lasa sa doarma puiutul pana ii pica bine, la fel cu a spus si mcoca, o sa se trezesca la program destul! Ce n-as dau eu uneori ca si Bogdanutz sa doarma macar pana la 8-9. Dimineata la 6 cand se trezeste sotul e sus si el
Bravo pt patruped, abia astept sa vina primavara sa cumparam si noi un catel la Bogdanelu, ca e innebunit dupa animale, alearga si pe strada dupa toti maidanezii, merge la fiecare gard unde vede vreunul latrand

Anka, faza cu confectionat din prosop laveta si eu m-am gandit la varianta asta, de fapt am testat ca ma legat un prosop pe aparat si e ok, chiar adusesem masina de cusut de la soacra-mea, doar ca nu apuc nici sa o scot din cutie, ca sa nu mai zic ca am cusut de cateva ori acum 9-10 ani! Dar chiar mi-ar place sa mai mesteresc cate ceva, nu haine, dar niste saculeti de perete pt jucarii, chestii de astea mai "artistice"...dar cand???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helau,

Ileana,
Sa fii sanatoasa si iubita!
Si mai treci si prin bostana, sa ne spui ce mai faceti!
Vrem si poze , sa vedem cat a crescut Vladutu'!

Of, cu culcatul si trezitul noi suntem varza. Seara se culca tarziu, de multe ori dupa 23, chiar 24, si se trezeste pe la 11 dimineatza. La pranz doarme de pe la 16 pana pe la 17:30. Noaptea insa se foieste, miauna de n ori... Doctorul a zis saptamana trecuta ca musai sa-i dau o tura de Peritol sa-si regleze somnul. Initial a zis CalmaBaby, dar cum ea a facut alergie la asta a zis sa-i dau totusi Peritol.

pup you all,

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

LA MULTI ANI ILEANNA, MAMICA FRUMOASA! Sa mai intri pe la noi sa ne povestesti de Vladut si sa pui poze!

MINA, mie indemnizatia imi intra de obicei prin 17-20, deci exclus sa-mi fi intrat deja.

SOMN - Luca se culca pe la 20.30-21 si se trezeste pe la 8-9, minunat dupa parerea mea. Iar la amiaza se culca pe la 12.30-13 si doarme cam 1.30 ore. Dar cat am patimit pana sa avem programul asta, pfuaii cand ma gandesc la lunile cand se culca la 12 noaptea, nu mai vorbesc de cate ori se trezea... Si pe mine nimeni n-o sa ma poata convinge ca ii poti face program la copil (cel putin nu la al meu), cat m-am chinuit, cate am incercat sa schimb si degeaba, el singur singurel si-a facut programul asta cand a fost pregatit.

OGLINDIT - si Luca se oglindeste si ii place sa scoata diverse sunete si sa se uite cum arata in timp ce le scoate, se mai si pupa, e un cochet in general, pentru un baietel.

Acum alta intrebare de 1000 de puncte din seria framantarilor mele: se poate transporta bebele in landou in masina? pe post de scaun de masina? Adica pus pe lateral (ca altfel nu cred ca intra) si legat asa cu centuri? Sau e 0 dpdv al sigurantei? Eu la Luca am avut un jaf de carucior fara landou si un jaf de scoica si acum nu mai vreau sa ma zgarcesc, vreau sa iau un chicco trio enjoy. Insa ma tot gandesc: daca ma duc la plimbare cu ambii copii, unde naiba imi vor incapea mie scaun de masina pt. Luca, scoica pt. ala mic, landou plus scheletul de la carucior???. De unde stam noi din sat oricum numai cu masina putem ajunge in oras la plimbare... Si nu prea imi convine nici sa il plimb in scoica pe scheletul de carucior pe bebe, ca nu sta perfect orizontal in scoica, de aia vreau landou. Insa nici sa-mi iau un autobuz nu-mi permit...

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 20+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

SOMNUL...In general l-am lasat sa isi faca el programul lui si pina acum o singura data l-am trezit, cind trebuia sa ne ducem la o onomastica, dar nu vreti sa stiti ce greu a fost si ce morocanos a fost pentru jumatate de ora. In mod normal il pun in pat seara intre 21:15 si 22:30 si se scoala dimineta pe la 8:00-9:00. Mai sunt si exceptii gen azi de dimineata cind s-a trezit la 6:30, dar udase patul si pe el bineinteles si a trebuit sa il schimb si s-a trezit. Problema mea este alta...inca doarme de 2 ori in timpul zilei. Pina nu isi face somnul de frumusete de la ora 11:00 nu se lasa, chiar daca s-a trezit la ora 9:00, si bineinteles ca mai doarme si dupa amiaza cite 1 ora. Cu toate astea, daca plec cu el pe undeva este in stare sa stea streaz si sa nu doarma toata ziua.

SUN ti-l trimit si pe Bicu sa vezi cam ce poate sa exerseze el il oglinda. Zici ca acum da examen sa intre la teatru. Cel mai des l-am vazut exersind mimica fetei: ris, incruntat, hohotit, buze tuguiate s.a. Deasemeni se pupa si vorbeste cu el insusi se uita cum ii sta cu nu stiu ce caciula si face fete fete. Nu stiu, dar banuiesc ca este o etapa pe care toti copii o au pe la varsta asta. Tin minte ca nepoata mea la varsta lui facea exact la fel.

MONI stiu ca exista landouri care au locuri speciale prin care sa treci centura de siguranta. Eu una, in locul tau, cred ca as opta totusi la un alt carucior care sa se transforme din landou un carucior sport ca sa iti incapa in masina. O idee ar fi carucirul www.bestreclama ilegala - avertizare/p-2037-carucior-pliko-p3-switch-completo.aspx" target="_blank">asta, numai ca pretul de pe site-ul asta e umflat cu vreo 350 Ron.

Mergi la inceput