De ce sa mearga la gradi toata ziua?
Pe scurt: sunt in concediu parental si baietelul meu merge la gradi doar dimineata. la pranz il iau, mancam, ne jucam si apoi face o siesta de cam 2-3 ore. Inca are scutec la siesta, face pipi in el cam o data la 5 zile, insa continui sa i-l pun pana candvoi vedea ca e pregatit s renunte si caabil sa se trezeasca atunci cand vrea la toaleta.
Ei, sotul si soacra sunt foarte nemultumiti de toate astea si imi cer sa-l duc la gradinita toata ziua pt ca asa e in Franta si ca e mare ( are 3 ani si 3 luni) si trebuie sa fie capabil sa suporte un program impus pe parcursul intregii zile.
Eu nu sunt de acord cu asta, dar nu stiu ce argumente sa mai aduc in discutie. Daca tot stau acasa mi se pare normal sa profite si Vladi, sa manance cu noi la pranz si sa petreaca dupa-masa cum are chef, sa doarma bine ( la gradi ar dormi doar o ora pt ca ceilalti se trezesc pe rand si fac galagie pana se trezeste toata lumea).
De unde dorinta asta de institutionalizare a copiilor de la cea mai frageda vrasta? La ce le foloseste sa stea acolo toata ziua daca au la dispozitie o mama acasa ?
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Raspunsuri
crinuta spune:
Asa gandesc si eu ca tine.
E inca mic, si are nevoie de tine, de mediul lui. E suficient cat sta la gradinita.
Sincer, eu nu m-as stresa sa gasesc argumente. As face cum cred eu mai bine.
Daca nu avea cine sa stea cu el, era o alta situatie, dar cum nu este cazul... de ce ar trebui sa stea toata ziua la gradinita?????
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
Sabina spune:
Nu vad sensul daca tu esti acasa.
Sofia a mers doar pana la pranz pana a intrat la scoala, pt ca era mereu unul dintre noi dupa amiaza acasa, ce sens avea sa o las la gradi?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
szivarvany spune:
Fie`mea de exemplu nu ar rezista la gradi cu program lung.
De aici marele succes al gradinitei de 4 ore. Care trec rapid si concentrat.
Ea se simte bine "acasa" in camera ei cu tabieturile si obiceiurile ei.
Eu le-as explica beneficiile statului acasa, in casa lui cu mama lui si surioara lui.
Le-as explica - daca e cazul la voi - ce fac ei orele urmatoare la gradi; la noi de exemplu se lasa copiii la somn ca vor ca nu vor, apoi se trimit afara sau se joaca in voie.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
AYSHA 2 spune:
si eu la fel ca si tine
si pe mine ma intriga moda asta cu institutionalizarea copilului. este inutil pt ca:
activitatile instrucitv-educative se fac dimineata, cel putin in Ro asa e(curicula aia, programa mect sau cum i-o mai zice)
da, e bine sa manace pranzul si sa doarma acasa, in liniste
daca ar putea fi plimbat la pranz, ar fi ideal, pt ca la gradi nu sunt scoso afara, in majoritatea situatiilor (mai sunt si exceptii)
extinzand sfera, la scolarul de scoala primara, pe mine ma infioara necesitatea (de multe ori obiecitva, din motive constrangatoare) de a lasa un copil de clasa I la internat dupa amiaza sau al afreschool
cum isi fac ei lectiile acolo, in colectivitate ? cum se odihensc ? aveti idee cum isi solicita coloana stand aproape 8 ore pe scaun ? mie chioar mi se pare nesanatos. sper ca nu am suparat cu ceva parintii care au copiii scolari la afterschool, stiu ca sunt nevoiti pt ca nu au curajul sa ii lase singir acasa sau scoala este prea departe si nu are cine sa ii aduca acasa
natalia_nica spune:
Sybille, sper sa nu te superi pe mine, iti spun cum vad eu treaba asta. Copilului meu ii place la gradinita (mai putin cand doarme de frica sa nu faca pipi pe el), socializeaza, si-a dezvoltat mult comunicarea (el era oricum comunicativ, dar cu gradi e parca si mai expansiv), acolo a invatat sa coloreze pt ca nu a vrut nicicum sa ia creionul in mana cat statea cu mine acasa, acolo mananca ce i se serveste (mancare sanatoasa si diversificata)tocmai pt ca manaca multi copii la un loc, pe cand acasa nu manaca decat anumite alimente, putine la numar. In concluzie pt noi e benefica gradinita, asa c an-as putea sa-ti dau argumente contra. Eu cred ca tu esti fff atasata de baietelul tau si ai impresia ca iti aluneca porintre degete daca sta atat de mult la gradi, dar nu-ti fa griji, te iubeste si mai mult cand vine acasa. Si-apoi, la 3 ani si 3 luni nu mai e asa mic, intelege f multe, e deja smecher, emite propriile rationamente, are vointa prorie bine dezvoltata, adcia nu mai are deja nevoie de noi asa de mult... ![]()
Mami
de Denis (17.06.2006)
Sabina spune:
la 3 ani si 3 luni e foarte mic!
Sybille, nu inteleg de ce trebuie sa dasi tu atatea explicatii, trebuie sa faci cum simti si gata, si le spui frumos rudelor ca rutina asta pe voi ca familie va aranjeaza foarte bine si ca ii ii rogi sa se bucure pentru voi ![]()
Bine, cu sotul e mai delicat, dar poate ca se ia si el dupa soacra...si dupa obiceiurile locului.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ymca spune:
eu nu inteleg de ce sotul si soacra sunt nemultumiti. care este deranjul lor real....si nu treaba cu "toti fac la fel" si "trebuie sa fie capabi sa suporte". adica cu ce-i incurca pe ei acest program?
noi o avem pe cea mare (3 ani si 8 luni) la program scurt+ masa de pranz. imediat dupa pranz este adusa acasa de catre bona si are program comun cu surioara ei mai mica.
adica dorm impreuna (cand are chef si cea mare, daca nu, se joaca cu bona cat cea mica doarme, se uita la desene, coloreaza, face puzzle - activitati mai pasnice, nu dans pe canapea si sarituri pe covor), se joaca, ies afara in parc, mai vin bunicii in vizita, mai merg la o cumparatura prin piata. mergand la gradinita cea mare are un comportament foarte frumos cu mezina, o invata diverse lucruri, sunt foarte simpatice impreuna.
vreau sa aiba o legatura frumoasa amandoua, incurajez statul impreuna si mi s-ar parea ciudat ca una sa stea la gradinita toata ziua pentru ca asta e sistemul.
iata ca este un argument pe care-l poti folosi in explicatiile catre dansii. atat timp cat tu stai acasa nu vad necesitatea unui program prelungit.
Naty spune:
Ioana mea are 5 ani si tot la program scurt este si asa va ramane pana incepe scoala. Atata timp cat are cine sa o ia de la gradinita si cu cine sa stea nu vad de ce as lasa-o sa manance si sa doarma la gradi.
In primul rand toate activitatile se fac dimineata; daca as lasa-o la program lung ar insemna doar ca mananca acolo in loc sa manance mancarea pe care o facem noi acasa si ca sta degeaba cand ceilalti dorm, fiindca ea nu doarme dupa masa.
Pe de alta parte acasa vine si mananca cu surioara ei mai mica, apoi se joaca sau deseneaza. In plus, trei zile pe saptamana are alte activitati (balet, inot, engleza) pe care nu ar mai putea sa le faca daca ar ramane la program lung.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Tonnia spune:
Spune-le ca altfel se creeaza o prapastie intre frati daca ajung sa se vada 1 ora pe zi. Ca le trebuie timp sa se imprieteneasca, sa se certe, sa interactioneze, sa fie unul cu celalalt. Si ca va sta la program lung cand cel mic va fi si el la gradi si va sta si el la program lung, altfel e nedrept cat timp tu esti acasa.
Chuny spune:
Va multumesc ca sunteti de partea mea
, oricm am de gand sa fac cum simt ca e mai bine.
Sabina, nu stiu de ce simt nevoia sa ma justific ... poate ca ma indispune alianta asta a lor. Poate si pt ca m-au luat toti de nebuna anul trecut cand am inceput investigatiile pt Vladimir ... iar acum cand ni s-a sugerat ca e cazul sa facem dosar sa obtina un insotitor la scoala, sotul imi spune: "Ah, deci chiar e serioasa problema !" Cred ca ma deranjeaza ca nu au incrdere in capacitatea mea de a gandi si alege ...
Deci o sa le spun si ce a spus Tonnia, plus faptul ca e absurd sa stea el toata ziua acolo, sa vina prea obosit acasa si sa petrecem seri dificile in familie. Pt confortul lui si al nostru ca familie e mult mai bine sa vina dupa masa acasa.
Natalia, nu ma supar deloc, dar nu ai dreptate. Daca eram prea atasata de el nu il lasam nici macar dimineata sa mearga, il tineam cu mine toata ziua. Si aici la gradi activitatile se fac dimineata, dupa somnul de pranz se joaca liber, le mai citeste educatoarea o poveste si atat; programul se termina la ora 16h30. El participa la toate activitatile care se fac dimineata, se duce cu placere, dar vine bucuros acasa.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"