Bobocei de sept-oct 2008 (240)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Alessia eu m-am ingrozit de calitatea proasta a alimentelor procesate in ultimii 15 ni (sa zicem). Poate pe vremuri era altfel, cum spunea cineva undeva pentru 100 de kile de parizer parca (sau era vorba de lsalam) se procesau 120 de kile de carne... ei bine acum pentru 100 de kilograme de mezel se proceseaza 20 dekilograme de carne. Si stai sa te intrebi: restul ce e? grasime, sorici, carcase intregi de pui ramase de la procesare... uite in multe cazuri asta mancm noi. Si toate mizeriile astea sunt mascate de adaosuri: potentiator de aroma (unele substante au efect de drog asupra sistemului nervos), coloranti pentu a da impresia unei hrane de calitate. Am strans catevametriale in ideea d a scrie un articol exhaustiv pe tema asta pe blogul meu. Postez cateva frragmente neprelucrate de mine mai jos.

Branza topita - impiedica fixarea calciului in oase

Cremwvursti - contin in cea mai mare parte MDM, adica tocatura de oase, tendoane, pielite, grasime (tot ce mai ramane din carcasa de pasare dupa ce se ia carnea), sunt pline de bacterii care ne pot imbolnavi grav. Salmonella, raspunzatoare de toxiinfectii alimentare si campilobacter, o bacterie care favorizeaza cancerul de stomac, stau la suprafata carcasei de pasare, pe piele. In momentul in care carcasa este tocata, bacteriile se amesteca in toata masa produsului, care, chiar daca mai este preparat termic, ramane infectat pana la consumul propriu-zis.

Mezeluri - contin aditivi foarte periculosi, cum ar fi: nitrati si nitriti de sodiu si potasiu (de la E 249, la E 252), fosfati (de la E 339 la E 343) si polifosfati (de la E 450 la E 452) de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. In prezenta proteinelor, nitritii se transforma intr-o substanta care favorizeaza aparitia cancerului de stomac. In doze foarte mari, nitritii dau o toxicitate acuta care impiedica sangele sa mai transporte oxigen. Sugarii si copiii mici sunt foarte sensibili la aceste substante, care le creeaza probleme respiratorii. Un aditiv pe care producatorii il folosesc ilegal si destul de frecvent in mezeluri, fara sa fie sanctionati, este amidonul modificat. Conform Ordinului nr. 975, amidonul nu este admis in produsele din carne. Totusi, mezelurile au amidon cu nemiluita, pentru ca acest aditiv retine multa apa si mareste cantitatea de mezel, inlocuind in fapt carnea.

Painea alba - Painea alba creste colesterolul si treptat duce la supraponderalitate iar apoi la obezitate. Practic painea alba creste colesterolul rau si da peste cap functiile pancreasului. In timp poate provoca diabet de tip doi si mai ales cancer la colon. Ceea ce inseamna ca painea alba duce la sindromul metabolic.

Margarina - pe termen lung, margarina provoaca aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative. Atunci cand sunt asimilate de catre organism, aceste grasimi afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Margarina poate dezvolta si rezistenta la insulina, in cazul diabeticilor.
Cand grasimile asa-zis vegetale din margarina sunt incorporate in membrana celulelor sistemului imunitar, ele impiedica activitatea acestora. Aceasta inseamna ca se ajunge, treptat, la o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii, la cancer.
Aceleasi grasimi iau locul anumitor substante naturale care au rolul de a curata peretii vaselor de sange, ceea ce conduce, pana la urma, la sclerozarea vaselor, cu efecte nefaste pentru inima, creier, sistemul circulator in ansamblu. De asemenea, margarina favorizeaza formarea de depozite de grasime pe talie si pe fese, determina aparitia celulitei si solicita excesiv ficatul pentru a fi metabolizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Chiar ieri m-am uitat in supermarket pe ambalajul cremwurstilor si contin 30% carne...restul n-am mai citit, m-am carat rapid de la raion

M-am uitat si pe un pachet de branza topita destinata cica copiilor, scria pe ambalaj "crestere sanatoasa" - am numarat 6 E-uri

Eu ii mai dau Carlei Danonino, asta de cand nu mananca mai nik, oricum nu e prea incantata. Am comparat si budincile Humana cu cele Paula de la dr. Oetker sau Danette si nu e mare diferenta intre ingrediente. Am stat ieri vreo 2 ore in supermarket citind etichete. Si n-am luat nik

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81
Am stat ieri vreo 2 ore in supermarket citind etichete. Si n-am luat nik

Anca & Carla (13.08.2008)

Anca, mai bine te duceai la biblioteca, daca ai avut chef de lectura. La fel fac si eu, de-mi zice mereu sotul, cand mergem impreuna la cumparaturi: "Da' ce, vrei sa le inveti pe de rost?!"

Mergi la inceput

Chipsuri - Pentru a le creste stabilitatea, pentru a nu se altera, in chipsuri si snacksuri sunt introduse grasimi vegetale hidrogenate sau partial hidrogenate (margarina). S-a demonstrat ca aceste grasimi pot determina o crestere a colesterolului chiar mai mare decat grasimile de origine animala (untura de porc sau untul din lapte de vaca). Snacksurile sunt dezechilibrate nutritional, au un continut ridicat de margarina, ca si de arome si de coloranti artificiali, otravuri chimice care provoaca un dezastru pentru organism.

Pufuleti - produs obtinut din malai grisat prin expandare. Prin acest proces are loc susceptibilizarea amidonului, care devine in acest fel foarte usor asimilabil. Din lista de ingrediente reiese ca al doilea ca pondere este sarea, al carei consum trebuie limitat. Pufuletii contin un colorant artificial azoic galben tartrazina care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirina sau astmaticilor.
De asemenea, acest colorant poate provoca dificultati de respiratie, eczeme si tulburari de vedere. Din punct de vedere nutritional, produsul este dezechilibrat, avand un exces de zaharuri si o cantitate redusa de proteina vegetala de slaba calitate. Este sarac in vitamina PP si vitamina B1, consumul exagerat si frecvent putand declansa forme atipice de pelagra (Boala provocata de lipsa din alimentatie a unor vitamine si proteine, care se manifesta prin inflamatia pielii, plagi pe corp, tulburari gastrice si nervoase)

Cola - Daca pana in prezent cele mai multe temeri legate de bauturile de tip cola erau legate de continutul mare de zahar care ducea la obezitate si diabet, in prezent alte doua pericole ii pandesc pe #8220;fanii" acestor racoritoare: bolile renale si osteoporoza. Fosforul este un antagonist al calciului in organism si, mai mult, dezechilibreaza balanta calciu-fosfor.Pe de alta parte, pentru a contracara surplusul de aciditate din organism - rezultat ca urmare a consumului de acid fosforic, organismul trebuie sa scoata calciul din oase.

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

tot e bine ca nu am ajuns sa luam o pastila si gata masa.. dar, e clar ca ceea ce mincam acum e din ce in ce mai artificial. Apropos, brinza topita e facuta din toate cojile de la 'celelalte' brinzeturi. Tot ce e mai prost e in brinza topita, cred ca eu nu am mai mincat brinza topita de mai bine de 10 ani.

In Franta, o tara cu o cultura culinara fff dezvoltata, poti sa gasesti produse de f buna calitate, bio, insa la un pret net superior la ce gasesti in supermarketuri.
Eu prefer sa dau putin mai mult si sa mincam cit mai sanatos posibil. Cumparam legume bio, avem un cos in fiecare miercuri + carne bio, o data pe luna. Stiu ca Elsa maninca la cresa de 3 ori pe saptamina (insa dimi si seara maninca acasa), insa cit e acasa, adica 4 zile din 7, maninca aproape numai bio. Poate ca sint eu mai zanatica, dar prefer sa am grija ce-i bag copilului astuia pe git.
Plus de asta noi nu mincam 'sarat' de dimineata, ci numai dulce, adica paine cu unt/dulceata si ceai, un pagar de suc de portocale, asa ca nu vreau sa o invat nici pe Elsa cu chestii gen brinzeturi / mezeluri la masa de dimi. Dar stiu ca in Romania nu e asa, de cite ori vin ai mei aici trebuie sa-mi burdusesc frigiderul cu brinzeturi / mezeluri pt micul dejun ca ei asa maninca.

Si eu sint pt cititul etichetelor si cumparatul cu grija.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Am trunchiat si corectat mesajul ala, prea era lung si pt cat obisnuiesc eu sa scriu. Dar a naibii treaba, merge foarte eu la mine situl asta. La voi merge bine... ? Macar sa-mi daus eama daca rebuie sa reinstalez vista asta. Sau lumea care merge la serviciu re treaba multa?

Si eu ma holbez pe etichete, marturisesc ca uneori nu pricep mare lucru din ce citesc acolo, e de rau!

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Mai ma tzin de foarte mult timp sa intreb fetele care sunt casatorite barbati de alta nationalitate decat romana, cum vorbiti voi cu bebicii.?
Fiecare vorbeste in limba lui acasa cu copilul?
Sunt foarte curioasa!!!

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

300, foarte documentata esti merci!

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Mai Karinutza mea a descoperit o punga de cadou...si si-o pune in cap si merge asa prin casa nevazand nimic, daca incerc sa i-o iau e prapad...urla, o las si o urmaresc prin casa cu laptopul sa o feresc de obstacole.

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

eh, uite asha isi dezvolta Karinuta auzul si simtul tactil io nu mai scrisai sau nu cumva, tu cu ochii aci, sa cazi peste fata

Lumi, le placu la Huni trenuletul??? mama ce m-as juca si eu! nu te iau partenera de joaca??

piolica, tot cam asha sunt preturile la ate si aici, numai ca la mine in orash s egasesc tare greu, oferta este cam saracacioasa, ca deh, cine mai lucreaza in ziua de azi?oricum, eu crosetez non-stop

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput