Pepenasi de iulie-august 2008 (165)
Raspunsuri - Pagina 14
ooka spune:
aha, m'am prins
, masina ta e mai mica decit a me'. Eu am ford fiesta si reuseam sa indes stokke'ul in spate si sa pun cupilul in scoica. Bine facem
, multam de intrebare. Purci creste, are 8 dinti, 4 masele si doi canini, bucle multe blonde, spune o multime de cuvinte (am numarat 27 folosite cu scop) pronunta destul de bine pe unele dintre ele, adica intregi. Ii spune pe nume Norei (Neina) da' nu vrea in ruptul capului sa spuna cum o cheama. Mai spune pe nume (Ana) unei prietene. E pupacioasa si se alinta, se gateste si fuge la oglinda si tot asa. Tot sub 10kg si sub 80cm, e micuta si finuta. Dar arata bine si e plina de energie. Mai nasol (pt mine) e ca cere de mancare ce ii place si se pare ca la unele stie ce ii place (haine si mancare) ca imi cere sa manance paste desi io ii dau supa, si mai si spune 'pace paste'. Ii mai plac niste pantaloni roz, ca asa ne'am prins ca stie sensul de la pace. Inca nu spune nici nu nici da, insa cere ce vrea. Daca stie spune daca nu iti arata. O musca pe Nora, mai demult o ciufaia, insa azi si'a primit'o si ea de la Nora ca i'a trebuit s'o caute in gurita. Sta si la colt, pt muscaturi si ciufaieli macar se pare ca a facut o asociere si nu mai e agresiva cu cea maica. Cam atat despre noi![]()
mami de Sofi
ankalaura spune:
MON, deci eu zic sa iti schimbi masina
He he! La mine abia incape caruciorul Erikai, adica CT 05-ul care se strange cam umbrela, si daca il bag pe el cu o sfortare, nu mai incap pe langa decat mici pachetele sau un rucsac mic. No way vreun landou! Je possede un Chevrolet Aveo hatch. Mai mare ca ... Ka-ul tau
Nu stiu cum naiba as baga inauntru un carut cu schelet mai serios decat o umbrela.
Eu as merge pe varianta cu scoica / scaun de la 0 kile, cu mentiunea ca m-as uita bine la cum arata la umeri, ca sa nu patesti ca si Kimmy ca la 3 luni nu mai incapea Timi in scoica, ori Erika incape si acum in scoica noastra, deci cu ocazia asta m-am prins ca unele scoici, desi cica pt 13 kile, sunt inguste in partea de sus si copilul nu mai incape.
Cu maner reversibil sunt cam putine carute, am vazut unele pe la Primii Pasi care nu este o marca la care sa ma numesc fan. Dar da, manerul reversibil este o mare chestie. La Eliza am avut, Hauck era carutul.
Pe de alta parte, treaba cu demontatul scoicii din masina de cate ori dai jos scheletul, alta babilonie. Cum voi stati in afara orasului, imi imaginez ca veti avea nevoie de masina destul de des... Pentru mine a fost ok ca m-am limitat la aria de aici, unde am tot ce vreau, cobor din bloc si am de toate.
Totusi, revin, schimba masina
In curand Luca o sa iti traga niste suturi in coaste de nu o sa te vezi ![]()
Acum sa intreb intrebarea de vroiam:
Cum ziceati ca ii zice chestiei aleia de o dati unele in loc de Vigantol?
PS - cu bubitele, incepem sa scapam. Mai are vreo 2 pe spate, care nu au inca o cojta maro, dar celelalte sunt uscate. Sper ca sapt viitoare sa putem merge la analizele de emigrare...
Talciocul meu
ana_a spune:
salutare!
multumesc de raspunsurile legate de somn.
Eu deschideam usa la camera pe la 8.30, dar oricum e liniste
si nu are ce sa-l trezeasca...apoi pe la ora 9 imi faceam de lucru prin camera, nici asa nu-l prea trezesc ca nu-i curios de zgomotele mele...
moni, eu una as renunta la landou
si as pune copilul de la inceput in scoica fara nici o remuscare. Eu aveam la carucior niste bureti pe langa capusor, nu stiu pe unde sunt sa ti arat, dar sigur iti dai seama despre ce este vorba.Erau de 2 marimi, pana a crescut bebe si na mai fost nevoit sa-i sustin capul cu asa ceva. As avea 2 scaune de masina si un schelet de carucior.
Sun, si Matei se uita in oglinda.
dia, cate face printesa ta! E o scumpa!
proud mummy
boticelina spune:
moni nu are maner reversibil Ct 05-ul, ti-a zis si Anka. Dar si io cred ca ar fi timpul sa schimbi masina
Uite, io am o Dacia Sandero, mie imi intra caruciorul in portbagaj si multe alte lucruri pe langa, ar putea fi si pt tine o varianta. Ai spatiu berechet si in interior, asigurarea Casco si intretinerea sunt la juma de pret fata de alte masini straineze..., Fordul Ka e masina de celibatar nene. Frumusica rau dar si mica tare. Macar e in 4 usi? ca daca nu vai de fundul tau cu 2 copii de manipulat printre scaunele din fata 
Daca vrei pot sa te rezolv si cu un carucior Hauck cu maner reversibil
, a fost al finutului meu si ei nu-l mai folosesc fiindca e mai greu si ei stau la et 5 fara lift, dar tu stai la casa... e rosu ca focu si il da prietena mea cu vreo 300 de lei parca.
Ana fi-mea se trezeste in fiecare zi odata cu mine, pe la 7.30 cand plec eu la munca, de amiaza nu vrea sa adoarma decat cu mine, deci abia pe la 14 pune cornu' in perna, doarme 100 de minute
(pe ceas) si apoi seara se culca pe la 9. Uneori doarme mai mult la pranz dar eu o trezesc
, pentru ca altfel ne dam tot programul peste cap si eu cred in consecventa. Deci la amiaza n-o las sa treaca de 2,5 h ore de somn...
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
M&M spune:
Neata!!!
Noi suntem ocupati, iar facem mutari peste mutari; am reusit sa ii gasim mobila lui Mihaita de lemn masiv .
Spuneti-mi si mie, v a rog, la ce referea Sun ca o surpiza pentru Flavius?? Nu am fost pe faza...

Moni, noi avem carucior 3 in 1 pentru bebe ; l-am folosit cu mare succes la Mihaita
. Dar e destul de mare ...Stiu ca sunt carucioare care nu au landou; poti da scaunul pe spate destul de mult. Flo are unul de la Chicco ...
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
21+ cu
Matei Stefan
Caprioara spune:
Cristina, sa scrii un mesaj pentru Flavius si sa il trimiti pe pm la Sun, dar asta pana joi
. Pregateste ea ceva pentru botezul lui, cu mesajele de la pepenasi
.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
monalac spune:
intru si eu putin,desi am o gramada pe cap,sambata am examenul final din modul,iar apoi incep ex la master.
noi suntem bine,incerc sa mi revin dupa moartea bunicii,care a fost un om special pt mine.multumesc mult pt condoleante,suntei minunate.
ieri am fost la buc sa mi achit examenele si am trecut putin si prin carrefour.la produsele tex pt copii facusera reducere de 20 la suta,iar la cele de dama 50 la suta.la kiabi aveau promotie,daca luai 5 produse cu eticheta galbena aveai 50 la suta reducere,daca luai 4,40 la suta si tot asa.m am abtinut cu greu sa nu le mai iau hainute,dar au o gramada si nici n au cand sa le poarte.sora sotului are un baietel care implineste pe 14 ianuarie 1 an si intr un an de zile nu i a cumparat nimic de imbracat celui mic,pt ca i am dat o gramada hainute,incaltaminte plus carut,ham,premergator,paturici,pompe de san etc de la codrin.acum le voi lua de la ea si le voi da celuilalt nepotel,care se va naste in aprilie[va naste sotia fratelui meu],insa va tb sa i mai dau si unei prietene f bune,care va naste in februarie.
asa ma apuca nostalgia ca as mai vrea si eu un bebe,imi pare atat de rau ca am acceptat sa mi se lege trompele.
am luat din carrefour niste scutece care se numesc nr 1 si care au fost f ieftine,38[parca]ron 60 de bucati.si am mai luat hugghies,care erau 63 ron [parca]60 de bucati si aveau atasate si alte scutece,nr 2[30 de bucati]pe care i le voi da cumnatei.sa vedem cum sunt,ca pana acum n am folosit decat pampers.
servetele umede iau din real,3 ron 72 de servetele,mi se par f bune.
lapte ii dau inca praf,milumil,am fost si eu sa iau din billa de la noi,m am dus exact pe 2,cand a inceput promotia,dar nu aveau,cica nu primisera marfa.dar nici pe 3 nu aveau,nici pe 4,n au adus deloc.am luat ieri din carrefour cu 26ron.
am fost si la deichmann sa ma uit la incaltaminte,n au mai adus nimic pt copii,nu stiu ce se intampla ca din toamna n au mai primit marfa pt copii.nici la leonardo n am vazut nimic care sa mi placa,chiar voiam sa va intreb voi de unde le luati incaltaminte?oricum,le am tot luat cand a fost ceva la oferta si mi a placut,codrin poarta 22 acum,dar am incaltari pana la 24 pt el.plus ca i am mai oprit si de la cris ce era in stare f buna.
de mancat inca mananca pasat,altfel scuipa .noaptea inca mai bea 2-3 biberoane si sunt varza cu somnul,mai ales ca dupa ce ma trezesc nu mai pot adormi.plus ca tb sa l pun pe cris de 2-3 ori sa faca pipi noaptea,altfel imi uda lenjeriile.are cineva idee pe la ce varsta trece enurezisul nocturn?oare exista adulti care fac noaptea pe ei?
m am hotarat sa fac scoala de soferi,desi nu mi place deloc,insa atat insista sotul ,incat m a convins.are dreptate intr un fel,voi incepe serviciul[sper sa mi gasesc post],va tb sa l duc pe cris la gradinita,pe codi la mama si tot asa...
cuvinte spune destule,dar nu ca thea sau ca antonia.el spune mai mult cuvinte uzuale,pe care le foloseste pt ca vrea sa ceara ceva,de ex.spune-mama,tata,nene,mona[eu],chiti[cristi],dede[george,sotul],apa,papa,pa-pa,mana[sa i dau mana afara],bate[sa l iau in brate],caca[cand face caca sau la ceva ce n are voie sa bage n gura],buba[cand se loveste],ham ham,panta[parapanta,]puta,tata[la taticile lui sau la suzeta],da mi[cand vrea ceva],coco[la pasari],stie cum face gaina[codac],gasca[ga,ga],catelul si pisica,masina[bram,bram],spune nani,apte[lapte],diti[dinti],pom,una[luna],data[o data],unu[da mi un obiect] si probabil mai sunt cateva dar nu mi le mai aduc aminte.
intelege tot si e f iubitor,desi pe cris il mai loveste.bine,nici cris nu se lasa mai prejos.
am dus catelul inapoi si ne au dat banii[in real],ii cadea parul f tare,era imposibil sa te joci cu el,n a mers nici periat[multumesc dr anca].chiar ma gandeam cum ar fi fost daca aveam animal in casa,daca cris a vomat de la cateva fire de par de la un catel de plus.
e extrem de silos,nu vrea sa i mai dau eu sa manance pt ca nu suporta sa mi vada o alunita de pe fata iesita putin in relief[si nu e mare],a mancat azi fistic si a nimerit unul stricat si s a dus imediat sa se spele pe dinti,nu suporta sa mancam langa el branza,smantana,daca vede mancarea pasata a lui frate sau ii vine instantaneu sa verse si in continuare nu accepta decat 2 feluri de mancare gatita si inca 3-4 alimente.
revin ca ii e somn lui codi.
edit ca mi am mai adus aminte cateva cuvinte-bana[banana],ade[arde,cand vine in bucatarie si e ceva pe foc],ana[cumnata],nina[fina],aio[alo,cand vb la telefon]catea[cartea],gol[mingea],bebe,ti-ta[tic tac,adica ceasul],gata,bavo[bravo],da,nu,ma[mar],cata[descalta ma],carca[incarca,adica sa i incarc pistolul],di se[de ce?
katalyna spune:
buna fetele!
mona succes la examen!
eu am inceput sa-i cumpar scutece de la DM din real, sunt 84 buc la 56 lei si in fiecare zi de luni e reducere de 10%. sunt foarte buni, folosim 4 maxi, tot de la voi am auzit de ele si sunt super incantata
mi se pare ca de azi au inceput reducerile de 50% la carf
-------------------------------------------------------------
aici este scrisoarea lui David adresata Mosului www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
monalac spune:
KATALYNA,multumesc.si felicitari pt achizitionarea storcatorului!eu am un storcator clasic,de la moulinex,l am luat cand era cris mic,dar nu prea l am folosit,codrin nici nu pune gura pe sucuri de fructe,iar cris a baut intr o perioada,pe la 2 ani si jumatate,dar minunea n a tinut mult.cris bea numai apa minerala cu sirop europlant[presat la rece],care n are chimicale,doar zahar[stiu ca nu i prea bun,dar asta e].si mi a mai luat cineva sirop din ala de la munte,are cineva idee daca e natural?
bai fratilor,unde gasiti voi dm in real,ca de n am cautat dm ul asta cand am fost in real[cel din vitan]de mi au iesit ochii din cap...
cat scriam aici,cris a papat ciorba[sta la masuta de lucru a lui codrin si papa,[pt mine e o minune].
MissJJ spune:
Buna fetele!
Ileanna
La Multi Ani!
sa fii cat mai fericita alaturi de sotz si Vladutz, poate mai pui niste poze, sper ca ai avut o zi cat mai frumoasa ieri.
Irda multumim.
Pupici si de la noi pt gagicile frumoase si spor la treburi.
De vorbit nici Amira nu zice tare multe zice nani, alo, sister, hello, bye bye, papa, nana adik numele lui sorasa, daddy, mummy, mama si zice miau cand vede pisica, in rest incearca sa repete ce zicem uneori iese uneori nu, da se straduie, aaa si mai nou zice mine, a invatat asta totul e mine, mine.
Estrella si Ami e f incapatzanata.
Daca ceva nui ii convine sau nu faci ca ea sau vrei sa ii iei ceva se tranteste la pamant si urla si tipa de numa si apoi se uita prin breton la noi sa vada daca ne impresioneaza si mai urla putin.
Vicky eu na stau cu ele acasa si le vorbesc dar deja avem carti in romana, desene si cando sa fie mai mari sa inteleaga sa citeasca o sa facem si gramatica in romaneste si matematica si etc.
Dara multumim.
Mai e si normal sa fie activi si curiosi, e foarte bine descopera lumea din jurul lor, in sfarsit a invatat si Ami sa nu isi tranteasca sertarele peste degete acum le impinge frumos cu mana.
Moni tot subiect legat copii e, e bun si un offtopic nu putem discuta mereu despre aceleasi lucruri.
Struluta, Dia si Ari vb pe limba ei de numa si acuma mai inventeaza cuvinte si etc da cica e normal.
Katalyna ce simpatica e pisicutza se ajuta singura sa urce.
Struluta sa nu fie dintii, ca si Ami azi a fost asa tare nervoasa nimic nu i-a convenit.
Ana pune-ti usitza de pisica asa iese singura cand are nevoie si nu trebuie sa te trezesti tu, dar ia de aia care are si zgarda ca altfel intra toate pisicile.
Nu le trezesc dimineata decat daca trebuie mers la medic sau plecam undeva important sau ceva,in rest le las cat dorm ele, oricum ele nu dorm tarziu 8 e maxim.
Sorelix da si nepoata ta mai mica se admira si se uita, bine nu la fel ca cea mare, Ari e indragostita de reflectia ei.
Anka creca iau si eu H2o de asta ca deja mam saturat sa tot sterg podelele de nspe mii de ori si tot e praf.
Mina si la fete le place gummy bear.
Moni si eu zic ca doarme f bine Luca, ideal e 12 ore pe noapte. legat de landou pus in masina astia aici zic ca nu e tare bun, oricum daca vrei carutz care merge si fata si spate adik pus copilul si cu fatza la tine dar si la drum si cu scaun de masina compatbil si care se da si pe spate de tot recomand www.babyboom2000.co.uk/products/Bebe-Confort-Loola-Up-Travel-System-With-Car-Seat-Choco-Mint.html#" target="_blank">asta.
Mona bafta la examen
si Ami bea noaptea destul l;apte da asta cred ca e din cauza ca trecem de lapapa de bebe la papa de copii, ca nu mai vrea decat ce are si sorasa in farfurie, asa ca na ii pun si ei da inca nu papa cum trebuie asa ca ea compenseaza cu laptic noaptea.
Ooka super ca zice ce ii place
si Ami ne mai arata ce vrea.
Atata de la noi, am apucat sa recuperez merg sa dau papa la gagici revin.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz